Pokazuje rezultate 1 do 50 od 141

Tema: ORHIDEJA....

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rayna prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam se tako ponadala da će konačno procvast, ono pup do pupa i taman valjda kad bi se trebao otvoriti on se osuši i padne. nisam im mijenjala mjesto, zalijevam kao i prije, sve potpuno isto. što da radim? kakve su te nadohrane, kako se zovu i gdje se kupuju?
    Ja to dohranjujem 1x mjesečno običnim univerzalnim gnojivom za sobno bilje (neko iz dm-a).

Mislim da ima veze i lokacija - moja svekrva ima prozore na sjever i zapad - uzalud, njene orhideje uredno rastu, ali ne cvatu što god im radila. Ja imam prozor na istok i na tom prozoru biljke cvatu bez prestanka. Orhideja trenutno ima tri stabljike s cvjetovima i to je mislim treća cvatnja ove sezone. Imam pored nje još dvije klivije na istom prozoru - jedna je imala tri cvata, druga upravo cvate četvrti put. Čudo! Ništa im drugo ne radim osim zalijevanja (bez pretjerivanja) i minimalnog prihranjivanja. Na drugim prozorima (zapad) nemam biljke koje cvatu. To je puno nepovoljnije mjesto jer nema jutarnjeg sunca, a popodne je prevruće.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja to dohranjujem 1x mjesečno običnim univerzalnim gnojivom za sobno bilje (neko iz dm-a).

Mislim da ima veze i lokacija - moja svekrva ima prozore na sjever i zapad - uzalud, njene orhideje uredno rastu, ali ne cvatu što god im radila. Ja imam prozor na istok i na tom prozoru biljke cvatu bez prestanka. Orhideja trenutno ima tri stabljike s cvjetovima i to je mislim treća cvatnja ove sezone. Imam pored nje još dvije klivije na istom prozoru - jedna je imala tri cvata, druga upravo cvate četvrti put. Čudo! Ništa im drugo ne radim osim zalijevanja (bez pretjerivanja) i minimalnog prihranjivanja. Na drugim prozorima (zapad) nemam biljke koje cvatu. To je puno nepovoljnije mjesto jer nema jutarnjeg sunca, a popodne je prevruće.
    Moje rastu i cvjetaju kao blesave na sjevernom prozoru. Sunca ne vide. Moja susjeda ima jednu na južnom. Isto cvate.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •