Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
ne kvarite mi laru larinim izborom, ko boga vas molim!
ja imam kćer zove se Lara. Rođena je 2009. Mislila sam da će u vrtiću (koji je jedan od 2 najpunija u Gradu Zagrebu-Malešnica) biti 200 Lara, kad ne, u svih 6 jasličkih grupa nas ima samo 2.
I nije baš tako često koliko sam mislila da će biti. doduše to je bilo prije Larinog izbora (serije).
Moja Lara je ime dobila po Zhivagu.... po njegovoj Lari jer mi je taj film i knjiga bio i ostao nešto najlijepše što mi je obilježilo moju ranu mladost, a ime je tako romantično, a Larina pjesma je dan danas uvertira mnogih špica....

Laru vole muški, to je nevjerojatno kako se muškima sviđa to ime, starijih odmah asocira na Zhivaga a mlađe na Laru croft i Tomb Rider-a i Angelinu..
Lara je u starom Rimu bio kućni bog, jer suRimljani imali kućne bogove koji su im čuvali kuću. Tako da osim 'zvučnosti' ime Lara ima i to značenje.

bilo kako bilo 'nomen est omen' - moju Laru je njezino ime obilježilo i jako joj lijepo stoji.... nekad joj ja tepam i zazovem Larita ili Larisa.... bilo kako bilo.... ona je ostala Lara.