meni je anja isto jako lijepo ime
i nisam znala da je franka trenutno popularno, ja vise znam anja (djece)
meni je anja isto jako lijepo ime
i nisam znala da je franka trenutno popularno, ja vise znam anja (djece)
Da i ja isto, zapravo ne znam ni jednu Franku osim Batelić...
---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?5xarff
Sent from my iPhone
ma da?? kod nas same franke
neki dan nakon dugo vremena čula sam ime INGAi baš mi se sviđa
I Anja i Franka su mi lijepa imena, možda mrvicu više Anja, ali važno je koje vama više leži. Oba idu uz bratovo Vito. Maša mi je preslatko, toliko da nam se kujica tako zove.
Čula sam i za Ingu i za Inku.
Inga je prekrasno, a kad čujem to ime, uvijek mi padne napamet još jedno meni prelijepo- Iskra (to su mi poznanice s faksa.
Posljednje uređivanje od Smajlich : 26.03.2012. at 16:15
meni je i od inke i od inge i od anje ljepša INJA
Meni je Anja lijepo, Franka baš i ne. Inga i Inka su ok, ali zvuče malo pregrubo, a Inja mi je totalno bezveze.
Volim hipijevska imena, nisam za tradicionalna pa mi je i Iskra jako lijepo, ali eto sinčeka čekamo.....
Pinokio, pošto vidim da si iz Zagreba napravih malu listu po osobama i pojmovima iz Zagreba odnosno Hrvatske, a pošto mnogi vjeruju u lat. poslovicu Nomen est omen, dodah i znak do svakog imena..
Mia Slavenska; najveća je hrvatska balerina, prva zagrebačka i hrvatska primabalerina i svakako jedna od najvećih hrvatskih umjetnica. (bik)
Mira; ime je izvedeno iz imena Mirela, vrlo je popularno. (djevica)
Tonka; to je ime gotovo u potunosti hrvatsko, izvedeno iz imena Antonija. Relativno često ime, među prvih petsto ženskih imena u Hrvatskoj. (blizanci)
Nika; Značenje imena dolazi od grčkog Nike - mitol. Božica pobjede, izvor. »pobjeda.«. Nika je relativno često ime. (riba)
Gabi; je vrlo rijetko ime. Danas u Hrvatskoj živi manje od deset ovakih imenjaka. (rak)
Tisa; je ime izvedeno iz imena Bratisava ili vodi porijeklo prema imenu rijeke Tisa ili biljke tisa. Tisa je rijetko ime. Danas u Hrvatskoj živi manje od deset osoba koje nose ovo ime. (vodenjal)
Rose; je žensko ime, u potpunosti hrvatsko. Značenje imena dolazi od imenice rosa ili od latinskog rosa - ruža, cvijet. Rose je nešto rjeđe ime. Danas u Hrvatskoj živi tridesetak osoba koje nose ovo ime. (djevica)
Šanta; značenje imena dolazi od talijanskog Santa - sveta. Rijetko ime. (škorpion)
Klara; Značenje imena dolazi od latinski-tal. Clara — svijetla, sjajna; čuvena, znamenita. Klara je dosta često ime. (lav)
Lola; je pretežno žensko te ponekad muško ime, u potpunosti hrvatsko. Nešto rijeđe ime. (vodenjak)
Eto par prijedloga, pa sretno![]()
Neki dan sam upoznala jednu curu po imenu Grunka..
Što vi mislite o tom imenu?
to nije ime nego hrpa nasumičpno odabranih slova
Stana je naše staro ime. Grozno mi je ali to je starinsko ime i prije se svaka druga žena tako zvala, odnosno u dalmatinskoj zagori se danas svaka druga baba tako zove. A ovo Grunka..ne znam što da kažem. Bezveze
Stana...
Ja se sjećam bakine priče kako je susjed iz njenog mjesta imao osam kćeri. Kad se rodila deveta, dali su joj ime Stanislava (Stana) - da stane više taj red kćeri... I fakat, rodio se deseti sin i taj se zvao Svetozar!Mjesto radnje - zapadna Slavonija.
Osobno, najsmješnije ž ime koje sam čula je Lahorka..![]()
grunka je nesto iz ikeje :D
meni slici kao na grunewald ili tako neko ime od milja
mislim da je najbed ime sidonija (skraceno sida) otkad se pojavila ta bolest
Fakat! I još ako ima viška kila, katastrofa... (baš sam zločesta, ko da ja nemam viška kila).
Neobično žensko ime bilo bi mi Hedviga ili Kunigunda - ali to su samo starinska imena koja se danas rijetko čuju. Heda mi je prihvatljivo ovako u skraćenom obliku. U izvornom me podsjeća na Sagu o Nibelunzima, a to je riznica neobičnih imena - Krimhilda, Brunhilda i slično...
meni je Lahorka simpa
za razliku od kunigunda na primjer, necu reci na sto me asocira to ime
a čuj, mi znamo jednu vernalis. isto neću pisati asocijacije ....
Meni je Lahorka potpuno normalno ime,znam ih nekoliko i to od malena,pa sam se suživila.Kao i sa Stanom,jer se Anastazija često skaraćivala u Stana.Mjesto radnje Os.
Oba su mi ljepša od nekih imena danas,koja se smatraju lijepim i popularnim imenima,mada nisam ni za imena iz naftalina.Ime jednostavno treba upotpuniti neku priču,doživljenju ili sanjanu,odnosno iščekivanu.
I ja sam usputno upoznala jednu Lahorku i ime mi je ušlo u uho, nije mi čudno više. Čudno mi je bilo na početku kad sam upoznala Rašeljku, Genovevu i Rujanu npr.
Još da spomenem, davno sam upoznala i jednu Irineu, zgodnu curu i baš je nekako egzotično zvučalo njeno ime.
Ne znam je li netko spomenuo Mirtu, to mi je zgodno.
Jedna baka u susjedstvu se zvala Verona.
Eto, par rjeđih imena.
Irinea mi je lijepo ime. Tonka i Mirta također. Ima super str na netu sa svim hrvatskim imenima. Objašnjava se porijeklo imena, značenje i znak (za one koje zanima)..
prije par godina sam upoznala curu koja se zove Srna...cure je stvarno predivna i baš je imala lijepe velike smeđe oči, ono kao srna...ali dati djetetu takvo ime
meni je najnovije žensko ime - Olivia![]()
Meni je najgore ime osobe koju sam vidjel ada se tako zove je Traktorka. Mislim, ono, ja fakat ne kužim što je ljudima kad djeci daju takva imena.
Ja sam imala jednog dečka koji se zvao Jugo (promjenio je ime kasnije, nisam ga poznavala starim imenom), a sestra mu se zvala Slavija. E sad, da li je ona promjenila ime, nemam pojma.
Djevoslava i Traktorka!!
Ne mogu vjerovati da takva su takva imena stvarno out there.
A Jugo i Slavija još razumijem, sjajna kombinacija![]()
a meni je Jugo baš divno ime, ali da se izgovara kao jugo - vjetar, a ne kao početak jugoslavije
ja sam se trebala zvati Kocka. to vam je tak kad imate hipijevske roditelje. otud valjda većina tih čudnovatih imena. samo kaj na engleskom zvuče baš fora (npr Moon Unit Zappa, ono, fora zvuči LOL )
Posebno mi je kada moraš pogoditi naglasak imena. Krivo kažeš, pa te osoba ispravlja.. a ti se vodiš čisto instinktom. To mi je uvijek bio bed. Kao da sam ime krivo izgovorila u kompletu![]()
Meni su definitivno najgora imena koja sam ikada čula Barica, Pepica i Cica. Sve jedno gore od drugog...![]()
A štefica i micika ti je ljepše? To su sve izvedenice od normalnih imena, Barbara, Josipa i Marija su lijepa imena, ali ljudi u našim krajevima imaju čudne sklonosti da imena "poružne". Najgore mi je Jalža od Elizabeta i Tilča od Matilda
I Žofa (Sofija).
Meni je Grunka jedno sasvim bezveze ime, neznam uopće kako su mogli curu nazvat Grunka..
hajde se vi vratite na "lijepa" imena jer ima nas koje bismo se mogle uvrijediti ako nastavite nizati djevoslave, traktorke i grunke![]()
Jugoslava, Drina, Stoja, Boja, Šika, Slovenka, Hrvat, Hrvatina, to mi je neki top najružnijih imena. Perinu znam, Stošiju isto, to su tu rijetka ali opet imena koja nisu toliko neuobičajena
Posljednje uređivanje od Trina : 02.04.2012. at 23:16
Vrijeska, tvoje ime je predivno, ma što tko ovdje napisao! i ti ga tako lijepo nosiš <3
a sigurna sam da ga ne bi izvukle ni da žive još 200 godina.
i baš te briga!