romi, Mai na Talijanski znači "nikad".
romi, Mai na Talijanski znači "nikad".
nolu čujem tu i tamo, ostale baš i neivy prvotno napisa
[/quote]
Hvala Ivy ostaje nam onda Nola, Elena ili Lena.
![]()
kako je krenulo s neobičnim imenima, kroz par godina će biti egzotično zvati se ivana ili markoLeilooa prvotno napisa
![]()
slazem se takoder...melange prvotno napisa
ali ideje i maste nikad kraja...tako da...sa imenima mozemo u nedogled...
Ja glasam za LENA,predivno ime.
Ako ikad budem imala curicu zvat ce se PIA.![]()
Moj radni kolega je isto htio jedinstveno ime za svoju kcer, pa ju je nazvao Ea ...a da je bio sin zvao bi se Io![]()
ajde da vas malo udavim za savjet- od Anje smo odustali, sad imamo dvije opcije- Ana ili Maja?? Što mislite?
S ozirom da ti je prva curica Matea i ja glasam za Anu. Matea i Maja su mi preslična imena.
Hvala vam..ma baš nam se teško odlučiti, imala sam ogroman popis imena koja su mi se jako sviđala (Ema, Ena, Elvira, Edita, Elena, Mia....) ali što kad MM ima sasvim drukčiji ukus i nikako se nismo mogli složiti. Ime Matea je predložila treća osoba pa smo se onda složili jer drukčije nije išlo.. Sad i ovog puta smo se predomislili u vezi Anje (nije nam najbolje sjelo iako ime ko ime mi je lijepo ali..ima 101 ali) i sad je u igri Ana, koje mi je s jedne strane jako obično, a s druge lijepo, hrvatsko je, katoličko i ima značenje. Zaista se nadam da je sad to to i da ne bude više predomišljanja![]()
![]()
Ja ne znam nijednu curicu koja se zove Ivana, i koliko čitam u lokalnim novinama kad piše popis rođenih čini mi se jako rijetko. U mojoj generaciji je jako često, pa sam imala dojam da je često i sad. Ne znam baš da li ima puno Ivana u vrtićima, ali zato ima Nika, Sara, Ema, Lana koliko hoćešivy prvotno napisa
Da bome, u OŠ u razredu imala sam "samo" 4 Ivane, u srednjoj isto tako..a sad ne znam ni za jednu malu bebu imenom Ivana, ili recimo Ana.. Baš zato i želim dati djetetu obično ime, jer garant će biti jedna jedina u svom razredu![]()
kristina_zg meni je ipak nekako ljepše i posebnije Maja, sigurno će biti jedina u razredu, nekako je nježno i zvučno, a posebno. Ana mi je preobično ime, to je moj ukus!
A Matea i Maja mi je baš fora kombinacija imena, nekako mi više idu jedno uz drugo, al ja sam ti jezičarka pa mi je zvučnost imena profesionalna deformacija. Naravno treba vidjet i kako ide prezime uz ime.
P.S.
Ono znaš ajd reci 2 imena većina će reći Ana i Ivan.
Lili75, hvala ti na savjetu, no mi smo se već odlučili za Anu (izbacite me sa foruma ako se opet predomislimo)
Joj, tek sam sada vidjela tvoj post - :D :D :D hvala puno na informaciji!!!Romy prvotno napisa
Frendica ima zanimljivo ime, zove se Amalka.
Puno imena mi se svidja (Mara, Bruna, Tonka, Nina...), no mislim da cu imat malu Ivu (tako mi se zove sestra blizanka)
Meni je Kalista jako lepo (uz značenje, još lepše)
I meni je Kalista krasno ime, no...tako mi se "sluzbeno" zove jazavcarka (mi je zovemo Roza)
ja bih jednu malu Anu, pa Zitu...ja sam vec imala u planu rodit malu Anu ali ispao je Petar.
Meni se za curicu svidja:
1. Hana ( prvi izbor )
2. Tara
3. Leila
a za muško nemam ideje, apsoluto ni jedno ime mi nije "to"...bilo mi se sviđalo Teo, pa mi dragi rekao da mu se neće dijete zvat po sirupu![]()
Uglavnom, onda sam mu ja rekla da on izabere ime za dečka i tako da će biti Damir.....ja nemam nikako mišljenje o tome....ali s vremenom ću se valjda priviknuti.....nadam se da će prvi bebach biti curica![]()
Ja sam prekjučer saznala da sam trudna :D po drugi put.
Imamo dečka Nou i razmišljali smo ako je curica da bude Nina.
Meni se isto sviđa i Zara.
Ako bude dečko zvat će se Ian. To je odavno odlučeno![]()
Meni je prekrasno ime MATEA, tako ce se zvat nasa beba ako bude curica...
a ima i predivno znacenje, dar Bozji!
LeiA, čestitke za trudnoću!! :D![]()
Mimolina, baš mi je drago čut da ti se sviđa to ime, i da, značenje je prekrasno!! Iako je kod nas riječ treće osoba bila presudna za to ime, jako mi je drago što smo tako odlučili![]()
Predivno! Zanimljivo je to sto si ja, iskreno, od pocetka ipak malko vise prizeljkujem decka, a Matea mi je sad tako milo i predivno i nekako uzviseno ime, da sad zbog njega vise zelim da bude curica![]()
Hvala!kristina_zg prvotno napisa
![]()
MM i ja smo se sinoć usaglasili od prve i konačno dogovorili ime naše curke!
Zvat će se Valentina.
i maloj zvrkici se ime svidjelo! Odmah je napravila kolut unaprijed u buši!![]()
nama je u izboru bilo Tara ili Nia ali moja velika curka je odlučila Tara i nismo se previše mislili čim san saznala da je cura taj dan je dobila ime
a da je muško bija bi Andrej neobično a opet obićno![]()
Ja imam kćer koja nosi to ime.mislava prvotno napisa
![]()
I,da,u izboru imena prevagne njihovo značenje.A kako si volimo zakomplicirati život djeca imaju po dva imena.
Eva -"ona koja nosi život"
Maria-(jedno značenje u kojem sam nas našla)"čekana s gorčinom"
Eva je prekrakrasno ime! To je bio moj prvi i jedini izbor dok moj dragi nije izgovorio ime Lada. Ne znam, ali način na koji je to rekao... Tako toplo, umiljato, starinsko... Odmah me oborilo! I, ako bude curica, bit će Lada.
E pa da se i ja malo uključim-dati ime djetetu prije svega je jako odgovorna stvar i listajući sve dosada objavljeno primjetila sam da dosta roditelja u želji za originalnošću malo i pretjera.
Ime je nešto tako važno, jer ga osoba nosi cijeli život i u mnogočemu ga i obilježava. Moramo prestati misliti o modi, pa o slatkom imenu za bebicu, jer beba će i odrasti. Moda našeg doba donijela je Sanju, Ivanu, Gogu...-bili su ih puni razredi, a sad je tako s Lanom, Nikom, Sarom...
Ma da me ne shvate neki preozbiljno, ali mislim da je pronaći ime za dijete velika i važna stvar-ja uvijek svojoj djeci s užitkom pričam kako su dobile svoje ime, što ono znači, tko je još u povijesti nosio njihovo ime...
Izabela je moje prvo dijete, dobila je ime po vrsti crnog, mirišljavog grožđa koje sam s guštom jela dok sam je nosila, a ona se rodila mala, crna i mirišljava-to je uvijek oduševi. Izabela znači nevina i bila je jedna od Španjolskih kraljica.
Druga moja princeza je Marieta, a dobila je ime po Marieti iz Dražesnih pupoljaka svibanjskih koju glumi Catherin Zeta Jones.
Marieta je ona koja služi Bogu, i postoji st. Marriet of Scotland.
U Hrvatskoj je to ime češće u Dalmaciji, možda i zbog Našeg malog mista, gdje je Marietu glumila Vlasta Knezović i bila je žena Ferati.
Eto odabrala sam imena koja nisu prečesta, meni su vrlo ženstvena i već sada su se pokazala dobar izbor.
Izabela svira klavir i jako je lijepo čuti na koncertu najavu za pijanisticu s tim imenom, a Marieta je pravi veseljak i njeno ime odiše veseljem ...
Da ne gnjavim više-sve buduće mame želim navesti da više truda ulože pri odbiru dječjeg imena.
Ne vidim ništa loše ni u održavanju tradicije: gdje su nestale Mande?
Zlata je možda ime koje je izumrlo, a tako je domaće i arhaično..
Paulina je vrlo ženstveno ime i rijetko spomenuto na forumu, kao i recimo Veronika, Tereza, Margareta....
Lada j super ime, iako podsjeca na automobile lada samara![]()
ja se odlučila za rimaosim što je rusko ime, kao i lada, pa mi je zato automatski super, i na hrvatskom je nekako dinamiča prijevod...
Manda ima malo nezgodno značenje u Dalmacijimaribel prvotno napisa
![]()
Nemam djecu, nisam još ni trudna ali curka će se zvati Ria. Postoji neko značenje ili ???
amyx, suborko draga, ma svaka čast! Tako se to radi....![]()
Čitala sam sva imena,pa nemojte zamjerit neznam na kojoj je str. točno i na kojem linku,uglavn. netko je napisao da Tena proizlazi tj. da je umanjenica Tereze tako nešto
To nema veze s vezom, Tereza(Teresa) - Reza, Tesa
Što se tiče imena općenito,očekivala sam da ću tu sad naći hrpetinu iz koje neću znati što da odaberem koliko će me očarati........
Nekažem da nisu lijepa vaša imena tj. prijedlozi, samo suviše mi se sve ponavlja...... otprilike 10-15 imena i non stop se vrte na svim str. o imenima No dobro,možda sam ja samo prezahtjevna i volim nesvakidašnja imena i očito da ime za moje dijete još nije izmišljeno i nadam se da će mi se kreirat u glavi onda još kroz ova 2 mj. do poroda
Nemojte mi zamjerit.......... sad sam već frustrirana
I još je "super" što i dalje neznamo šta je(spol) al dr. je rekla da -misli- da je cura
meni se sviđaju imena koja nisu u modi:đurđa,zorana,tereza-terezija-terezina,
uglavnom volim duga imena i imena starinkog prizvuka
tako m se zovu sestra i mamaFrida prvotno napisa
![]()
ja sam skoro cijelu trudnoću svoju curicu htjela nazvati Judita (ali zvala sam je Puntica dok je bila u trbuhu, a i prvih nekoliko dana dok je nismo 'imenovali')
kad sam je ugladala...znala sam da ona nije Judita![]()
Nekoliko dana smo si premišljali i razmišljali i zaključili da je ona definitivno Mia (to nam ime nije bilo ni na kraju pameti :shock: )
I ostala je Mia.
Nakon mjesec dana sjetili smo se da je MMev dida bio Mihovil, zvali su ga Mijo, bio je veliki čovjek... Kad smo malo dalje razmišljali uočili smo još puno sitnica iz naših života koje su povezane s tim imenom. Očito je ime odabrao netko drugi umjesto nas.![]()
Ona je Mia, to joj je ime bilo suđeno![]()
hi hi, jesi procitala ime za moju kcerOsječanka9 prvotno napisa
![]()
ja ak budem ikada imala curicu nazvat cu je Ena-Gabrijela. neznam zasto nisam vidla da se nitko tak zove al bas mi se svidja![]()
imam 6-mjesečnu miu a ako opet budem imala curicu zvat će se stela(zvijezda). muška imena mi teško izabrati ali Noa i Matija su mi ok.
jel Ksjuša? sorry ak nijemikka prvotno napisa
Moja ako bude curica (za sada se srami pokazati spol) ce bit Gabriela![]()