pa i snjeguljica je bila crna i tamnih očiju
pa i snjeguljica je bila crna i tamnih očiju
Joj, kako mi je ovo poznato... Zbog starijeg sina nas mladji se zove Emil, a ne Marcel (kako sam si ja svojevremeno zamislila). Da je bila cura, moj favorit bila bi Erika, a to nije dolazilo u obzir zbog R. Drugu ideju nisam ni imala, a nije ni zatrebala. Da sad moram birati uz iste kriterije, mozda ne bi bila Judita nego Edita.
Meni je Neva reka u Rusiji
Ali ja volim ta geografska imena. No MM ih ne voli. Kad sam htela da Nađi damo ime Drina, on je imao primedbu da će je svi zvati Lepenica
Kao što vidite forsiram ruska imena, iako rađam crnu decu.
Joj, Judita i Edita su mi bas lijepa imena..
Mali update: nasa curka ipak ne bude Klara vec Chiara.
Franny, nadam se da vam prezime ne završava na vić
i da nema dijakritike, općenito
NUki i jest ime dobila po djevojcici iz Cokolade :D
Ona ima mađarsko prezime, dobro pase uz ime (ima đ na kraju prezimena) i ime joj je do sada ipak donjelo vise prednosti, zapamte je svi i odmah (odnosno, ne odmah, neko kad uspiju izgovoriti kako se zove)
Vesela sam sto ni u imenu, ni u prezimenu nema R jer povremeno prtlja i ne rotira ispravno (sa trajnim zubima, sa mlijecnima ga je izgovarala prilicno tocno), ali prekrsili smo jedno pravilo kod davanja imena a to je da joj ime zavrsava, a prezime pocinje istim slovom. Srecom, nije imala problema oko toga.
meni tvoji decki imaju super imena, pogotovo E.
Posljednje uređivanje od anledo : 21.08.2012. at 09:10
Htjedoh dijete nazvati Ema, ali sad vidim da je to sedmo najčešće ime u državi.
Tražim ispočetka.![]()
evo mene malo, škicam vas ne bi li maznula kome ideju, no niš mi još nije kliknulo.
frani- tek sam sad vidla konačnu odluku, ali zakaj ćete pisati skroz talijanski chiara kad je hrvatska inačica najnormalnija - kiara?
a ti jezičarkadoduše, kad bolje razmislim, možda baš zbog toga he he
![]()
Ema, uostalom sin mi je Emil, valjda mi se zato i sviđa.
Evo mojih liblinga (nikad nisu došli na red, imam dečke):
Ida, Erika, Adela
Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.09.2012. at 12:20
Žena koja je dijelila sobu sa mnom u bolnici dala je svojoj kćeri ime Emili- sa i, ne sa y
prekrasno ime za djevojcicu, koju sam nedavno upoznala: Isa (ili Issa, ne znam kako oni pisu). pogotovo ako je i porijeklom s visa, savrseno
svida mi se i Asja recimo
mm je stranac, i mi smo s prvim djetetom bili jako optereceni s time da ime nema j ili čđžš, ali da sad trebam birati bilo bi me bas briga, dala bi ime koje mi se svida i gotovo, bez obzira kako se kod nas pise, a negdje drugdje mozda cita. to bi preporucila i Kaae![]()
Dobrila i Rusula.
Vidi se da čitam Pavličića
Drugačija. Možda se nekome svide.
i dobrila i rusula su mi prelijepa imena
ali ih ne može svaka žena nositi
Lana
Ena
Eva
Ako nosim curicu zvat će se Lana. Znam da je jako jako često ime ali meni je predivno.
Martina, Mira, Maša, Melanija, Melita, Mihaela, Mina,
Lijepo je ime, ali budi spremna da ćeš najprije ti, a kad poraste, ona, često morati govoriti kako se piše po slovima.
Znam, jer sama to moram. I moje ime ima više slova nego što ih pročitamo. Nekad kažem, a nekad pustim da napišu fonetski.
Tako mi neki računi stižu na pravo ime, neki na fonetsko, i pomislim ponekad da ove druge ne platim, jer to nisam ja.
Ali, roditelji su mi dali to ime i zadovoljna sam, ipak je to njihov izbor, i njihovo pravo da daju djetetu ime.
mi smo se na kraju odlučili da će se curka zvati Jana.![]()
Najdraže ime na M: Marijeta![]()
Posljednje uređivanje od mishekica : 08.09.2012. at 19:01
Ostala na M, koja nisu spomenuta: Marijana, Maristela, Mirna, Margareta, Milka
P.S. I Margarita.
Posljednje uređivanje od mishekica : 08.09.2012. at 19:04
Meni se po glavi vrti Iskra, i Sunčica je još uvijek u igri, predivna su mi zato što imaju dublje značenje, istovreno ih mogu dozivatai i tepati im
Što se tiće imena na M ne znam dali je netko spomenuo Mia, Monika, Manuela
Sara mi je predivno ime ali ga nosi jedna poznanica, osim Sare tu su i Sarai, Noemi, Tesa
Minja, Meri, Margita, Melani(ja), Mara, Mate(ja), Manda, Milana, Maris, Mira, Majda, Manuela
Mihaela, Marijeta, Marijana, Marina, Morana, Morena
Magda ili Magdalena
(Inače, mm bi sigurno odabrao Marijetu - asocijacija je Dražesni pupoljci svibanjski i uloga Catherine Zeta Jones)
Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.09.2012. at 13:54
Mislim da je kod nas definitivna odluka pala na Emu, iz sentimentalnih, a ne pomodnih razloga.![]()
Ime Mali je zamalo dobila moja cura, ali kako sam ja...khm...punašnija bojala sam se da ne naslijedi moje gene![]()
I ona starinska: Milka, Manda.
A sjećam se jedne bake, koja je ponosno nosila majicu s fotkom svoje unučice rođene u Španjolskoj i roditelji su joj prigodno dali lokalno ime: Mar![]()
Maristela
Marisa
Manuela
Marcela
Marika
Miranda
Mirela
... tek sad vidim koliko žena znam s različitim imenima koja počinju slovom M ..
Mi doma imamo Arwen , a sada čekamo Riu ili Taru ( dvojba još traje )![]()
ja sam htjela imati Martu
prije nekih 25 godina
tada su mi se sviđala "bapska" imena: Marta, Mara, Vera, Orka...
I sada mi se jako sviđaju, ali su toliko česta da su mi izgubila posebnost.
Osim Orke.
Ali, Vera... predivno, predivno.
Jasno, glasno, zvonko, čvrsto nježno istovremeno...