Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Ah te dlačice

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Ah te dlačice

Imam dvije prekrasne djevojčice prekrasnih dugih, crnih, frčkavih kosica s prekrasnim dugim, crnim trepavicama.
    Obje od rođenja imaju sitne dlačice od korijena kose na zatiljku pa sve do trtice (uzduž kralježnice).
    Nadala sam se da će to tijekom godina otpasti ili se prorijediti, ali nažalost nije. Prilikom upisa u školu poslala nas je školska liječnica endokrinologu- no sve ok dok nema naznaka preuranjenog puberteta ili ti pubične dlakavosti.
    Bojim se im to ne izazove nepotrebne komplekse, jer svi znamo kako su djeca okrutna kad se treba nekome narugati.
    Princeza (starija) je već svjesna problema, pa ga sirota vješto prikriva- no ja sad pitam da li itko ima sličnih problema.
    Koja je dob primjerena i koja zapravo metoda za uklanjanje neželjenih dlačica. Starija djevojčica ima i po nogicama -no ne prejako, dok mlađa recimo po nogicama nema dlačica.Zanimljivo je da sam i ja kao crnka osuđena na stalno depiliranje, ali ne i po leđima.
    Molim da mi se jave mame sa sličnim problemima- kako ste rješavali dlakice kod curica,jer i one pate gledajući sve te silne reklame i štampu.
    Da li je možda pametnije podizati samopouzdanje ili pribjegavati kozmetičkim tretmanima i kada.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mislim da si sama dobro rekla, a pogotovo ne kod male djece koristiti kozmetičke tretmane za te stvari, pa nije to tako strašno, ne treba niti potencirat. svi smo različiti, meni je draže biti crnka, pa makar i dlakava

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moj najveći kompleks iz osnovne škole su bile - dlakave noge! Tamnoputa sam i stvarno sam uvijek bila obrasla dlakama i kako kazeš-djeca zaista znaju biti okrutna i mene su zbog toga stalno zadirkivali.
    Roditelji mi nisu dali da se depiliram, ali sam onda ipak jednog dana,sama, kupila kremu i depilirala se. Bio je to najsretniji dan u mom zivotu

No, nisam sigurna što bih napravila u slučaju svog djeteta..Eto, naša V. mora stalno kontrolirati hormone jer od rođenja ima povećane dojkice. Sad ima 3 godine i već su joj se pojavile dlačice na potkoljenicama. Ja sam već sva u panici jer ako je već sad počelo, što će biti za par godina??

Prvo me brine pojava preuranjenog puberteta, ali i te druge strane o kojoj ti pričaš: kompleks... :/

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala cure
    već sam pomislila da smo jedini s ovim problemom.
    Ne brinu me toliko dlačice po nogama koliko ove po leđima-stvarno nisam primjetila kod odraslih žena nešto slično. Možda stvarno kad narastu i leđa se prošire to bude neprimjetno-no sada je to vidljivo i ja stvarno pazim da tome ne pridajem neku veliku pažnju.
    No pitanje je da li neka mama ima iskustva s ovim problemom.
    Mislim da ću negdje u pubertetskoj dobi ako se i dalje dlačice budu vidjele priuštiti princezama neku od metoda trajnog uklanjanja.
    Sviđa mi se ono"najsretniji dan u mom životu"-voljela bi da ga i moje cure imaju a da ja za taj dan znam.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj maribel prvotno napisa
    Sviđa mi se ono"najsretniji dan u mom životu"-voljela bi da ga i moje cure imaju a da ja za taj dan znam.

Ja znam curu koja je fakat tamnoputa i ima crnu gustu kovrčavu kosu (a plave oči ) i ona ima tak malo duz cijelih leđa fine dlačice, ali to nije tako strašno. Jest da su također crne, ali nekako su više kao paperje, ne znam kako da objasnim. Ona isto veli da je kao dijete bila uzasno dlakava, a te dlačice na leđima se sada ne primijete toliko koliko i prije.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moja cura ima sada 10 god i od rođ. pojačanu dlakavost od vrata po kralježnici pa do trtice . Ta dlakavost se smanjila kako ona raste .

_________

D 1998.
    I 2007.

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Baš vam hvala.
    I kod mojih curka to izgleda kao paperje-sitne, mekane dlačice kao nastavak kose i na moru lijepo pocrne i to fino izblijedi.
    No ima ih dosta, većoj nekako iznad guze ima nešto više.
    Ajde super ako se to s godinama stvarno raširi po leđima pa postane neprimjetno.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Naša frendica je kroz djetinjstvo imala dlaćice duž cijele kralježnice+pojaćano iznad guze. Sad ima 17 godina i nemi ni jedne jedine dlaćice na tome mjestu. Mama je bila jako zabrinuta i sjećam se da je o tome puno prićala, no rekli su joj doktori da to nesmije nikako skidati jer će tada korjen dlaćice očvrsnuti i neće prirodno otpasti. Kako su prolazile godine dlaćice su lagano nestajale, prorjedile se i sad ih nema.
    Napominjem da je djevojćica izrazito plave prirodne kose i plavih oćiju, a dlaćice po leđima su bile crne :/ .
    Ako se ipak odlućiš za ukljanjanje dlaćica, savjetuj se sa specijalistima na tome podrućju, tako da ućiniš najbolje što se da učiniti. Jer dijete je još premalo da već sada krene sa nekim depilacijama.
    Inaće što se tiće trajne depilacije, ja baš i nemam dobro iskustvo, jer osim što je bilo vrlo bolno, danas nema nikakvog učinka.

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nisam ni mislila sada pribjegavati nekim kozmetičkim tretmanima-savjet endokrinologa je isto tako bio: ništa prije puberteta.
    Tješi me činjenica da ovo nije tako neuobičajeno ta da ima nade da nećemo ništa ni trebati poduzimati.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja mala isto ima dlačice po vratu i na dijelu leđa između lopatica pa negdje do pola leđa. Dugačke su skoro centimetar, ali srećom se ne primijete previše jer su svijetle, osim na sredini gdje se preklapaju pa bude kao pruga. Ima i nešto dlačica po rukama i nogama.
    Rodila se s dlakavim leđima, ja sam očekivala da će to vremenom otpasti, ali za sad se još ne daju.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj 6-godišni sin ima od rođenja puno dlaka po rukama, nogama i leđima. Isto su ko paperje, ali sad su čini me se počele rasti, kovrčati se i čini mi se da su gušće.

No moj sin je svjetoloput, isto kao i ja i MM. I ni mi, ni naši rdoitelkji uopće nismo dlakavi. :?

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mogla bih roman o svojim patnjama kroz djetinstvo napisat. Išla po doktorima, na kraju mi dermatologica rekla da mi može prepisati hormone, ali da nek se najprije oprostim s kosom i noktima. Nekako mi se učinilo da ipak hoću svoju crnu kosu i čvrste nokte.
    Obrve čupam od 13 (većina ih više i ne raste) i više ne izgledaju tako strašno. Dlakavost -kozmetički tretmani.

Najgore mi bilo kad smo se u OŠ pripremali za neko natjecanje pa smo nas nekoliko visjeli pod satovima određene profesorice, susretali se sa svaki sat novim klincima. Jedan je izjavio da kao imam jače brkove od njega. Nikad to nisam zaboravila, a ito natjecanje mi je prisjelo.

Dakle, kad to klincezama bude smetalo, dopustit im oslobađanje od problema.

Inače, i moja cura je dlakava po kralježnici, ali je tamnoputa pa se i ne primjeti. Nadam se da neće patiti kao ja.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja djejvojčica je svjetle kose, ali ima u sitnim dlačicama obraslo čitavo svoje visoko čelo. Čak se lijepo vidi i jedan zvrk na gornjem desnom kvadrantu čela.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moja mlađa 7 god ima pravo dlakave noge ispod koljena , a ima i crtu na leđima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •