Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4091

Tema: Imena za curice (5)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    margareta

iako su jedinu margaretu koju sam upoznala, svi zvali - maja
    Ovo se često dogodi kad dijete ne zna izgovoriti svoje ime, pa samo sebe tako prozove... Tako je moj kolega postao Buco još u djetinjstvu jer nije bio u stanju izgovoriti svoje ime s nekoliko glasova R... Ne mogu se sjetiti ženskog primjera.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo se često dogodi kad dijete ne zna izgovoriti svoje ime, pa samo sebe tako prozove... Tako je moj kolega postao Buco još u djetinjstvu jer nije bio u stanju izgovoriti svoje ime s nekoliko glasova R... Ne mogu se sjetiti ženskog primjera.
    ovo se dogodilo u mojoj obitelji i na kraju su svi muški potomci dobivali taj nadimak, i ja bih ga imala da sam muško
    lol

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Margareta zvana Margita
    Svida mi se Margita.

Hvala svima na odgovorima, i meni se svida Margareta, ali mi se upola manje svida Greta, ali ne mogu nametnuti nadimak. Ali, s tim mogu zivjeti, nije Greta strasno ime.
    Posljednje uređivanje od Imogen : 20.03.2013. at 15:34

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Edit:

Citiraj Imogen prvotno napisa Vidi poruku
    Svida mi se Margita.

Hvala svima na odgovorima, i meni se svida Margareta, ali mi se upola manje svida Greta, ali ne mogu nametnuti nadimak. Ali, s tim mogu zivjeti, nije Greta strasno ime...
    ... dok mi se Margarita svidala manje, kao i nadimak Rita.

Ne svidaju mi se nijedan od ta dva nadimka.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj bijelko prvotno napisa Vidi poruku
    ovo se dogodilo u mojoj obitelji i na kraju su svi muški potomci dobivali taj nadimak, i ja bih ga imala da sam muško
    lol
    He he he, zgodno! A tebe onda mogu zvati Bucka, ko Vitomiru Lončar (ako se ne varam).

Uostalom, ima apricot pravo - treba misliti o imenima, ne o nadimcima. Nadimci se ionako zalijepe sami.... Meni je uvijek bilo smiješno kako odraslu stariju osobu zovu "teta Beba" ili "Seka", ali to je ista priča - zalijepio joj se nadimak u djetinjstvu, a obitelji ne pada na pamet da je drugačije zovu.

Možemo mi probati "peglati" ali to je potpuno nepredvidivo. Uostalom, nije mi se jednom dogodilo da za ljude koje godinama poznajem po nadimku otkrijem da se "pišu" drugačije.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

He he he, zgodno! A tebe onda mogu zvati Bucka, ko Vitomiru Lončar (ako se ne varam).

Uostalom, ima apricot pravo - treba misliti o imenima, ne o nadimcima. Nadimci se ionako zalijepe sami.... Meni je uvijek bilo smiješno kako odraslu stariju osobu zovu "teta Beba" ili "Seka", ali to je ista priča - zalijepio joj se nadimak u djetinjstvu, a obitelji ne pada na pamet da je drugačije zovu.

Možemo mi probati "peglati" ali to je potpuno nepredvidivo. Uostalom, nije mi se jednom dogodilo da za ljude koje godinama poznajem po nadimku otkrijem da se "pišu" drugačije.
    nisu se sjetili, inače bih stvarno bila bucka (najbolje mi je što su svi mršavi, i ja sam bila kao dijete)

i to, oduvijek curu znam kao Slavicu, kad saznam da joj je ime sasvim drugačije, ni slično Slavici. Ne znam točno zašto.

I moj svekar je došao upisati kćer Suzanu, kad je došao u matični nije se mogao sjetiti šta su se dogovorili osim da je na S... Pošto je padao snijeg nazvao ju je Snježana.... sveki se šokirala! Sreća pa je ime lijepo, moglo mu je tko zna što pasti na pamet
    lol

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj bijelko prvotno napisa Vidi poruku
    nisu se sjetili, inače bih stvarno bila bucka (najbolje mi je što su svi mršavi, i ja sam bila kao dijete)

i to, oduvijek curu znam kao Slavicu, kad saznam da joj je ime sasvim drugačije, ni slično Slavici. Ne znam točno zašto.

I moj svekar je došao upisati kćer Suzanu, kad je došao u matični nije se mogao sjetiti šta su se dogovorili osim da je na S... Pošto je padao snijeg nazvao ju je Snježana.... sveki se šokirala! Sreća pa je ime lijepo, moglo mu je tko zna što pasti na pamet
    lol
    Nekaj slično sam čula u široj obitelji - dogovor je bio da se dijete zove Renata, ali je muž do matičnog ureda zaboravio, pa je ispala Romana (valjda sam dobro zapamtila, ali bitna je priča).

Ont. oba imena su bila popularna u moje vrijeme, šezdesetih, a i danas su lijepa i odgovarala bi mi za malu djevojčicu.

Što se tiče nadimaka i prigodne promjene imena Slavice - maminu kumu su tak zvali, a ime joj je Alojzija (prijevod je Vjekoslava, valjda, bit će da je to u pitanju... Isto, kolega ima sina Miroslava, a zovu ga Fric, kao što su i Krležu zvali)

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Uostalom, ima apricot pravo - treba misliti o imenima, ne o nadimcima. Nadimci se ionako zalijepe sami.... Meni je uvijek bilo smiješno kako odraslu stariju osobu zovu "teta Beba" ili "Seka", ali to je ista priča - zalijepio joj se nadimak u djetinjstvu, a obitelji ne pada na pamet da je drugačije zovu..

meni je lijepo i margareta i margarita i margita i marita

o nadimcima uopće ne treba razmišljati, čemu?
    Peterlin ja poznajem jednu teta "Curicu"
    kad sam bila klinka vodila me frendica i njena mama koja je prijateljica s tetom curicom da je upoznam
    ja sam očekivala neko mitsko biće - pola žena, pola curica s kečkama
    kad tamo, odrasla žena s brkovima, ijuuuuuu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •