a mene na tarantulaMrva prvotno napisa
![]()
![]()
Ja glasam za drugu opciju: Robert i Helena.slavonka2 prvotno napisa
(Jako ne volim kad se doda "o" na ime. Meni je Ivan=Ivan![]()
ja sam za Kaja, Emina, Elsa, Linda.... ni jedno se mm ne sviđa. Inače volim muslimanska imena - posebno ženska (ne sva dakako) ali mm se ne sviđaju.
Složni smo oko Sara - hebrejski princeza.
Dilala od muslimanskih meni je jako lijepo Sumea(Sumeja)-ptica pjevica![]()
da, Sumeja je lijepo
meni još:
AZRA (ar.)-djevica,nevina i cista djevojka
DINA (ar.)-poslusnost,dugotrajna kisa,
LEJLA (ar.)-noc,vec
Dilala ako te interesuju ta imena imaš Danin i Dani(j)a možda se svide i TM
ne, ne sviđa mi se.... ma neću se zamarati a ni žuriti, nek se prvo rodi pa ćemo vidjeti što mu/joj pristaje. Voljela bih da je neko neobično, novo ime.... al opet ne preneobično. vidjet ćemo.
Asja?
slažem se, jako lijepo imeDiLala prvotno napisa
Moja cura se zove Ida, dugo sam razmisljala koje ime i na kraju kad sam cula Ida-samo sam rekla to je to! Nema dalje, nazvala mm i rekla mu kako ce se beba zvati iako nismo znali kojeg je polai bas joj odgovara.
To je bilo prije 11 godina,a sad smo opet na slatkim mukama (nadam se samo da ce sve biti ok) ...
I mi se odlučili za Klaru.rikikiki prvotno napisa
Doru već imamo.
ja bi da ako je curica da se zove Gabrijela a mm da se zove Melany...ali mi je to ime tak čudno....hmmmm... :/
Meni je Melany baš foraniky88 prvotno napisa
Mislim da ti je muž baš cool
Nije prečudno, po mom mišljenju. Lijepo se može i deklinirati i koristiti u hrvatskom jeziku i internacionalno je. Dovoljno je nježno, ali i odlučno, tako da ne odaje previše "curica" image. Doduše, značenje je "black" i grčkog porijekla. Ima tu i nekih slikica
http://www.babynames.com/Names/name_display.php?id=2728
Nemoj slušati mene, ja sam sucker za individualna i posebna imena... imam cijelu filozofiju o tome![]()
kako vam zvuci ime Zaina?
(cas mi je predivno, a cas bas i nije....)
zaina mi je baš lijepo..eto ga več na mojem popisu......malo prepisujem..
![]()
I meni se dopada.a72 prvotno napisa
Negdje sam čitala, gdje se teoretiše o davanju imena po značenju, pa kažu da nije logično dati kćerci ime značenja majka.
A kako vam se sviđa ime Nikolina?
Nešto mi se vrzma po glavi zadnjih par dana...
ja sam Nikolina, al oduvijek Nina. meni su lijepa ona imena koja si prije navela, jedino mi je Morana - LEDENO i nije mi sjelo... mi se isto jos nemremo odlucit, bili sigurni da ce bit lorena ( al nece ), pa dijana, nemamo pojma, a jos malo je ostalo.
ni mi se nismo odlučili za ime, a lijepa su mi:
Nina, Dora, Gita, Mia, Ida, Ema.
curka, vidim da imamo isti ukus- zaboravila sam napisati ANA!
predivno ime i imam predivnu prijateljicu - umjetnicu imenom Nikolina za nas uvijek Nina i mala od sestričine se zove Nikolina i preslatka je kao šećerandream prvotno napisa
![]()
Ha ha, ima ih još u mojoj obitelji koji nas doslovce mole da se malena tako ne zove, moj nećak prednjači u tomejedino mi je Morana - LEDENO i nije mi sjelo
ko zna kak ce se male lutkice na kraju zvat, meni je ovo bas cudno, i nije mi bas drago kaj stvarno nemamo pojma, bili smo uvjereni za Dijanu, i onda i nas molili da se tak ne zove...
ko zna kak ce se male lutkice na kraju zvat, meni je ovo bas cudno, i nije mi bas drago kaj stvarno nemamo pojma, bili smo uvjereni za Dijanu, i onda i nas molili da se tak ne zove...ajde bar mi je drago da nismo jedini koje drugi nagovaraju...
za sada su kod nas u igri i dalje Morana, Martina i Nikolina, tko zna kako kažeš što će na kraju biti ...
sorry ak je ovo of topic.
a zakaj vas uopce briga kaj drugi misle? pa makar i clanovi uze i sire obitelji? zakoniti i ja smo odabrali ime za nasu curu i od onda se naslusali kojekakvih komentara, a i nagledali kolutanja ociju. al bas nas briga. uvijek ce biti ljudi kojima se svida i kojima se ne svida, ali to je nase dijete. oni svi su svoja imena imali (ili ce imati) prilike smisliti, sad je red na nama
(da ne kazem koja je reakcija kad cuju da ce mala imati dva prezimena, moje i njegovo...mislim da je jedino moj otac s tim sretan posto ima dvije kceri pa se davnih dana pomirio s nestankom prezimena i sad je ugodno iznenaden - naravno da ima sina koji bi mu unuci dao i zenino prezime, krv bi mu popio....)
Tajuska, slažem se apsolutno s tobom, ove njihove molbe samo nam daju mašti na volju da smišljamo nova imena, ali na kraju će uistinu biti po našem, to smo odlučili... čak nas ni naš dragi nećak neće u tome spriječiti![]()
tajuska prvotno napisa
![]()
Tak sam i ja isto. Ali sad me najviše zanima: i... koje ste ime odabrali?![]()
RosaLeiA prvotno napisa
![]()
Po Rosi Luxemburg i Rosi Parks. iako masi ljudi prvo na pamet padne ona bedasta sapunica Rosa salvaje ili kako se vec zvala. a cita se po Vuku
Fora mi jetajuska prvotno napisa
Imam jednu prijateljicu Talijanku koja se tako zove i isto se tako čita ("po vuku"
)
Mi smo odabrali ime,ali nitko nije znao. Samo nas dvoje.
Tek kad su se djeca rodila drugi su saznali ime,tako da nas nitko nije ni mogao nagovarati/odgovarati od tog imena.
svaka cast sto ste izdrzali da nikome ne kazete!Nina prvotno napisa
meni nije lijepo, a usput sam se sjetila i super maria.
Uma, Gita, Rosa prekrasna imena!
Ja bi ih za curice mogla odabrati tisuće...dečkići su mi malo problematičniji!
Hm... da sam sada trudna, a nisam, i kada bi trebla izabrati ime za djevojčicu izabrala bi Klara.
Maria mi je bila zanimljiva u prvoj trudnoći.... sve dok nismo saznali da će roditi dječak, naš Vid.
Ja sam trudna oko 5 mj al mislim da već znam da će se moja cura zvat Noemi....a da je sin bio bi Neo.....)))
Nadamo se da če biti curica da če David dobiti seku...pa samo točnije samo ja..razišljala o imenima....i sviđa mi se Kyara ili Gabrijela.....A mm i bi i nebi.......njemu je Melani i dalje favorit...
2 tajuska - meni je osbono bitno što ljudi misle o imenu moga dijeteta jer će se ono morati nositi sa njiome kroz život, a buduži da život nekada baš i nije lagan ja mu ne želim otežati stvari dajući mu neko ime koje će biti predmet sprednje svih njegovih vršnjaka i njihovih roditelja.... :/
Mislim da Rosa opće nije prečudno ime i meni se čini skroz normalno...
...naša cura će biti LOTA... to mi spada u kategoriju - nije svakodnevno ali nije ni čudno
ja mislim da ce nasa lutkica bit Nina.
meni su lijepa Mia, Ema, Tijana, Hana.
Za sad razmišljamo o Mia, iako me i Tijana sve više vuče
Slažem se, imam dojam da je curici nekako lakše dati ime.arilu prvotno napisa
Nadams e da je ovo moje malo curica![]()
Naša curica će isto biti NiNamihim prvotno napisa
Mislim da će se roditi danas-sutra, da neće dočekati 4.11. Već sam 4 prsta otvorena :D