Stranica 16 od 82 PrviPrvi ... 614151617182666 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 4091

Tema: Imena za curice (5)

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kako zvuči Karla?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Naša cura će biti Sara!

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Karla i Sara su mi oboje predivna imena!!

Mi za drugo smišljamo imena, jednom kad bude, ako bude curica biti će ili Tijana ili Tina

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Već dugo nitko ne piše na ovoj temi, a mi smo totalno bez ideja...
    Naime, ne bi baš neko moderno ime, ali ne ni ono pravo staro.
    Prelistala sam sve katoličke kalendare na netu (najviše ožujak i početak travnja, jer mi je termin krajem ožujka), ali ništa zadovoljavajuće. MM se od svih iz ta dva mjeseca sviđa jedino Patricija iz razloga što bi ime bilo po njemu (Domagoj - na engleskom Patrik, a žensko Patricija), ali se meni čini predugačko i bojih se mogućih nadimaka i izvedenica...
    Još jedan prijedlog MM je Rafaela (da je bio sin bio bi najvjerojatnije Rafael) ali meni nekako ne sjeda, možda prije Mihaela...
    Još sam razmišljala o Andrijana ili nekoj izvedenici tog imena, a u zadnje vrijeme mi se po glavi mota i ime Glorija...
    Bila sam se zapalila za Rebeka, ali nam baš ne sjeda uz prezime, koje počinje na R i završava sa ić

Dajte mi neki prijedlog pliiiiz ili komentar na ova napisana, bilo što...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Glasam za Gloriju - to je bilo jedno od naših imena koja nikad nismo iskoristili jer smo dobili dečke.

Ostala imena s liste bila su Nives (Gospa sniježna) i Karmen (pjesma)... ne sjećam se više.

enna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Patricija je lijepo

Dunja
    Andrea
    Silvija
    Mirta
    Cvita
    Beata
    Ema
    Tihana
    Suzana
    Karmela
    Magdalena
    Gabrijela

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hehe..evo ova tema.
    Dakle mi smo odlučili ime dan prije poroda.
    Mužu se moji prijedlozi nisu baš sviđali, a kako sam ostala u bolnici dan prije poroda (naručeni carski), kad mi je došao u posjetu rekla sam mu nek izvoli reći ime jer želim da se zna kad se bebuška rodi. A on ko iz topa ispalio ELA! A ja reko može!! Bilo mi je i to ime na popisu ali mu ga nisam rekla jer je bilo oko mene cura kojima se kćeri tako zovu pa mi kao bilo bad.
    A bilo je baš ono što sam najviše htjela, kratko i lijepo..

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Na mojoj listi za curku su bile Ida, Leda, Inka i Sofija.
    Sofija mi je nekako prednjačila i ako ostanem trudna i bude curka bit će Sofija,možda bez j . Zapravo mi je prekrasno Sophia ali to mi nekako ne sjeda uz domaća prezimena.
    I još sam naletila na forumu na jedno prekrasno ime, Anika.
    Gloria je prekrasno, Patricija isto i pojma nisam imala da je Domagoj Patrik.
    Andrijana mi je malo "pretvrdo", puno mi ljepše zvuči Adrijana(znam totalno drukčije ime).

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sjetila sam se nedavno ove teme... U Italiji je sud odlucio u jednom slucaju da se curica ne moze zvati Andrea, zato sto je to u Italiji musko ime.
    Curica je rodjena jos 2007., i kad su je upisivali u knjigu rodjenih, objasnili su im da se po talijanskom zakonu curicama ne moze dati musko ime, i otuda je krenula procedura; sudac se pozvao na zakon, opravdanja da je ime Andrea u drugim zemljama uglavnom zensko ime nije uvazio. Slucaj je prosao nekoliko instanci, i trenutno izgleda da ce joj ime morati mijenjati tako da dobije zenske atribute (npr. Andreina), ili ce joj morati dati novo tipicno zensko ime kao prvo ime, a Andrea ostaviti kao drugo ime...

I sad se na tu temu javljaju mnogi, npr. nastavnici koji u razredu imaju nekoliko 'muskih' Andrea i jednu 'zensku' Andreu kazu da im se u takvim slucajevima obracaju prezimenom, da ne bi stvarali konfuziju...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja da rodim 10 curica imam imena za njih,ovaj put je decko,al nadam se da ce drugo dijete bit curica i zvat će se Emili,Viktorija.Nikol,Patricija,Paula ta sva imena su mi prekrasna

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kako mi je lijepo otvoriti ovu temu,i sjetiti se svojih trudničkih dana i cijelog popisa sa imenima i sve prekriženo jer se niti jedno ime nije svidjelo mojem mužu..
    A onda smo u jednom časopisu dobili 100 imana za djevojčice i 100 imena za dječake...
    i tako sam počela ja čitati,več njih pola prekrižila zahvaljujuči mužu,i samo jedno mu se svidjelo..i na to smo obadvoje pristali..a to je Lena

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa Vidi poruku
    kako zvuči Karla?
    Karla mi je prekrasno ime
    ja imam Laru i ako ikad dobijem još jednu curku zvat će se Karla

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj anitak prvotno napisa Vidi poruku
    Karla mi je prekrasno ime
    ja imam Laru i ako ikad dobijem još jednu curku zvat će se Karla
    i meni je to ime super

ali čini mi se da u zadnje vrijeme same neke karle svugdje oko mene

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Otpada i Glorija - MM podsjetila na kavu, pristao bi na verziju bez j, a sveki odmah digla frku da će nam se ljudi rugati...
    Idemo u novi krug odabira...

Od nekih logičnih imena smo odustali jer ih imamo u užoj obitelji pa da se ne ponavljaju, npr. Karmela (MM rodom iz sela gdje se slavi gospa od Karmela i blizu tome je i gospa od Anđela), no i Anđelu imamo u obitelji, kuma sam krštena jednoj Andrei, pa i to otpada, a većina drugih navedenih imena su nam u susjedstvu. Naime živimo u zgradi i sad zamislite da svi počnemo vikati jedno ime u glas kad se djeca vani igraju.Uh...

Jeste li gledali u kalendare - kažu da su djeca sretna ako dobiju ime po danu kad su rođena, pa bi po tome naša curka trebala biti ustvari Gabrijela, jer mi je termin na Blagovijest..

Patricija je još uvijek na popisu, samo da nadodam još koje...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Sjetila sam se nedavno ove teme... U Italiji je sud odlucio u jednom slucaju da se curica ne moze zvati Andrea, zato sto je to u Italiji musko ime.
    Curica je rodjena jos 2007., i kad su je upisivali u knjigu rodjenih, objasnili su im da se po talijanskom zakonu curicama ne moze dati musko ime, i otuda je krenula procedura; sudac se pozvao na zakon, opravdanja da je ime Andrea u drugim zemljama uglavnom zensko ime nije uvazio. Slucaj je prosao nekoliko instanci, i trenutno izgleda da ce joj ime morati mijenjati tako da dobije zenske atribute (npr. Andreina), ili ce joj morati dati novo tipicno zensko ime kao prvo ime, a Andrea ostaviti kao drugo ime...

I sad se na tu temu javljaju mnogi, npr. nastavnici koji u razredu imaju nekoliko 'muskih' Andrea i jednu 'zensku' Andreu kazu da im se u takvim slucajevima obracaju prezimenom, da ne bi stvarali konfuziju...
    Samnom je išao 8 godina u razred jedan Andrea.

Dođe mi i sada žao kad se sjetim koliko su ga jadnog zezali da ima žensko ime, a u tome su nerijetko prednjačili nastavnici.

Šteta, meni je to baš predivno i muževno ime.

Moj sin ima ime koje može isto biti i žensko, iako ovdje u Hr dosta rjeđe nego vani. Uglavnom, obadvoje djece mi imaju jako česta imena i nekad mi baš bude žao što nismo bili malo maštovitiji.

A onda, s druge strane pomislim da su toliko učestala jer su zaista prekrasna imena.

Nisam nešto od pomoći, ali sam sigurna da će Vesnare izabrati lijepo ime za svoju curicu.

Inače, sudeći po Vesnarinom nicku, nekako mislim da smo imenjakine. Čini mi se da je to ime gotovo izumrlo, a nekad nas je bilo na izvoz

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

kad sam prvi put ostala trudna, bila sam uvjerena da će biti curica i već sa 12 tjedana trudnoće sam znala da će se zvati Taša..... ali bio je dečko druga trudnoća, opet ista priča, samo sam ovaj put za dečka saznala u 20. tjednu čekamo da nam dečeci malo porastu, pa ćemo se (nadam se uspješno) baciti na "pravljenje" curke, naravno, po imenu Taša....

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj *Tončica prvotno napisa Vidi poruku
    kad sam prvi put ostala trudna, bila sam uvjerena da će biti curica i već sa 12 tjedana trudnoće sam znala da će se zvati Taša..... ali bio je dečko druga trudnoća, opet ista priča, samo sam ovaj put za dečka saznala u 20. tjednu čekamo da nam dečeci malo porastu, pa ćemo se (nadam se uspješno) baciti na "pravljenje" curke, naravno, po imenu Taša....
    puno sreće sa curom.

Ja još ne znam točno dr. je kazala da je dečko, al nije sigurna. Ak bude cura možda će se zvati Mia, Nela ili Ivona

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ivona mi je predivno ime.
    Ja još nisam ponovno ni zatrudnila a već imam novo ime u planu: Mirta.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja čekam treću bebu
    sin je Ivano
    cura Ela,za nju smo odlučili na porodu,dvoumili smo se između Lora ili Ela!

uvijek sam mislila da je glupo ne smisliti ime,imaš 9 mjeseci za smišljanje,ali kad se to meni dogodilo,potpuno mi je jasno

sad sam trudna 16 tjedana i već nastaju problemi,MM-u se ništa ne sviđa,a ovo dvoje su dovoljno veliki da imaju svoje mišljenje

biti će teška odluka

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Leda, Nuša, Pava, Morana, Una, Ruta, Mirša, Buga....Tara, Orla, Olivia, Ava, Lorna....

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi ćemo izgleda ipak imati Patriciju, sad da li sa j ili bez?
    Bojim se jedino mogućih nadimaka....
    Meni se još jedino sviđalo Rebeka, što je blisko datumu poroda i lijepa mi je priča iz biblije, ali nam baš ne ide uz prezime...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Patricia - bez j - meni osobno nikako ne pase.

IMHO, ako ces hrvatski nacin pisanja, sa c, onda stavi i j - Patricija.
    Ako ces talijanski nacin pisanja, sa z, onda nemoj staviti i j - Patrizia.

Meni je ljepse ovo zadnje, ali navikla sam na tako, pa valjda zato.

Rebeka je isto prekrasno!
    Posljednje uređivanje od Elly : 04.02.2011. at 15:32

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

trenutno stanje

BRUNA

ARIJAN

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Od prijateljice curka se zove Noa.Uvijek sam to ime smatrala isključivo muškim, al kad ga ovako čujem i povežem s malom slatkicom, savršeno joj pristaje.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nakon što smo prije 5 dana saznali da stiže curica vodile su se žestoke borbe oko imena!

Na kraju sam pobijedila ja i stiže nam - UNA

MM je htio Franka-ja rekla može za sljedeće ili ako ćeš ti roditi ovo

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Imate cure na ImeHrvatsko doslovno tražilicu ''ime bebe''

Nakon što se odabere spol, daljnji su kriteriji pretraživanja regija, učestalost, razdolje u kojem ju ime bilo popularno, broj slova u imenu...

Ja sam baš htjela vidjeti da li će mi izbaciti Lucija (ime naše curice) i odabrala sam Primorje, učestalo, i izbacilo mi je: Gigliola, Vazmoslava, Mevljuda, Zejnepa i slična ''dadaizam'' imena.

Možda nekome ipak da inspiraciju!

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj maca2 prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon što smo prije 5 dana saznali da stiže curica vodile su se žestoke borbe oko imena!

Na kraju sam pobijedila ja i stiže nam - UNA

MM je htio Franka-ja rekla može za sljedeće ili ako ćeš ti roditi ovo
    odabrala si prekrasno ime...
    mojem mužu se isto baš nije previše sviđalo ovo ime,ali srećom ja sam birala za djevojčicu,a on bi birao ako bi se rodio dečko...

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj andreja prvotno napisa Vidi poruku
    odabrala si prekrasno ime...
    mojem mužu se isto baš nije previše sviđalo ovo ime,ali srećom ja sam birala za djevojčicu,a on bi birao ako bi se rodio dečko...
    Ajme,preslatka ti je Una-nadam se da će i moja biti takva!

Za sada se nitko od rođaka/prijatelja nije oduševio imenom ali baš me briga...meni je super,baš mi je drago što ima još koja (je ne znam niti jednu).

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

u našem selu ima jedna Una koja ima 9god.i kad je ona dobila to ime svi su se čudom čudili imenu... doduše bilo im je čudno jer se kod nas veli za "ona"-"una". kod nas u familiji se isto baš nisu slagali s tim imenom,ali baš me briga,dijete je moje i ime mi je prekrasno. aak me ko pita kaj je to za ime,ja samo velim dal su ikad čuli za rijeku Unu?
    nedaj se pokolebati budu se privikli,kao što su se i moji privikli i sad im više nije čudno ime...
    pusa

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod nas su sad u igri Bruna, Sara, Vita... no ja niti sama nisam sigurna niti u jedno, a MM se najviše sviđa Bruna. Kako vam se čine imena?

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bruna mi je predivno ime...tako sam zvala svoju Ivu dok je bila u trbuhu...no MM je pozelio Ivu i dobio je Ivu.
    Nadam se jos jednoj curici (jos nisam ni T.) a vec imam ime ADA

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

a kako vam se svidja Ilaria i Maella ili Florijana?
    moja curica se zove Alienor sto je francuski oblik imena Eleonora. ne zivim u Hrvatskoj pa se nitko ne cudi, ali u Hrvatskoj ima komentara o Lenoru ili o vanzemaljcima . A meni se naravno jako svidja, jako je i poeticno, ime jedne srednjovjekovne francuske kraljice.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj kikica2 prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas su sad u igri Bruna, Sara, Vita... no ja niti sama nisam sigurna niti u jedno, a MM se najviše sviđa Bruna. Kako vam se čine imena?

Ja glasam za Vitu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj sophie girafe prvotno napisa Vidi poruku
    a kako vam se svidja Ilaria i Maella ili Florijana?
    moja curica se zove Alienor sto je francuski oblik imena Eleonora. ne zivim u Hrvatskoj pa se nitko ne cudi, ali u Hrvatskoj ima komentara o Lenoru ili o vanzemaljcima . A meni se naravno jako svidja, jako je i poeticno, ime jedne srednjovjekovne francuske kraljice.
    Meni se osobn ne sviđaju, ali ja živim u HR...Da živim vani i imam neko drugp prezime...možda. Ovako, ne ne znam ni kako ih pročitati.

Netko je spomenuo ime Pava...To je bio moj nadimak ciejlu osnovnu i srednju i mrzila sam kad su me tako zvali (izvedeno od prezimena). I to mi je ime samim time grozno.

P.S. između Bruna, Sara i Vita glasam za Brunu jer mij je stvarno jako lijepo a i nije isfurano kao ostala dva
    Posljednje uređivanje od ana.m : 09.03.2011. at 17:46

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

i meni je Bruna prekrasno Tena također, Lia, Sara, ali mi je Taša još uvijek na prvom mjestu

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

da je nas Ivan bio curica, vjerojatno bi se zvao-la Lana.
    jos smo imali u opciji i Marta, ali mm to nije bas nesto... ali nadam se ako budemo imat curicu jednog dana, ja bi volila da se zove Marta.... imam jos puno vremena za izborit se

buci-buci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo da se i ja ubacim u vašu raspravu o imenima. Trudna sam 12 tj i još ne znamo spol ali MM i ja već puno razgovaramo o imenima. Nekako nam se sviđa ime Borna ili Noel za curicu. Nekako smo zapeli za muška imena za djevojčicu. Što mislite o tome??
    Što se tiće dečkića izbor imena je znan odavno - Mata ili Toma. (ukoliko je muško znat ćemo kako ćemo ga nazvati kad ga vidimo

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja se nadam da sad nosim curu, ako je bit će Mira

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

A mi smo neki dan odlučili da ne želimo saznati spol do rođenja!
    Nadam se da nikome od doktora neće izletiti na kakvom pregledu...

Inače, top imena na listi trenutno su:
    cure: Maša, Tonka, Zara
    dečki: Oliver, Martin

I da, rekli smo da ćemo pričekati neko vrijeme nakon što se beba rodi da vidimo koje joj najbolje paše To se može, zar ne??

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ajd da se priključim.
    Prvo, volim dugačka imena i volim da djeca imaju i nadimak, to mi nekako obogaćuje cijelu priču. Volim imena koja imaju neko biblijsko značenje, stoga biramo takva imena.
    Marta je meni predivno ime, nježno i snažno, znači gazdarica ili gospodarica. Moja teta je Marta, i ime joj pristaje 100 na sat. Kod nje je uvijek sve uredno, čisto, kolači na stolu, pekmezi u špajzi... od nje sam zavoljela biti domaćica. Zato volim Marte.
    Kristinu je odabrao tata, i kud ćeš bolje od Krista?
    Jakov je uletio kao moj izbor (obje prve T da su bile dečko bile bi Jakov - ja sam čekala svoga Jakova). Onaj koji slijedi Božju petu.

Za ovo čudo u mome trbuhu izrekla sam svoje, a djeca prihvatila: David (ljubimac, miljenik, divan lik Starog zavjeta) ili Sofija (mudrost). Marta želi da je Sofija. Pitam je: a što ako bude dečko? Onda neka bude Sof (veli ona).
    Navodno i je dečko, ali žbpv (živi bili pa vidjeli).
    Toliko.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

biti cemo uporni dok ne dobijem HELENU...

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jeeee, jeeee, zeljana, tako treba! Tako smo i mi bili dok nismo dobili Jakova!

A mali Helen će zapravo biti...? Tko?

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj mamaShe prvotno napisa Vidi poruku
    Jeeee, jeeee, zeljana, tako treba! Tako smo i mi bili dok nismo dobili Jakova!

A mali Helen će zapravo biti...? Tko?
    skicni na muska imena...danas sam napisala...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mamaShe, Sofija mi je jedno od najljepših ženskih imena. Doduše još mi je ljepše Sophie ali pošto živimo tu di živimo prolazi Sofija ili Sofia. I naravno skrečenica Sofi za tepanje i maženje.
    Ah, moj P je trebao biti Sofia.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se nadam da sad nosim curu, ako je bit će Mira
    Joj, to je super! Baš si se super sjetila!
    Meni je jako lijepo ime Đurđica, ali mužu se nije svidjelo...

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj zeljana02 prvotno napisa Vidi poruku
    biti cemo uporni dok ne dobijem HELENU...
    Ovo sam i ja rekla!! Nema odustajanja dok ne dođe Helena. Sada nam stiže Ivano!

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moje udarno ime je bilo Lola! Ali mm nikako ni cuti! O drugima nisam ni razmisljala jer sam mislila da ce biti odusevljen!
    Za sada mi padaju na pamet (za razliku od mm-a koji nema ideja već samo moje prijedloge lajka ili ne ):
    Mia
    Luca
    Taša
    Kim
    Bela
    Antea
    Valeri

Imamo jos 2 mjeseca da se dogovorimo!

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kod nas je pala konačna odluka,stiže nam DINA

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ako druga beba bude cura vjerojatno će se zvati JUDITA, prva nam se cura zove LAURA. Ako bude dečko, prema muževoj će se želji vjerojatno zvati MIHAEL.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam se predomislila, i ako Bog da da rodim živu i zdravu curicu bit će Buga

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •