Hvala cure...
Samo ste mi jos vise ocvrsnule odluku da dam to ime...![]()
Hvala cure...
Samo ste mi jos vise ocvrsnule odluku da dam to ime...![]()
Ja sam svojima već odavno odabrala imena, ali danas sam čula jedno "nesvakidašnje" i zvučalo mi je lijepo. Ania.
Naišla sam na još jedno (meni) lijepo ime: Katerina (grčko ime). No, svi mi bili zbunjeni i mislili da je riječ o Katarini, jer je to češće.
S druge strane, što mislite o imenu Kira?
Kira
Podsjetila si me na knjigu Gathering Blue - tamo se glavna junakinja zove Kira, a njezina majka Katrina. Čitaš li sada tu knjigu? https://en.wikipedia.org/wiki/The_Giver_Quartet
Značenje imena Kira: zraka svjetlosti (ne znam na kojem jeziku, nije ni bitno, mislim da je isto grčko podrijetlo)
ja sam htjela Katarinu koja je na kraju ispala Katrina
Šta kažete na ime Marla?![]()
Pozdrav cure, mi smo prvo zeljeli da bude Kiara ali na kraju sinovi odlucili da bude ime curice koja stize u trecem mjesecu i zvat ce se LEONI
Ima ovdje baš lijepih imena. Ne znam još spol bebe, ali se svim silama nadam da je djevojčica.
Lidać, Evelin je lijepo i nesvakidašnje (što je meni jedan od najvažnijih kriterija).![]()
Što mislite o imenu Rita? Nekako mi se to ime vrti po glavi u zadnje vrijeme
Meni se u zadnje vrijeme po glavi motaju vrlo slična imena... Marie. Marla. Marea. Rijetka su, zvučna... Šta kažete?
Marla bi bio moj izbor. Nisam ni znala da ima odlično značenje - plemenita
http://www.znacenje-djecijih-imena.com/n/Marla
Moja curka je Eni, tada smo se dvoumili izmedu Melani i Eni.
Sada mi se vise nekako sviđaju nasta stara imena Katarina, Tonka,... mozda zato sto su svi Noa, Tia, Ema, Nika,..u vrticu su sva imena kratka i moderna
Sent from my iPhone using Tapatalk
fitnessgirl Od ova tri ponuđena najviše mi se sviđa Marie, ali pod uvjetom da paše uz prezime nekako mi ne bi išlo to ime uz prezime koje u sebi ima č, ć, š, ž itd. I Marla mi se sviđa, Marea mi je ok ali ova druga dva su mi bolja.
Ja imam cijeli spisak i iako imam još puno vremena, stalno mi se Ritavrti po glavi, nekako mi je kratko, rijetko i nije teško za izgovarati. Znam da bi u zagorju imali pogrdne nadimke ali mi nismo ni blizu Zagreba ni Zagorja. I Paola mi se sviđa ali mm se ne sviđa baš, ima ih još puno, valjda će nam do kraja neko baš biti savršeno za našu curicu
Ima predivnih imena.
Onako na prvu, kad ih čujem.
No, iako sam svoje biranje davno odradila i sama nosim neobično ime, htjela bih samo napomenuti budućim roditeljima da budu oprezni s neobičnim imenima.
Dijete će imati problema cijeli život i to npr. kod upoznavanja, obavezno će čuti- kako?!?
Uh, koje neobično ime...
Zatim kod službenih situacija gdje ja redovito moram ponoviti i na kraju slovkati ime da mi ga točno upišu, a za to vrijeme svi bulje.
I treće, većina poznatih me uopće ne zove imenom.
Ljudi imaju potrebu od neobičnog napravit obično pa onda izmišljavaju nadimke, krate ime i sl.
Eto, toliko od mog iskustva.
Mi smo kod Lucije i Ane..al više naginjemo Luciji zasad, naravno ako bude cura jer još ne znam spol..iako ima još dosta vremena za odluku.
Posljednje uređivanje od vucica : 29.01.2016. at 13:02
Vučica, Lucija je lijepo ime, ali mislim da je najčešće žensko ime kod nas. Ako ti to ne smeta, go for it.
Ja sam ljubitelj neuobičajenih imena.
Galicia, saznala sam da sam trudna na sv. Luciju, tad sam piskila testic..a i prije smo spominjali to ime..ja i muz bas nismo za previse neuobicajena imena.
Meni se svidja i Ema, Maris, Laura..
I nama se Ema sviđa, Lucija je prelijepo ali znam da bi je kod nas svi zvali Luce pa nam to nije opcija. Maris je za mene najljepše ime na svijetu jer se tako zove moja anđelica na nebu...
Vučica, najvažnije je da je vama dvoma lijepo, a dodatno je super ako vam nešto znači.
Ja sam na kraju dobila sto sam htjela - Petru.
Svidja se i starijem bratu, super nam pase uz njemacko prezime, vrlo je neobicno u nasim krajevima, a lako izgovorljivo. Jos se samo sretni otac mora skroz naviknuti.![]()
Mi smo dolje na jugu, pa ce ju zvat Luce ako se odlucimo za Luciju..a ja bas ne volim nesto nadimke hehe. Jedino da ju bas nazovemo Luce.
Mi se dogovaramo za ime iako jos ne znamo spol ( danas smo 16+5)
Od zenskih imena mi se svidaju Mirjam i Leni. Sto vi mislite?
Leni mi je ljepše, nekako nježnije...
AnaJ nama je termin u jedan dan razlike, ja sam danas 16+5tt
karanfilčić, znate spol možda već? Ja idem ba kontrolu idući tjedan i nadam se da ću saznati da se mogu početi polako pripremati sa opremom i odjecom
Sto se tice imena, i meni je Leni nekako ljepse ali muz zeli da bude Miriam pa cemo vidjeti.. imamo jos vremena za dogovor![]()
Rita ima lijepo značenje
Mirjam mi je nekako ,,preteško" za bebu... A Lena umjesto Leni?
Ja baš volim neuobičajena imena. Kojih nema puno u vrtiću u kojem radim![]()
Vana, Leona, Una, Zara, Kira, Marla, Marea, Marie, Nora, Lora.
Bolje Anika nego Nika, Tia ili Nia nego Mia, Lora nega Lara, bolje Hana nego Lana... Ena nego Ana... Meni![]()
Vrtić je prepun Nika, Lucija, Mia, Lana, Karla. I ne, nije fora kad jednog Luku zovu Mali Luka jer ima 5ipol, a drugog Veliki Luka jer ima 6g...![]()
Rita se i meni sviđa zbog značenje i zbog toga što ja nikad nisam čula to ime u našem kraju, kratko je a i zbog problema koje smo imali molim se sv. Riti pa i zbog toga... Ali vidjeti ćemo još, ima vremena. Mm se ne sviđa ništa što ja predložim ili mu je samo ok. Ima nekih lijepih ali prečestih kao Sara, Lara, Lana. Lijepa su mi i Ema, Leona, Lorena, Patricia, Gloria... Stvarno nije lako izabrati, ali do kraja će nam sigurno neko ime baš biti savršeno za našu curu, osim ako se doktor predomisli pa bude dečko![]()
Meni osobno je i Marea "pretesko" za bebu.
Tia i Nia je preslicno kao Mia pa bi svi pitali "kako"???
Ista stvar je i sa Ena i Ema...to su imena gdje se mora naglasiti koje je slovo tocno pa nekad zbilja dosadi to.
Ja osobno nikada nebi odabrala takvo ime.
Marie je prekrasno al nazalost ovdje u hr bi bio problem u pisanju jer mnogi neznaju kako se pise.
A ovo sa mali i veliki Luka zbilja nije fora, slazem se.
Ja sam se danas sjetila koliko je lijepo ime Gabi. Pa eto ako netko traži ideju možda mu se svidi.
NaravnoU svakom slučaju, ja bih se radije zvala nekako neuobičajenije, pa ponavljala, nego bila npr. Ana. Bez uvrede. Dapače, nije mi to ružno ime. Nego mi je prečesto, dosadno... Ružna su mi ona na -ka (Desanka, Spomenka, Željka, Blaženka itd). :D
Što mislite o dužim imenima...npr Elizabeta, Margareta, Leticija, Lukrecija i sl? Volite li kraća ili duža?
Ja osobno volim kraca, obadvije curke imaju po tri i cetiri slova.Moje neprezaljeno ime za curicu je Elena. Nije da je bas rijetko ali opet nije ni precesto, a meni je prekrasno. Treca curka (ako Bog da
) bit ce Elena. I kao sto je netko gore napisao Rita je meni super ime, a Marea super zvuci, samo me previse podsjeca na Fiat.
![]()
I meni je Elena lijepo... Nježno jeAjme da! Fiat ima Mareuuuu, sad sam to skužila! joj nisam to trebala saznat!!
Ja preferiram imena od 4-5 slova. Ali radije od 3 slova, nego ova predugačka! Pa da se onda izvode nadimci.
Rita mi je zvučno, i ima lijepo značenje... ali ta ,,rit"!!!
Da, taj rit je malo zeznut.jooooj a bas sam citala neki dan o tim imenima, mislim da je bilo u 24 sata, npr najpopularnije ime na svijetu je Sofija-meni se osobno ne svidja. Kod nas u HR- standard, Marija, Ana, Lana, Ivana.... Nije da mi se ne svidjaju, ali nikad djecu ne bih tako nazvala, bas zato jer se svi tak zovu. Ja sam jos od tinejdzerskih godina smisljala imena za curice, i vec sam ih imala u glavi ohoho, a kad su se rodile cure, ni sama nisam znala od toliko njih kak bi ih nazvala. Kad bolje razmislim, najbolje je ono koje ti prvo padne na pamet kad ih dodjes prijaviti u maticni.
tako sam i ja, oba puta, i ispalo je super.
Meni je isto ljepše Nola, kad izgovaram Enola nekako mi se jezik lomi