meni se sviđalo i tena, a svima prva asocijacija mlinci i tijesto.
meni se sviđalo i tena, a svima prva asocijacija mlinci i tijesto.
moji favoriti, ako bude curica, su Franka, Tonka, Marta, Kaja, Mila...ima ih puno![]()
Tako i mm, meni se svidja Klara, a njemu prva asocijacija kruh i peciva!mihim prvotno napisa
Klara je prekrasno staro ime, ako ću roditi curicu nazvat ću je Klara![]()
sviđa mi se i Dora.
Kako vam se sviđa ime Mona? Zna li netko značenje toga imena?
U Istri, recimo, bas i nije pozeljno, u dijalektu znaci 'blesav'.rena7 prvotno napisa
Van tog konteksta, jako mi je lijepo.![]()
http://www.imehrvatsko.net/Imena/Mon...0/Default.aspx
Meni se Mona ne sviđa
ni meni Mona nije nesto. al bitno je da se vama sviđa. nasa mrvica ce bit Dijana - to se sviđa samo meni i mm u, a svi ostali nisu bas zadovoljni. al to je nasa curka i mi odlucujemo kak ce se zvat.
Ja imam dečka, ne spremam si drugo imeza curku. Onako, palo mi je napamet Mona, pa rekoh da vidim kako se vama sviđa.
Meni je Dijana predivno ime, ali imamo jednu već u užoj obitelji pa ne bi ponavljali. Tako da definitivno ostajemo na Morani.
ti si prva kojoj je Dijana ok :D , meni je Dora nekak toplije od Morana, ok zvuci al mi se ne sviđa znacenje imena - bozica zime i smrti. :/
Kako je rekla jedna moja frendica - njoj se baš zbog toga i sviđa.al mi se ne sviđa znacenje imena - bozica zime i smrti.
Ali različiti smo, pitanje simbolike meni ionako ne znači previše...
mihim prvotno napisa
he he
a ja sam Dijana![]()
lijepo je vidjeti da se nekome sviđa moje ime![]()
inače to ime znaći božica lova i ribolova a i plodnosti (koja je to ironija kod mene)
Eto sa moju princezicu je definitivno odluceno - Gabriela![]()
![]()
Sjetih se još jednog preivnog imena-Rujana![]()
Meni se sviđa ime Ida!
Za sada nam je nekako to favorit, ali ima još vremena da se predomislimo.
Elly prvotno napisa
Ne, na talijanskom mona znači pi*da, a kolokvijalno u Istri i Primorju dijeliš mone. Znači, kada te tu netko iznervira vičeš na njega 'mona jedna' u smislu koji sam navela.
Meni je treutno lijepo ime Jela, ali ne planiramo treće dijete pa ništa.
Isto kao i Manda...
Mi u Dalmaciji tako zovemo monu hehe
Na zapadnoj obali Istre, da, znaci i ovo (grubo) sto si prvo rekla. Medjutim, u istom podneblju, u kontekstu se shvaca i kao ovo sto sam ja rekla: blesav.ovca_i_janjad prvotno napisa
Inace zivim u Italiji, i kad nekome kazes da je mona, shvatit ce te da si mu rekao da je budaletina, budala, blesav.
čula sam da ime Nora u nekim krajevima znači 'luda' ili 'blesava', zna li netko više o tome??? Inače, meni je to ime NO1
meni je recimo puno ljepše Diana. Općenito mi svako ime ljepše bez toga 'j', dakle, Maria, a ne Marija, Lidia umjesto Lidija, Tiana umjesto Tijana, Daria, a ne Darija itd, isto i za muška imena 8)mihim prvotno napisa
Elly prvotno napisa
pa znaš da se kaže: Kaj si poNORela? (Zar si poludjela)anabela prvotno napisa
Anabela, nemoj se opterećivati time. U mom kraju se tako veli, ali s potpuno drugačijim naglaskom (dugo o, npr. nooora), i to nikako se ne može povezati s prekrasnim imenom Nora.
Po mojem, nemoj se uopće opterećivati time. Nora je prekrasno ime i ako ti se sviđa, ne obaziri se na takve stvari, već daj djetetu ime. Svako ime nekog na nešto podsjeća, time se ne treba opterećivati, sve to je individualno, al kad se dijete rodi, dobije ime i njega identificiraš po tom imenu i povezuješ samo s lijepim stvarima tebi važnim.![]()
evo mene nakon dugog vremena![]()
obavili smo vjencanje, bebana pokazala spol (cekamo curicu) :D , uspjeli se preseliti, sredili sobicu za buducu malu rejsericu i tak...
u iscekivanju smo Mrvice, trebala bi doci svaki cas (usla sam u 39. tjedan)...
suprug i ja se dogovorili da ce za curicu on dati ime, a ja za deckica..pa posto je curica, ime je - Leilani sto na havajskom jeziku znaci Nebeski Cvijet...![]()
Slažem se, prekrasno ime!Ora prvotno napisa
![]()
Mi čekamo jednu malu Idu ...![]()
Irma
Franka
Katja
su moji favoriti.
o franki sam i ja razmišljala...summer_time_08 prvotno napisa
a još:
Tamara
Viktorija
Klara
evo mog slučaja otišla ja na pregled prvi put mi kažu da je curica ja sva presretna zvat će se anamaria i tako i ostalo kad sam itišla drugi put kaže doktor da je dečko i sve palo u vodu ali meni je anamaria prekrasno ime
meni je najljepse od svih imena za curkice Kiara
ALI nazalost MM nece
Tko zna mozda mi u zadnji cas pukne film pa bude Kiara - Gabriela
Gle, cak ni ne zvuci lose!!
Na mojoj listi (prije nekoliko godina) za curicu su bila imena:
Nia
Kasja
Nadia
Svea
Na kraju se rodio mali harambaša - Soren :D
Mene podsjeća na marku kuhinja. Sorrymelange prvotno napisa
![]()
Moja cura je trebala biti Mona (moj predlog) ili Stela (mm-ov predlog), ali je dobila najlepše ime koje sam mogla smisliti, a tata ga je oduševljeno prihvatio: Lira![]()
Ako bude curica, bit će Adrani ili Aiša.
MM se ne sviđa ni jedno, no šuti i moli Boga da bude dečko.
kojuu? nisam u tokumelange prvotno napisa
[/quote]
Neke slovenske kuhinje u Lesnini prodaju se pod imenom Svea.![]()
[quote="kudriznam dvoje klinaca...brat luj i sestra lu![]()
[/quote]
i ja znam dvoje klinaca: dečko luj a sestra mu je li![]()
Meni se jako sviđaju starinska imena, npr. Marta, Mirta, Magda ili Adela. Nadam se da ću moć jedno od tih provući kad budem imala curicu.
nikka...imam ja jednu Evu...dobre su to curice![]()
Ida mi je isto prelijepo. Tako se zve MM-ova nona.
Volim da je ime takvo da kad netko pita dijete (ili odraslu osobu) i taj odgovori da osoba koja pita ne pita još jednom: Kako, kako?
Ili verzija dva: Zovem se xy. I onda dodatak: sa dva c, bez j i slično.![]()
P.S. Biram ime koje se dobro viče s jedne strane parka ili s prozora...![]()