kako zvuči Karla?
Naša cura će biti Sara!
Karla i Sara su mi oboje predivna imena!!
Mi za drugo smišljamo imena, jednom kad bude, ako bude curica biti će ili Tijana ili Tina![]()
Već dugo nitko ne piše na ovoj temi, a mi smo totalno bez ideja...
Naime, ne bi baš neko moderno ime, ali ne ni ono pravo staro.
Prelistala sam sve katoličke kalendare na netu (najviše ožujak i početak travnja, jer mi je termin krajem ožujka), ali ništa zadovoljavajuće. MM se od svih iz ta dva mjeseca sviđa jedino Patricija iz razloga što bi ime bilo po njemu (Domagoj - na engleskom Patrik, a žensko Patricija), ali se meni čini predugačko i bojih se mogućih nadimaka i izvedenica...
Još jedan prijedlog MM je Rafaela (da je bio sin bio bi najvjerojatnije Rafael) ali meni nekako ne sjeda, možda prije Mihaela...
Još sam razmišljala o Andrijana ili nekoj izvedenici tog imena, a u zadnje vrijeme mi se po glavi mota i ime Glorija...
Bila sam se zapalila za Rebeka, ali nam baš ne sjeda uz prezime, koje počinje na R i završava sa ić
Dajte mi neki prijedlog pliiiiz ili komentar na ova napisana, bilo što...
Glasam za Gloriju - to je bilo jedno od naših imena koja nikad nismo iskoristili jer smo dobili dečke.
Ostala imena s liste bila su Nives (Gospa sniježna) i Karmen (pjesma)... ne sjećam se više.
Patricija je lijepo
Dunja
Andrea
Silvija
Mirta
Cvita
Beata
Ema
Tihana
Suzana
Karmela
Magdalena
Gabrijela
Hehe..evo ova tema.
Dakle mi smo odlučili ime dan prije poroda.
Mužu se moji prijedlozi nisu baš sviđali, a kako sam ostala u bolnici dan prije poroda (naručeni carski), kad mi je došao u posjetu rekla sam mu nek izvoli reći ime jer želim da se zna kad se bebuška rodi. A on ko iz topa ispalio ELA! A ja reko može!! Bilo mi je i to ime na popisu ali mu ga nisam rekla jer je bilo oko mene cura kojima se kćeri tako zovu pa mi kao bilo bad.
A bilo je baš ono što sam najviše htjela, kratko i lijepo..
Na mojoj listi za curku su bile Ida, Leda, Inka i Sofija.
Sofija mi je nekako prednjačila i ako ostanem trudna i bude curka bit će Sofija,možda bez j . Zapravo mi je prekrasno Sophia ali to mi nekako ne sjeda uz domaća prezimena.
I još sam naletila na forumu na jedno prekrasno ime, Anika.
Gloria je prekrasno, Patricija isto i pojma nisam imala da je Domagoj Patrik.
Andrijana mi je malo "pretvrdo", puno mi ljepše zvuči Adrijana(znam totalno drukčije ime).
Sjetila sam se nedavno ove teme... U Italiji je sud odlucio u jednom slucaju da se curica ne moze zvati Andrea, zato sto je to u Italiji musko ime.
Curica je rodjena jos 2007., i kad su je upisivali u knjigu rodjenih, objasnili su im da se po talijanskom zakonu curicama ne moze dati musko ime, i otuda je krenula procedura; sudac se pozvao na zakon, opravdanja da je ime Andrea u drugim zemljama uglavnom zensko ime nije uvazio. Slucaj je prosao nekoliko instanci, i trenutno izgleda da ce joj ime morati mijenjati tako da dobije zenske atribute (npr. Andreina), ili ce joj morati dati novo tipicno zensko ime kao prvo ime, a Andrea ostaviti kao drugo ime...
I sad se na tu temu javljaju mnogi, npr. nastavnici koji u razredu imaju nekoliko 'muskih' Andrea i jednu 'zensku' Andreu kazu da im se u takvim slucajevima obracaju prezimenom, da ne bi stvarali konfuziju...
Ja da rodim 10 curica imam imena za njih,ovaj put je decko,al nadam se da ce drugo dijete bit curica i zvat će se Emili,Viktorija.Nikol,Patricija,Paula ta sva imena su mi prekrasna
Kako mi je lijepo otvoriti ovu temu,i sjetiti se svojih trudničkih dana i cijelog popisa sa imenima i sve prekriženo jer se niti jedno ime nije svidjelo mojem mužu..
A onda smo u jednom časopisu dobili 100 imana za djevojčice i 100 imena za dječake...
i tako sam počela ja čitati,več njih pola prekrižila zahvaljujuči mužu,i samo jedno mu se svidjelo..i na to smo obadvoje pristali..a to je Lena![]()
Otpada i Glorija - MM podsjetila na kavu, pristao bi na verziju bez j, a sveki odmah digla frku da će nam se ljudi rugati...
Idemo u novi krug odabira...
Od nekih logičnih imena smo odustali jer ih imamo u užoj obitelji pa da se ne ponavljaju, npr. Karmela (MM rodom iz sela gdje se slavi gospa od Karmela i blizu tome je i gospa od Anđela), no i Anđelu imamo u obitelji, kuma sam krštena jednoj Andrei, pa i to otpada, a većina drugih navedenih imena su nam u susjedstvu. Naime živimo u zgradi i sad zamislite da svi počnemo vikati jedno ime u glas kad se djeca vani igraju.Uh...
Jeste li gledali u kalendare - kažu da su djeca sretna ako dobiju ime po danu kad su rođena, pa bi po tome naša curka trebala biti ustvari Gabrijela, jer mi je termin na Blagovijest..
Patricija je još uvijek na popisu, samo da nadodam još koje...
Samnom je išao 8 godina u razred jedan Andrea.
Dođe mi i sada žao kad se sjetim koliko su ga jadnog zezali da ima žensko ime, a u tome su nerijetko prednjačili nastavnici.
Šteta, meni je to baš predivno i muževno ime.
Moj sin ima ime koje može isto biti i žensko, iako ovdje u Hr dosta rjeđe nego vani. Uglavnom, obadvoje djece mi imaju jako česta imena i nekad mi baš bude žao što nismo bili malo maštovitiji.
A onda, s druge strane pomislim da su toliko učestala jer su zaista prekrasna imena.
Nisam nešto od pomoći, ali sam sigurna da će Vesnare izabrati lijepo ime za svoju curicu.
Inače, sudeći po Vesnarinom nicku, nekako mislim da smo imenjakine. Čini mi se da je to ime gotovo izumrlo, a nekad nas je bilo na izvoz![]()
kad sam prvi put ostala trudna, bila sam uvjerena da će biti curica i već sa 12 tjedana trudnoće sam znala da će se zvati Taša..... ali bio je dečkodruga trudnoća, opet ista priča, samo sam ovaj put za dečka saznala u 20. tjednu
čekamo da nam dečeci malo porastu, pa ćemo se (nadam se uspješno) baciti na "pravljenje" curke, naravno, po imenu Taša....
![]()
Ivona mi je predivno ime.
Ja još nisam ponovno ni zatrudnila a već imam novo ime u planu: Mirta.
ja čekam treću bebu
sin je Ivano
cura Ela,za nju smo odlučili na porodu,dvoumili smo se između Lora ili Ela!
uvijek sam mislila da je glupo ne smisliti ime,imaš 9 mjeseci za smišljanje,ali kad se to meni dogodilo,potpuno mi je jasno
sad sam trudna 16 tjedana i već nastaju problemi,MM-u se ništa ne sviđa,a ovo dvoje su dovoljno veliki da imaju svoje mišljenje
biti će teška odluka![]()
Leda, Nuša, Pava, Morana, Una, Ruta, Mirša, Buga....Tara, Orla, Olivia, Ava, Lorna....
Mi ćemo izgleda ipak imati Patriciju, sad da li sa j ili bez?
Bojim se jedino mogućih nadimaka....
Meni se još jedino sviđalo Rebeka, što je blisko datumu poroda i lijepa mi je priča iz biblije, ali nam baš ne ide uz prezime...
Patricia - bez j - meni osobno nikako ne pase.
IMHO, ako ces hrvatski nacin pisanja, sa c, onda stavi i j - Patricija.
Ako ces talijanski nacin pisanja, sa z, onda nemoj staviti i j - Patrizia.
Meni je ljepse ovo zadnje, ali navikla sam na tako, pa valjda zato.
Rebeka je isto prekrasno!
Posljednje uređivanje od Elly : 04.02.2011. at 15:32
Od prijateljice curka se zove Noa.Uvijek sam to ime smatrala isključivo muškim, al kad ga ovako čujem i povežem s malom slatkicom, savršeno joj pristaje.
Nakon što smo prije 5 dana saznali da stiže curica vodile su se žestoke borbe oko imena!
Na kraju sam pobijedila ja i stiže nam - UNA
MM je htio Franka-ja rekla može za sljedeće ili ako ćeš ti roditi ovo![]()
Imate cure na ImeHrvatsko doslovno tražilicu ''ime bebe''
Nakon što se odabere spol, daljnji su kriteriji pretraživanja regija, učestalost, razdolje u kojem ju ime bilo popularno, broj slova u imenu...
Ja sam baš htjela vidjeti da li će mi izbaciti Lucija (ime naše curice) i odabrala sam Primorje, učestalo, i izbacilo mi je: Gigliola, Vazmoslava, Mevljuda, Zejnepa i slična ''dadaizam'' imena.
Možda nekome ipak da inspiraciju!
u našem selu ima jedna Una koja ima 9god.i kad je ona dobila to ime svi su se čudom čudili imenu...doduše bilo im je čudno jer se kod nas veli za "ona"-"una". kod nas u familiji se isto baš nisu slagali s tim imenom,ali baš me briga,dijete je moje i ime mi je prekrasno.
aak me ko pita kaj je to za ime,ja samo velim dal su ikad čuli za rijeku Unu?
nedaj se pokolebati budu se privikli,kao što su se i moji privikli i sad im više nije čudno ime...
pusa
Kod nas su sad u igri Bruna, Sara, Vita... no ja niti sama nisam sigurna niti u jedno, a MM se najviše sviđa Bruna. Kako vam se čine imena?
Bruna mi je predivno ime...tako sam zvala svoju Ivu dok je bila u trbuhu...no MM je pozelio Ivu i dobio je Ivu.
Nadam se jos jednoj curici (jos nisam ni T.) a vec imam ime ADA
a kako vam se svidja Ilaria i Maella ili Florijana?
moja curica se zove Alienor sto je francuski oblik imena Eleonora. ne zivim u Hrvatskoj pa se nitko ne cudi, ali u Hrvatskoj ima komentara o Lenoru ili o vanzemaljcima. A meni se naravno jako svidja, jako je i poeticno, ime jedne srednjovjekovne francuske kraljice.
Meni se osobn ne sviđaju, ali ja živim u HR...Da živim vani i imam neko drugp prezime...možda. Ovako, ne ne znam ni kako ih pročitati.
Netko je spomenuo ime Pava...To je bio moj nadimak ciejlu osnovnu i srednju i mrzila sam kad su me tako zvali (izvedeno od prezimena). I to mi je ime samim time grozno.
P.S. između Bruna, Sara i Vita glasam za Brunu jer mij je stvarno jako lijepo a i nije isfurano kao ostala dva
Posljednje uređivanje od ana.m : 09.03.2011. at 17:46
i meni je Bruna prekrasnoTena također, Lia, Sara, ali mi je Taša još uvijek na prvom mjestu
![]()
da je nas Ivan bio curica, vjerojatno bi se zvao-la Lana.
jos smo imali u opciji i Marta, ali mm to nije bas nesto... ali nadam se ako budemo imat curicu jednog dana, ja bi volila da se zove Marta.... imam jos puno vremena za izborit se![]()
Evo da se i ja ubacim u vašu raspravu o imenima. Trudna sam 12 tj i još ne znamo spol ali MM i ja već puno razgovaramo o imenima. Nekako nam se sviđa ime Borna ili Noel za curicu. Nekako smo zapeli za muška imena za djevojčicu. Što mislite o tome??
Što se tiće dečkića izbor imena je znan odavno - Mata ili Toma. (ukoliko je muško znat ćemo kako ćemo ga nazvati kad ga vidimo![]()
A mi smo neki dan odlučili da ne želimo saznati spol do rođenja!
Nadam se da nikome od doktora neće izletiti na kakvom pregledu...
Inače, top imena na listi trenutno su:
cure: Maša, Tonka, Zara
dečki: Oliver, Martin
I da, rekli smo da ćemo pričekati neko vrijeme nakon što se beba rodi da vidimo koje joj najbolje pašeTo se može, zar ne??
Ajd da se priključim.
Prvo, volim dugačka imena i volim da djeca imaju i nadimak, to mi nekako obogaćuje cijelu priču. Volim imena koja imaju neko biblijsko značenje, stoga biramo takva imena.
Marta je meni predivno ime, nježno i snažno, znači gazdarica ili gospodarica. Moja teta je Marta, i ime joj pristaje 100 na sat. Kod nje je uvijek sve uredno, čisto, kolači na stolu, pekmezi u špajzi... od nje sam zavoljela biti domaćica. Zato volim Marte.
Kristinu je odabrao tata, i kud ćeš bolje od Krista?
Jakov je uletio kao moj izbor (obje prve T da su bile dečko bile bi Jakov - ja sam čekala svoga Jakova). Onaj koji slijedi Božju petu.
Za ovo čudo u mome trbuhu izrekla sam svoje, a djeca prihvatila: David (ljubimac, miljenik, divan lik Starog zavjeta) ili Sofija (mudrost). Marta želi da je Sofija. Pitam je: a što ako bude dečko? Onda neka bude Sof (veli ona).
Navodno i je dečko, ali žbpv (živi bili pa vidjeli).
Toliko.
Jeeee, jeeee, zeljana, tako treba! Tako smo i mi bili dok nismo dobili Jakova!
A mali Helen će zapravo biti...? Tko?
mamaShe, Sofija mi je jedno od najljepših ženskih imena. Doduše još mi je ljepše Sophie ali pošto živimo tu di živimo prolazi Sofija ili Sofia. I naravno skrečenica Sofi za tepanje i maženje.
Ah, moj P je trebao biti Sofia.
Moje udarno ime je bilo Lola! Ali mm nikako ni cuti! O drugima nisam ni razmisljala jer sam mislila da ce biti odusevljen!
Za sada mi padaju na pamet (za razliku od mm-a koji nema ideja već samo moje prijedloge lajka ili ne):
Mia
Luca
Taša
Kim
Bela
Antea
Valeri
Imamo jos 2 mjeseca da se dogovorimo!![]()
kod nas je pala konačna odluka,stiže nam DINA
Ako druga beba bude cura vjerojatno će se zvati JUDITA, prva nam se cura zove LAURA. Ako bude dečko, prema muževoj će se želji vjerojatno zvati MIHAEL.
Ja sam se predomislila, i ako Bog da da rodim živu i zdravu curicu bit će Buga