Morana = staroslavenska božica smrti
Ne bih baš dijete častila takvim imenom. Najte kaj zameriti.
Morana = staroslavenska božica smrti
Ne bih baš dijete častila takvim imenom. Najte kaj zameriti.
Peterlin, i meni je Nives
Franny, nisu ova nova imena losa, ali ja ipak glasam za malu Magdalenu![]()
Posljednje uređivanje od Nives : 29.06.2012. at 12:40
Peterlin, ma kaj bi zamerila, MMu se i tak ne sviđa
. i Ilonu je popljuval
.
Nives, nemoj da te MM čuje, to je jedino ime koje se njemu sviđa, ali ja ga sad neću iz principa, jer želim da odabere neko s mojeg popisa. za Mislava je on dao prijedlog i ja sam prihvatila, e pa sad hoću da on prihvati nekaj moje
.
Jučer mi je sinulo i ime Tena, njemu se, začudo, svidjelo, ali ja si ga još nekak žvačem i prežvakavam....
Posljednje uređivanje od Franny : 30.06.2012. at 10:30
Marija je divno ime, ali ja sam jednom rekla mužu kako sam čitala da je to najnesretnije ime i nije bilo šanse da si kćer nazovemo Marija poslije toga, ne da, pa ne da. Imamo Magdalenu, za to ime sam mislila da nije tako često, no kad smo ju došli prijaviti matičarka nam rekla da je treća Magdalena taj dan![]()
franny, a da čekaš da curica odraste pa si sama odabere ime, a do tad ju zovite :''ej ti''![]()
e a kako vam se čini Renea?
hahaha, pa to ti bu tak i bilo. već ju moj tata zove Magda, a kako se meni sviđalo i ime Bruna, moja mama ju zove Una, dok ju naš micek zove Andrijela (htio je da se braco zove Andrijel, a seka Andrijela
- to si je on izmislio u glavi), a MM i ja ju zovemo "Rita" jer se tako rita i bacaka ko neka divljakuša
.
po svoj prilici neće biti ni Tena jer je Tena skraćeno od Terezija, a to je ime MMove mame. naime, MM je postavio debilno pravilo da nam se djeca neće zvat po roditeljima, rodbini i precima u 100tom koljenu. ja sam htjela Karla / Karlo, ali je njegov djed bio Drago (!!!) pa nemre ni to. eto vidite, dokle sve to seže?? ona ja fitiljm da kaj ak neće moći reći slovo R i slične nebuloze, tako da ćemo ju zbilja zvat "Ej, ti", dok si ženska sama ne odabere ime.
nismo mi baš najnormalniji po pitanju imena. a možda i uopće
.
[QUOTE=Franny;2174059]24): Ilona i Morana
Uuu,koja predivna imena![]()
meni su neostvarena ostala Maša i Neva
al da rađam još ženske djece zbog toga - ne bi išlo
Meni je u zadnje vrijeme predivno Melisa.
Ne znam od kud ni zašto.
Ne zadovoljava ni jedan kriterij odabira imena za moje dijete, ali bez obzira mi je nekako zvučno, a nježno istovremeno.
mi u parkiću imamo dvoje seke, Melisu i Irmu. lijepa su mi imena i neobična za naše podneblje.
edit: "mi" bumo ipak odabrali ime Klara. izgleda.
Posljednje uređivanje od Franny : 04.07.2012. at 21:48
Trenutno svi pjevuše to ime (umjesto "delícia").![]()
http://www.youtube.com/watch?v=hcm55...eature=related
To ti je matičnjak (melissa oficinalis) - ljekovita biljka, ima karakterističan miris na limunovu koricu kad protrljaš lišće.
Poznaju je medari, travari i domaćice.
Evo ti više o tome: http://www.opg-jakopovic.hr/maticnjak.htm
Što se tiče imena, zadovoljava dva bitna kriterija koje smo mi imali kad smo birali imena svojoj djeci: nema slova s kvačicom i prepoznatljivo je kao ime (žensko u ovom slučaju) i izvan Balkana. Dobar odabir!
Znam što je melisa biljka, zato se i čudim jer ne volim imena po bilju, voću, cvijeću i slično.![]()
meni se sviđa Olivija.... i Majda.... bouže, otkud mi ta imena, pojma nemam....
a o čemu razmišljate, joj dečko i cura... slatko
hehe, Anemona, ti ne voliš po bilju i cvijeću, a meni ja baš ime Cvijeta jako lijepo.
moja se curica zove melissa
meni je bilo bitno da je ime strano, a opet da se s lakocom izgovara u hrvatskoj. i osim sto je netko spomenuo maticnjak, ovo ime dolaze iz grckog; pcelica, medena. i bas je takva bila moja curica kad sam ju prvi put ugledala.
meni su jako lijepa imena Neva, Kala, Nia, Nea, Tara, Ena, Nola.. za sad.. ali opet ne znam koje bi od tih izabrala..
Nedavno sam cula kombinaciju imena kod blizanki: Tara i Una. Naravno, nisam prvi puta cula ova imena, ali ovako u kombinaciji kod blizanki, prekrasno!![]()
Emeli još da pjeva kao ona![]()
Moja će biti Marta. Definitivno.
I meni je Marta bilo jedno od favorita
Olivia je bila teta mog tate i to mi je bas super i kad na to ime pomislim pada mi na pamet jos Amelia
a od "zaboravljenih" imema u posljednje vrijeme super mi je Maja sto je bilo super popularno i cesto ime u mojoj genraciji
od "starijih imena" i dugih definitivno Katarina i Magdalena
za tepanje Kata ,Keti,Ina a za drugo Megi i Lena -preslatko
Olivija je lepo, ali je meni Olivera lepše.
Marta bi i meni bio favorit da mi se bliska tetka ne zove tako.
Ne volim ova troslovna moderna imena, kao ni nadimke.
moja beba, bude li curica zvat će se Zlata...dogovor je odmah pao![]()
Ovo su moji ženski favoriti, ali se gospodin otac ne slaže niti s jednim...
Aurora
Bernarda
Dora
Edita
Filipa
Fiona
Izidora
Julija
Korana
Leona
Melisa
Roberta
Sofija
Vedrana
Veronika
Viktorija
ja sam vec odavno smislila ime i ako ikad dobijemo curicu zvat ce se Sarahjos su mi super Ema,Ena,Sajra,Hana.....
Ana - navek je pijana
Marta - v svakoj krčmi karta
Klara - na kartama vara
Ovak nekak je moja baka radila cirkus od SVOJIH imena (vlastito, krsno i firmano). Meni su lijepa sva, ali nisam imala prilike upotrijebiti ni jedno jer imam dečke.
Zlata je inače jedno od imena te generacije koja su nepravedno gurnuta u stranu, zajedno s imenima: Slava / Slavica, Nada, Vjera i sličnima.
...i Zora
Samo ne znam zašto svako malo škicam ovaj topic sa dječjim imenima.![]()
Iz iste vreće su Ruža i Mila, a našlo bi ih se još.
A što se tiče gledanja topica - pa zašto ne? Ja ću uskoro okrenuti 50 (mislim reći, nema šanse da rodim još koje) a o unucima još i ne sanjam, a vjerujem da me nitko ne misli pitati kad im se budu birala imena (tak i treba).
Posljednje uređivanje od mishekica : 19.07.2012. at 14:06
Nina-neki dan ju rodila moja susjeda. Tako lijepo ime.
I meni je, samo što znam hrpu ljudi koja ga izgovara na čudan način pa mi se to ne sviđa.
Recimo, ja to izgovaram kao Niina (rimuje se s "bina"). Kao Nina u Nina Badrić. Ima nekih koji kažu skroz odsječeno Nina (izgovaraju to otprilike 1 milisekundu), a ima i onih koji kažu NiIina (rimuje se s "mina"). Taj posljednji je valjda dalmatinski način. Meni se ne sviđa ni jedan, osim onog kako inače kažem.![]()
kcer je anouk, (nije aanuuuk kako je mnogi izgovaraju) drukcije se nije mogla zvati, a da je decko bila bi martin (i bas me briga sto bi bio smrdljivi martin ili dudek pola djetinjstva, rijesili bismo to).
zenska opcija b mi je bila marta, ali ubili su me svi sa 'luda marta'. i stvarno, NHF, tri marte koje znam i sve su puknute, onak s papirima puknute :/
anouk je starohebresjko ime, korijen svih imena na AN, na engleskom ima isto znacenje kao grace. isusova baka je bila anouk, a zidovi imaju blagdan hanuke. ipak, nasi motivi nisu bili vjerski (nimalo), vec film i knjiga cokolada
oko zenskog imena smo bili suglasni od prve sekunde, zapravo prije trudnoce, a ako muskog bi se vodila bitka izmadju martina i filipa (mislim da je filip bio tatin favorit, nisam vise sigurna jer smo nekako od samog starta 'znali' da je Nuki![]()
Vidim da ste vrlo kreativne u izboru imena pa se nadam da me necete proglasiti ludom kad vam kazem na kakvu sam ideju dosla. Nisam jos trudna ali cesto s muzem razgovaram o imenima i od nikud mi se stvorilo ime Voda. Nisam cula da itko ima to ime i nije mi jasno zasto. Mislim,poznajem zenu s imenom Banana,muskarca koji se zove Svemir, i jos hrpu ljudi sa svim mogucim imenima,a nitko nikad nije nazvao dijete po izvoru i uvjetu zivota? Sto vi mislite, je li mi ideja imalo normalna? Makar logicna ako vec mozda nekom nije lijepa?
To što je netko dijete nazvao Banana ili Svemir, ne znači da je to bila super ideja.
O ukusima se, naravno, ne raspravlja i neću ti sigurno reći kako da (ne) nazoveš svoje dijete.![]()
...
Ali ću ti zato dati svoje viđenje stvari:
1. To dijete mora proći vrtić i školu. Djeca znaju biti okrutna.
2. Nekog tko se tako zove uvijek svi zapamte. Dijete neće moći nikad ništa napraviti i ostati neprimijećeno. Pa čak ni markirati.
3. Općenito mi se ne sviđa davanje općih imenica za vlastito ime, jerbo se s tim onda drugi mogu zezati kako žele. "Jesi probao VODU? Bio sam u VODI. Jedva čekam da se bacim u VODU." Dobro, možda je to samo moj problem.![]()