Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: želatina

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    241

    Početno želatina

    kuharice vegetarijanke i ostali koji kuhate sa "zdravim" namirnicama, sto koristite za želiranje krema za kolače? na koji način konvertirati količine i način pripreme želatine u receptu?
    primjer recepta za kremu s "običnom" želatinom u vrećici: Pripremljenoj smjesi dodajte tučeno slatko vrhnje, med, usitnjene maline i želatinu, koju ćete pripremiti na sljedeći način: želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite stajati 10-ak minuta. Potom ju lagano zagrijte neprestano miješajući, dok se ne otopi...

  2. #2
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    koristi se agar-agar. ima u dućanima zdrave hrane. piše na uputama kako se i koliko koristi.

  3. #3
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    podižem da ne otvaram novu temu: što je to želatina za kolače - po sastavu?
    Vidim da se puno finih kolača radi sa želatinom. Ja bih ali ako to ne potječe od kuhanih kopita
    Da li ima nekih želatina na bazi pektina ili tako nešto? Ili je jedina bio opcija agar-agar?

  4. #4
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    podižem da ne otvaram novu temu: što je to želatina za kolače - po sastavu?
    Vidim da se puno finih kolača radi sa želatinom. Ja bih ali ako to ne potječe od kuhanih kopita
    Da li ima nekih želatina na bazi pektina ili tako nešto? Ili je jedina bio opcija agar-agar?
    Napisala sam kopita radi pomikakinog pitanja.
    Ona valjda misli na njih kad radi kolače, a ne na papke.

  5. #5
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Na vrećici preljeva za torte koji se može koristiti za zgušnjavanje piše sastav:

    šećer
    E407 http://www.food-info.net/uk/e/e407.htm (po ovome to je iz morskih algi)
    regulator kiselosti

    Za želatinu ne piše sastav, samo podatak da je 83-85% bjelančevina. Znamo kojih i od kuda.

  6. #6
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Piše na vrećici (one u listićima) da je svinjska.

  7. #7
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    blj onda ću probati taj agar nešto.

  8. #8
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Zašto je alga finija od svinjetine?

  9. #9
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto je alga finija od svinjetine?

    ( meni oboje fino )

  10. #10
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Pa... kad bi znala od kakve zrele crkotine se to radi ...
    Recimo to ovako: kad putuješ prema tvornici želatine dugo vremena prije prispjeća prati te stanoviti miris...

  11. #11
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Kolagen.
    Ne valja kad je prirodnog podrijetla, ne valja kad je čista kemija... Nikad zadovoljni

  12. #12
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Ali zato zadovoljno jedemo tortu od sira, mmmm. Tko bi mislio o kopitima, kad je tako fina krema.

  13. #13
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ali zato zadovoljno jedemo tortu od sira, mmmm. Tko bi mislio o kopitima, kad je tako fina krema.
    plus Davorov pitoreskni opis, dovoljno da mi uništi gušte dok jedem kolače iz slastičarne kroz jedan duži period (onda opet zaboravim)

  14. #14
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Misliš papcima?

  15. #15
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Aaaa. :selektivna čitačica:

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •