Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Zabrinuta mama!!!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Zabrinuta mama!!!

Drage moje,imam sina od 16 mjeseci,jos uvijek ne hoda ali i to me manje brine nego slijedece,on izgovara rijeci mama,papi,hajde ali to ponavlja uvijek cim se digne ili ako vidi sta on govori hajde jednostavno ima tu rijec memorisano i to svemu govori,kad zeli nesto on place dok to ne dobije ali jos ne zna da pokaze prstom sta zeli,jednostavno nas jos uvijek ne razumije kad ga ucim kazi braco i pokazem mu na slici on ne razumije samo se smije...Kad ga ucim a kaze papa i mahne nekad to uradi ali tek poslje a nekad dodje pa mase svakom i uz to govori hajde.Stvarno sam jako zabrinua.Vecina djece u nasoj okolini njegovih mjeseci pa cak i mladja jako dosta znaju i razumiju,pa me je to zabrinulo,znam da ima razlicite djece ali moj maleni koliko vidim u svemu kasni,pa dali neko ima slicno iskustvo ili da mi da savjet kakav jer stvarno sam zabrinuta...Unaprijed se zahvaljujem!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad si zadnji puta bila na kontroli? što kaže doktor?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

bili smo prije mjesec dana i kaze da kasni malo motoricki ali ipak da ide polako prema naprijed...Al ja se opet tako brinem jer mi neobicno sva djeca vec njegovih mjeseci razumiju,ili hodaju a moj maleni jos nista...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obično kod kašnjenja motorike djeca dobiju i neke vježbice. da li te doktor negdje uputio? i otkad to traje? da li je sad postao sporiji, ili je to od rođenja?

koliko jezika govorite u kući: jedan ili dva ? ukoliko su dva, možda ga to zbunjuje? kažu i da su dječaci malo "teži" kad treba govoriti , ali kad krenu da se ne zaustavljaju.

znaš, teško je na temelju samo nekoliko rečenica doći do nekog zaključka ili prijedloga...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nije nas preporucio ni ninakakve vjezbice mada sam ja inzistirala al on kaze da ce to sve doc na svoje,jer je on ziv i jak..Kod kuce govorimo nas maternji jezik i ne ucimo ga drugi,mada se u nasoj okolini prica njemacki.
    Nije mu to sad pocelo da usporava jednostavno od rodjenja sve ide polako..hvala Bogu poceo je i da ustaje na nogice ,hoda oko namjestaja,penje se uz stepenice,puza,bas sve ide dobro.ali eto sad me pocelo oko ovog drugog hvatati panika,pa on kad nesto zeli on nece pokazati to vec samo gleda u to i place a ako mu dam nesto drugo a ne taj predmet dalje se dere dok mu bas taj ne dadnem..Da ima par stvari koje ponavlja za mnom ,recimo kad mu kazem ,kako mama kaze ne ne on mase glavom i govori nene,ili da da al onda glavicom ide gore dolje,pa po nekad napravi pauzu ili zaboravi na to pa kad ga pitam nece da mi ponovi.Ne znam pocnem da ga ucim bas svasta ali po nekad nesto usvoji ali vecinom nece gleda me i smije se ili place ...Ne znam da li da opet kontaktiram doktora ili da pustim da ide sve svojim tokom...

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Vedran ima 21 mjesec, a repertoar riječi se sastoji od mama i tata. Ostalo sve pokazuje prstićem, a kad nešto ne želi maše glavicom. Ne vidim tu ništa neobično. Potpuno je zdravo dijete.
    Prohodao je sa 14 mjeseci, normalno je do 18 mjeseci. Za sada ne vidim razloga za zabrinutost. Meni se tvoje dijete čini sasvim ok.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam naučila vjerovati svom instiktu

ako ti tvoj instikt diže uzbunu: ili traži drugo mišljenje ili zahtijeva uputnicu za nekog specijalistu (ne znam kojeg, možda neuropedijatra, psihologa, fizijatra..?)

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mgrubi...slažem se
    Traži i idi dalje, makar ti rekli gospođo a što bi vi htjeli? Bolje puhati na hladno. Iako se meni čini po postu ok, to je samo moj dojam, ako se tebi ne sviđa, ko što rekoh idi dalje.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa znate i ja mislim da je moje dijete ok,ali kad vidim drugu djecu njegovih mjeseci sta sve znaju tu me malo uhvati panika,ipak znam da nisu sva djeca ista ali mame kao mame znate i same...Ne znam on hoda oko namjestaja ali jos nije siguran bar da stoji sam bez naslonjanja pa se zato plasim...Al ostalo je sve u redu mislim ima on rijeci dosta koje zna samo je stvar da kad govori recimo beba on to govori i kad misli da uzme nesto ili ide negdje,ne znam sada da li je to normalno da li ce to doc na svoje..Eto ja pratim njega ovako u mjesecu martu on cak nije ni puzao niti je hodao sam oko namjestaja a sad vec to radi sam svugdje se penje,pa opet me to tjesi kad vidim da ide prema naprijed..Nadam se drage moje da ce to sve doc samo...Da ne bacam sad paniku pred doktorom jer kazu mi da jos nije vrijeme za brigu on je jos mali...

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj InDe prvotno napisa
    Kod kuce govorimo nas maternji jezik i ne ucimo ga drugi,mada se u nasoj okolini prica njemacki.
    Koliko cesto je on u toj okolini? Ide li u vrtic mozda? Igra li se u parku gdje klinci i njihovi roditelji pricaju njemacki? Gledate li njemacku tv?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ja sam naučila vjerovati svom instiktu

ako ti tvoj instikt diže uzbunu: ili traži drugo mišljenje ili zahtijeva uputnicu za nekog specijalistu (ne znam kojeg, možda neuropedijatra, psihologa, fizijatra..?)
    ovo potpisujem!

ako ti smatraš da nešto nije u redu - idi ponovo kod doktora, i traži uputnice. ako ništa drugo - bit ćeš mirnija, a to je tvom djetetu potrebno.
    doktor je tamo zbog tebe (tvog djeteta). ne dolaziš mu kući u krivo vrijeme - pa da ti je zbog toga neugodno.

ja sam tražila i drugo i treće mišljenje - tamo gdje sam mislila da nešto nije u redu.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Djeca dok su u fazi učenja hodanja, ne napreduju u govoru i obratno.
    Ne mogu svladavati dvije vještine odjednom. A koliko sam prijmjetila iz posta, tvoje dijete je baš u toj fazi. Zato ne brini! Čim počne sigurno hodati vidjeti ćeš kako i govor počinje napredovati.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne nije uopste u okolini svicaraca da bi mu pomijesalo govor,ja se druzim s nasim narodom i naravno s njihovom djecom je i u kontaktu,tako da mislim da mu tu nema nikakvih smetnji..Al moram vam rec da smo se danas jako puno igrali i on je bio jako aktivan,koju god sam rijec rekla iz njegovog rijecnika on bi je ponovio za mnom,a i uradio je nesto novo ,prije dok hoda oko stola nije se smjeo spustiti da sjedne a danas je to uradio sam i cak se je i podigao uz sto sto nije prije radio jer je sto malo visi a on je lijepo dosao do njega dignuo se na koljena i zatim na nogice...
    Ja isto drage moje ipak mislim da je moje dijete u redu samo malo lijenije al da ce to uskoro sve polako dolazit na svoje... :D :D :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi isto zivimo u njemackoj,viktoria govori samo hrvatski,ali prica sve,tv gledamo na njemacki i to ju uopce ne zanima,prohodala je tek sa 19 mjeseci i to odjedan put,isto je samo puzala,i uz namjestaj cak nije sama ni stojala,danas smo bili na u7 doktor kaze da je super zdrava,super hoda(iako je kasno prohodala),sve je znala pokazat,dao joj je slikovnicu sa zivotinjama i ona je morala reci koja je koja,naravno ja sam morala prevodit doktoru sta je rekla.nemoj da se brines nekoj djeci treba malo duze a kazu da deckici kasnije progovore

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jao bas me malo ohrabri,a koliko sad ima mjeseci kad zna pokazati zivotinje ili je i s 19mj vec znala???

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

21.6 puni 2 godine,kada je imala 19 mjeseci znala je pokazati recimo psa ali je za nju to bio av-av,dok je sada pas,i tako uglavnom ona ti je jako rano pocela pricat ali zato smo se sa hodanjem nacekali,inace vodili smo ju cak i doktoru tada,rekao je da je savrseno zdrava i da ona jednost<avno nije sigurna za hodanje kada bude osjetila da je spremna tada ce i prohodat i tako je i bilo,isto je rekao da djeca koja kasnije prohodaju su puno stabilnija i nepadaju puno,u nasem slucaju i bi tako,djeca koja kasnije pocmu pricat odmah sklapaju rijeci i onda ih vise nemozes zaustavit,nebrigaj puno,ako te bas strah odi pedijatru pa popricaj sa njime

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moj maleni isto zna dosta rijeci,samo sto ih ne kontamislim treba mu jos da shvati sta znaci zapravo koja rijec,jedino sto je poceo da shvata jeste da mene zove mama,ostalo sve brka..

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

InDe vjeruj svome instinktu, ako misliš da je s malim sve ok onda dobro ako misliš da nešto nevalja traži drugo,treće mišljenje!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

inde, mislim da bi ti mogaoomoci ovaj tekst:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=156&Show=1130

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

bas ti hvala tridesetri jako me zainteresirao tekst a i pomogao po ovom tekstu ja mislim da je s mojim sinom sve u redu,samo da mu motorika malo kasni kod hvatanja rukicama al i to ide prema naprijed... :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa to se moze vjezbati. mi smo isto imali malo problema s rucicama.
    daj mu da sto vise radi s rukama, igranje u pijesku, vodi, plastelin, crtanje, sikanje bojom za prstice...neka jede hranu s prsticima (daj mu sitne komadice da mora vjezbati pinceta hvat), neka baca kamencice u vodu, neka nize one drvene perle na uze (ima raznih igara za kupiti na tom principu)...ne mogu se svge ni sjetiti, sigurno ce me jos netko nadopuniti

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Prije je bilo slabije sto se tice rukica mislim jako slabo nije da su mu rukice bile skupljene u saku vec kad bi htio sta da uzme prvo bi mlatio rukicama dok ne dodje do predmeta i mrdajuci ga uzimao,a sad zna lijepo da uzme predmet samo po nekad kao kad bi mu stavila smoki u zdjelicu on bi prvo sve razmahao i onda uzeo jedan ,hvala na savjetu jos cu da ga vjezbam...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

onda jedan po jedan smokić

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •