Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Guralica, kada?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Guralica, kada?

FT mi je na GO pa da pitam vas, iskusne mame. Kada uvesti guralicu? Moja M se vec mjesec i nesto dize na noge, sad vec posve ispravno i lijepo, ne zanemaruje puzanje pa joj ni ne pokusavam zabraniti dizanje. No, sad vise samo dizanje nije fora, nego pocinje gurati namjestaj i tako hodati. Recimo, digne se za stolac i fura ga po stanu. :shock: Ostala sam paf. No taj stolac je dosta nezgodan pa se pitam kad joj smijem nabaviti guralicu. Ima 8 i pol mjeseci.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo je imali ali smo je poceli upotrebljavati tek kad je j. imao godinu dana (ali on nije bio tako napredan kao tvoja bebica, sa 9 i pol je propuzao a sa 11 poceo sjedit iako se i prije toga dizao na noge). ali iskreno, nije ga puno zanimala, on je i dalje gurao stolice i tabure po kuci, cak i kantu za smece. mislim da mu je guralica isla prebrzo. :/
    sigurno ce se javit jos neko, ali meni se 8 i pol mj cini malo, pusti ju jos malo da gura stolice, nek se jos malo ucvrsti prije nego joj ponudis guralicu. i svakako upitaj fizioterapeuta (ako je to ova kratica znacila) jer on bolje zna sta je dobro za tvoje dijete i njegovu motoriku nego mi ovako na forumu

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ostavi je da gura stolice
    guralica je prebrza i potice ju na nesto sto jos nije spremna.

Leila je isto gurala stolice, tabure i stolic, a onda ih neko vrijeme vukla za sobom prije nego se pustila.
    Sa guralicom se susrela u parku, ali dok je bila u toj fazi hodanja uz nesto to nije bas bilo sigurno iako je ona jako htjela bas to, tak da sam ju ja kocila ili preusmjeravala paznju na nesto drugo ... sad kad hoda je stvar puno drugacija jer kontrolira brzinu guranja.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Oke, fala cure. Jos necemo guralicu. Za sad gura stolac jos nije skuzila da moze i tabure

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

...podizem ovo iz naftalina...mi smo se taman odjavili iz 0-1 ali N. mi je za 1vi rodjendan dobila guralicu....
    vec odavno i sjedecki gura i poteze stolice ,stoji na nogama i lagano hoda postrance uz namjestaj pa sam mislila da ce guralica biti super...

no,uopce mi se ne svidja,jako je lagana i doslovno s njom jurca,nema kontrolu i zaustavi se tek kad bubne s njom u zid....u pocetku joj je izraz lica bio mjesavina straha i uzivancije ali izgledalo je jako nespretno i ne vidim razliku izmedju toga i drzanja za ruke i ucenja na hodanje...(sto je naravno nepozeljno)

kako je guralica 2u1, te je kao neki activity centar i guralica,odmah sam je spustila nazad u lezeci polozaj tako da ju sad samo sjedecki poteze po podu....
    po meni bi ju se moglo koristiti tek kad dijete samostalno prohoda i pusti se od namjestaja!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ako nema kontrolu znaci da joj je prerano. i sama kazes da jos nije krenula sa iskorakom tj. da jos hoda u stranu.
    guralicu joj daj kad napravi samostalne korake.
    ona ne sluzi da dijete uci hodati vec kad prohoda da onaj mali oslonac koji joj treba za sigurnost (subjektivan osjecaj) da ga ima. tada ce i ona imat kontrolu nad guralicom, a ne guralica nad njom

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

grrrr MM je,kad mene nije bilo doma, dao maloj guralicu s tim da ju je on drzao nogom tako da nemoze jurcat i kad sam dosla doma pohvalio se da kako se popravila.....
    i ona stvarno vise nije jurcala ko prvi put nego puno kontroliranije i polakse koracala s njom...

svejedno,digla sam je u nadi da se nije prevelika steta napravila! (a MM brontula da pretjerujem,kao vise ni na vjezbe ne idemo,sto sad cjepidlacim)

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi imamo guralicu 4 u 1, ima dio koji se montira ispod kotaca tako da bude ljuljacka. Tako bebolini najvise odgovara, sama se popne, sjedne, ukljuci pjesmicu i ljulja se.
    Velika seka ponekad skine kotace da se ona moze voziti, ali to maloj ne odgovara jer nije stabilna na nogama.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

zasad skulirana, ima TM pravo kad brontula da pretjeruješ. Pa ima godinu dana, pusti je da radi kako hoće.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ako nije spremna za taj izazov, past ce i udarit ce se. Pa nece vise

Daj maloj da rastura sad sve
    Posljednje uređivanje od S2000 : 17.08.2012. at 00:18

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ovo me podsjetilo na mlade dane mog sina. kad mu je zatrebala guralica, on je okrenuo kašetu za rublje, osovio se na nju i gurao je po stanu

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

... nisam stigla editirati, a krivo sam stisnula brzi odgovor...
    dakle, mi smo iz toga zaklučili da mu treba lijepa guralica, ulupali x novaca, da bi on pogledao guralicu, nasmijao se i nastavio gurati kašetu.
    Djetetu očito ne treba guralica. Guraju što nađu

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Skulirana, isto mislim da mrrrrvicu pretjeruješ
    Ali valjda je većina nas preoprezna s prvim djetetom. Vidjet ćeš i sama za što je spremna a za što nije.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a ne ne,cula se ja sa fizioterapeuticom i potvrdila mi je ono sto je leonisa rekla.... guralica ne sluzi da dijete uci hodati vec kad prohoda da ima onaj mali oslonac koji joj treba za sigurnost!
    po dr. jos jedna u nizu nepotrebnih i stetnih napravica za veselje roditelja!

bili smo vjezbaci 7mj,necu sad ni rizikat upropastit trud radi guralice! cijelo ju ovo vrijeme nismo pozurivali u nicemu nego pratili razvoj pa ju necu ni sada poceti ucit hodat!
    a s obzirom da joj je neki dan bio 1vi rodjendan, sve cesce moram odgovarat na pitanje:a jeli prohodala? odgovaram sa:nama se nikud ne zuri...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A zašto bi joj trebao oslonac kad prohoda? Dovoljne su joj noge dok se igra, a u šetnji ima maminu i tatinu ruku.
    Sasvim drugačije gledam na sve to. Uvijek sam ih puštala da se fizički razvijaju svojim tempom. Ne sputavati, dati im svu slobodu uz pažljivi nadzor.
    Ali svako je dijete drugačije.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa ne moras imat guralicu, al ako ju imas zna se cemu sluzi i kada. a i ta sigurnost nije pametni znaju cemu sluzi pojas sigurnost vec subjektivan filing.
    razlika ruke i guralica je velika pocevsi od samog polozaja djetetovih ruku, tezista, oslonca i kontrole.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Djetetu očito ne treba guralica. Guraju što nađu
    točno tako!
    moja je neki dan zaključila da je guranje kante za smeće pravo veselje

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

je, tako moja nije fermala one zvecke-grickalice, al je bila luda za kablovima

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    je, tako moja nije fermala one zvecke-grickalice, al je bila luda za kablovima
    o da, i moja: kablovi, utičnice, vaze sa cvijećem

starija nije fermala niš od toga, pa sam se nadala da neće ni ova. ooooooooo kako sam samo pogriješila
    sad moram nabaviti zaštite za utičnice, biljke sam odnijela frendici na čuvanje na jedno godinu dana, a kablovi...ah, to tek moram smisliti što ću

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj je gurao guralicu s 10 mj. Sa 6 mj. se dizao na noge a tek sa 8 je propuzao (sav je neki naopako) Uglavnom, sa 10 mj su to več bili vrlo stabilni koraci uz namještaj i večinom se pridržavao jednom rukom, dakle nije bočno hodao. Guralicu je dobio kad je sam počeo gurat sve po stanu i čim ju je probao super mu je išlo, nije ga nimalo vukla naprijed, sam je znao kontrolirat brzinu. Ali to je vjerovatno zbog toga što je tad več bio jako stabilan. Prohodao je tjedan prije 1. ročkasa ali samo zato jer je zheraš i dok nije bio milijun posto siguran nije se puštao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •