Pa što ne bi djetetu dala ime Zoja - na primjer Zoja Odak, ona mi prva pada na pamet.
Pa što ne bi djetetu dala ime Zoja - na primjer Zoja Odak, ona mi prva pada na pamet.
Meni je to bio jedan od razloga odustajanja, napisala bih iskljucivo u originalu (Zoja mi, npr., nikako nije bila opcija), a onda znam da bi se trebalo ispravljati druge u izgovoru...
Lidac bi moglo odgovarati jer joj druge curke imaju taj necujni e i imena zavrsavaju zapravo sa i...
ja bih je zvala zoE pa nek se ljuti
kad smo kod tih, stranih, chloe mi je isto divno, ali neprevodivo.
i charlotte. šarlota ne dolazi u obzir
Sent from my A0001 using Tapatalk
Meni je trenutno sve neprihvatljivo osim jednog jedinog imena koje muz nece. Pih.
Moja najstarija je Zoe, tepamo joj i ZoI i Zo, moj tata je zove Zoica... bliski ljudi i bitni ljudi joj znaju ime, a usputne strance kad lupe, ni ne ispravljam. Bliznakinje su Siena i Nera. Petra mi je bilo sjajno ime, to mi je bila opcija kod Z, a za njih dve alternativa su bile Ema i Freja, ali za Freju se nisam usudila.
lidać2, uz Melanie i Emilie meni bi isla Natalie
Dodajem Stephanie ili Sophie
Sophie <3, moja malena se igra da je sofia prva (princeza iz crtića)..
Meni se sviđa Dorothea. Inače, izbjegavam imena koja su samo drugačije pisana od naših imena, ali ovo mi je iznimka.
Hej, evo da dodam jedno neobično ime - prijateljica mi se zove Uranela![]()
Osim toga znam i jednu Dorju! Nama se za curicu sviđa ime Dita i ako bude curica tako ćemo ju nazvati :D Ako bude dečko bit će Erik.
Prekrasno ime![]()
Ško kažete na ime Lenore?
Po engleski
gmaja88 Na albanskom Dita znači danMi smo razmišljali o tom imenu jednom
Pikula ti si albanka ?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Što mislite o imenima Helena i Miranda? Jesu li ta imena "ostarila", smatrate li da "pripadaju" starijoj generaciji?
helena mi nije "ostarila" uopce.
mirandu znam samo jednu, isto nije iz starije generacije. miranda mi grubo zvuci, jedino to.
Sent from my A0001 using Tapatalk
Helena
Ime je to najljepše žene smrtnice (svašta čovjek zapamti uz djecu koja čitaju lektiru, he he he) a znači "svjetlost".
Miranda - ne poznajem nikoga tko se tako zove, ali kad bolje razmislim - nije loše ime. Kod oba mi se imena sviđa što nemaju naših slova s kvačicom (to je meni bio jedan od kriterija izbora imena za djecu).
meni je od tih "za ženu" imena simpa matilda.
Matilda je prelijepo.
Matilda mi je prva pala na pamet za ovu bebu, ali proslo me kroz par dana. Lijepo mi je ime, ali ova beba jednostavno nije Matilda.
Mene odmah asociralo na anticelulitne proizvode Haha. Al ime kao ime je lijepo.
???...anticelulitne prozvode????....aaa bas guglam i uopce nisam cula do sada tu marku...
ufff...sada mi malo.bezveze dati takvo ime...![]()
haha lidać2, nad time ionako nemaš nikakvu kontrolu, možeš ti dati djetetu ime Marica, pa da to za 5 godina postane linija proizvoda za nešto
moje ime recimo, godinama nakon mog rođenja, našlo se na brojnim prehrambenim artiklima, a na međunarodnoj sceni - ulošci za odrasle
doduše, ono je poznato i kao žensko ime u našim krajevima, a Evelin baš i nije, pa nije baš skroz isto
Sad sam si bas nikako...
Znam da nemogu utjecati...ali kazes tvoje ime se naslo na "meti"nakon tvog rodenja a ovo je ime vec "ufurana" marka (iako eto meni sada prvi glas)...nisam inace kozmeticki tip...
Mjesec dana mi do poroda i tako mi tesko upariti uz prve dvije i ovo ime nam se jedino ajmo rec svidjelo...![]()
Iako bas sada malo citam ja bi dala ime Evelin a kozmetika je EvelinE
I ako ti se svida sto te briga!?Moja je Tena(mlinci,ulosci za odrasle)i sto sad.Frendica ima Saru,a u susjedstvu je bio pas tog imena :D.Meni je jedino bitno da se ime svida roditeljima,a sve ostalo je nebitno.Sekina curka se zove ful neobicno-ja jos nisam cula to ime nikad u zenskoj varijantii svi su se cudili,njoj se svidalo i dala ga je
Moja curica da je muz pristao bila bi Toma,ali njemu nikako nije sjelo to ime.....
Prekrasno ime, pisala bih ga baš tako kako se i izgovara, bez y.
Prvi dućan do mojih staraca
lidać2 mene Evelin prvo podsjeti na ime, a nikakve proizvode. Sve je u oku promatrača. Ne zamaraj se time. A ako netko nikad i nije čuo za to ime, naviknut će se jako brzo i zaboraviti na bilo kakve proizvode.
Naša će cura biti Eva. Ima ih tisuće, ali hoću joj dati to ime iz razloga jer je i braco trebao biti Eva da je bio cura.
Čitam imena primljenih u vrtiću i zaboravih jedno neobično ime.Uglavnom ima puno Emma s 2 m i jedan dječak koji se zove Pjer...i moja susjeda Alisa....ostalo više manje već sve poznato.......meni su Noemi,Ruth,Judita,Menalni, Ameli ...predivna imena.......
Mislim da ce ipak ostati ime Evelin bez "y"...Kao sto kazete briga me za druge...
A i trebali su se naviknuti da se nasa dijeca "neobicno"zovu...hehhe...
Curke su Melanie i Emilie...htjeli smo dati isto nesto sa "ie" ali nam nista zgodno nije palo na pamet osim Amelie ...ali je preslicno Melanie posto ju znamo zvati Meli...
Meni je Evelin prekrasno ime.
I Eleonora.
Kolegica mi je Emili i ima sestru blizanku Evelin![]()
Neki dan naletih na yasnajako mi lijepo to iako nije mi bas za hrvatsku
Meni Evelin zvuči kao muško ime kod nas, odnosno znam jednog čovjeka koji se tako zove.
A Evelyn se malo drukčije izgovara na engleskom i jako mi je lijepo.
Kako ti se čini Evelina?
Ili jednostavno Eva, to je jako lijepo.
Evelina mi se nikako ne svida kao ni Eva...previse je cesto i vjersko...
Ako hoćete rijetka imena onda je Evelin super, možda postane popularno i kod nas s vremenom.
Teško je naći ime koje paše uz Emilie i Melanie. Nemoj se zamarati imenima prozivoda, meni uopće nije palo na pamet iako doma imam neke eveline proizvode.
(A evo npr u Americi je zadnjih godina među 500 najpopularnijih ušlo ime Isis za curice. I tko je mogao znat da će se tako zvati teroristička organizacija.)
Lidac ime je jako lijepo! I uvijek ce biti onih kojima se sviđa i onih kojima ne, bitno da je vama to to, a za druge koga boli briga.
A na što su onda mislili roditelji koji su curama dali ime Klara. Ja sam se kao mala recimo jedno vrijeme jako ljutila na roditelje jer mi nisu dali ime Sunčica
. Lidać, imena tvojih djevojčica su mi predivna
![]()