Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Jufke za bosansku pitu iz pekača

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Tuzla; BiH
    Postovi
    569

    Početno Jufke za bosansku pitu iz pekača

    Sve se vidi iz naslova.
    500g bjelog brašna (možda i mrvu više zavisi od brašna), 300 ml vode i so. Mijesim u pekaču na programu za tjesto
    evo ih
    Poslije uobičajno pravljenje pite, ali je tjesto super pa se da lako razvlačiti :D .

  2. #2
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ovo ću obavezno probati , jer radim odokativno i uz pomoć mišića

  3. #3
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    samo da pohvalim tijesto ,ispalo je odlično.
    Stavila u pekač,mjesio 20 min. ,nakon toga tijesto stajalo u ugašenom pekaču oko 1 h, podjelila na 3 kom. i napravila hrpu štrudle.
    Uglavnom,mljac

  4. #4
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    OT Triplice, koji ti je pekač, tj. koja marka.
    A jufke izgledaju ko prave , moš mislit mene sa trbušinom kako razvijam

  5. #5
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno Re: Jufke za bosansku pitu iz pekača

    Citiraj triplemama prvotno napisa
    500g bjelog brašna .
    :/
    jel tip 500 ili tip 850
    da ne velim bas - pa dobro cure vi i brašno- napišite jel GLATKOG(mekog) ili OŠTROG za nas koje nikad nece naucit razlikovat bijela brasna osim tako

  6. #6
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Za jufke ide glatko, znači nije oštro. Koji tip, nikad nisam to sužila kako ide. A kod nas ti je to "Zlatni puder" i sve ti je odmah jasno

  7. #7

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Meni uvijek čudno da netko koristi meko i oštro brašno. Ja imam u kući samo meko i uopće me ne tangira kakvo piše u receptu. Osim za krempitu ali to ne pravim

  8. #8
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Meko bijelo brašno je T-550.
    I ja sam dans pravila tijesto za štrudlu u pekaču, odlično je bilo.

  9. #9
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Ja za skoro sve, pa tako i za vučeno tijesto, koristim polubijelo brašno, T850 i tijesto mi ispada super za razvlačenje. Čak razmišljam da probam i s crnim

  10. #10
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    meko brašno

  11. #11

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj cvijetak prvotno napisa
    Ja za skoro sve, pa tako i za vučeno tijesto, koristim polubijelo brašno, T850 i tijesto mi ispada super za razvlačenje.
    E tako i ja osim što ja ne vučem ... bar dok mi majka to radi. Iako moram priznati da me kinderica zaintrigirala.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zadar
    Postovi
    150

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa
    Meko bijelo brašno je T-550.
    I ja sam dans pravila tijesto za štrudlu u pekaču, odlično je bilo.
    može detalji...

  13. #13
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Janoccka, okuraži se pa probaj, stvarno nije neka mudrost. Ja nisam imala koga ni pitati, a kamoli vidjeti - pa su sve dosad bile jestive
    A mamu čuvaj za rezervu, ako zagusti.

    YO, nema tu filozofije. Ubaciš u pekač (ovo je redoslijed za moj pekač): 300ml vode
    soli (ja stavim dvije minijaturne žličice)
    žlicu ulja
    žlicu octa
    500g brašna
    Ako ti se učini da je tijesto još jako ljepljivo dodaj još koju žlicu brašna dok mijesi (ja ga stalno škicam i pipkam dok mijesi )
    Uključiš program za tijesto i pripaziš da pekač ugasič čim se tijesto zamijesi (jer je to program za dizana tijesta pa u određenom trenutku počne grijati, a ti je sad višak). Zamiješeno tijesto podijeliš u tri dijela (kao male lepinjice), premažeš i dobro uljem i pustiš da malo odstoje (bar pola sata) pokrivene da se ne suše.

  14. #14

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zadar
    Postovi
    150

    Početno

    Cvijetak

  15. #15
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Ja koristim samo 550 a oštro samo ako treba u neki kolač.

    Juče sam se ubila s krompirušom, jedva sam zaspala koliko sam se petrpala.

  16. #16
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Za pravljenje tijesta za razvlačenje najbolje je "brašno za tanka tijesta" od Podravke..nema ih baš svugdje al se isplati potražiti

    ..ja uvijek imam zalihu :D

  17. #17
    thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,861

    Početno

    moje se hlade, dršte fige da su jestive

  18. #18
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Pravila sam jučer nešto kao burek, znači sa sirom. I imam isti problem kao i uvijek. Sve bude super (razvlačenje, punjenje, motanje) i onda kad to nešto treba prebaciti u tepsiju - objekt krene pucati i curiti
    Iskusnije punjačice vučenog tijesta - heeeeeelp!

  19. #19
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    I meni nekad puca ako je nadjev prerijedak pa raskvasi koru ili ako je puno tanko razvučena.

    Ja obično "frčem u kofrke" sve te pitice ali uvijek manje količine i onda ih lakše prebacim u pleh.

  20. #20

    Datum pristupanja
    May 2004
    Postovi
    823

    Početno

    Mene najviše u cijeloj priči uvijek muči razvlačenje. Sjetim se uvijek svoje bake koja je razvlačila preko stola do drugog zida. U njenim rukama je to tijesto živjelo . Ista stvar je sa mojim šogorom koji je pekar. Zajedno smo radili tortille ( od istog tjesta ). Razlika je bila upravo za umrijet od smijeha. Tad mi je objasnio male tajne npr. pustiti da stoji u kugli, pa napraviti trenje sa kuglicom ( ne sjećam se više kak on to zove) i tako sve redom. Sad radim tako i stvarno su super. Zato mene zanimaju te male tajne razvlačenja tijesta. Je l prvo razvaljate? Kojom tehnikom razvačite?

  21. #21
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Citiraj Veki prvotno napisa
    Je l prvo razvaljate? Kojom tehnikom razvačite?
    Ja te kugle do pola razvijem s oklagijom(velika tanka), rastresem malo na oklagiji da se od težine recimo razvuče još na sredini i dalje lagano s rukama razvlačim koliko se da.
    Po par puta pređem sa svih strana.
    Odrežem rubove i dalje po želji slažem, rolam...

  22. #22
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Ma nikakva oklagija kod mene..ja sve razvučem rukom i sve bude savršeno tanko..moje tijesto je dosta mekano za oklagiju

  23. #23
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Ni kod mene nema oklagije. Razvučem ga rukama začas. Kad sam ga prvo razvaljavala lijepilo mi se pa sam morala posipavati brašnom, pa bi mi se opet negdje zalijepilo, pa bi mi cijela kuhinja bila jedna jako prljava prostorija. Kuglicu prvo razvučem malo u zraku, bacim je na stol i onda natežem po stolu dok mi se ne učini da je dobro

  24. #24
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    malo posipam sa brašnom i onda razvučem na rukama dok je tijesto u zraku ,stavim na stol i polako razvlačim podjednako na sve strane

  25. #25
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Ja posipam s brašnom dok baratam s oklagijom, poslije ne. Malo je posušim i pred samo slaganje pokapam s uljem.

    Dok nisam uvježbala s oklagijom, onda sam kugle držala premazane s uljem i razvlačila s rukama i užasno su mi leđa boljela.
    Kad ostoje tako s uljem 15-30 min. super se daju vući i puno su ukusnije te pite al kao što rekoh leđa me boljela.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •