Ovaj recept sam napisala skroz OT na nekom drugom topicu, pa kad sam si već dala truda evo ga i kao posebne teme, ako slučajno netko traži:
na šalicu 1 do 1 i pol žličica kakaa, zakuhati sasvim malo vode i pofuriti (kakao se vjerojatno skladišti i transportira u jako nehigijenskim uvjetima). Promješati kakao s tom vrućom vodom, kao kad radite Bianku, ali bez šećera. Onda dolijte hladnog mlijeka.
Za ekstremne slučajeve trudničke žgaravice: napraviti isto ali u omjeru od litre mlijeka i 1-2 velike žlice kakaa. Možete nakon što kakao promješate u malo vruće vode uliti direktno u bocu hladnog mlijeka i držati u frižideru.
Kad je bilo najgore pila sam 1 - 1 i pol litre, a kad god sam morala izaći pred kraj trudnoće (bila je gadna pripeka) zaledila bih litru čarobnog pripravka u plastičnoj boci i nosila u torbi, pa bih kako se otapalo pomalo pila. Tako me nije bilo strah da se ne pokvari, i bilo je baš osvježavajuće.
Ne znam da li bi djelovalo isto i da je toplo, kad je meni trebalo bilo je ljeto pa mi je odgovaralo ovako.