Page 40 of 82 FirstFirst ... 30383940414250 ... LastLast
Results 1,951 to 2,000 of 4091

Thread: Imena za curice (5)

piroška je tipično mađarsko ime, u čemu je problem?

jedna moja kćer ima vrlo tradicionalno ime koje je zapravo opća imenica

druga ima tradicionalno ime koje se isto može pretvoriti u čudesa - nevina...

meni je voda vrlo lijepo, mada neobično ime. ako može biti zvijezda, luna, ... zašto ne bi bila i voda

na tom tragu - meni je divno kiša

ali moje nose dva prezimena, od kojih je jedno mađarsko, pa sam sklonija uobičajenijim, ali ne i svakidašnjim imenima

Slazem se da bi bilo nepromisljeno dati ovakvo ime jer dijete s njim mora zivjeti u najrazlicitijim zivotnim situacijama, ali i dalje mislim da bi to bilo divno ime kada bi bilo ucestalo...

pavlly, ja mislim da ne bi bilo ništa nepromišljenije nego mnoga druga

meni je predivno - kiša, duga, srna

ali bih se vjerojatnije odlučila za cvi(je)tu, kaju ili dragu

Trina's Avatar

Bilo bi mi žao djeteta koje bi se zvalo Voda. A Piroške mi nebi bilo žao da je upoznam nego smiješno. Može to biti Mađarsko, ili bilo čije ime ali ako ti Mađari žive u Hrvatskoj i tu donesu dijete na svijet, moraju pripaziti kako ga nazivaju. Najbanalniji primjer je ime Andrea. Kod nas sasvim uobičajeno žensko ime ali bilo bi poprilično glupo roditi curicu u Italiji i nazvati je tako. I očekivati da je neće zezati da je dečko

naša curka će biti Taša

jbg, ali evo primjera iz moje (mađarske) obitelji koja je pobjegla od tamo i doselila u primorje;

moj stric se zove, ma ne znam kako ni to napisati - gjuzu (s tim da se i jedno i drugo u čita kao npr. u njemačkom, s prijeglasom)

a to je zapravo najobičniji - viktor, ali na mađarskom

mislim, ne mogu ljudi uvijek predvidjeti gdje će bježati

(meni osobno Piroška ne smeta ,ali tada (prije 30 god)moram priznati svi smo se smijaali -imali smo 7 godina
    u Turskoj je normalno (vjerovatno dati )ime Oguz ali ovdje bi to dijete pogotovo u školi bilo predmet šprdnje

Mima's Avatar

Zar nije PirUška?
    I ja sam imala Pirušku na faksu (nije ona koja je kasnije uspjela u životu ) - došla je cura iz Subotice, ne sjećam se da se tko čudio imenu.

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Quote Originally Posted by Trina View Post
    Bilo bi mi žao djeteta koje bi se zvalo Voda. A Piroške mi nebi bilo žao da je upoznam nego smiješno. Može to biti Mađarsko, ili bilo čije ime ali ako ti Mađari žive u Hrvatskoj i tu donesu dijete na svijet, moraju pripaziti kako ga nazivaju. Najbanalniji primjer je ime Andrea. Kod nas sasvim uobičajeno žensko ime ali bilo bi poprilično glupo roditi curicu u Italiji i nazvati je tako. I očekivati da je neće zezati da je dečko
    Ooo, pa mozda Trina onda razumije moje muke.

dagnja's Avatar

Najbanalniji primjer je ime Andrea. Kod nas sasvim uobičajeno žensko ime ali bilo bi poprilično glupo roditi curicu u Italiji i nazvati je tako. I očekivati da je neće zezati da je dečko
    To znači da će i moju zezati da je dečko kada dođe u Hr. i kaže da se zove Luka? Mislim da je teško s imenima, ali kako god okreneš i ona vrlo učestala imena mogu biti predmet sprdnje.

Bebinja's Avatar

Može to biti Mađarsko, ili bilo čije ime ali ako ti Mađari žive u Hrvatskoj i tu donesu dijete na svijet, moraju pripaziti kako ga nazivaju.

Evo,ni moji nisu pazili. Imam mađarsko ime ,bila sam donedavno istraumatizirana zbog njega,jer kada bi se predstavila uvik čuđenja na licima i nikada ga nisu mogli upamtiti.
    Danas sam baš sretna s tim imenom,rijetko je i drugačije

potpis pod dagnju
    naravno, ma koja andre(j)a nije vise puta u zivotu slusala 'kunem ti se bogom, necu vise s tobom'

Bilo kako bilo, djevojcica mi se nece zvati Voda. Samo mi se cini kako je to lijepse i po zvuku i po znacenju nego mnoga postojeca imena. Ovcice, ne znam koje mi je od tvojih imena lijepse. Meni je zao sto u mojoj i obitelji MM sve vrvi od Kaja pa mi se vise ne daje to ime... Za sad jedino koje nam se oboma svida je Larisa.

Trina's Avatar

Quote Originally Posted by Kaae View Post
    Ooo, pa mozda Trina onda razumije moje muke.
    Tebe nitko ne razumije i ja ne želim sudjelovati u odabiru imena tvog sina.

Andrej? Lijepo, muževno, inteligentno ime koje će tamo biti Andrew, skoro ko original. Ajde, Amerikanci su sami došljaci, njima je sve normalno.

Trina's Avatar

Quote Originally Posted by anledo View Post
    potpis pod dagnju
    naravno, ma koja andre(j)a nije vise puta u zivotu slusala 'kunem ti se bogom, necu vise s tobom'
    Ja sam svoju 8-mjesečnu kćer valjda već istraumatizirala sa.."Još ponekad samo, povedi me tamo i nedaj da odem.."

Trina's Avatar

Quote Originally Posted by dagnja View Post
    To znači da će i moju zezati da je dečko kada dođe u Hr. i kaže da se zove Luka? Mislim da je teško s imenima, ali kako god okreneš i ona vrlo učestala imena mogu biti predmet sprdnje.
    E, kako je meni super Luka u ženskoj verziji, to ti opisati ne mogu. Baš pravo seksi ime. Ali muž se nije slagao samnom pa je otpalo

Trina's Avatar

Quote Originally Posted by Mima View Post
    Zar nije PirUška?
    I ja sam imala Pirušku na faksu (nije ona koja je kasnije uspjela u životu ) - došla je cura iz Subotice, ne sjećam se da se tko čudio imenu.
    ma koja je to Piroška koja je uspjela, stalno se spominje a ja valjda jedina ne znam

anjica's Avatar

ma koja je to Piroška koja je uspjela, stalno se spominje a ja valjda jedina ne znam
    http://hot.net.hr/zvijezde/piruska-c...la-prvo-dijete

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Tebe nitko ne razumije i ja ne želim sudjelovati u odabiru imena tvog sina.

Andrej? Lijepo, muževno, inteligentno ime koje će tamo biti Andrew, skoro ko original. Ajde, Amerikanci su sami došljaci, njima je sve normalno.
    EndreDz.
    Last edited by Kaae; 26.07.2012 at 00:39.

dagnja's Avatar

Hvala Trina i meni je Luka super ime u ženskoj verziji, u muškoj mi je lijepo, ali nekako običnije.

Kaae kad smo kod Luke, možda bi Lukas (Lucas) bilo ok, koliko znam izgovara se isto. Meni je to bilo važno kod odabira imena: da nema čudnih (drugih) znakova i da se izgovara isto i u zemlji kojoj živimo i u Hr.

MoMo's Avatar

Ja sam zeljela da mi se kcer zove Luka ali imamo Lukasa u blizoj obitelji pa je to otpalo
    trenutno su mi Zlata i Vjera predivna imena. Kad sam ja bila curica Visnja i Malina su mi bile bas fora imena

mishekica's Avatar

Quote Originally Posted by dagnja View Post
    Meni je to bilo važno kod odabira imena: da nema čudnih (drugih) znakova i da se izgovara isto i u zemlji kojoj živimo i u Hr.
    Potpisujem.

Quote Originally Posted by MoMo View Post
    Kad sam ja bila curica Visnja i Malina su mi bile bas fora imena
    Joj, ja ne volim ta voćna

dagnja's Avatar

Quote Originally Posted by mishekica View Post
    Joj, ja ne volim ta voćna
    Ni meni se ne sviđaju voćna imena, gazdarica mi se zvala Marelica.

Zlata mi je lijepo.

Elly's Avatar

Najbanalniji primjer je ime Andrea. Kod nas sasvim uobičajeno žensko ime ali bilo bi poprilično glupo roditi curicu u Italiji i nazvati je tako. I očekivati da je neće zezati da je dečko
    Nije stvar u (samo) zezanju, stvar je u tome da te na opcini odmah blokiraju.
    Ima cijeli jedan slucaj koji je zavrsio na sudu, pisala sam o tome vec - morali su joj promijeniti ime u Andreina.
    Last edited by Elly; 27.07.2012 at 00:01. Reason: dodala u post

mishekica's Avatar

Quote Originally Posted by Elly View Post
    Ima cijeli jedan slucaj koji je zavrsio na sudu, pisala sam o tome vec - morali su joj promijeniti ime u Andreina.
    Andreina mi je baš lijepo ime, ali i na njega imam veto

Andra mi je jako lijepo ime, barem meni ...

Quote Originally Posted by MoMo View Post
    Ja sam zeljela da mi se kcer zove Luka ali imamo Lukasa u blizoj obitelji pa je to otpalo
    trenutno su mi Zlata i Vjera predivna imena. Kad sam ja bila curica Visnja i Malina su mi bile bas fora imena
    jeeeeej za Malinu

vucica's Avatar

Meni se jedna poznanica zove Milina..nikad dok nisam nju upoznala nisam čula to ime..

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by anledo View Post
    kcer je anouk, (nije aanuuuk kako je mnogi izgovaraju) drukcije se nije mogla zvati, a da je decko bila bi martin (i bas me briga sto bi bio smrdljivi martin ili dudek pola djetinjstva, rijesili bismo to).
    zenska opcija b mi je bila marta, ali ubili su me svi sa 'luda marta'. i stvarno, NHF, tri marte koje znam i sve su puknute, onak s papirima puknute :/

anouk je starohebresjko ime, korijen svih imena na AN, na engleskom ima isto znacenje kao grace. isusova baka je bila anouk, a zidovi imaju blagdan hanuke. ipak, nasi motivi nisu bili vjerski (nimalo), vec film i knjiga cokolada

oko zenskog imena smo bili suglasni od prve sekunde, zapravo prije trudnoce, a ako muskog bi se vodila bitka izmadju martina i filipa (mislim da je filip bio tatin favorit, nisam vise sigurna jer smo nekako od samog starta 'znali' da je Nuki

Anouk ! Kao iz Čokolade, he he he.... Iako ne znam da li bih kćeri dala takvo ime, ne paše uz prezime.

mala-vila's Avatar

sta mislite opcenito o tom zezanju za ime? da li djeca to "prerastu" ili im ostaju traume? da li je to individualno? i s cim je povezano, s "dobrim" odgojem tipa sigurnost u svojoj obiteljskoj zajednici?
    pitam se zato sto moja kcer ima predivno ime, ali je neobicno. kad smo joj davali ime mislili smo samo na to kako nam je lijepo, sada se ponekad pitam jesam li pogrijesila na njenu stetu

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by mala-vila View Post
    sta mislite opcenito o tom zezanju za ime? da li djeca to "prerastu" ili im ostaju traume? da li je to individualno? i s cim je povezano, s "dobrim" odgojem tipa sigurnost u svojoj obiteljskoj zajednici?
    pitam se zato sto moja kcer ima predivno ime, ali je neobicno. kad smo joj davali ime mislili smo samo na to kako nam je lijepo, sada se ponekad pitam jesam li pogrijesila na njenu stetu
    Mislim da zezanje u odnosu na ime jednostavno nije moguce izbjeci... Djeca ce u odredjenoj dobi iskriviti i nagrditi i najljepse ime, kao i ono najobicnije i neobicno i svako.

To je sastavni dio odrastanja. Ne treba to uzimati k srcu. Zaista su rijetke osobe koje ovo izbjegnu, iako mi se cini da je zenska populacija tome podloznija nego muska... (gledam sad svoju djecu, sjecam se sebe, slusala sam mamine price - ona ima neobicno i dugacko ime pa je bas bila tome izlozena) i tako dalje...

Isto je tako normalno da dijete u odredjenoj dobi preispituje svoje ime i da mu/joj se neko vrijeme ne dopada (zapravo, razmislja o tome kako bi bilo da ima drugacije ime) ali to nema veze s konkretnim imenom ni roditeljima nego s vlastitim identitetom. Obicno to bude u pubertetu, a preraste se brzo i bezbolno.

Uostalom, ime je dio nas i gotovo. Ja danas ne mogu zamisliti da mi se djeca zovu nekako drugacije (a ni oni, iako ce uskoro zagaziti u godine kad ce si preispitivati imena...)

mala-vila's Avatar

peterlin

enchi's Avatar

Ja imam prezime koje se vrlo lako može ružno preokrenuti pa su mi to često i činili, naravno.
    Prezime je njemačko i ima svoje najnormalnije značenje na tom jeziku ali o tome, jasno, nisu imali pojma ili ih nije zanimalo.
    Nije da sam bila u depresiji zbog toga no nije mi niti bilo drago. Zapravo sam se u početku čudila jer mi samoj nikada nije palo na pamet tako ga okrenuti.
    Nakon nekog vremena sam im se počela čuditi kako im se više da a novi koji su krenuli s tim su čuli do mene "...boooring..." jer sam više oguglala. Ili ovako
    Govorim o vremenu ranije srednje škole.

Franny's Avatar

mishekica, hahaha. Sad tek vidim ovo tvoje za "Jasnu". Ne, nemamo je u obitelji . Ni Svjetlanu. Kao ni u parkicu, na radnim mjestima i sl.. Meni jos uvijek nije leglo to ime Klara, iako mi je lijepo i na mom je popisu, ali kao da ne mogu nekako povezati to ime uz svoje dijete... Za sinovljevo ime sam odmah osjetila klik.

beilana's Avatar

ja sam ines i nikad, al nikad nisam imala nekak izmjenjeno ime nit nadimak, jedino mi MM zna reći iz zezancije :''daj mi in ass'' (in es)
    Last edited by beilana; 02.08.2012 at 23:07.

amyx's Avatar

pošto nosim blizance, a neki dan smo saznali da su cura i dečko bit će Eni i ...

mama_jos_malo's Avatar

meni su lijepa imena: Zala, Marta, Manda, Luca, Lucia, Leni, Leda, Borna (žensko!!), Neva, Nera, Nada, Nadja; Nastasja, Nastia,

llella's Avatar

nama je slijedeće žensko ime na redu Hana, iako je starija kćer htjela da ako ova beba bude cura bude Nola, ipak smo se na kraju dogovorili za Hana
    ja već odavno imam imena za curke, ako bude dečko bit će problem...

Pandy's Avatar

Monika

Odabrao tatica :D

Beti3's Avatar

Baš sam ti na onoj drugoj temi htjela napisati da je prava curica na slici, baš mi je drago da sam pogodila.

Pandy's Avatar

Hehe! To je snimano sa 20+1 tt.

Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Mislim da zezanje u odnosu na ime jednostavno nije moguce izbjeci... Djeca ce u odredjenoj dobi iskriviti i nagrditi i najljepse ime, kao i ono najobicnije i neobicno i svako.

To je sastavni dio odrastanja. Ne treba to uzimati k srcu. Zaista su rijetke osobe koje ovo izbjegnu, iako mi se cini da je zenska populacija tome podloznija nego muska... (gledam sad svoju djecu, sjecam se sebe, slusala sam mamine price - ona ima neobicno i dugacko ime pa je bas bila tome izlozena) i tako dalje...

Isto je tako normalno da dijete u odredjenoj dobi preispituje svoje ime i da mu/joj se neko vrijeme ne dopada (zapravo, razmislja o tome kako bi bilo da ima drugacije ime) ali to nema veze s konkretnim imenom ni roditeljima nego s vlastitim identitetom. Obicno to bude u pubertetu, a preraste se brzo i bezbolno.

Uostalom, ime je dio nas i gotovo. Ja danas ne mogu zamisliti da mi se djeca zovu nekako drugacije (a ni oni, iako ce uskoro zagaziti u godine kad ce si preispitivati imena...)
    Samo da dodam. Citam drugi forum, i tamo neka zena veli da je nazvala psihologa da pita: "moze li ime uzrokovati probleme". Rekao joj je da bilo kakvo ime nije garancija ni za sto, pa je zato pitanje glupo.

mishekica's Avatar

Joj, ja sam se sjetila još jednog prelijepog imena, ali nam se ne slaže s prezimenom - Amadea

kitty's Avatar

Monika je super.
    naša beba (ako je curica) će biti Gloria

centar's Avatar

nase ime za dijete ne smije imati R. ja ga ne izgovaram dobro, a curka je isla dvije godine kod logopeda zbog njega, napatili smo se i bankrotirali

nekidan sam u zari cula ime judi. ne znam, mozda je skraceno od judita ili ???, ali meni ok zvuci.

trampolina's Avatar

Joj, Judita

Mojoj curi nikako nije pasalo ovo ime pa smo odustali od njega

mishekica's Avatar

Quote Originally Posted by trampolina View Post
    Joj, Judita
    Meni je isto predivno, ali ovaj moj neće pa neće. Sva sreća da smo našli dva imena oko kojih se slažemo pa ćemo valjda uzeti jedno od njih.

Ja svako malo izaberem ime za sledeću ćerku. Samo još da ostanem trudna
    Enivej, sada mi je favorit Olga. Prva se zove Nađa, pa sam dugo htela Nevu, ali bolje mi je da ne počinju na isto slovo.

centar's Avatar

meni je neva prekrasno ime, ali u mojoj glavi to treba biti zimska beba, plave kose i svijetlih ociju, njezne puti... takvo sigurno nece biti moje dijete

ja ima dijete tog imena i sve upravo suprotno; ali meni je neva - ne venuti

Page 40 of 82 FirstFirst ... 30383940414250 ... LastLast