ja bih ostala samo na melek
prelijepo ime, svugdje izgovorljivo
ili je baš "uvjet" da budu dva?
ja bih ostala samo na melek
prelijepo ime, svugdje izgovorljivo
ili je baš "uvjet" da budu dva?
Lunja, hvala! Kad sam rekla cheesy mislila sam na cinjenicu da dajem maltene dva ista imena.A nadimak ce biti Meli.
Iskreno se nadam da je curica....
![]()
Malo je stvar kompliciranija, jako sam bliska sa bakom, stoga Angela (znala sam kako ce mi se dijete zvati prije nego sam upoznala tatu, jelte?) a Melek sam dodala naknadno da ispostujem tursku stranu.Tako da iz toga razloga ne bih kratila, a u Turskoj se cesto daju dva imena, ne nuzno ali dosta je cesto.
prezime će biti tatino, pretpostavljam.
time ćeš ispoštovati tursku stranu![]()
Meni je Melek prekrasno.
Danas sam čitala jedan tekst gdje se spominjalo ime Eta. Malo sam išla istražiti i našla da je zapravo staro ime izvedeno od Violeta.
U početku mi je bilo onako, al sad mi se zapravo sve vise i vise sviđa.
puno ste lijepih imena navele...ja još uvijek ne znam nosim li curicu ili dečka, no trenutno su mi u glavi ova imena: Jurja, Franka, Lucija, Tena, Marta, Iva, Magdalena....
Moze,kao i Jurija. I Jurijana!
No,poznavala sam jednu Jurju,lijepu i snaznu djevojku,pa svoj glas dajem ovom obliku imena.
Jurja je lijepo ime
Magdalena
danas sam se sjetila koje mi je još ime prekrasno i posebno - Klasja![]()
za Klasju sad prvi puta čujem, nekako nije po mom ukusu..
ja znam jednu Klasju, prekrasna je
da imam još jednu kćer, bila bi Sofija
Sofija je lijepo ime i čini mi se da nije često..Ima zaista puno lijepih i posebnih imena, no kad se trebaš odlučiti, na žalost ne ispadne tako jednostavno..![]()
Ne poznam ni je. Kaže popis da ih je 2011. bilo 12 u Hrvatskoj.
Briseida![]()
Izgleda mi opet čekamo curku - stiže nam Neva!![]()
Neva je divno
Anika
Sonja
Rita
Lukrecija
Leticija
Ana
Posljednje uređivanje od flopica : 19.05.2014. at 16:05
Kunigunda mi je loše ime jedino zbog toga jer je postalo univerzalno ružno ime.Briseida sam nedavno zavolila, prije par mjeseci, ali se nisam mogla odlučiti za verziju koja mi se sviđa... Briseis ili Briseida. Bolje mi zvuči Briseida, pa će to ime vjerojatno prevagnuti.
Razumijem da bi nekima to ime moglo biti clunky (tko bi to znao prevesti, to bi moglo značiti staromodan zvuk ili težak/napet zvuk, kao da čuješ kako igle pletu), ali postoje gora imena... A ja često budem privučena clunky imenima.
Kako vam se čini Ilari(j)a?
Meni se sve vise i vise sviđa![]()
Isla sam vidjeti etimologiju i znacenje imena i pronašla ovo :
Ilarija
Značenje, podrijetlo
Ilarija je pretežno žensko te ponekad muško ime, u potpunosti hrvatsko. Značenje imena dolazi od Hilarija zamukivanjem glasa h. V. Ilarija je rijetko ime. Danas u Hrvatskoj živi manje od deset osoba koje nose ovo ime.
Nomen est omen
Mnogi od nas vjeruju u staru latinsku poslovicu Nomen est omen - ime je znak, prema kojoj naše ime određuje i kakvi smo.
Najčešći horoskopski znak ovog imena je blizanci, a u kineskom horoskopu zmija.
Popularnost
Najviše osoba nazvanih Ilarija rođeno je pedesetih godina prošlog stoljeća, a najmanje sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Relativno najveći broj osoba s imenom Ilarija slavi rođendan 29. svibnja.
Rasprostranjenost
Većina osoba koje se zovu Ilarija žitelji su Marčane (ukupno manje od deset), Rijeke (manje od deset) te Labina (manje od deset). S obzirom na broj stanovnika, Ilarija najčešće je ime među stanovnicima Vira gdje se svaki dvijetisućiti stanovnik tako zove.
Nadimci: Ilarijica, Ica, Icka, Ila, Ilica, Ilka, Ilarka; Vidi: Ilarije, Ilarij
Poznajem jednu Ilariju, prekrasna pametna djevojka. Sad ima 16 godina.