ma da
meni baš Bartula ful dalmatinsko
a Bartulina zagrebačko
zoja je prekrasno ime i ima predivno značenje...
flopica od moje Vite ništa, Mia mi je "ušla u uho", rekli smo svima i reakcije su super (mada mi to ništa ne predstavlja, nazvali bi je kako mi želimo)
Blekonja - super za Bartulinu, tako neobično, posebno i slatko, skroz mi paše u južnom podneblju...
Inače, lijepa su mi imena i Olja, Anja, Anastasia, Olivera...
Bartulina mi je ljepse od Bartula.
Imam jos jedno pitanje za vas. Noemi je biblijsko ime. Koliko bi ljudi to prepoznalo? Otprilike.
Dragi je stranac tak da se nasa imena vrte izmedju Chloe, Nathalie, Alice ili Amelie![]()
@ Imogen, apropos imena Noemi: moji i ja ga recimo prepoznajemo kao biblijsko ime (a nismo vjernici praktikanti, da se tako izrazim); u Italiji bi jako puno ljudi znalo (jer je kao i Naomi, cija je Noemi varijanta, sve cesce ime), i tak... Ne mora ga netko prepoznati kao biblijsko samo zato sto je vjernik, nekako spada u opcu kulturu, (pre)poznavanje opcenito hebrejskih (starozavjetnih) imena, itd.
Moja iskustva s muzem iz druge drzave jesu da je najbolje kad se ime jednako cita, pise i izgovara u obje drzave. I takva imena smo trazili. Ja nemam takvo ime pa si u inozemstvu moram svako toliko ja ispunjavati papire od doktorice ili sluzbenice na salteru, slovkati, obasnjavati davati osobnu da vide kako se to pise. I kad me netko sluzbeno pita kako se zovem e to mi je bas tesko pitanje!
Tiziana, sto da ti pricam.... mene su tu prekrstili u talijansku inacicu.![]()
A slazem se, ime od curke smo birali tako da se svugdje jednako pise i izgovara. Nije imala problema, ne prekrstavaju ju (iako postoji i tal. inacica), malo im na pocetku neobicno, ali onda se naviknu.![]()
Daaaa razne š ć i slična slova kako izgovaraju jednom u questuri nisam ni skužila da su mene pozvali, a da si dodatno zakompliciram život stavila sam talijansko prezime od mm iza svog hrvatskog. Tako da mi i u Hrvatskoj ne bude dosadno kad dajem osobne podatke.
Ja nemam sa kvacicom, i svejedno su me prekrstili :jos-jedan-facepalm:
i meni
predivno mi je
još od one bajke o sestri i 11 braće koji su se u labudove pretvarali
Eliza, prekrasno ime, mekano i nježno,
a tako lijepo uglazbljeno, za vječnost; Beethoven
http://www.youtube.com/watch?v=LQTTFUtMSvQ
i skraćeno Eli zvuči baš moderno i šik![]()
Do30tt smo cekali decka,pa od30-37 curku Zoju.sad u 37tt cura ima pimpek pa opet cekamo Jonu
Ja sam tu novapa vas pozdravljam sve.
Mi sad svaki dan očekujemo Noru (al već se pretvorila u Noricu svima). Bilo je u igri još i Saša i Katja.
Zoja mi je predivno ime, i Zoa isto.
zika, meni je ime divno! okolina se također oduševila. mada mi to ne predstavlja nešto, svejedno je lijepo čuti da ti dijete ima lijepo ime.
sretno kad krene, sigurna sam da će se i kod vas spojiti ime s djevojčicom!
Nora je prelijepo.
Sto kazete, Marcela ili Marcelina? Smatrate li da je Marcela udomaceno hrvatsko ime ili je jos uvijek talijansko?
Marcela je meni lijepo
Marčelina nije nešto što bih dala svojoj kćeri
Marčelina! mi je vezano za istoimenu pjesmu Tome Bebića pa mi je istovremeno i predivno i tuznopa ga zbog tog tuznog djela ne bih dala.
Nama je stigla Inesi odgovara joj, sva je živahna i razigrana...Mada sam muža neki dan pitala, da li može zamisliti da smo joj dali ime Julija? Rekao je da može, pogledao u kolica i dodao mogu zamisliti da se zvala i Enola...ali ipak ostala je Ines..
Enola mi je lijepo, ali nekako nije za naše podneblje..imam osjećaj da bi svaki puta morala ponoviti 6 puta kako se zove.
Taj slučaj sam imala sa starijom kćeri..kad sam joj prije 16-est godina dala ime Elena, svi bi čuli Helena,pa je već sama naviknula da ponavlja svoje ime, dok ne izbace ono H....
Meni je Leda još uvijek favorit![]()
Opet ja s nekim malim pitanjcem.
Bi li vam smetalo ako vase dijete i dijete vase prijateljice djele ime? Ono, namjeravate dijete nazvati Natasa, termin vam je za mjesec dana, i bum! Vasa prijateljica je rodila djevojcicu Natasu. Biste li odustali od imena?
ja ne
uopće mi nije bitno tko se tako zove ili koliko ih se tako zove
bio bližnji, daljnji, prijateljica ili netko treći
meni bi bilo jako važno
ali je ime nataša toliko lijepo i danas toliko rijetko... da bih razmislila