Stranica 68 od 81 PrviPrvi ... 1858666768697078 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,351 do 3,400 od 4091

Tema: Imena za curice (5)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Lorena i Rita
    Citiraj karanfilčić prvotno napisa Vidi poruku
    Rita se i meni sviđa zbog značenje i zbog toga što ja nikad nisam čula to ime u našem kraju, kratko je a i zbog problema koje smo imali molim se sv. Riti pa i zbog toga... Ali vidjeti ćemo još, ima vremena. Mm se ne sviđa ništa što ja predložim ili mu je samo ok. Ima nekih lijepih ali prečestih kao Sara, Lara, Lana. Lijepa su mi i Ema, Leona, Lorena, Patricia, Gloria... Stvarno nije lako izabrati, ali do kraja će nam sigurno neko ime baš biti savršeno za našu curu, osim ako se doktor predomisli pa bude dečko

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Rita se i meni sviđa zbog značenje i zbog toga što ja nikad nisam čula to ime u našem kraju, kratko je a i zbog problema koje smo imali molim se sv. Riti pa i zbog toga... Ali vidjeti ćemo još, ima vremena. Mm se ne sviđa ništa što ja predložim ili mu je samo ok. Ima nekih lijepih ali prečestih kao Sara, Lara, Lana. Lijepa su mi i Ema, Leona, Lorena, Patricia, Gloria... Stvarno nije lako izabrati, ali do kraja će nam sigurno neko ime baš biti savršeno za našu curu, osim ako se doktor predomisli pa bude dečko
    Leona, Lorena, Gloria! Dajem glas )))

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Meni osobno je i Marea "pretesko" za bebu.
    Tia i Nia je preslicno kao Mia pa bi svi pitali "kako"???
    Ista stvar je i sa Ena i Ema...to su imena gdje se mora naglasiti koje je slovo tocno pa nekad zbilja dosadi to.

Ja osobno nikada nebi odabrala takvo ime.
    Marie je prekrasno al nazalost ovdje u hr bi bio problem u pisanju jer mnogi neznaju kako se pise.

A ovo sa mali i veliki Luka zbilja nije fora, slazem se.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj sara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni osobno je i Marea "pretesko" za bebu.
    Tia i Nia je preslicno kao Mia pa bi svi pitali "kako"???
    Ista stvar je i sa Ena i Ema...to su imena gdje se mora naglasiti koje je slovo tocno pa nekad zbilja dosadi to.

Ja osobno nikada nebi odabrala takvo ime.
    Marie je prekrasno al nazalost ovdje u hr bi bio problem u pisanju jer mnogi neznaju kako se pise.

A ovo sa mali i veliki Luka zbilja nije fora, slazem se.
    Ali onda možeš reći i da za Hanu bi netko mogao ,,čuti" Lana jer je češće :D

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj fitnessgirl prvotno napisa Vidi poruku
    Ali onda možeš reći i da za Hanu bi netko mogao ,,čuti" Lana jer je češće :D
    Tako je.......al nisam sve to htjela pisati jer nema smisla i da se ne ponavlja i jer ja sam ja i to je moje misljenje a naravno da i svatko ima svoje pa mu na volju sto ce odabrati.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Naravno U svakom slučaju, ja bih se radije zvala nekako neuobičajenije, pa ponavljala, nego bila npr. Ana. Bez uvrede. Dapače, nije mi to ružno ime. Nego mi je prečesto, dosadno... Ružna su mi ona na -ka (Desanka, Spomenka, Željka, Blaženka itd). :D
    Što mislite o dužim imenima...npr Elizabeta, Margareta, Leticija, Lukrecija i sl? Volite li kraća ili duža?

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Naravno U svakom slučaju, ja bih se radije zvala nekako neuobičajenije, pa ponavljala, nego bila npr. Ana. Bez uvrede. Dapače, nije mi to ružno ime. Nego mi je prečesto, dosadno... Ružna su mi ona na -ka (Desanka, Spomenka, Željka, Blaženka itd). :D
    Što mislite o dužim imenima...npr Elizabeta, Margareta, Leticija, Lukrecija i sl? Volite li kraća ili duža?
    Uhh ova Desanka, Spomenka itd su mi kao sto kazes ruzna, al bas ono.
    Recimo od duzih imena Leticija mi je skroz simpa ime.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Zamjenila sam te s nekim da!!!!!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja sam se danas sjetila koliko je lijepo ime Gabi. Pa eto ako netko traži ideju možda mu se svidi.

barca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Ja osobno volim kraca, obadvije curke imaju po tri i cetiri slova. Moje neprezaljeno ime za curicu je Elena. Nije da je bas rijetko ali opet nije ni precesto, a meni je prekrasno. Treca curka (ako Bog da ) bit ce Elena. I kao sto je netko gore napisao Rita je meni super ime, a Marea super zvuci, samo me previse podsjeca na Fiat.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj barca prvotno napisa Vidi poruku
    Ja osobno volim kraca, obadvije curke imaju po tri i cetiri slova. Moje neprezaljeno ime za curicu je Elena. Nije da je bas rijetko ali opet nije ni precesto, a meni je prekrasno. Treca curka (ako Bog da ) bit ce Elena. I kao sto je netko gore napisao Rita je meni super ime, a Marea super zvuci, samo me previse podsjeca na Fiat.
    Elena je lijepo ime

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj barca prvotno napisa Vidi poruku
    I meni je Elena lijepo... Nježno je Ajme da! Fiat ima Mareuuuu, sad sam to skužila! joj nisam to trebala saznat!!
    Ja preferiram imena od 4-5 slova. Ali radije od 3 slova, nego ova predugačka! Pa da se onda izvode nadimci.
    Rita mi je zvučno, i ima lijepo značenje... ali ta ,,rit"!!!

barca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Da, taj rit je malo zeznut. jooooj a bas sam citala neki dan o tim imenima, mislim da je bilo u 24 sata, npr najpopularnije ime na svijetu je Sofija-meni se osobno ne svidja. Kod nas u HR- standard, Marija, Ana, Lana, Ivana.... Nije da mi se ne svidjaju, ali nikad djecu ne bih tako nazvala, bas zato jer se svi tak zovu. Ja sam jos od tinejdzerskih godina smisljala imena za curice, i vec sam ih imala u glavi ohoho, a kad su se rodile cure, ni sama nisam znala od toliko njih kak bi ih nazvala. Kad bolje razmislim, najbolje je ono koje ti prvo padne na pamet kad ih dodjes prijaviti u maticni. tako sam i ja, oba puta, i ispalo je super.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Enola je lijepo ime.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Enola je lijepo ime.
    Nola! Meni

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Meni je isto Nola ljepše, Enola me odmah na ebolu asocira.

karanfilčić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Meni je isto ljepše Nola, kad izgovaram Enola nekako mi se jezik lomi

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je isto ljepše Nola, kad izgovaram Enola nekako mi se jezik lomi
    Meni se ne sviđa značenje imena Nola. Ne bih dijete nazvala "zvono". Sorry na iskrenosti.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Kod nas u vrticu imena koja nisu cesta (duga i kratka) a meni su simpatica.
    Vjerojatno ce se naci netko da kaze kod nas ipak jesu al se dalmacija i sredisnja hr razlikuju po recimo cestim imenima.

Kora, Dea, Inja, Lote, Dora, Gita, Kira, Rina, Tesa, Luce, Anika, Brita, Bianka, Barbara, Patricia, Marlena

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Vjerojatno ce se naci netko da kaze kod nas ipak jesu al se dalmacija i sredisnja hr razlikuju po recimo cestim imenima.

Kora, Dea, Inja, Lote, Dora, Gita, Kira, Rina, Tesa, Luce, Anika, Brita, Bianka, Barbara, Patricia, Marlena
    Anika

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Davno sam spomenula Aniku i sve vise mi se svidja.
    Jos bi dodala....
    Klara, Anja, Lorena, Lara, Judita, Franka, Sofia/Sofija, Elena, Karla, Deni.
    Deni je zapravo i musko i zensko ime.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Deni je zapravo i musko i zensko ime.
    Deni mi je divno ime, pogotovo za ženu. Znam jednu i jako mi je draga (iako joj je to, zapravo, nadimak).

A to je i naziv pjesme koja nam je svirala za prvi ples, samo što smo za tu prigodu Deni prekrstili u moje ime

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Deni mi je divno ime, pogotovo za ženu. Znam jednu i jako mi je draga (iako joj je to, zapravo, nadimak).

A to je i naziv pjesme koja nam je svirala za prvi ples, samo što smo za tu prigodu Deni prekrstili u moje ime
    Posljednje uređivanje od sara79 : 11.04.2016. at 19:21

karanfilčić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Peterlin što se tiče imena Nola i Enola nemam se razloga ljutiti, svi mi imamo drukčiji ukus, sreća da je tako inače bi se sva djeca isto zvala . Ja sam se zapravo samo osvrnula na raniji post da je i meni osobno ljepše Nola nego Enola, ali iskreno nije mi nijedno od ta dva na mom popisu imena za bebu. Nisam niti znala da Nola znači zvono, ovdje se stvarno može svašta naučiti. Inače više volim kraća imena a od dužih mi se sviđaju Gabriela i Magdalena. Lijepo mi je i Helena. Ima dosta lijepih imena, ali mislim kad biramo ime za dijete, da nam se mora dogoditi neki 'klik' da baš osjetimo da je to ime savršeno za naše dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Šta kažetena ime Gala? Meni je onako moćno... sviđa mi se. Ali bojim se da ne bi pristajalo nekoj njeznoj plavoj curici... :D

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Lote ili Lota? :D

Kira mi je super!

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Lote kako je i napisano!!!!
    Isto kao sto ima Luce i Luca :D

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sjetila sam još jednog - Amber.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Samo bih se osvrnula na ovo o težini nošenja neobičnih imena kroz život. Moji imaju neobična imena, za sada nemaju nikakvih problema oko toga, ni u školi ni u vrtiću. Kako će biti kasnije u životu, ne znam, moguće i da će nas mrziti radi toga.

Ali iskreno, nije me puno briga. Uvijek ga mogu promijeniti ako se s nekim imenom osjećaju ugodnije.
    Ali realno gledano, to se može dogoditi i s "običnim" imenima-Ana, Ivan, Marko...

Kad smo davali imena tražili smo ona koja se nama sviđaju, nismo gatali kakvo će mišljenje djeca imati za xy godina.

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Gaela,Arya,Lyra,Kiana ili Kian, Neo, Rita,Vila,Kiśa...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cleaning-lady prvotno napisa Vidi poruku
    Gaela,Arya,Lyra,Kiana ili Kian, Neo, Rita,Vila,Kiśa...
    Osim Rite su mi sva druga vrlo čudna.

Nažalost nikada neću imat kćer, a imena koja su nam bila top su bila (pisala sam već):
    Katja, Greta, Lota i Iris.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku

Nažalost nikada neću imat kćer, a imena koja su nam bila top su bila (pisala sam već):
    Greta je i meni bila na listi, odmah iza Erike.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojoj je malo nedostajalo da se zove Iris. No s engleskim izgovorom (po pjesmi GooGoo Dolls, jedna od meni najdrazih, posebno znacenje, blablabla).
    No dosla sam do zakljucka da mi je to nemoguce izvesti, da "natjeram" nove ljude (ne obitelj naravno, nove u smislu vrtic, skola, poznanici) da to ime tako izgovaraju.
    Sa Erin nemamo problema oko izgovora.
    A u nizim razredima je i bila jedna Iris (izgovaralo se onako kako se pise), pa eto... nisu bile dvije.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Mojoj je malo nedostajalo da se zove Iris. No s engleskim izgovorom (po pjesmi GooGoo Dolls, jedna od meni najdrazih, posebno znacenje, blablabla).
    No dosla sam do zakljucka da mi je to nemoguce izvesti, da "natjeram" nove ljude (ne obitelj naravno, nove u smislu vrtic, skola, poznanici) da to ime tako izgovaraju.
    Sa Erin nemamo problema oko izgovora.
    A u nizim razredima je i bila jedna Iris (izgovaralo se onako kako se pise), pa eto... nisu bile dvije.
    Mi imamo Iris, a jedna Erin Lorelai joj je bila najbolja prijateljica u vrtiću. .
    Sva djeca su nam rođena u SAD-u pa smo birali imena koja se jednako pišu na oba jezika, iako se ne izgovaraju isto.
    Iris mi čak zvuči ljepše na engleskom, ali kako da ju tu ljudi zovu ajris :D
    Još s tim mekim r.
    I moje ime mi je ljepše izgovoreno na engleskom (Sara).

A što se tiče duplih slova, zašto Hannah, ako se neće izgovarati Hena.
    Ili Emma, Ella, Vanessa, Patrick...to mi je u Hrvatskoj baš bezvezno kompliciranje života djetetu.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj annvilli prvotno napisa Vidi poruku
    Iris mi čak zvuči ljepše na engleskom, ali kako da ju tu ljudi zovu ajris :D
    Eto, bas to. Zbog toga sam odustala, ovdje bi to bila nemoguca misija.
    Ali nije mi zao, ona bas voli sto se zove Erin, svidja joj se ime i dobro ga nosi.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj annvilli prvotno napisa Vidi poruku
    Sva djeca su nam rođena u SAD-u pa smo birali imena koja se jednako pišu na oba jezika, iako se ne izgovaraju isto.
    To je i nama bilo bitno, s tim da sam ja pokusavala naci nesto sto se i izgovara barem dovoljno slicno (slicnije od Hana/Hannah).

Vrijeska, ja poznajem ili znam za podosta ljudi koji su promijenili ime zato da bi im bilo lakse u zivotu. Trenutno imam studenta na praksi, zovemo ga CJ. Nigerijac je, pravo ime mu je Chijioke. Kaze da mu se ne da objasnjavati kako se to izgovara ili pise pa se prozvao CJ. Imam dosta takvih primjera.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja kći ima kolegicu Kišu.
    I koliko god to meni zvučalo lijepo i simpatično, priča mi da Kišu stalno svi zezaju.
    Čak i kad je nema zbijaju šale na njen račun, tipa: netko kaže- kiša će, a na to odmah netko uleti sa- ne, Kiša je doma ili Kiša je s Lucijom...
    Glupo, ali eto.
    To su neobična imena.
    I još najčešće pitanje- a jel' padala kiša kad si se rodila?
    Ne, nije. To se ime mojim roditeljima svidjelo.
    I tako cijeli život...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa to nije nužno vezano za neobična imena, i mi smo uvijek kad bi profesori pitali "je li još ko ....?" odgovarali sa "nema Joška"
    u biti to i na poslu nekad radimo, a Joško nam je šef

ja sam Tena. U mnogim dijelovima Hrvatske najnormalnije ime. U mjestu di sam živila, naziv za tenisice. Bilo je bisera koji su me zvali patika, onih koji su me zvali brašno.. (ko što vidiš, sve same umotvorine), ali prošlo je. Mislim da je bilo više vezano za moj plašljivi karakter tada.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    pa to nije nužno vezano za neobična imena, i mi smo uvijek kad bi profesori pitali "je li još ko ....?" odgovarali sa "nema Joška"
    u biti to i na poslu nekad radimo, a Joško nam je šef

ja sam Tena. U mnogim dijelovima Hrvatske najnormalnije ime. U mjestu di sam živila, naziv za tenisice. Bilo je bisera koji su me zvali patika, onih koji su me zvali brašno.. (ko što vidiš, sve same umotvorine), ali prošlo je. Mislim da je bilo više vezano za moj plašljivi karakter tada.
    Tko im je kriv što nisu čitali lektiru... Ovo govori više o njima nego o tebi i tvom imenu. Meni se sviđa to ime. Prikladnije je za današnja vremena od izvorne Terezije, iako ni to nije loše. Sad se ljudi prisjećaju tih imena (dio obitelji mi je iz Međimurja pa primjećujem trendove povratka starinskim imenima: spomenuta Terezija, Agata, Julijana, Elizabeta (Lizika)....)

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma to je bilo prije lektire, dob recimo 7-10 godina

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ma to je bilo prije lektire, dob recimo 7-10 godina
    U toj dobi zezanje je standard, bez obzira na ime. Ako nije ime, naći će klinci neki drugi razlog - krive noge, klempave uši...svejedno. Ja cijeli život imam viška kila, ne puno, ali taman dovoljno za zezanje... U pravu si kad kažeš da to ima više veze s osjetljivim karakterom nego bilo čim drugim.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je Kiša baš lijepo ime
    nedavno sam dobila obavijest da se rodila jedna Rosa, to mi je isto jako slatko
    a moj favorit, a već znam tri malene tako da očito je ušlo u modu: Iskra

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ako bude još jedna curica Elena ili Lina.

Tanita14 avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Dugo nisam vidjela da netko zeli nazvati kcer Katja. Iris naletim tu i tamo. I onda dva moja najdraza ž imena u jednom postu. Katja je za sad no1, Iris no2.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Tanita14 prvotno napisa Vidi poruku
    Dugo nisam vidjela da netko zeli nazvati kcer Katja. Iris naletim tu i tamo. I onda dva moja najdraza ž imena u jednom postu. Katja je za sad no1, Iris no2.
    Tak je i kod nas bilo, ali se Greta bila popela na br.2 pred kraj meni (mm ne), ali uzalud (dva dečka).
    Nama je bio uvjet da paše u AT i u RH.
    Ali zato smo dobili prije dva mjeseca malu susjedu - nazvali su je Greta Rosa.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 25.03.2016. at 19:09

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Meni su lijepa ženska imena Hannah, Una i Vanessa.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Iris od Goo Goo Dollsa...divna pjesma, nakon davno odgledanog filma City of Angels jedna od najdražih..
    Posljednje uređivanje od annie84 : 25.03.2016. at 22:32

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja sam razmišljala o Iris, a onda je muž predložio Andrea i odmah mi je leglo.
    Bila sam tada trudna 3,5 mj i znali smo da čekamo curu.
    I od tog trena je postala naša Reica tako smo joj počeli tepati još u buši, a naravno i danas.
    Ja ju najčešće tako i zovem; Rea ili Reica. Muž isto.
    Prijatelji i kolege ju zovu izvorno.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prvom djetetu smo namijenili ime Greta Elizabeth, ali rodio se sin. Drugi put Greta vise nije dolazila u obzir.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Žao nam je ko psima što nismo malu nazvali Miha.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •