Stranica 24 od 82 PrviPrvi ... 1422232425263474 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 4091

Tema: Imena za curice (5)

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja razumijem
    i ne razgovaram s jednom Rodom otkako je saznala da nosi curicu i odlučila joj dati ime Orka.
    dijete ima već 8 mjeseci, a ja još ne razgovaram s njom. (ne sa djetetom, sa mamom)
    i ja razumijem. Ne volim što se sad svaka treća curica zove kao ja! A svojevremeno sam bila prilično jedinstvena...
    I meni je recimo Sara za curicu jako lijepo, nježno. Ali prečesto. Hana bi bio moj prvi izbor da je Roman bio cura, ali poslije sam shvatila kako je isto prečesto trenutno. Onda smo rekli curica će biti Una. Sad i to dolazi u modu. A ionako ne nosim curicu.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ne šalim

jasno mi je da ne možeš imati monopol na anu, saru ili niku, miu ili laru... ima ih puno
    ali kad dovučeš ime iz nekog sela u bosni, i tog imena nema nigdje drugdje nego kod tebe doma... e onda se ponašaš ovako kao ja (nitko ne kaže da je to ponašanje normalno)

e buduci da si ime uvezla iz Bosne razumijem te

ja svojoj L ne smijem ni reci da postoji curica koja se zove kao tvoja kcer onda bi joj se sestra koja jos nije ni u planu defnitivno tako zvala...ali Lucija to ime povezuje sa svojim omiljenim sisavcem kad odraste i shvati da je to izvedenica od Elenora ( grijesim li) mozda ti i ona ukrade ime za svoju kcer nemoj reci da te nisam upozorila na vrijeme

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

apricot ja pokušavam razumjeti ali ne ide mi
    da sam ja npr. ta Roda ne bi ni ja s tobom pričala
    zapravo bi me baš povrijedilo da itko misli da mi smije zabraniti ime

ne velim ni da je to normalno , al eto, različiti smo...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

vezano za temu, meni ima puno lijepih imena za djevojčice ali nijedno da mi klikne
    i da, ja moram vidjeti dijete da bih konačno odlučila koje ime dati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro sam znači vidjela u nečijem potpisu ime o kojem se govori, prvo sam mislila da sam pogriješila, onda sam pomislila (neću biti nepristojna)

razumijem apricot
    nitko nije dao veto na određena imena, ali za davanje nekog iznimno rijetkog imena - ovdje ne mislim na strana imena koja su kod nas rijetka, nego na hrvatska (ovdje bosanska) - trebaš imati "priču", povijest, značenje ... ne ga pokupiti "s ceste" jer je eto, baš, ono fora

to mi je drugi rang nedavanja imena

prvi je Isus (iako je u nekim kulturama uobičajeno kao kod nas Ivan), Alah, Buda, James Dean (Jamezdin ili kako već), Ruđer Bošković (bio neki dan na TV-u, zanimljivo jest, ali vrlo kratko) i sl.
    drugi su takva iznimno rijetka

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    apricot ja pokušavam razumjeti ali ne ide mi
    da sam ja npr. ta Roda ne bi ni ja s tobom pričala
    zapravo bi me baš povrijedilo da itko misli da mi smije zabraniti ime

ne velim ni da je to normalno , al eto, različiti smo...
    o kakvim zabranama ti govoriš?
    eto, meni ni 24000 postova nije dovoljno da ljudi shvate da ja nikome ništa ne branim.
    pa kako bih, pobogu, mogla ikome zabraniti da nadjene ime djetetu?!

ali ne razgovaram s njom i ona se na to smije i čeka da me prođe.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vrijeska, kao da sam ja pisala.
    ali, ti si to ljepše sročila.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

frendica je uvijek govorila kako će dati djetetu ime Tamara i koliko god mi se ime sviđalo, da je malac bio cura ne bih ga tako nazvala. tako da mogu reći da razumijem.
    s druge strane, sestrična ima malca s istim imenom kao moj M i nisam se ustručavala dati mu to ime jer znam da njoj to nije bitno, čak je rekla kako joj je drago da se i nama sviđa to ime.

trenutno mi se sviđaju karla, tena, tamara i gloria, ali nisam trudna pa ću se još predomisliti 840 puta

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ok. nisi zabranila, ali nisi sretna zbog toga
    što znači da misliš kako je to tvoje ime i da ga drugi ljudi ne bi trebalo nadjevati svojoj djeci
    ili ja pogrešno percipiram?

i ne vjerujem da bi mi broj postova trebao reći nešto drugo, meni svejedno jel ih 240 ili 240000000
    i dalje mislim da svatko ima pravo dati djetetu koje god ime želi
    pa pokupio ga na cesti ili ga vezao uz obiteljsku tradiciju, povijest ili nešto treće

samo naglas razmišljam kako smo stvarno svi različiti i kako bi svijet bio dosadan da nismo...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A meni nekako nijedno ime nije The ime... Nakon dva muška imena mislila sam da će mi žensko samo izletit, ali neeee, i dalje mi se samo motaju Andrije, Pavli i ekipa.

U kombinaciju su dolazile Lira, Judita, Lili(t), Ana, ali su sve nekako otpale.

Čitam vas i kopiram ako mi se nešto svidi

off flopice, očisti inbox pliz
    Posljednje uređivanje od trampolina : 15.02.2012. at 22:20

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Možda DIJANA!
    Moram se malo vratiti na Orku.Pomslila sam da je to ime iz nekog S F filma,i tada saznam da je te Eleonora iz Bosne i oduševim se.Općenito oduševljava me Bosna,to mi jeS F zemlja, taj narod ili raja, njihova kultura i način na koji gledaju život,mada nemam nikakvih korijena u Bosni.
    A, u pravo lomim još jedno ime i dijelim s vama LAURA!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo još jedno,ovo dajem rado, malo je dugačko,ali rijetko i meni prekrasno VIKTORIJA!To je ime iz moje obitelji,ali su me prestigli,i u ženskom i u muškom obliku!

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

santana, tvoj prvi prijedlog se i meni jako sviđa (ime, ne i nadimak).

Inače, ja bi kopiranje "mojih" imena shvatila kao kompliment, i to veći što je ime rijeđe.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    dobro sam znači vidjela u nečijem potpisu ime o kojem se govori, prvo sam mislila da sam pogriješila, onda sam pomislila (neću biti nepristojna)

razumijem apricot
    nitko nije dao veto na određena imena, ali za davanje nekog iznimno rijetkog imena - ovdje ne mislim na strana imena koja su kod nas rijetka, nego na hrvatska (ovdje bosanska) - trebaš imati "priču", povijest, značenje ... ne ga pokupiti "s ceste" jer je eto, baš, ono fora

to mi je drugi rang nedavanja imena

prvi je Isus (iako je u nekim kulturama uobičajeno kao kod nas Ivan), Alah, Buda, James Dean (Jamezdin ili kako već), Ruđer Bošković (bio neki dan na TV-u, zanimljivo jest, ali vrlo kratko) i sl.
    drugi su takva iznimno rijetka
    Zašto bi ovo podebljano bilo jedino ispravno?
    Ja imam u glavi cijelu kombinatoriku biranja imena za svoje dijete, ali ne vidim razlog zašto netko drugi ne bi mogao odabrati ime jer ga je čuo na Forumu i sviđa mu se.
    Puno ljudi baš tako bira ime - sviđa mi se i doviđenja, nije im bitna povijest ili kao npr. meni jačina, zvučnost, podudarnost, regionalna pripadnost,... imena.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što, netko je djetetu dao ime Ruđer Bošković? Baš tako, Ruđer Bošković?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Anemona slažem se s tobom
    nekim ljudima ime klikne u letu, svidi im se na prvu i to je to
    ko je meni kriv što ja ni ne mogu dati ime a da prije ne vidim dijete koje će to ime nositi
    hoću reći da smo jedenostavno različiti, a kopiranje rijetkog imena bi recimo mene osobno naljutilo
    u samo jednom slučaju
    kada bih znala da ga je netko izabrao samo zato jer me i inače u životu "kopira",
    trudi se živjeti stilom života kojim ja živim, kupuje stvari koje ja kupujem, imitira me u razgovoru, i takve stvari
    postoje ljudi koji nisu dovoljno sigurni u sebe i svoj izbor pa im je valjda lakše da preuzmu nečiji obrazac ponašanja
    u tom slučaju bi me sve smetalo...

inače, Viktorija mi je divno ime, tako moćno i ženstveno
    ali uz naše podugačko prezime ne mere

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ne,dai je ime Ruđer,prezime je Bošković.
    Noćas sam se sjetila još nekih imena ORIANA,KORINA,JANA,REA.
    Kada sam birala ime za svoje dijete uvijek sam nekako zamislila kako se sa 18-20g nekome predstavlja,pruži ruku i kaže...te kako to ime može djelovati na sugovornika.
    Npr.SILVIJA,nježno,mekano,ma onaj s druge str bi se odmah zaljubio!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

santana, vidiš kako svi drukčije doživljavamo, zapravo uopće nema smisla raspravljati na način što je kome lijepo ili ne
    meni je silvija asocijacija na nešto vrlo ružno, ne znam, jednostavno kad čujem to ime automatski ga vežem uz to nešto
    grozno, da ne govorim sad ovdje o čemu je riječ
    a poznajem dvije baš simpatične i drage silvije...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Neki dan sam komentirala kako se puno puta čuje komentar kad netko da "jako ime" npr. Andro, da je to ime za odraslu osobu, ne za dijete, a ustvari koliko je dugo osoba malo dijete? Svakako je puno duže odrasla osoba.
    Zato mi je presmiješno čuti da je baka: Višnjica, Milica, Đurđica,...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Koja je to filozofija oko imena tu..Daš ono što ti se sviđa i gotovo. Ma nema šanse da jedno ime svima klikne na isti način, a i ne smije tako biti ,pa sva bi se djeca zvala isto. Komentari na ime moje cure su ovdje (u mom mistu) bili onako..super, ajde malo neobično za bebu, starinsko, demode isl. Pa meni i je u cilju nazvati dijete imenom koje nije najčešće u Hrvatskoj i idu mi na živce takvi komentari. Ono, nisam nazvala kćer Mia pa sam skroz staromodna. A od dva sina nijedan se ne zove Luka, kako je to uopće moguće? A brate, nitko neće dati svom djetetu ime koje mu je ružno, ne možeš posrati čovjeka jer ti se ne sviđa ime koje je odabrao za svoje dijete.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

uzela sam Silvija za primjer jer se iz tog imena može izvuću SILVA,brzo se izgovori ,kao trkačica na 100m,SILVANA,(brzouzlazni naglasak na prvim slovima)kao netko tko će ti svaki tren opaliti šamar,ili SILVANA(dugosilazni)kao netko tko stoji s obje noge na zemlji.
    SILVANA,rimska božica,pronađeno u Os prošle godine,pa tko ga nosi možda si s tim malo napuni ego!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni su sva imena lijepa
    ali stvarno

samo što su se neka "ofucala", pa mi malo idu na živce
    ali to nema veze sa ljepotom imena nego sa mojim poznavanjem gomile ljudi koji ga nose

trenutno naginjem imenima iz svoje generacije; ta imena su tako lijepa, a tako ih više nitko ne daje: Tamara, Vesna, Maja, Višnja, Suzana, Mirjana, Irena, Gordana, Sandra, Davorka, Nataša, Željka, Lidija, ...
    sve jedno ljepše od drugoga, ali badava kada sada svi hoće kratka imena
    šteta
    Posljednje uređivanje od apricot : 16.02.2012. at 09:08 Razlog: zaboravila još neka lijepa imena

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ma santana sve pet, hvala što si lijepo obrazložila
    i to ime ima doista lijepo značenje
    ali ja govorim koja je moja asocijacija na to ime, unatoč svemu

i oduvijek tako, kako i zašto, nemam pojma ali je tako
    obično se kaže da vežemo ime uz neku osobu ali u mom slučaju ni to nije tako
    jer kao što rekoh, poznajem dvije Silvije koje su mi baš legle

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni su sva imena lijepa
    ali stvarno

ali to nema veze sa ljepotom imena nego sa mojim poznavanjem gomile ljudi koji ga nose

trenutno naginjem imenima iz svoje generacije; ta imena su tako lijepa, a tako ih više nitko ne daje: Tamara, Vesna, Maja, Višnja, Suzana, Mirjana, Irena, Gordana, Sandra, Davorka, Nataša, Željka, Lidija, ...
    šteta
    I meni se sviđaju. Tamara naročito, i to je ime bilo u užem izboru ali prestalo je biti opcija kad sam shvatila da MM i djeca ime izgovaraju drugačijim naglaskom nego je. Meni je naglašeno ovo prvo A a njima drugo. Pa smo odustali

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i moja mama kaže TamAra.
    prije mi je to bilo "seljački", ali sada mi je i to lijepo <3

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto bi ovo podebljano bilo jedino ispravno?
    to je meni ispravno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj santana prvotno napisa Vidi poruku
    Ne,dai je ime Ruđer,prezime je Bošković.
    A dobro, to mi je stvarno bezveze kad ljudi izvode takve fore sa dječjim imenom; ali Ruđer mi je inače baš krasno ime

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što se tiče kopiranja vrlo posebnog imena, ja to ne bih nikad napravila jer mislim da je neizbježno da će svatko imati asocijaciju na onu originalnu osobu. Poznajem ženu koja ima jako lijepo i rijetko ime, i pred nekog vrijeme sam srela jednu poznanicu sa kćerkicom koja mi je rekla da se kćerkica tako zove - a ja sam odmah rekla joooj znam ja jednu ženu koja se tako zove, jao kako je ona lijepa i krasna osoba, a ova moja poznanica kroz zube - da,da, znam, ona je išla sa mnom u školu! Vjerojatno puno ljudi kad čuju kako joj se dijete zove odmah spominje original.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je bilo najbitnije da se i mm-u i meni svidja ime. Imali smo neke zajednicke kriterije (kratko, da na engleskom se cita isto kao i na hrvatskom, bez kvacica, da ne zavrsava na isti slog kao sto pocinje prezime i sl.) Pa smo se mjesecima igrali igre "ulazem veto" jer koje god bi jedan predlozio drugi bi odbio. Onda smo se napokon slozili oko jednog imena da bih naknadno (nakon sto smo vec dali ime) shvatila da je to jedno od najpopularnijih zenskih imena. Tako da sad kad mi dijete ide u vrtic s njom idu u istu grupu dvije imenjakinje. U parkicu kad je zazovem okrene se ona, jos bar jedna curica, a i poneki pas se odazove
    Ali bitno je da nam se svidja, iskreno, bas me briga sto je cesto.

Sa sinom se isto jako dugo nismo mogli dogovoriti (vec se bio i rodio mi nikako da odaberemo ime). Onda smo se napokon slozili oko jednog, brzo proguglali i otkrili da nije biblijsko ime (oboje bi radije da nije) i naravno da je medju 10 najcescih imena za novorodjene decke u Hrvatskoj. Tako da sad cekam kad on krene u vrtic da vidim koliko ih ovaj put ima u njegovoj grupi Ali mislim da bar nije cesto ime za pse.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno puno ljudi kad čuju kako joj se dijete zove odmah spominje original.
    a dobro, to mora da je neka planetarno (ili barem nacionalno) poznata osoba.

(sad bih se pojela da čujem koje je to ime, Rujana mi pada na pamet)

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Da,Sandra je bilo in,imala sam 2 u razredu.Imala sam i NIVES i to mi je lijepo ili NERA,a svojedobno mi se svidjalo i ANGELA.
    Sad vas pozdravljam moram nešto učiti,a normalno vi ste mi zabavnije!Ili nekakva novija verzija NORA.
    Mislim ,kako god se dijete zvalo ljudi se s vremenom priviknu,a i nije nikoga baš obilježilo kroz život u nekom negativnom smislu,osim onih koji vjeruju u numerologiju,ali to je već druga tema...Imam poznanike čija djeca se zovu Anđa,Mara i Anto,privikli smo se,meni jako grubo.U savkom slučaju jako lijepo je birati ime za dijete.Eto,koliko sam se ja uživila!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je super Anđa, Mara i AntE, ova verzija s O mi se ne sviđa

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je bosansko-posavska verzija.

kod mene u obitelji u svakoj generaciji ima AntO.
    i svaki prvorođeni sin je Anto.
    tako da kad u avliji vikneš Antoooo, dođu barem trojica.

santana, odakle su susjedi?
    Posljednje uređivanje od apricot : 16.02.2012. at 09:41

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znam, naša verzija završava na E. I Mara najčešće nije Mara nego MarE

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni nekidan sinilo jedno, kratko i ne tako često Olga.
    I to mi je jedno od imena koje su mi ok za cijeli život. Mislim može biti Olga, Olgica, Oljica i malena djevojčica i bakica.
    Meni je bilo jako bitno da ime nije prerijetko, ono da me ljudi pitaju kako, a opet i da nije prečesto.
    Imam još jedno takvo Dorija.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    U parkicu kad je zazovem okrene se ona, jos bar jedna curica, a i poneki pas se odazove
    zakon!

i ja se po gradu često okrećem, kad mladi roditelji zazivaju ili grde svoje curice, jer ih se sad puno zove kao ja. u vrtićkoj grupi 4!

uzmite ime Ivana ili Ivan - toliko je često da mi je nekako prazno. imam 9 Ivana u telefonu, a još toliko (nekih drugih) u mail adresaru. Kada govorim o nekoj Ivani s nekim, moram reći prezime, da se zna o kojoj je riječ. Pa zbog toga ja ne mogu shvatiti kad sad još netko tako nazove dijete. Tu neki susjedi imaju sina i kćerku: Ivan i Ivana. Šta da pomislim nego da im ništa drugo nije palo na pamet?! Ili se zovu po baki i dedi...

Rujana je super ime! Asocira me i na Jesenka (Jasenka mi se pak ne sviđa).
    Još mi je jako lijepo žensko Rajna. Ali ja uvijek gledam da funkcionira i na engleskom i njemačkom barem, a Rajna je na njemačkom muško ime, Rainer.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

to je bosansko-posavska verzija.

kod mene u obitelji u svakoj generaciji ima AntO.
    i svaki prvorođeni sin je Anto.
    tako da kad u avliji vikneš Antoooo, dođu barem trojica.

santana, odakle su susjedi?
    Kod mojih dalmatinaca Ante
    U mm-ovom selu je prvi sin Ante, drugi Ivan,treći Stipe

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali Ivana i Ivan su prelijepa imena
    samo što ih je previše
    ali, nekako su puna usta kada izgovoriš i jedno i drugo

a Olga mi je
    tako mi se ujna zvala i baš je bila prava Olga
    a bakin brat je imao kobilu Olgu
    i jednom sam ujnu jako povrijedila kada sam joj to rekla

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni su sva imena lijepa
    ali stvarno

šteta
    ja imam opravdan razlog za takav zahtjev :traume:
    davno sam rekla da cu nazvat djecu imenom koje ne moze imati nadimak. cak sam i sestru tako nazvala.
    nemas pojma kako je to kad te nitko u zivotu ne zove imenom, osim na salteru i kad ispunis formulare sa svojim ne-imenom, jer se ni sama tako ne zoves, pa ti stvaraju probleme. mislim, meni je moje ime lijepo, al mi je strano, nije moje.

stoga... da mi lea i tea ne zvuce ko losa c-produkcijska djecja komedija, drugo bi nazvala tea.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A ja cijeli život "patila" jer nemam nadimak.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali tvoje ime je... predivno
    aristokratsko, moćno, zvučno... savršeno
    i tko ti je kriv što si ga skratila
    doduše, meni ćeš uvijek biti leonisa, pa da živimo dvjesto godina

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi isto u obitelji imamo jedno jako rijetko ime, tj. jedino koje ja znam, a nosila ga je moja prabaka iz hercegovine.
    nikada više nisam čula za to ime.
    nije nikada upalo u uži izbor, jer je prvo dijete dobilo ime valjda i prije nego je napravljeno po drugom kriteriju,
    a drugo je muško.
    sad mi je malo žao što recimo maloj nisam dala dva imena pa da ubacimo u pogon i to drugo ime.

da sam ga dala djetetu ne bi mi bio bed da ga netko preuzme,
    također bi mi bio kompliment.
    ali ovo sada ne dam, čuvat ću ga za svoju djecu, možda ga oni upotrijebe.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Apricot,susjedi su negdje od Jajca(da ne kažem oko,šala).Nešto sam pričala o Šapcu,a Mara iz te priče je dijete ovog rata i ne zna baš puno o bivšoj Jugi,kažem "negdje oko Šapca" ,a ona "Što je to okošapac?".

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Moje dijete ima 2 imena,jedno sam smislila ja jedno mm i to je to,a lako smo to prihvatili je imam sestričnu u NL čije sve 3 kćeri imaju po 2 imena Marion-Suzen,Olivija-Sofija i Ema-Laura

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    A ja cijeli život "patila" jer nemam nadimak.

eto, nikad zadovoljne

apri, nisam ja vec oni koji su mi dali ime. moram priznat da se ne sjecam kad sam shvatila kako se zapravo zovem. mozda u skoli kad me uciteljica prvi put prozvala

zanimljivo mi je kod imena da sva ona koja su bila u uzem izboru s prvim sad mi uopce ne pasu. matea, paola...
    onda imam neka imena koja su mi predivna, al kad pogledam trbuh i izgovorim, nije to to.

hm..

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Anemona slažem se s tobom
    nekim ljudima ime klikne u letu, svidi im se na prvu i to je to
    ko je meni kriv što ja ni ne mogu dati ime a da prije ne vidim dijete koje će to ime nositi
    hoću reći da smo jedenostavno različiti, a kopiranje rijetkog imena bi recimo mene osobno naljutilo
    u samo jednom slučaju
    kada bih znala da ga je netko izabrao samo zato jer me i inače u životu "kopira",
    trudi se živjeti stilom života kojim ja živim, kupuje stvari koje ja kupujem, imitira me u razgovoru, i takve stvari
    postoje ljudi koji nisu dovoljno sigurni u sebe i svoj izbor pa im je valjda lakše da preuzmu nečiji obrazac ponašanja
    u tom slučaju bi me sve smetalo...

inače, Viktorija mi je divno ime, tako moćno i ženstveno
    ali uz naše podugačko prezime ne mere
    Slažem se i s tobom, i s Anemonom.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala, jedno od nabrojanih je i moje ime. A dobila sam komentar u srednjoj školi da je to ime za stare babe. :D

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku

zanimljivo mi je kod imena da sva ona koja su bila u uzem izboru s prvim sad mi uopce ne pasu. matea, paola...
    onda imam neka imena koja su mi predivna, al kad pogledam trbuh i izgovorim, nije to to.

hm..
    Mi se nismo odlucili ni za jedno 100% dok se mali nije rodio, a kad se rodio smo zakljucili da mu niti jedno od tih u uzem izboru ne odgovara. Pa opet cijeli proces ispocetka, a svi te pilaju "jeste se napokon odlucili?"

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ontopic... meni se u zadnje vrijeme svidja Iva

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala, jedno od nabrojanih je i moje ime. A dobila sam komentar u srednjoj školi da je to ime za stare babe. :D
    ha, uvijek je bilo iskompleksiranih ljudi.
    i baba je jednom bila dijete.
    i dijete će jednom bitri baba.

prije 20 godina se nitko nije zvao Luka, Andrija, Mara, Lucija... to su bila djedovsko-bapska imena
    a vidi danas!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •