Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 126

Tema: glupo pitanje

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno glupo pitanje

e sad, kao sto sam naslov i govori imam jedno 'glupo' pitanje, pokusavam na netu pronaci odgovor ali mi uz moj zahtjevno djete to bas i ne polazi za rukom.
    Ako negdje postoji odgovor molim da me se preusmjeri

pocinjem se lagano educirati o dohrani jer cemo poceti za kojih mjesec dana i sad su me malo 'zbleznuli'.
    naime dobila sam info da je djetetu bolje dati kupovnu kasicu, tipa (kršitelj koda), **** nego jednostavno izribati jabuku, krusku i sl.

sad jeli mi netko moze objasniti, mozda Davor , po cemu je konzervirana kasica ili kasica u prahu bolja od jabuke kupljene na pijaci?

po meni apsolutni debilizam ali vidim da dosta ljudi upravo i pocinje sa 'staklenkama' pa me zanima koji je to razlog? neciji komod ili sto??

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ti si u pravu... a ovi koji protežiraju kašice iz staklenke (gdje ima šećera, vrhnja, mlijeka u prahu i koječega)... ili su plaćeni od proizvođača tih staklenki ili jednostavno - ne znaju!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma znala sam da sam u pravu tks.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nekome je jednostavnije kupiti i otvoriti staklenku nego oprati i naribati voće ili skuhati malo povrća.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e i ja sam to negdi procitala, kao kasice imaju uravnotezen omjer svih hranjivih tvari???? meni je isto bilo cudno. kako moze kasica sa svim umjetnim dodacima bit bolja od prirodnog voca? al san odma odbacila u "ideju" pa cu mu kuhat sama jer moji imaju vrt pa imamo srecu da necemo puno toga morat kupovat nego imamo domace.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A i voće se može skuhati da bude jako fino.
    Ja sam tako znala Janku a i Ivi ću...
    Jabuka, kruška, marelica...
    Stavim na paru (ne obično suđe) i dok ne omekša i bude mljaaaaac! Ostanu sve arome prirodnog okusa a na ovakav način ostane i sve ono što je kvalittno bilo u voću ili u povrću.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vidi ti ljetnica na dohrani
    mi cemo lagano sta ugrabimo, ali probat cu sto vise obicnog voca, jer ponekad uz njih dvoje nije lako sve prirediti, znam nije neko opravdanje, ali pokusat cu sto manje staklenki , nadam se ne vise od jedne tjedno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma nemaš šta pripremati, uzmeš i naribaš/nastružeš... jednostavnije nego izabrati u dućanu, pročitati sastav, otvoriti... i poslije razbijati glavu smije li u frižideru stajati dva sata ili dva dana...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma znam je to ali BC je samnom doma, pa se zna nekad dogoditi da nemamo voca doma, pa da s njih dvoje moram do placa, a to mise uvijek bas i ne da. blazeni Mercator s dostavom :D , jer jednog dvogodisnjaka vuci po ducanu koji trci i leti i snjom u marami je ponekad avantura. dakle ja se zalazem za voce i povrce skuhano, tako sam radila i s BC-om, ali evo kao sto rekoh nekad se dogodi da nam je kosarica prazna

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme, ajme... taj Mercator! Dostavlja staklenke, a voće i povrće... ni da bi!
    šalim se, naravno da ne možemo biti isključivi, kako ti grah padne za koji dan

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nisam mislila na staklenke vec na voce , fakat me spasi ponekad u tom slucaju, a za staklenke sam ipak probirljiva pa volim sama izabrat onu sareniju s puno vitamina
    a sad ozbiljno, i ja sam mislila kad mi je kriza posegnuti za modernim nacinima

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam užasno ponosna što margita još nijednom u životu nije probala kupovnu kašicu, to mi je tako cool

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ni moji ne jedu kasice iz staklenki, a jedini suvisli argument za staklenke mi je taj da su njihove kasice napravljene od organskih namirnica.
    ako kupujes na placu cinjenica jest da nemas pojma gdje je to raslo, kojim stvarima spricano itd. tako da u tom slucaju su mi jasni oni koji kupuju staklenke. skoro da bih i ja radje dala staklenku nego hranu nepoznatog porijekla s placa. ali buduci da postoje severi (koji btw imaju dostavu i odlicno voce i povrce) a ponekad dobijem domace sa sela - ja svojima kuham.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ja sam užasno ponosna što margita još nijednom u životu nije probala kupovnu kašicu, to mi je tako cool
    ja nisam cool, , ali mi je isto super što nikada nisam kupila staklenku.
    najviše iz škrtosti
    i bojkota svi tih imena

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja nisam cool jer nemam nista narocito protiv kupovnih kasica.

kupovnih kasica naime ima i u ducanima kao sto su bio&bio, zrno i sl. i ne bih imala bas nista protiv da mi dijete to pojede.

osim toga ima mnogo mama koje mozda ne stignu kuhati pa vjerujem da im je to od velike pomoci.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

[quote="tridesetri"]ni moji ne jedu kasice iz staklenki, a jedini suvisli argument za staklenke mi je taj da su njihove kasice napravljene od organskih namirnica.

ako kupujes na placu cinjenica jest da nemas pojma gdje je to raslo, kojim stvarima spricano itd. tako da u tom slucaju su mi jasni oni koji kupuju staklenke. skoro da bih i ja radje dala staklenku nego hranu nepoznatog porijekla s placa.

i meni je jasno da netko moze biti sigurniji u kasicu nego u ko zna gdje i kako uzgajano povrce sa placa, sretni su oni koji znaju sto jedu, ali ja nekako sumnjam da su tolike kasice napravljene od organkih namirnica, tj. od onoga sto ja smatram organskim - neprskano, ne tretirano pesticidima.... inace jesu napravljene od 100% organskih namirnica - pa sve skoro sto jedemo je organskog podrijetla, ako cemo se igrat rijecima mislim da proizvodjaci takvih kasica rade upravo to - igraju se rijecima

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

krivo san kvotala, moje je ono napisano u svijetlo:
    i meni je jasno da netko moze biti sigurniji u kasicu nego u ko zna gdje i kako uzgajano povrce sa placa, sretni su oni koji znaju sto jedu, ali ja nekako sumnjam da su tolike kasice napravljene od organkih namirnica, tj. od onoga sto ja smatram organskim - neprskano, ne tretirano pesticidima.... inace jesu napravljene od 100% organskih namirnica - pa sve skoro sto jedemo je organskog podrijetla, ako cemo se igrat rijecima mislim da proizvodjaci takvih kasica rade upravo to - igraju se rijecima.

tridesetri mislim da lucylu zanima zasto je bolja kasica od prirodnog voca. ja mislim da nije bolja jer ne vidim ni jedan razlog zasto bi nesto po meni umjetno (pa da sad ima ne znam ni ja koliko jabuke u sebi) bilo bolje od prirodne jabuke. iako je naravno opet upitno jesu li te jabuke prskane itd itd al ako im ogulis koru dobijes opet cistu jabuku koja je po mom misljenju zdravija od kasice. a sto se komoda tice ja se toplo nadam da necu morat posegnut za kasicom (nismo jos dosli do te faze) ali jos jednom to ce bit najvjv zato jer sam jedna od sretnih koje imaju svoj vrt i znam sto jedem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad bute se tu jos pocele vrijedjati ko je vise kul , a uopce nisam tako mislila

nego, meni je super otkad sam skuzila koliko marketing utjece na nase zivote i kako nam 99% onoga sto se reklamira kao jako vazno i neophodno uopce ne treba u zivotu.
    imam bebu od 10 mjeseci, a ne kupujem pelene, ne kupujem kasice, ne kupujem baby pahuljice, ne kupujem sokice, ne kupujem baby kupke, sampone i kreme, nemamo dude, nemamo flasice, nemamo sterilizatore, ne koristimo blendere i miksere....
    i osjecam se tako oslobodjeno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

smatram da je obicna jabuka zdravija od hrane u staklenkama, jer hranu u staklenkama da bi opstala mora se konzervirati i po meni nikad nece biti toliko bolja od obicne jabuke.

to sto netko s vremena na vrijeme kupi staklenku ne smatran nikakvom tragedijom, nego ukupnu dohranu, bar onu na pocetku, danu iskljucivo u staklenkama ili u prahu smatram cistom tragedijom

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    sad bute se tu jos pocele vrijedjati ko je vise kul , a uopce nisam tako mislila

nego, meni je super otkad sam skuzila koliko marketing utjece na nase zivote i kako nam 99% onoga sto se reklamira kao jako vazno i neophodno uopce ne treba u zivotu.
    imam bebu od 10 mjeseci, a ne kupujem pelene, ne kupujem kasice, ne kupujem baby pahuljice, ne kupujem sokice, ne kupujem baby kupke, sampone i kreme, nemamo dude, nemamo flasice, nemamo sterilizatore, ne koristimo blendere i miksere....
    potpisujem u potpunosti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lutonjice, ja se osjećam - nenasamareno! :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

to stoji lutonjice, jer i ja se s brdo stvari osjecam slobodnije sad nego s BC-om. tad sam bila izgubljena. recimo nekidan sam prala svo "sudje" od BC-a. isuse koliko zlica, plasticna, silikonska, pa gunema, pa zakrivljna pa ovakve pa onakve. a tek plasticnih zdjelica. balerini dajem iz obicne staklene zdjelice (pri tome ne mislim na staklenku ). imam dvoja kolica ona uglavnom u marami . je s drugim je lakse. ponekad mi je zao sto i s BC-om nisam bila tako opustena.
    a da se sad vratim an topic. slazem se da im treba davati normalno voce i povrce. super ko ima svoje domace, super ko moze doci do bio uzgoja. treba ih nauciti odmah na prave ukusse, a ne na umjetne.
    ja sam davala BC-u gotove kasice, ali vise kao ispomoc. ne mogu se pouzdati da i njoj necu. mi ssmo startale s dohranom, a kupljena je jedna kruska u staklenci. kako imam i obicnih ne mislim joj dati tu vec ovu iz kosarice s vocem. ali u nedostatku potrebnog voca, a i frke vjerojatno cu joj ponuditi i ovu u dogledno vrijeme.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kad smo vec kod jabuke, ja recimo kupujem iskljucivo domace jabuke, a negdje sam nedavno citala koliko je jedan jabuka (koju recimo kupis u merkatoru) zapravo zagadjena. toliko da bi otprilike bilo zdravije uopce ju ne pojesti. stvarno zastrasujuce sto jedemo.
    u tom kontekstu sam rekla da su mi jasni ljudi koji kupuju staklenku jer na njoj pise, "bio", "provjeren uzgoj" i sl.

kaj se tice ovog cool, ma ja se uopce nisam vrijedjala nego:

valjda se ja ne osjecam ni cool ni oslobodjeno jer nisam nikad ni koristila sve te stvari...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

valjda se ja ne osjecam ni cool ni oslobodjeno jer nisam nikad ni koristila sve te stvari...
    pa da
    ja zato i jesam toliko ponosna jer zara jest jela kupovne kasice

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

dajem joj kašice kupovne jer je smiksana tako da može gutati dok se malo nauči. sad joj i blendam i prihvaća, ali kad sam vani radije ponesem kupovnu nego mislim da li se moja pokvarila.
    a ako počnem razmišljati kakva je hrana iz dućana i placa radije ju neću kupovati, jer se taško naiđe na hranu kao nekad s okusom i mirisom. šta je, tu je, sve ima svoje rezloge...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margita obroke jede kod kuće, zajedno s nama, i zapravo ne pronalazim neki dobar razlog zašto bih morala sa sobom van nositi kašicu, kupovnu ili domaću. ako smo vani (a jako puno smo vani) i mislim da je gladna, dam joj cicu. ako bi nešto grickala, dam joj komad korabice/ mrkve ili rižin kolačić.
    samo jedan jedini put sam sa sobom nosila ručak za marge - kad smo išli na sljeme na sanjkanje i na grah s kobasom, morala sam joj uzeti nešto da jede kad i mi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam ja nikad ništa nosila (ne nosim ni danas ).
    do cca godine dana joj je dojenje moglo biti svaki obrok, a poslije... već se mogla nahraniti pecivom ili nečim kupljenim usput, a u restoranima se moglo naručiti kuhano povrće.

sad vidim kako dohrana uopće nije takva tlaka kako mi se onda činilo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    nisam ja nikad ništa nosila (ne nosim ni danas ).
    do cca godine dana joj je dojenje moglo biti svaki obrok, a poslije... već se mogla nahraniti pecivom ili nečim kupljenim usput, a u restoranima se moglo naručiti kuhano povrće.

pa da, točno tako

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

točno to
    samo što stvarno to tek sad vidim
    sad se ništa ne gnjavim i ništa ne nosim
    možda nekad bananu
    a znala sam ga, brate, komplicirati
    a najdraža hrana joj je uvijek pri ruci 8)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

prvi put sam kupila kasicu kad smo s m. isli u london na pet dana. imala je tada nekih 8 ili 9 mjeseci. dakle tek je zapocela dohranu. pokusala sam joj dati (kršitelj koda)ovu kasicu od marelice, naravno da nije htjela. probala sam je i ja - ima okus toliko preintenzivan...kao da jedes recimo pekmez od marelice. i tako...nije nis od toga bilo, opet je iskljucivo dojila svih 5 dana. mozda sam sve skupa u zivotu s dvoje djece kupila nekoliko staklenki, uglavnom tako dok smo isli na neki put ali uglavnom su sve bile bacene. pretpostavljam da kad se dijete jednom navikne na domacu hranu valjda ni nece te kasice.
    s m. sam nosila domacu hranu u posudicama jer sam s njom jako morala paziti na dohranu zbog alergije, a s d. nema nikakvih problema pa se snalazim "u hodu" ovako kako opisuju apricot i lutonjica.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam radije davala kašicu nego povrće i voće nepoznatog porijekla - no, srećom, mi smo sa ozbiljnom dohranom počeli u proljeće pa je bilo dosta povrća od eko-uzgajivača, tako da je dok je baš bila beba jela jedino kašicu od jabuke i od brokule. Kasnije su mi one ručak-kašice nekad odlično poslužile kad ne bih stigla skuhati ručak. Znam da su kašice svima bljak po okusu, ali meni su baš bile fine a bome i Lei.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nisam cool

moj pero ždero pojeo mrkvu iz staklenke. nekako mi je manje zlo nego ona mrkva što pocrni isti čas kad se oguli/ostruže.
    tu kod nas u plodinama teško nabaviti nešto što sliči na prirodno. a ne mogu mu samo davati sjemenkice i žitarice.

neki dan sam mu kuhala na pari jednu mrkvicu koju smo dobili na poklon (kao eko, bio, blabla..) - tu je pak progutao kao pelikan.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

[quote="Lutonjica"]margita obroke jede kod kuće, zajedno s nama, i zapravo ne pronalazim neki dobar razlog zašto bih morala sa sobom van nositi kašicu, kupovnu ili domaću. ako smo vani (a jako puno smo vani) i mislim da je gladna, dam joj cicu.

Ovo mogu samo potpisat!

Ja svojoj P još nikako do sad nisam dala kupovnu kašicu(ima 8mj) i mislim da barem ja nemam nikakve potrebe za to jer ako npr. u žurbi izgnječim bananu ili izgratam jabukicu (mislim da to ne oduzima puno vremena), a ako imam vremena onda kuham povrće i sl.
    Još samo da nešto napišem, kako mi moja baka koja ima 85 godina govori da ne trebam ništa davati svojoj malenoj nego samo da je pustim da sisa.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sad vidim kako dohrana uopće nije takva tlaka
    Ajde onda pomozi nama kojima je to jako velika tlaka
    Ja sam danas pokupovala svega i svačega i nemam pojma šta sad sa svim tim .
    Imam slatku rižu,amarat,proso,palentu,quinoa,poppies...
    I kako sad početi?Šta prvo da joj dam?Koliko količinski da počnem davati??
    Meni je dohrana SF i bila bi najsretnija kad bi joj cika bila dovoljna do ...udaje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

prvo, pričekaj još malo... kam` ti se žuri, još ni punih 6 nemate.

onda (eh, sad ću ja pisati sa svoga stajališta), kad jednom budeš jela jabuku (za koja 2-3 tjedna), uzmi žličicu i njoj malo strugni. to ti je doslovce četvrtina one naaaaajmanje žličice.
    pa se onda smiješ facama: može biti začuđena, zbunjena, razočarana, mršteća... uglavnom, pripremi kameru ili fotoaparat.
    pa drugi dan, opet strugni malo jabuke.
    i treći, četvrti i peti: nemoj žuriti, jedna mala žličica tog jabučnog pirea je sasvim dovoljna.
    vidiš da nije tlaka: ti jedeš i usput joj dašč (ipak bolje s druge strane od one na kojoj si ti grizla, zbog eventualnog karijesa)...

ako se unutar tih pet dana ne pojavi nikakva alergijska reakcija, apsolvirali ste jabuku.

e, onda šesti dan skuhaš - palentu. od žlice vode i pol žličice instant krupice ( )... onako, skroz narijetko. ili možeš i nagusto pa razrijediti svojim mlijekom.
    sedmi dan isto to.
    osmi dan, pomiješaj palentu i jabuku...
    uglavnom, do desetog dana furaš tu kukuruznu krupicu.
    (ako tebi više paše riža, umjesti palente skuhaj rižu: desetak zrna, dok potpuno ne omekša)...

onda uzmeš, npr, tikvicu ili korabu.
    ali, sad već imaš veću kombinatoriku: prvi dan (a to je već jedanaesti dan dohrane), skuhaj krišku korabe, na mekano. drugi dan pomiješaj s jabukom, treći s palentom ili rižom. pa četvrti dan opet samu korabi. peti opet s nečim.

onda uvedi krušku.
    i tako redom... povrće, voće, žitarica... ili kako ti paše...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam slatku rižu,amarat,proso,palentu,quinoa,poppies...
    pa to će jesti do godine dana
    ja ne bih tak sporo kao apricot, ali za prvih mjesec dana ti stvarno ne treba više od 2 žitarice (npr. riža i proso), 1-2 voćke (npr. jabuka i kruška) i 1-2 povrćke (npr. tikvica i korabica)
    ma i to će biti previše

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a 6 puta 5 je 30!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma meni je presporo ono jedna žličica jabuke 5 dana

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ja se referirala na svoje dijete: ona je doslovce jela po pola žličice.
    ni dan-danas ne pojede cijelu bananu, najviše pola.
    a pet i pol godina.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa imas one mini banane, daj djetetu sansu da pojede jednu cijelu

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Dajem prednost domaćim stvarima nad staklenkama isključivo ako su iz vlastita vrta. Sve ono što kupim na tržnici upitnog je podrijetla. Bakice kupe u trgovačkim centrima pa prodaju na tržnici pod domaće. Ja nemam tu mogućnost da joj dam domaće pa se za sad još držim staklenki.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa skuplje je u trgovačkim centrima nego na tržnici, ne bi se bakicama isplatilo.

a to što na staklenci piše kako je voće iz bio uzgoja... pa čak i ako JEST...
    pogledaj što je još dodano u te staklenke: od šećera, preko soli, vrhnja, mlijeka u prahu, nekih umjetnih aroma (burbon i slične budalaštine)...

ne nagovaram ja tebe, ali ne znam što je loše u jabuci iz trgovačkog centra?
    meni je, recimo, sasvim ok što Konzum otkupi cijelu berbu mandarina sa dijela neretvanskog područja: znam da je naše, znam da je pobrano u sezoni (jer je tada i najjeftinije)...
    ili slavonske jabuke...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa skuplje je u trgovačkim centrima nego na tržnici, ne bi se bakicama isplatilo.
    na zalost nije bas uvijek tako. Bila sam u Sl.Brodu i bakica me uvjeravala da su jabuke njene iz njenog vrta a na njoj ona famozna naljepnica .
    ovo za mandarine je i meni OK i slazem se da neke stvari su i u ducanima bolje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma naravno, uvijek ima iznimaka...
    ali zato i mi imamo oči: ako kumica prodaje jabuke koje su... svaka ista, iste boje i veličine, uglancane... onako "plastične"... naravno da joj neću vjerovati kako je iz njezinog vrta.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

lako za neretvanske mandarine i slavonske jabuke...

u mojim plodinama na 90% stvari piše uvoz.
    skoro svo povrće, osim kiselog ogulinskog kupusa i vranskog krumpira. a to mi i nije za početak dohrane.

zato moje dijete papa (i kaka) ko ptičica - samo sjemenkice i žitarice.

dam da gricka i jabuke i kruške nepoznatog porijekla. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a tko vam garantira da su namirnice u staklenkama zdrave?
    striček klaus glavom i bradom?
    pa da, nije njemu do zarade, njemu je do zdravlja vaših beba.
    malo mu vjerujete (kad kaže da je bio), pa mu onda malo ne vjerujete (kad vidite da na kašicama piše od 4. mjeseca, ili kad naiđete na kravlje mlijeko i šećer u kašici na kojoj piše od 6. mjeseca)
    pa dajte se odlučite
    a ja, pa radije ću da na meni zaradi bakica na placu koja laže za jabuke, nego lažljivi striček vlasnik multibig kompanije

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na svakoj kašici piše sastav, i ima onih koje sadrže šećer, sol i vrhnje, a ima i onih koje to ne sadrže. Problem sa davanjem povrća i voća nepoznatog porijekla bebi je u tome što to voće i povrće može biti tretirano raznim kemijskim sredstvima koja kao prvo mala beba teže podnosi od odrasle osobe, a kao drugo može i na njih razviti alergiju kao što može razviti alergiju na neku namirnicu. Kod kašica, barem onih koje se kod nas mogu kupiti, meni je sporno to od čega se one sastoje - velikim su dijelom sok zgusnut nekim škrobom, pa je pitanje kolika je stvarno njihova hranjivost. Između toga i namirnice nepoznatog porijekla za malu bebu, ja bih uvijek odabrala ovo prvo.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

a ja si ne mogu pomoci... izmedju jabuke iz trgovackog centra, koja je meni toliko finija i draza od sadrzaja staklenke na kojoj pise 'bio-uzgoj', za bebu ipak radije biram ovo drugo, i zazmirim na aditive koje ista sadrzi... naravno, ukoliko mi je nemoguce nabaviti jabuku iz provjerenog izvora. a to je prakticki svugdje, osim u zagrebu, jako komplicirano, ako nemate vlastiti vrt.

kao sto biramo vjerovati proizvodjacima svjezeg eko voca i povrca, tako biramo vjerovati i proizvodjacima gotovih kasica, da se unutra zaista nalazi eko/bio/organic namirnica. ne vidim razloga zasto bi u ove druge vise sumnjali.

postavila sam sebii 1. godinu kao neku misaonu granicu nakon koje si dozvoljavam u prehrani bebe zazmiriti i na nepozeljne sastojke svjeze hrane s trznice.

nisam za 'oslobadjanje' od miksera i blendera pod svaku cijenu. neka djeca jednostavno iz specificnih razloga jako tesko prihvacaju drugaciju hranu od posve glatke.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Problem sa davanjem povrća i voća nepoznatog porijekla bebi je u tome što to voće i povrće može biti tretirano raznim kemijskim sredstvima koja kao prvo mala beba teže podnosi od odrasle osobe, a kao drugo može i na njih razviti alergiju kao što može razviti alergiju na neku namirnicu.
    nažalost, ja ne vjerujem da bilo koji proizvođač staklenki ne koristi iste te tretirane namirnice.
    inače mu se ne bi isplatilo.
    i bio bi jednake kupovne moći kao i bakica s placa.

ali, on se dobro izreklamirao.
    pa živi u dvorcu. a bakica... pa da i proizvede stotine tona (koliko mora uzgojiti onkel Klaus i slični)... ne može plasirati.
    jer iza nje ne stoji debela logitika.
    i marketinsški stručnjaci.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To za mene nije stvar vjerovanja ili nevjerovanja - hrana koja se kupuje u dućanu ima deklaraciju ili u ovom slučaju oznaku bio cerifikata; ta hrana prolazi kontrole, a dječja hrana još i pojačane. Možda iza cijele priče stoji zavjera svjetskih razmjera, ali meni kao potrošaču koji nema vlastitu kravicu i njivicu nego mora kupovati hranu u dućanu ne preostaje drugo nego imati povjerenja u deklaracije i kontrole. Inače bih mogla početi sumnjati i u to da u čašici na kojoj piše JOGURT stvarno stoji jogurt.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •