Meni je prekrasno ime Tena ali mm ne zeli ni cuti za to, kaze da ga podsjeca na tjesteninu ili nesto tako. Dora mi je isto jaaako lijepo ime ali je precesto. Eva mi se ne svidja nimalo
ima li netko prijedlog za zensko ime, dalmatinsko, malo rjeđe. (pisem u notes : )))
kad sam ja rodila nijedne cvite nije bilo, a sad ih ima bas dosta.
mi u razredu nemamo ni jedne marije/martine/marine/mirjane/ivane/petre/lucije/kristine/ane/
Ane, Mirta....
Pitali mi našeg sina kako će se seka zvati a on izvalio Donatela - mislim pa nismo iz obitelji Versace a od kuda njemu to ime nemamo pojma
Uglavnom na moje prijedloge Una, Sara, Klara (tjestenina isto mm komentirao) i još neke sve je muž odbio kao neprihvatljive i naglasio da se dijete neće zvati kratkim imenima Pia, Mia, Kia (mislim da se ne nađe nitko uvijeđenim citiram njega jer meni su i Pia i Mia lijepa imena) već da mora imati neko "normalno" ime.
On nije predložio niti jedno ime a jedino na koje je rekao da mu se sviđa je Marta.
Obzirom da imamo vremena možda uleti i koje drugo ime.
to je bila jedna od opcija za Zrina
Jurja ili Jaka
ja volim narodna imena
što starija, što izvornija, to bolja
Mi smo se odlucili za tenu i odtad kupujemo sve gdje vidimo tena, npr tjesteninu, lisnato tijesto, brasno... i to me uopce ne smeta. Meni je npr fora vidjet neki proizvod s mojim imenom![]()
Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.03.2013. at 20:10
Mi smo odlučili, bit će Nera...paše nam uz prezime, a i stariji braco se slaže, dakle, Roko&Nera.
TIARA-najljepsa kruna svih kruna u vlasnistvu jedne kraljice
meni je Anđa prelepo ime
moja se ćera zove Nađa ali je samu sebe kao beba zvala Anđa
par puta smo požalili što joj baš to ime nismo dali
A vidiš meni su baš simpa te kraće verzije, što je nekome užas drugom se baš sviđa...moje je ime dugačko i mene to baš nervira
Evo da se i ja pridružim sa imenom za svoju curicu...ja sam izabrala Eleonora (Ela)
Baš mi je posebno i snažno ime![]()
Lukrica (Lukre, Lukrecija), Domina, Filomena (File), Paškvica, Kate - to su imena moje prabake i njenih sestara.
A cuj sa druge otocne strane, nona i sestre: Drenka, Ksenija, Ruzarija (Rožarija) i Bosiljka.
Evo i didinih sestara: Vinka, Anka, Jelka, i Lodovika (Lodi).
Meni Lukrica najlipse.
Marijeta je super!
Vidiš, ja u slavoniji za neka od ovih imena nisam ni čula, a baš su mi lijepa
sjetila sam se i imena Pavla - meni je prelijepo i za bebu i za staru baku![]()
mene osobno iznenađuje i nerviraju roditelji koji djetetu dugačko ime (npr Leonarda, Dorotea, Aleksandra) pa to isto dijete onda zovu kraćim (Lea, Tea, Sandra)...
pa pobogu zašto?
zašto mu nisu odmah dali kratko ime (izvedenica dugog Lea, Tea, Sandra) i mirna Bosna...
meni je to najblesavije kada čujem.. eto iskreno
ja te u jednu ruku razumijem. Ja imam staro ali baš strao ime... ima ga svaka druga na Mirogoju uglavnom.. ime se više uopće ne daje djeci..
iskreno trebalo mi je dugo dugo vremena da ga prihvatim...
u mojoj generaciji su se zvale Sanje, Ivane, Gordane... i da stalno sam slušala kako je Sanja, Ivana često a moje rijetko... i što stim?
Pa ni sve Sanje ni Ivane nisu iste niti svima isto stoji...
Da dok sam bila mlađa smetalo me je zašto se zovem kako zovem... ja sam ime dobila po baki i prabaki... tek sam ga unazad par godina prihvatila (ne zavoljela - već prihvatila)i sad mi je ok.
Ali isto mi je ružno čuti u 21 stoljeću da se mala curica zove Anđa ili dečko Vuk... neznam valjda stotine ukusa :ne zna:
Mislim da će moja djeca u 21 stoljeću odrastati u svijetu bez granica.... mojim imenom su njemci lomili jezik, amerikanci speluju i ne kuže... ja sam svojoj djeci dala imena koja su svugdje zastupljena i ne mislim da su time postali bezlični ili da im imenom sam uskratila osobnost...
meni je pavle u top 3 imena za decka, ali ne bih curici dala pavla, luka...
nisam znala da je ecija staro dalmatinsko ime, zapravo sam cula za tek dvije ecije (voditeljica, glumica) i super mi je : )
evo sam se dosjetila i imena sestara od drugog dide:
Lavinija i Mafalda (bas su mi ta imena)
plus jos par iz obitelji i sa otoka:
Toninka (Tonina, Tončica, Tonka), Dobrila (to mi isto super), Keti, Perica, Mande (Mandica), Livka, Pave (Pavica), Milica
Mi smo na početku željeli Asja! ALI su se svi zgražali, čak su je počeli zvat pasjai onda smo odustali... sad imamo u izboru Nicol i Vanessa! Mislim da će na kraju biti Vanessa!
drži se ti asje