Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: njega bebe

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno njega bebe

imam bebu od dva i pol mj...i kupam ga u cistoj vodi, tu i tamo dodam par kapi sempona za bebe, al rijetko...i ne tretiram mu tijelo nicime...koza mu nije ni suha ni masna, sve je normalno...ali zanima me da li je potrebno da mu recimo nakon kupanja malo umasiram u kozu neki losion il mlijeko za bebe? ili nije potrebno? hvala

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj malac ima suhu kozu pa ga kupam u uljnoj kupki i ne mazem ga s nicim, osim pregiba (vrat, pod rukom, prepone) sto mislim da bi i ti trebala jer se, barem moj, oznoji pa mu se zacrveni. Ja mu to mazem s obicnom pavlovicevom kremom za guzu.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja mislim da nije potrebno bebinu kozu nicim mazati, ako je sve ok. pogotovo ne kojekakvim losionima

ja svog masiram uljima, ali zbog pristica, a ulja su prirodna.

ako bas imas potrebu mozes ga tu i tamo izmasirati maslinovim ili bademovim uljem

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja kupam u vodi s par kapi ulja, tu i tamo namažem pazuhe isto s uljem ali doslovce 2-3 kapi razmažem prstima pa utrljam ispod pazuha

guzu mažem JGL masti ali sad čak ni ne svaki put jer vidim da nema potrebe

moja beba (da ne ureknem) ima zaista dobru kožu pa stvarno ni nema potrebe za nekim posebnim mazanjima

osobno mislim da čim manje tim bolje, osim ako je koža sama po sebi neka problematična, u suprotnom mislim da će pretjerana uporaba kozmetike u tako ranoj dobi samo izazvati pretjeranu suhoću a ionako miriše sami po sebi

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

koksy, mazem i ja nakon svakog kupanja, to obavezno pazim, te pregibe... znaci, u biti dok je dobro nema potrebe da ubacujem ista dodatno....hvala curke

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne mažem ga ničim
    kad se kupamo, stavim samo malo kupke A-derma pedijatrijska linija i to je to
    guzu mažem samo navečer, prije spavanja, zadnje prematanje i to malo- dječjom masti

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kupam ju u vodi s maslinovim uljem.
    maem s nekom kremom od moje tete farmaceuta, samo guzu i pregibe

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi se kupamo samo u vodi i ne mažemo se ničim.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi se kupamo u čistoj vodici
    nakon kakanja mu ponekad namažem guzu Jlg kremom
    imao je nekakve osipe na početku pa smo se radi toga tada povremeno kupali u mustelinom stelatopija sidentu
    imali tjemenicu pa smo koristili mustelinu pjenu
    sada više ništa
    jedino kad ga masiram koristim ulje

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

....podizem...pedijatrica je rekla da mi bebuska ima suhu kozu,dakle na mamu...
    plus sto je na otpusnom napisano lagane urtikarije...ali zacrveni se tako na flekice samo kad place,jako vuce kod dojenja itd...kad se probudi nakon par sati sna lice je skroz cisto....

e,sad gule joj se noge i stopala,to sam citala je normalno,ali vidim poceo je jako i trbuh...moguce od mrezice koja drzi sterilnu gazu preko pupka...
    nisam je mislila nicim mazat (zasad samo brisem tetrom umocenom u caj od kamilice) ali mislim se da bi trebala....

kupila sam bademovo ulje a patronazna mi je rekla neki dan da ako cu mazati dijete da nikad nesmijem cijelo tijelo,nego npr. danas prednju stranu a sutra ledja...
    ovo mi je prvi put da tako nesto cujem,jeli ima netko takva saznanja?
    neznam koje bi bilo objasnjenje za to.....

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Koliko znam, normalno je da male bebe u prvih mesec dana imaju suvu kozu jer su bile do tad u vodi. To se brzo sredi. Mom su nogice bile suve narocito i perutale se, panthenol obicni je za ovo najbolji.

Inace bebu ne mazem ni sa cim osim ako primetim nesto crveno (desava se na vratu od znoja da se zacrveni i sl.)
    Posljednje uređivanje od lady.x : 23.08.2011. at 11:20

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam svojoj mazala samo one dijelove tijela koji su se jako perutali, najprije su to bile noge pa ruke pa trbuh i nakraju čak i leđa...ja sam mazala chiccovim uljem koje je dobro i za tjemenicu koje smo vrlo malo imali pa je otišla sa dva mazanja. Za ovo da nesmije cijelo tijelo prvi put čujem, moja beba je ležala na neonatologiji i tamo su je nakon kupanja namazali cijelu sa uljem čak i glavu...možda će se javiti netko tko zna...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji klinci su po rođenju bili skroz suhe kože, perutalo im se cijelo tijelo, i ruke i noge i trbusi i čelo i glave. nisam ih ničime mazala, to je normalno i prođe samo od sebe za par tjedana, a nakon toga je koža prekrasna.
    btw, kamilica isušuje kožu.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ma daaaj,odakle ti to?
    googlajuci o kamilici samo nailazim na clanke tipa:
    Ako imate problema s kožom ili jednostavno želite ljepšu i njegovanu kožu dovoljno je jednom tjedno umiti se čajem od kamilice.

Ja se mazem losionom koji sadrzi kamilicu jer je za osjetljivu kozu...u samponu za osjetljivu plavu kosu koji koristim je isto kamilica.....
    Mama mi je pricala da je meni i sestri prala guzu u kamilici i da nikad nije bilo ni pinkicu crvenila... (a hranjene smo adaptiranim)

Ma zasad odoljevam icim je mazat ali svaki put kad je presvlacim i vidim to silno peturanje dodje mi da ju namazem...uf....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma ne moras je mazat, moj se ovaj mali perutao i odperutao u tjedan dana. Nicim nisam mazala. Sven se duze perutao i to poprilicno, ni njega nisam mazala.

Mene muci sto ovaj malac dobiva jak osip po licu, pristic na pristicu, pretpostavljam od znoja jer izbija pa se povlaci par puta kroz dan. Bude i po trupu pristica ai ne toliko puno. Jel bi trebala to s cim tretirati il da pricekam da produ vrucine?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Mene muci sto ovaj malac dobiva jak osip po licu, pristic na pristicu, pretpostavljam od znoja jer izbija pa se povlaci par puta kroz dan. Bude i po trupu pristica ai ne toliko puno. Jel bi trebala to s cim tretirati il da pricekam da produ vrucine?
    Prvi put, zimska beba, suhi zrak od grijanja, bila sam sva u panici u ovoj prištavoj fazi, mazala sam svime čega sam se sjetila, samo nisam htjela kortikosteroidima - i trajalo je cca 3-4 tjedna.
    Drugi put, ljetnja beba, prištava u najvećim vrućinama, nisam ničim mazala - i trajalo je cca 3-4 tjedna.
    Nekako mi se čini da to treba samo proći.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja je imala isto tako suvu i perutavu kozu po rodjenju,i meni su rekli takodje da se ne sme cela beba namazati,
    zato sto bebe disu kozom a krema to sprecava.
    Pa sam onda prvih dana malo mazala tamo gde je bilo najkriticnije,i gde je kozica cak i popucala i pravile se krastice.
    na zglobovima ruku i nogu najvise.
    Sto se lica i pristica tice,najbolja je voda.Treba bebu cesce umiti da se pristici slucajno ne inficiraju,i to je dovoljno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ta fora s kamilicom kao s nečim blagim i nježnim za kožu je totalni mit i preporučuje ga samo starija ekipa.
    danas ti recimo, kad beba ima konjuktivitis, naglase da nipošto ne ispireš okice kamilicom jer isušuje - a prije je to bio standardni "lijek" za krmeljave upaljene oči.

koksy, ti prištevi su ili ono hormonalno čišćenje, ili od vrućine. i jedno i drugo prolazi samo od sebe, a najbolje što možeš učiniti je prati bebu čistom vodom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    koksy, ti prištevi su ili ono hormonalno čišćenje, ili od vrućine. i jedno i drugo prolazi samo od sebe, a najbolje što možeš učiniti je prati bebu čistom vodom.
    ili treće atopijski dermatitis,takje kod nas.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I moj mali je još od rodiišta vukao tu suhu, perutavu kožu. Dr. ga je (da popravi stanje ) namazala Johnsonovim uljem "s lavandom". Zaboga...

Uglavnom, ništ` ja to nisam tretirala, prošlo je samo od sebe za par tjedana. I perutanje i prištići i crvenilo.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

pitala jucer pedicu za kamilicu - i ona rekla da isusuje! ja prolila caj i evo sad duperamo samo vodu!
    zazmirim na perutavu kozu da je ne namazem....
    ma ja imam jako suhu kozu koja se peruta ako je ne mazem pa onda mahinalno mislim da je njoj isto tako....

i moja je koksy dobila pristice po vratu od znojenja,njih sam bila malo Bepanthen masti namazala,ali eto necu vise ni to!
    drzim je obavezno dok dojim sa tetrom u ruci da smanjim znojenje i to je to....

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Curicu sam mackala tu i tamo, sa više krema i sl., zapravo više da sebe umirim i da kao imam osjećaj da nešto poduzimam - no, rezultat je isti kao i sad s malim kojeg nisam mazala. Ipak, neku kremicu imam doma, ali ju koristim ja - za ruke!

Malom čak više ne mažem niti guzu!

Voda, voda, voda!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ili treće atopijski dermatitis,takje kod nas.
    i kod nas, ali mislim da je dorian premali da bi mu počeo atopijski. on obično prvi put iskoči s 4 mjeseca.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma mislim da je bas znoj jer mu pristici izbiju na onoj strani lica na kojoj lezi dok doji. Dobio je i par po vratu. Umivam ga svako malo, navecer poslje kupanja samo u vodi produ i ti pristici.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Moram komentirat što mi je danas patronažna rekla. Kako je najbolje djecu prati samo u vodi, bez šampona i guzu isto tako, nikakve maramice, jer se danas djeca rađaju osjetljivija nego prije Odakle joj taj zaključak?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    i kod nas, ali mislim da je dorian premali da bi mu počeo atopijski. on obično prvi put iskoči s 4 mjeseca.
    mom najmanjem je iskočio s mjesec dana,maloj s 3

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Moram komentirat što mi je danas patronažna rekla. Kako je najbolje djecu prati samo u vodi, bez šampona i guzu isto tako, nikakve maramice, jer se danas djeca rađaju osjetljivija nego prije Odakle joj taj zaključak?
    tak i ja svoje perem a najmanji je prek godinu dana

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Slažem se u potpunosti s tim. Ali mislim da danas sve više djece ima alergije zbog raznih kemikalija u proizvodima, a ne zato jer se djeca rađaju osjetljivija nego prije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Slažem se u potpunosti s tim. Ali mislim da danas sve više djece ima alergije zbog raznih kemikalija u proizvodima, a ne zato jer se djeca rađaju osjetljivija nego prije.
    pa sad moji nisu kemijani, a opet su alergičari jakog stupnja,moji su ipak preosjetljivi na sve okosebe,zašto to nitko ne zna.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ma ona je mislila kako su djeca alergična na proizvode za njegu jer se rađaju osjetljivija.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne mogu zamislit da bi se tuširala samo u vodi

isto tako kako ne mogu zamislit da bi svoju djecu od 17 mjeseci kupala u čistoj vodi nakon što smo pola dana proveli u kombinaciji parka, besprekidnog trčanja, dodirivanja svega do čega stignu, maženja cuckića itd.....pa masu puta dnevno peru ruke, ali ne samo u vodi, ja ne znam kako bi si oprala hartave ruke sa čistom vodom, stvarno, uputite me ako sam u krivu

naravno sa nečim što se propagira kao dječje bez raznoraznih kemija unutra ( koliko toliko tome vjerujem, ali ne mogu to izbaciti isto kao što moram kupiti voće i povrće za koje nisam sigurna je li nečim tretirano jer nemam drugog izbora )

za bebice koje se još slobodno ne kreću smatram da je doista dovoljna samo voda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u pravu je za pranje u vodi.
    ali nisu djeca osjetljivija, nego su svi ti proizvodi čista kemija, a pogotovo maramice. ja ih koristim u krajnjoj nuždi, tipa kad mijenjam pelenu negdje gdje nema tekuće vode. inače guzu perem isključivo pod mlazom vode, bez ikakvog sapuna. i kupam u čistoj vodi bez sapuna.
    ove starije naravno da operem sapunom ako su baš zmazane, ali ako su recimo samo znojne ne koristim sapun. često i sebe perem samo vodom, ine smrdim niti sam prljava niti sam bolesna, pa recite što hoćete

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj ima 19 mj. pa ga perem uglavnom samo vodom. Ruke, noge i guzu perem sapunom (Alverde ili Weleda), a cca jednom tjedno i kosicu (Alverde ili Weleda). I sebe po ovim vrućinama samo isplahnem vodom. Sad sam nabavila domaći sapun i postepeno prelazimo samo na sapun i vodu (dok potrošimo sve kupovno).
    Uvijek sa sobom nosim bocu s vodom pa ne koristim vl. maramice.
    Posljednje uređivanje od kljucic : 26.08.2011. at 23:16

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja svoju tu i tamo kupam u kadici nekad sa sapunom, a svakodnevno je perem pod mlazom vode bez ikakvih dodataka. I to kad su ove vrućine više puta na dan, a i nakon svakog punjenja pelena!
    I tako sam sama nekako odlučila i nadošla na to!

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Moja curka, 8 mj kupana isključivo i samo u vodi...i poslije ju nikada ni sačime nisam mazala...koža savršena, hvala Bogu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •