Stranica 73 od 82 PrviPrvi ... 23637172737475 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,601 do 3,650 od 4091

Tema: Imena za curice (5)

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Sirota djeca.....

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

U mojim krajevima je to izraz kad ti je žao nekoga/nečega. Meni bi bilo žao djeteta koje se u ovo vrijeme zove Zorka, Jadranka, Blaženka, Draženka. Nije mi čak ni smiješno ni za ruganje, dapače.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj fitnessgirl prvotno napisa Vidi poruku
    U mojim krajevima je to izraz kad ti je žao nekoga/nečega. Meni bi bilo žao djeteta koje se u ovo vrijeme zove Zorka, Jadranka, Blaženka, Draženka. Nije mi čak ni smiješno ni za ruganje, dapače.
    onda izostavi smajlića koji se od srca smije na Tomislavku

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

To mi je ime smiješno jer je i ,,mojoj" Tomislavki bilo smiješno i promijenila ga je u srednjoj školi. To sam kasnije i napisala...
    Tomislavka mi je ime kao da se njen tata zvao Tomislav, pa je tako dobila ime, samo su dodali to -ka koje meni nikako ne paše u imenima (osim eventualno Franka). Tako meni ime zvuči. Ime ko ime mi je bezveze. I da netko sutra 11.4.2016. nazove tako dijete bilo bi mi ga žao.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Fakat imas cudne razloge za sazaljevati dijete.
    Meni je zao djeteta cija mater zali dijete sa neobicnim/starinskim/drugacijim imenom jer ce ta ista mater jednog dana mozda biti punica Dragutinu ili baka Zorislavi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

A zašto žao? Misliš da će biti meta vršnjačkog nasilja? Ili da će u životu imati neugodne situacije na šalterima, ili kod zapošljavanja kada ljudi prvi put čuju ime? Ili da će ljudi graditi lošu sliku o osobi prema njenom imenu?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Nasa je trebala biti Maja Vila. Pucalo me to neko vrijeme. Sva sreca kada se rodila usi su joj bile tatine, velike u spic pa sam brzo izbacila tu foru iz glave. Sada se smijemo tome. Ima lijepo ime grckih korijena kao i ostalo dvoje.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Nasa je trebala biti Maja Vila. Pucalo me to neko vrijeme. Sva sreca kada se rodila usi su joj bile tatine, velike u spic pa sam brzo izbacila tu foru iz glave. Sada se smijemo tome. Ima lijepo ime grckih korijena kao i ostalo dvoje.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

To mi je ime smiješno jer je i ,,mojoj" Tomislavki bilo smiješno i promijenila ga je u srednjoj školi. To sam kasnije i napisala...
    Tomislavka mi je ime kao da se njen tata zvao Tomislav, pa je tako dobila ime, samo su dodali to -ka koje meni nikako ne paše u imenima (osim eventualno Franka). Tako meni ime zvuči. Ime ko ime mi je bezveze. I da netko sutra 11.4.2016. nazove tako dijete bilo bi mi ga žao.
    A meni je zao svakog djeteta koje je kod tebe u vrticu i da je moje tamo s gustom bi ga ispisala.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Kris
    Al meni je ovo vrlo simpaticno Maja Vila.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto žao? Misliš da će biti meta vršnjačkog nasilja? Ili da će u životu imati neugodne situacije na šalterima, ili kod zapošljavanja kada ljudi prvi put čuju ime? Ili da će ljudi graditi lošu sliku o osobi prema njenom imenu?
    vjerojatno slijedi još jedan odgovor iz 21. stoljeća

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

znate tko mi nedostaje na ovoj temi? apricot, koja svako ime smatra lijepim i posebnim

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    vjerojatno slijedi još jedan odgovor iz 21. stoljeća

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Od toliko imena, dat baš isto ime... Možda slično, pa ajde.
    Ma nama fakat nije smetalo. Teta mi je super zenska a i mama. I obje su totalno sasave i jako bliske. Njih je 5 sestara i ne znas koja je sasavija ali su njih dvije bas posebnu vezu razvile..tako da.. teta je Zoja a moja mama je Flora sestra mi je Nora a brat Jeton,kcer Lyra,sestricne Sandra i Lisa, stric Emerih itd.. vidis da smo svi šašavi

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Zoja mi je prekrasno ime

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj cleaning-lady prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nama fakat nije smetalo. Teta mi je super zenska a i mama. I obje su totalno sasave i jako bliske. Njih je 5 sestara i ne znas koja je sasavija ali su njih dvije bas posebnu vezu razvile..tako da.. teta je Zoja a moja mama je Flora sestra mi je Nora a brat Jeton,kcer Lyra,sestricne Sandra i Lisa, stric Emerih itd.. vidis da smo svi šašavi

Bas ste sasavi kao sto kazes
    Ma i neka ste, nevidim nista lose u tome.
    Lisa mi je prekrasno. I imam prijateljicu Lisu koju bas volim i jako mi je draga a i lijepa je

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Zoja mi je prekrasno ime
    baš htjedoh reći
    i Flora je posebno

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Poznavala sam obitelj s 4.curke..
    Albina, Angelina, Paulina i Ana. Uvijek mi je bio misterij kako je zadnja dobila ime Ana, a isto neko sa -ina nastavkom.. baš bi mi to bilo fora

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Albina mi je jako lijepo ime, možda zbog toga što djevojka koju sam upoznala s tim imenom je isto lijepa i posebna.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

[QUOTE=Cubana;2871176]Fakat imas cudne razloge za sazaljevati dijete.
    Meni je zao djeteta cija mater zali dijete sa neobicnim/starinskim/drugacijim imenom jer ce ta ista mater jednog dana mozda biti punica Dragutinu ili baka Zorislavi.[/QUOT

Zetovo me ime ne bi ,,diralo", a unuke bi mi bilo žao jer mi ZORISLAVA nije ime za 21.stoljeće. Koliko god to vama dosadno bilo

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj sara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Kris
    Al meni je ovo vrlo simpaticno Maja Vila.
    Pa i meni je bilo. Dok joj nisam usi vidjela.
    To bi bilo tesko djetinstvo za nju.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Npr. baš bi bila slatka mala Barica, Radojka, Desanka, Spomenka... mali Čedo, mali Uglješa. Ma nema šta, sva su imena baš lijepa <3

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ne zavidim odgajateljici tvog djeteta. To što bi meni bilo žao da se netko zove navedenim imenima, ne određuje moj odnos prema njemu. Vjerojatno sudiš po sebi, pa projiciraš na mene.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Ne zavidim odgajateljici tvog djeteta. To što bi meni bilo žao da se netko zove navedenim imenima, ne određuje moj odnos prema njemu. Vjerojatno sudiš po sebi, pa projiciraš na mene.
    Ne, vec se ti tako ponasas i svojim postovima to dokazujes pa tako kolutas ocima i pred tom djecom na njihova vlastita imena sto su im roditelji s ljubavlju odobrali.
    Al ocigledno sama nisi zadovoljna necim jer se takve osobe poput tebe konstanto imaju potrebu opravdavati i dokazivati pred nekim i necim kao ti npr.nama ovdje.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Vjerujem da bih se 85% ljudi sa mnom složilo da imena koja sam navela jednostavno nisu više prikladna za današnju djecu. U vrtiću ga neće zafrkavati, premali su za to (ali vidim negodovanja djece kad ih je u grupi po 2 ili 3 s istim imenom. Onda je jedan Veliki, a drugi Mali Luka, Marko, Ivan, Noa, Fran. Ili ih zovu po prezimenima. Ali u osnovnoj školi su šanse za ismijavanje puno veće za takvo nešto (kad je u pitanju neko starinsko ime) + netko ne voli da ga se zove po prezimenu. A kako ćeš onda dozvat ovu Mariju, a da ti se ne javi ona druga? :D
    Ili npr prezivaš se Ban, a malu nazoveš Ana. I profesor okrene imenik pročita BanAna.
    Osim toga poznajem 3 osobe, navela sam imena, koje su vrlo nezadovoljne svojim imenima, baš napominjući to -ka u svojim imenima. Ja bih prva promijenila takvo ime.
    Ne mislim da ljudi grade, da trebaju graditi, ili da ja gradim lošu sliku o osobi prema njenom imenu.
    Za mene jednostavno neka imena ne pašu u sadašnjost. Kažem, radije neobičnija nego takva ili neka prečesta.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ali što ti to znači da ti je žao? Možeš li definirati? Misliš da će dijete imati nezgode zbog imena u životu, ili što?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni je moje ime na "ka" sasvim dobro nekako sam se sazivila s njime :D

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ne, vec se ti tako ponasas i svojim postovima to dokazujes pa tako kolutas ocima i pred tom djecom na njihova vlastita imena sto su im roditelji s ljubavlju odobrali.
    Al ocigledno sama nisi zadovoljna necim jer se takve osobe poput tebe konstanto imaju potrebu opravdavati i dokazivati pred nekim i necim kao ti npr.nama ovdje.
    Pa vidim da vam nije jasno pa vam treba više puta objasniti :D i da bespotrebno napadate nekoga tko iznosi svoje mišljenje (tipično za ovaj forum kao što je netko pred par postova već komentirao).
    Preko foruma se ne vidi moje ponašanje
    Djeca nikad ne mogu zaslužiti da se za bilo što vezano za njih koluta očima. Ne znam zašto bih imala potrebu razgovarati o njihovim imenima s djecom (osim ako oni to ne požele, ali ni tada ne iznosim osobno mišljenje) niti s njihovim roditeljima. Baš me briga kako se zovu. Prokomentiram s nekim drugim.
    Ako se netko sam sprda na račun svog imena, i ja ću se s njim. Kao što se ja sa svojim prezimenom.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj angel 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Poznavala sam obitelj s 4.curke..
    Albina, Angelina, Paulina i Ana. Uvijek mi je bio misterij kako je zadnja dobila ime Ana, a isto neko sa -ina nastavkom.. baš bi mi to bilo fora
    E pa baš su mogli smisliti neko na -ina :D ili bar na P, pa da budu 2 na A, 2 na P :D

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Meni je moje ime na "ka" sasvim dobro nekako sam se sazivila s njime :D
    I to je ok Ne mislim da svi sa -ka trebaju promijeniti ime. Nekome je ime manje bitno. Nekome puno više. Meni recimo full bitno.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ako mi se svidja, na znaci da mi nije bitno

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ali što ti to znači da ti je žao? Možeš li definirati? Misliš da će dijete imati nezgode zbog imena u životu, ili što?
    Žao mi ga je jer je meni ime ružno, bezveze, ne paše mi za dijete u sadašnjosti (kao što sam već par puta napisala... ). Možda ćeš i ti reći da ti je Radojka ružno, ali nećeš reći da ti je žao djeteta koje se u 2016. tako zove i ima 2 godine. Ja hoću. I to je to.
    I da, vjerujem da će imati ,,nezgode"...

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ako mi se svidja, na znaci da mi nije bitno
    I to je okej kombinacija

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

[QUOTE=fitnessgirl;2871249]
    Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Fakat imas cudne razloge za sazaljevati dijete.
    Meni je zao djeteta cija mater zali dijete sa neobicnim/starinskim/drugacijim imenom jer ce ta ista mater jednog dana mozda biti punica Dragutinu ili baka Zorislavi.[/QUOT

Zetovo me ime ne bi ,,diralo", a unuke bi mi bilo žao jer mi ZORISLAVA nije ime za 21.stoljeće.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

[QUOTE=n.grace;2871306]

Drago mi je da se smiješ

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Predivno mi je Anika.
    Od ostalih na ka Danka mi je krasno. Super mi je i Jurka, Šimka, Ivka...
    Kad ste već spomenuli Apricot, ime njezine kćeri mi je savršeno, pogotovo što je to tradicionalno ime u obitelji/selu.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Predivno mi je Anika.
    Kad ste već spomenuli Apricot, ime njezine kćeri mi je savršeno, pogotovo što je to tradicionalno ime u obitelji/selu.
    Anika! Još jedno od rijetkih koje završava na -ka, a da mi je lijepo

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Annika Hansen.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Predivno mi je Anika.
    Kako se zove kcer od Apricot?? Mene zanima...ako je to kad spomenula ovdje javno ja bi rado znala.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

I Bobanovima je njihova Ruza ljepasa od milion drugih i prekrasno su joj ime odabrali i bas im pristaje

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Kako se zove kcer od Apricot?? Mene zanima...ako je to kad spomenula ovdje javno ja bi rado znala.
    Orka.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Orka.
    Krasno.....

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Orka.
    I tebi se jako svidja jer zavrsava na -ka!!!!

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    znate tko mi nedostaje na ovoj temi? apricot, koja svako ime smatra lijepim i posebnim
    Spomenuli su ime Orka, još da neka forumasica kaže da će tako dati ime djetetu eto nje .

Apri fališ na forumu .

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

A gdje je apricot?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mali i ja smo jucet gledali Pipi Dugu Carapu, i tamo se njena najbolja prijateljica zove Anika. Bas sam pomislila, lijepo ime I onda ga i tu procitam.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cleaning-lady prvotno napisa Vidi poruku
    A gdje je apricot?

Odselila se na fb.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Kod nas u vrticu imena koja nisu cesta (duga i kratka) a meni su simpatica.
    Vjerojatno ce se naci netko da kaze kod nas ipak jesu al se dalmacija i sredisnja hr razlikuju po recimo cestim imenima.

Kora, Dea, Inja, Lote, Dora, Gita, Kira, Rina, Tesa, Luce, Anika, Brita, Bianka, Barbara, Patricia, Marlena
    Davno sam spomenula Aniku i sve vise mi se svidja.
    Jos bi dodala....
    Klara, Anja, Lorena, Lara, Judita, Franka, Sofia/Sofija, Elena, Karla, Deni.
    Deni je zapravo i musko i zensko ime.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kamo su nestale Lidije, Silvije, Ksenije i slične iz mog doba?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kamo su nestale Lidije, Silvije, Ksenije i slične iz mog doba?
    ž

Lidije su ti se vratile, u zadnjih nekoliko mjeseci sam čula za 2-3 Lidije vrtićke dobi

još jedno ime koje se vratilo oko mene, a ja ga obožavam i vjerojatno sam ga već na ovoj temi spomenula: Iskra

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •