moja curica, ako i dalje bude curica zvat će se Marija.
imala sam puno opcija ali prevagnulo je ovo ime koje je staro, bezvremensko.
Marija je divno ime, ali ja sam jednom rekla mužu kako sam čitala da je to najnesretnije ime i nije bilo šanse da si kćer nazovemo Marija poslije toga, ne da, pa ne da. Imamo Magdalenu, za to ime sam mislila da nije tako često, no kad smo ju došli prijaviti matičarka nam rekla da je treća Magdalena taj dan![]()
koštana je ime, kajgana prezime.
2. mjesto drzi sretna (ime) krvavica (prezime), a trece utjeha kralj - ili obratno citano kralj utjeha. no dobro, ne zelim da se ovo pretvori u topic sa smijesnim imenima.
meni je i dalje najljepse ime dorja. a lijepa su mi i katja i jurja. iako kombinacija zvoni malo previse kao JA, JA, JA![]()
oke, niti ja to ne želim, ali moram prokomentirati ovo tvoje 3. mjesto jer ne vjerujem da se 2 osobe jednako zovu i prezivaju (pogotovo ne tako). nedavno je MM također spomenuo to ime i prezime, radili su taj dan zajedno ta U.K. i onpa daj reci!!
edit: i baš smo komentirali da bi se takva djeca s čudnim imenima i prezimenima kad navrše 18tu lako mogal njih odreće, ali zakaj ne žele??![]()
Posljednje uređivanje od Franny : 23.05.2012. at 14:50
Meni je lijepo Katja, ali iz određenih razloga ne bi tako nazvala kćer. Moram priznati da prvi puta čujem za Jurju. Sviđa mi se. Kako je već netko napisao, svakim danom mi je sve ljepše i ljepše. MM je Juraj, paaaaa...
I Marija mi je krasno. Ima ih puno, ali meni to ne bi smetalo. Isto tako, Ana. "Novokomponirana" imena tipa Lu, Li i tome slično mi se ne sviđaju.
Već sam ranije napisala da mi je lijepo ime Viktorija, ali onda sam čula ime Vida i zaljubila se- dakle, ako bu opet cura bit će Vida ili, ako ću popustiti mužu , Neža![]()
Kad smo vec kod ljudi ciji roditelji nisu bas previse razmisljali kod upisa u maticnu knjigu rodjenih... postoji i Pile Jajalo.
moja kuma je dobila unuku matildu.dosad nisam razmišljala o tom imenu ali sviđa mi se.i eva,rene,mila...
Meni je Zorana prelijepo ime ali pošto već imamo Zoranu u obitelji naša curica će se zvati Marija..lijepo mi je i Mirta
a meni j malo prije blinknulo i ime Melina![]()
što kažete na korina ili franka? meni su oba jako lijepa
Ruža
Nela
To je nešto što bi ja predložila i željela.
meni je franka divno. ali mm se ne sviđa
a korina mi je snajka![]()
meni su i Franka i Korina lijepa imena.
kao i: Roberta, Donatella (Donata), Bernarda...
mi ne znamo niti jednu korinu, ali znamo jako puno franki
Nama je Franko u blizoj obitelji, pa Franke sigurno nece biti.
U zadnje vrijeme skroz pobjedjuje Greta (iako nemamo pojma sto je, jel).
mi ćemo u 10. mjesecu dobiti curicu, i zvat će se Taša
oduvijek sam htjela kćer nazvati tako, ali prvo smo dobili dva dečka, pa ništa....
lijepa su mi: ema, paola, franka i lara.
ako/kad ostanem trudna nasa ce curica biti dina
to ime nije bilo moj prvi (ni drugi ni treci ni... ) izbor, ali mi je s vremenom sjelo i lijepo nam se slaze s prezimenom.
meni su lijepa neobicna, mozda ne tako ucestala imena. vec dugo nisam cula za djevojcicu lindu, talu (nataliju), margitu, mirjam. jedno nas je vrijeme drzala i arden![]()
Aniko / Anika![]()
Posljednje uređivanje od Sarah777 : 27.06.2012. at 21:18
kayla, Franka je stvarno prelijepo ime. mislim da ste super odabrali![]()
meni su jučer blinknula još 2 imena (tako da ih sad na popisu, i to drugom po redu, imam ukupno 24): Ilona i Morana. Naaaaaraaavnoo, MMu se niti to pretjerano ne sviđa. nije ni čudo da je samo u ovoj T dobio 3 ječmenca. to je i malo, koliko me nasekiraju te njegove fore oko imena. mamicu mu dlakavu, imam još 2 mj. i kusur do poroda (računam si da ću rodit ipak ranije, hehehe), a mi još nemamo ime
!!!
[QUOTE=Franny;2174059]24): Ilona i Morana
Uuu,koja predivna imena![]()
Meni je u zadnje vrijeme predivno Melisa.
Ne znam od kud ni zašto.
Ne zadovoljava ni jedan kriterij odabira imena za moje dijete, ali bez obzira mi je nekako zvučno, a nježno istovremeno.
mi u parkiću imamo dvoje seke, Melisu i Irmu. lijepa su mi imena i neobična za naše podneblje.
edit: "mi" bumo ipak odabrali ime Klara. izgleda.
Posljednje uređivanje od Franny : 04.07.2012. at 22:48
Trenutno svi pjevuše to ime (umjesto "delícia").![]()
http://www.youtube.com/watch?v=hcm55...eature=related
To ti je matičnjak (melissa oficinalis) - ljekovita biljka, ima karakterističan miris na limunovu koricu kad protrljaš lišće.
Poznaju je medari, travari i domaćice.
Evo ti više o tome: http://www.opg-jakopovic.hr/maticnjak.htm
Što se tiče imena, zadovoljava dva bitna kriterija koje smo mi imali kad smo birali imena svojoj djeci: nema slova s kvačicom i prepoznatljivo je kao ime (žensko u ovom slučaju) i izvan Balkana. Dobar odabir!
Morana = staroslavenska božica smrti
Ne bih baš dijete častila takvim imenom. Najte kaj zameriti.
Peterlin, i meni je Nives
Franny, nisu ova nova imena losa, ali ja ipak glasam za malu Magdalenu![]()
Posljednje uređivanje od Nives : 29.06.2012. at 13:40
Peterlin, ma kaj bi zamerila, MMu se i tak ne sviđa
. i Ilonu je popljuval
.
Nives, nemoj da te MM čuje, to je jedino ime koje se njemu sviđa, ali ja ga sad neću iz principa, jer želim da odabere neko s mojeg popisa. za Mislava je on dao prijedlog i ja sam prihvatila, e pa sad hoću da on prihvati nekaj moje
.
Jučer mi je sinulo i ime Tena, njemu se, začudo, svidjelo, ali ja si ga još nekak žvačem i prežvakavam....
Posljednje uređivanje od Franny : 30.06.2012. at 11:30
franny, a da čekaš da curica odraste pa si sama odabere ime, a do tad ju zovite :''ej ti''![]()
hahaha, pa to ti bu tak i bilo. već ju moj tata zove Magda, a kako se meni sviđalo i ime Bruna, moja mama ju zove Una, dok ju naš micek zove Andrijela (htio je da se braco zove Andrijel, a seka Andrijela
- to si je on izmislio u glavi), a MM i ja ju zovemo "Rita" jer se tako rita i bacaka ko neka divljakuša
.
po svoj prilici neće biti ni Tena jer je Tena skraćeno od Terezija, a to je ime MMove mame. naime, MM je postavio debilno pravilo da nam se djeca neće zvat po roditeljima, rodbini i precima u 100tom koljenu. ja sam htjela Karla / Karlo, ali je njegov djed bio Drago (!!!) pa nemre ni to. eto vidite, dokle sve to seže?? ona ja fitiljm da kaj ak neće moći reći slovo R i slične nebuloze, tako da ćemo ju zbilja zvat "Ej, ti", dok si ženska sama ne odabere ime.
nismo mi baš najnormalniji po pitanju imena. a možda i uopće
.
e a kako vam se čini Renea?