Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: djetetova spoznaja seksualnosti

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno djetetova spoznaja seksualnosti

dugo mi je trebalo da se odlučim pisati o ovome..

priča uglavnom ide ovako..od početka sam je učila da je mama žensko i da ima koku,tata je muško i ima pišu,kad se mama i tata vole nastane beba..bla,bla,bla..
    i onda jednoga dana prije neka dva tjedna ja ulazim u njezinu sobu,ona leži na krevetu,nateže hlače,sva je crvena,znojna,mokra..pitam ju šta radi ona kaze to i maja radi njena kolegica koja ima 5 god,moja lara ima 3g9mj,pitam ju ponovno šta radiš a ona ali mama meni je to fino..
    trčim do knjiga čitam kao luda,otkrijem kako djete spoznaje svoju seksualnost sa 3 godine i da može doći do masturbacije uslijed urinarne inf. ili zadovoljstva.
    vučem ju kod doktora,urin uredan..a ja jadna..
    uspijeli smo dogovorom riješit da to radi kada je sama u svojoj sobi..
    ali je ne mogu nikako odgovoriti od toga,koga god pitam njihovo dijete to ne radi..više ne znam dali sam luda ja ili ara,ili oni samo skrivaju istinu zbog eventualnog srama..

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a zašto bi ti bila jadna? :? dijete ti otkriva svoje tijelo i seksualnost, u knjigama si pročitala da je to normalna faza (ako baš ne pređe u ekstrem, pa to ne radi po cijeli dan) kroz koje dijete prolazi. zašto bi joj branila? :?

inače odi na zdravlje djece (ako se ne varam) već smo tamo imali takav topic.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja djeca nisu pokazala sklonost masturbaciji ili barem ja nisam uočila.

S druge strane - ja sam počela sa istraživanjima sa nekih 4,5 godina. Imala sam jednog medu koji mi je pomagao u tome.
    Sasvim normalna stvar. Sjećam se da sam se kao klinka baš moćno osjećala radi tih iskustava, gdje ja sama sebi mogu stvoriti super tjelesni osjećaj. Rođena feministkinja...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja Nina masturbira od 4.mj. života, potvrdili svi mogući doktori. Moja cura to radi radi tjelesne ugode, ne seksualne, to će doći kasnije Svašta sam prošla zbog toga na kraju sam se pomirila da je to tak i to je to.
    I ja sam vrlo rano počela s eksperimentiranjem, i smatram to sasvim normalnim, prirodnim razvojem djeteta. I mislim da bi ti svaki psiholog rekao da joj to ne braniš jer možeš naštetiti njezinom kasnijem seksualnom životu. Barem su tako nama rekli. Lijepo ste se dogovorile da to čini u svojoj privatnosti i to je sasvim ok.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Marpesia prvotno napisa

S druge strane - ja sam počela sa istraživanjima sa nekih 4,5 godina. :
    I ja isto.
    I igrala sam se prilično seksi igara s prijateljicama.
    Zapravo, zato me i čudi kad se kaže da djeca otkrivaju seksualnost rano, ali kako to nema nikakve veze sa seksualnošću odraslih. Meni se čini da se radi o istoj stvari, samo na dječji način.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

što su ti doktori rekli na to što to radi od 4mj života??
    ne bi joj htjela zabranjivati jer isto mislim da bi moglo utjecati na nju u kasnijoj dobi.
    ali nelkad se zaleti pa to napravi pred nekim,a ljudi reagirajau na to kao da je ubila nekoga..zato nisam znala što više..
    igrala sam se i ja,ali nekako imam osjećaj da je to kod mene kasnije krenilo..

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Anamarija S prvotno napisa
    što su ti doktori rekli na to što to radi od 4mj života?
    Isprva nismo znali što je pa je zbog toga bila na promatranju u bolnici 9 dana. Jer kod jako malih beba se ništa ne zna dok se ne provjeri. Svi mogući nalazi kaj su tam napravili su bili odlični. Beba se razvijala psihički i motorički najnormalnije. U bolnici su rekli da je to nešto njeno i da će proći. S godinu dana neuropedijatrica je rekla da je to masturbacija i da to rade i tak male bebe. U vrtiću su isto reagirali normalno. Psiholozi su nam predložili to što su predložili, da joj odvračamo pažnju, ne branimo i sl. Ona je zaista predivna, inteligentna djevojčica i sve drugo je super osim kaj to izvodi. Sad je to češće u nekim fazama, i kad ju pitam kaže da joj je lijepo. To stvarno ružno izgleda i ljudi mogu pomisliti svašta, a što bih ja sad trebala?! Još malo pa se nadam da ćemo se moći dogovoriti da to radi samo kad je sama. Bitno da je ona meni živa, zdrava i vesela.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

igrala sam se i ja sama sobom i to od najranije djetinjstva.
    i bilo mi je baš lipo.

igrala se i moja L., pa smo je pustili, a kad je malo "prešla mjeru" posjetili smo i psihologa. i dobili odgovor kako je to sve normalno, ali u njihovoj dobi nije nikako povezano sa seksualnošću kao takvom nego jednostavno im to đumanje predstavlja zadovoljstvo i ugodu. u pubertetu se te igrarije vežu uz spolno sazrijevanje i seksualnost.

moja je jahala svog bubija i iz tog doba se bubi doslovno pretvorio u tijelo samo s dušom. zgnječila ga je

a kad bi ga dohvatila jednostavno ništa više na svijetu nije bilo važno. oči bi joj se zastaklile, pogled odlutao, kosa postala mokra ko da sam je vodom zalila i puše li, puše, sve nešto stenje. posljedica đumanja su mišići na nogama tvrdi ko kamen

samo što je moja došla u jednu "zabrinjavajuću" fazu da je navlačila pod sebe šta bi joj došlo pod ruku i po nekoliko sati dnevno.

btw, mislim da sam čak ja otvorila svojevremeno topic o masturbaciji kod djece na dječjem zdravlju. :?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

tražila sam ga,ne mogu ga naći. barem ste me nasmijale.L ništa ne uzima,nema omiljene igračke,samo nateže te glupe hlače,onda joj se koka počne crvenit.
    mm se samo smije na to..
    to ti se kod nje javi 2 do 3 puta tjedno,nekako imam osjećaj da to radi kad joj je dosadno.i ne prestaje dok se ne zadovolji

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

deca znaju nešto što mi neznamo. il smo zaboravili. da je taj nagon nešto najprirodnije i najnormalnije i da ga svi imamo. a zdravo je i ugodno.

i ja masturbiram otkad znam za sebe. i ok mi je to.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    Isprva nismo znali što je pa je zbog toga bila na promatranju u bolnici 9 dana. Jer kod jako malih beba se ništa ne zna dok se ne provjeri. Svi mogući nalazi kaj su tam napravili su bili odlični. Beba se razvijala psihički i motorički najnormalnije. U bolnici su rekli da je to nešto njeno i da će proći. S godinu dana neuropedijatrica je rekla da je to masturbacija i da to rade i tak male bebe. U vrtiću su isto reagirali normalno. Psiholozi su nam predložili to što su predložili, da joj odvračamo pažnju, ne branimo i sl. Ona je zaista predivna, inteligentna djevojčica i sve drugo je super osim kaj to izvodi. Sad je to češće u nekim fazama, i kad ju pitam kaže da joj je lijepo. To stvarno ružno izgleda i ljudi mogu pomisliti svašta, a što bih ja sad trebala?! Još malo pa se nadam da ćemo se moći dogovoriti da to radi samo kad je sama. Bitno da je ona meni živa, zdrava i vesela.
    Pa, kaj je to radila s 4 mj. da ste se uopće zabrinuli?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ovo se uči iz psihologije u srednjoj školi: 6 primarnih čovjekovih potreba su voda, hrana, odjeća i obuća, nastamba i sex. I ja sam otkrila to u vrlo ranom djetinjstvu. Mislim da je to sasvim normalno. E da, moja susjeda na moru ti sasvim otvoreno prizna da to njezina unučica radi, ali joj je reakcija na to Nemoj dopustiti da ti okolina, pogotovo ova kod nas koja je dosta tradicionalna, određuje način na koji ćeš odgajati svoje dijete.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala svima to mi je trebalo!!!!

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

masturbacija u ranom djetinjstvu (a i kasnije) potpuno je normalna pojava
    djeca istražujući svoje tijelo otkriju kako dodirivanje genitalija dovodi do ugode. to nije ista ugoda kao i ona seksualna u kasnijim godinama.

Djecu ne bi trebalo zbog toga kažnjavati (da ima i toga), posramljivati ili im zabranjivati takve dodire.Dopustiti im da uživaju u istraživanju svoga tijela no dogovoriti se neka to rade u svojoj sobi kada su sami i sl...

Ako bi masturbacija postala preučestala ili naglo puno učestalija, ako se dijete se ne može kontrolirati i zbog toga zanemaruje druge aktivnosti, ako pokušava dodirivati drugu djecu po genitalijama, ako mimo uputa i dalje masturbira pred drugim ljudima bilo bi dobro konzultirati stručnjaka

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, nemoj joj nikako braniti ili se lose postavljati prema tome--moji starcu su to napravili meni pa sam sad sva s*ebana (pronadi topik o orgazmu pa ces vidjeti).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •