Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
Sjetila sam se nedavno ove teme... U Italiji je sud odlucio u jednom slucaju da se curica ne moze zvati Andrea, zato sto je to u Italiji musko ime.
Curica je rodjena jos 2007., i kad su je upisivali u knjigu rodjenih, objasnili su im da se po talijanskom zakonu curicama ne moze dati musko ime, i otuda je krenula procedura; sudac se pozvao na zakon, opravdanja da je ime Andrea u drugim zemljama uglavnom zensko ime nije uvazio. Slucaj je prosao nekoliko instanci, i trenutno izgleda da ce joj ime morati mijenjati tako da dobije zenske atribute (npr. Andreina), ili ce joj morati dati novo tipicno zensko ime kao prvo ime, a Andrea ostaviti kao drugo ime...

I sad se na tu temu javljaju mnogi, npr. nastavnici koji u razredu imaju nekoliko 'muskih' Andrea i jednu 'zensku' Andreu kazu da im se u takvim slucajevima obracaju prezimenom, da ne bi stvarali konfuziju...
Samnom je išao 8 godina u razred jedan Andrea.

Dođe mi i sada žao kad se sjetim koliko su ga jadnog zezali da ima žensko ime, a u tome su nerijetko prednjačili nastavnici.

Šteta, meni je to baš predivno i muževno ime.

Moj sin ima ime koje može isto biti i žensko, iako ovdje u Hr dosta rjeđe nego vani. Uglavnom, obadvoje djece mi imaju jako česta imena i nekad mi baš bude žao što nismo bili malo maštovitiji.

A onda, s druge strane pomislim da su toliko učestala jer su zaista prekrasna imena.

Nisam nešto od pomoći, ali sam sigurna da će Vesnare izabrati lijepo ime za svoju curicu.

Inače, sudeći po Vesnarinom nicku, nekako mislim da smo imenjakine. Čini mi se da je to ime gotovo izumrlo, a nekad nas je bilo na izvoz