Imam jos 2 malo rijeđa imena za curicu, pa da cujem vase misljenjeTessa i Eleni ...
tessa mi se sviđa, ime kojeg su ti puna usta kad ga izgovoriš, i vrlo je pamtljivo.
eleni baš i nije meni nešto, onak, zvuči mi ko tipično isfuravanje"daj da budem drukčiji"
i jel to elenI ili elEni?
Tessa je bilo jedno od mojih favorita. Omela me ova dva s.
Eleni, nešto mi fali, nije u duhu jezika, ali zato mi je Elen super.
pa ne mora se pisati s dva 's'. ne znam zasto ova dva 's' tu uopce.
na engl. je Tess, na njem. Tessa. zasto na hr. ne bi bilo Tesa?
inace znam jednu tesu, prekrasno je i meni to ime
i meni se svidaju rijetka imena, al ja nisam dovoljno originalna da izmislim nesto stvarno rijetko, a da dobro zvuci, a opet da nema bojazni da ce uskoro postat popularno.
Flopice poprilično sigurna.
Meda može i Tesa, ako baš mora. Al to je strano ime, pa je nekako red da se tako i piše. Recimo, meni je ime Chiarra predivno. Nisam se mogla natjerat da T. tako nazovem, a još manje da je pohrvatim u Kjara. Nije mi to to.
Ja volim rijetka, originalna imena, ali meni opet moraju spadati u kontekst gdje dijete živi.
Nedavno su me iznenadile Pavla i Jurja.
da je Zrin bio curica, zvao bi se Jurja![]()
Peterlin pa nije Tara dobila ime ni po rijeci ni po planini.
Od "starih" imena moje generacije ok je i Valerija, Ksenija.
Nema veze po čemu je dobila ime, Tara je (i) rijeka i ime je odlično. Baš zato jer je Tara rijeka palo mi je na pamet da bi pasala Una koja je isto rijeka (čista asocijacija). Oba mi jako dobro zvuče, ali sad ih je zasjenila Jurja koju je apricot predložila.
I evo dva, koja su mi bila ružna, ali imaju ono nešto:
Mirka i Zlatka (može i Zlata, ali ovo je baš Zlatka).
jelda kako nam se ukus mijenja?
Peterlin da nije Rita, bila bi Luna, na tragu Une.
Ovako, here she comes.
Kate i moje je ime rijetko, zapravo nikada nisam čula da se još netko tako zove, zato se zekam
moja dobra prijateljica ima ćerku Jurju i meni je ime baš posebno
a druga ima nećakinju Đurđicu i isto joj ime savršeno pristaje
zapravo, ima dosta lijepih imena za djevojčice
ja još uvijek ne znam hoće li biti dječak ili curka, ali za dečka mi je svakako teže izabrati
ak jurja ima brata tina onda znamo istu jurju![]()
Baš to htjedoh reći i to upravo u kombinaciji sa istim primjerima.I ne vidim zašto bi se imena morala pohrvatiti. To je isto ko da se zoveš Iskra i odeš npr u SAD i tam te svi zovu Sparkle ili Spark (dobro, možda sam malo i pretjerala
) ili u najboljem slučaju da ti ime pišu Iscra - mene bi to smetalo. Dakle ako si Anđela nisi Angela i obratno (naime znam i jednu i drugu pa budi faca pa im se krivo obrati...
)
Raspravljamo o ukusima, a o tome se jelte ne raspravlja. Imena se ne moraju pohrvatiti, ali meni je čoškasto imati dupla slova u imenu djeteta, y i slično. Pri tome mislim na svoje dijete i njegovo ime.
Elly vidim da si blizu Italije, je istina, talijanski je Chiara, ali recimo preko bare Chiarra. Svakom svoje.
Kate, da, u Italiji sam.
Ali vjerujem da je i preko bare ovo duplo 'r' u slucajevima varijacije na temu, iznimke od pravila i sl.
Kao sto vec rekoh, svakom svoje, naravno.![]()
Palo mi usput na pamet da je varijanta ovoga imena, sasvim lijepo 'pohrvacena', Klarisa. I bas lijepo ime.![]()
ne moraju se sva imena pohrvatiti, to ja nisam rekla ni implicirala. nego da vecina imena vec je pohrvacena na neki nacin. osim toga, da netko duboko filozofira o pohrvacenju tesse u tesa mi je nebulozno kao i kad netko u hr nazove dijete hanna ili sarah ili ewa. nema potrebe ni za jednim ni za drugim. naravno da roditelj ima pravo nazvati ili ne nazvati svoje dijete kako zeli iz nekih svojih samo njemu poznatih razloga, ali tvrditi da je to lingvistička ili kakva vec činjenica ne
Posljednje uređivanje od meda : 23.02.2012. at 09:23
Ja volim imena pravilno napisana, znaci po meni nemoze biti Kiara ako je pravilno Chiara, ili Nikol, a pravilno je Nicole, za mene je Tessa i nikako mi ne ide Tesa, ili naprimjer Majkl, ma uzas... Meni su osobno lijepa strana imena, ali ako cu ga krivo napisati onda cu radje traziti hrvatsko ime i rjesen problem, a sada opet svatko ima svoje misljenje![]()
Meni je Katja prelijepo ime, nježno i ženstveno, ali nam nije išlo uz prezime pa smo odustali.
i kod nas je Katja bila u igri. na stranu to što se rodio dečko, mislim da bih se u zadnji tren ipak predomislila iz istog razloga. imamo dosadno prezime pa ime mora biti jako.
Uz Katju smo razmišljali o Jeleni, Marti i Eleni. Sva su mi lijepa.
Posljednje uređivanje od n.grace : 23.02.2012. at 09:56 Razlog: typo
Jedna moja prabaka se zvala VErona, htjela ja dati to ime, ali mi nije prošlo...SAd ne žalim
VEzano uz stare generacije, ja znam tri para sestara koje se zovu Vesna i Jasna. Ne znam da li je slučajnost, ali kad razmislim baš i idu skupa...
I ja moram priznati da su mi sva imena većinom lijepa..osim možda Soniboj ili Mrđana
Predložite mi kratko ime za curicu, da nije često, ženstveno i da se lako izgovara.
Kao Alice, Lisa, Zora, Gita...
Neobično, ali da nije previše "čudno".
Hvala unaprijed.
Posljednje uređivanje od Zora Eriaryin : 23.02.2012. at 15:43