Stranica 11 od 30 PrviPrvi ... 91011121321 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 1492

Tema: Iuvenilni idiopatski artritis kod djece

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jeste li kod iste dr,pretpostavljam da jeste cim se srecete?
    Sta kaze njena mama,ako nekad razgovarate,kako je podnela sve te godine mtx?Jeli svih 5g pod injekcijama?
    Da,mtx koliko pisu je najefikasniji bas kod poliartikularnog oblika...koliko ta devojcica ima godina,a sa koliko je dobila JIA?
    Ja samo ispitujem ko islednik...
    Danas nigde ne idemo,za promenu da se A.malo odmori...u petak tek kod ocnog a sutra cemo najverovatnije pokusati da joj izmerimo ocni pritisak...sad ispada da na svakih 2 nedelje moramo to ponavljati,srecom mislim da s navikava i da pocinje da saradjuje,iako je nekontaktna metoda...
    Pitanje za sve Imaju li vam deca ceste promene raspolozenja,tipa sad su super,za 5 min agresivni,vicu,pa se opet maze itd?Moja A.ima jako,ne znam jeli to zbog lekova,proleca ili i inace to taj period?
    Andjeli,kad vi ponovo vadite nalaze?Treba li uskoro da ponavljate SE?
    Kate,kad vi ono na kontrolu?
    Nista ne znam sta je sa Sanidom,oni su isto sad ja vec mislim godinu celu pod mtx,kako E.podnosi?
    Pozdrav

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da kod iste smo doktorice,ja sam vam pisala mail neznam jesi pročitala još sinoć pa vidi imaš detaljnije.
    Mama je ok i sa 2 g su joj dijagnosticirali JIA I JAKO DOBRO PODNOSI MTX JEDINO JU BOLI KAO I MOJU NAKON SAME PIKICE.
    Mala ima 8,5 ako se nevaram, A što se tiče agresivnosti i promjene raspoloženja to pripiši MTX,on izaziva sve ovo što si navela,i kod moje je tako sad bi plakala,pa bi se svađala pa da ne nabrajam,ali nesmije im se popuštat.Meni bude teško što moram upotrijebit malo stroži pristup ali znaju oni to iskoristit.Nedam da prevlada i da se ostatak moje razdragane ekipe osjeća zakinuto,bojim se jer kad dođe pubertet gubimo onda svako pravo glasa.Zato blago sa njima ali u podlozi ipak strogo,kod mene zasad još pali,pa ćemo vidjet dokad.
    Na kontrolu idemo tek za dva mjeseca malo nam se sele bolnice pa zbog toga ali bit ću u toku jer prima injekcije u bolnici,a ako nedaj bog bude joj loše nemoram čekat.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

netko je spominjao osnivanje udruge
    dakle nećete vjerovati, pronašla sam udrugu koja već postoji
    UDRUGA ZA DJECU I ODRASLE SA REUMATSKIM OBOLJENJIMA
    PUT DO ZDRAVLJA
    SANJA RAŠIĆ - PREDSJEDNIK
    DARDA, SV. IVAN KRSTITELJA 69
    upisana udruga u službeni registar udruga u RH 12.09.2007.
    za one koji ne znaju Darda je mjesto u Osječko-Baranjskoj županiji
    nisam našla nikakav mail, ako nađem napisat ću ga

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

EVO PRONAŠLA SAM!!!

Udruga put do zdravlja
    Opći podaci Dosadašnji rad Financijski podaci Volontiranje Sponzori Kontakt
    Tražitelj donacija
    Udruga ima 20-tero djece koja boluju od reumatoidnog artritisa ,te ostalih skupina ove progresivne bolesti.
    Kako i kome pomaže
    Udruga pomaže djeci i roditeljima kroz edukacije sa liječnikom, informiranje o novostima i sa strane humanitarnih akcija.
    Statut udruge
    Udruga je osnovana 30.08.2007.g.
    Na temelju članka 11.stavka 2.i 3. Zakona o Udrugama (NNbr.88/01) Osnivačka skupština udruge Udruga za djecu i odrasle sa reumatičnim oboljenjem održana dana 30.08.2007u Dardi donjela je STATUT.
    Djelatnost
    Udruga obavlja sljedeće djelatnosti; poticanje zdravstvene prosvjećanosti pučanstva radi učinkovitije borbe protiv reumatoidnog artritisa, planiranje projekata usmjerenih boljitku u liječanju,suradnja sa sličnim Udrugama , poticanje svim oblicima da se pomogne djeci i odraslima, organiziranje humanitarnih akcija.
    Ciljevi
    Ciljevi Udruge su; uspostaviti suradnjun sa roditeljima , informirati članove , educiranje članova sa liječnicima,pomoć roditeljima (razmjenivanje osobnih iskustava, i iz prihoda Udruge),infopult (gdje će svaki građanin dobiti potrebnu informaciju o bolestima),prikupljanje i raspodjela humanitarne pomoći,razni dr. ciljevi u smislu poboljšavanja života djece i odraslih.
    Kako će se upotrijebiti
    dobivena financijska sredstva
    dobivena sredstva će se upotrijebiti za pomoć i potporu roditeljima tijekom boravka izvan Osječko-baranjske županije koji borave u Zagrebu .
    Opći podaci
    Datum osnivanja - 30.08.2007.
    Osnivači - Osnivači Udruge su; Sanja Rašić, Dejan Rašić i Jasmina Matković.

Broj u Registru Humanitarnih udruga Republike Hrvatske - 14002468
    Životopis osnivača ili predsjednika organizacije
    Životopis predsjednika Udruge: Zovem se Sanja Rašić. Rođena sam 21.08.1983.g u Osijeku. Završila sam srednju školu u Osijeku Trgovačka škola Osijek- smjer prodavač. Udana sam i imama kćerku koja boluje od Idijopatskog juvilarnog artitisa , te sam odlučila pomoći i svoj život posvetiti kronično bolesnoj djeci koja boluju od te neizlječive bolesti kroz humanitarni rad i volonterstvo te borbu i prava ove djece.
    Dosadašnji rad
    Udruga je organizira svake godine dječje kreativne radionice , izlete ( kopački rit i zoo osijek) , predavanja sa liječnicima, savjetovalište dva puta u tijednu , posjet djeda božičnjaka i podjela paketića , radionice za mame gdje mame od djece vrijedno rade za paketiće pred Božić i Uskrs te organiziramo u Dardi ( kino dvorana ) sajam prodaje proizvoda napravljenih u Udruzi tijekom trajanja radionica.
    Osvrti iz medija
    O Udruzi se pisalo u Glas Slavonije, Slavonski Dom (baranja), Radio Baranja, Radio HRT Osijek, STV televizija i dr.
    Financijski podaci
    Primatelj, ime - Udruga za djecu i odrasle sa reumatičnim oboljenjem PUT DO ZDRAVLJA
    Adresa - SV. I. KRSTITELJA 69, DARDA
    Banka i poziv na broj odobrenja - PBZ Privredna banka Zagreb
    Broj računa primatelja - 2340009-1110301850

Volontiranje
    Udruga ima 35 redovnih članova , te 15 volontera koji aktivno rade i pomažu za bolji rad Udruge i pomoć djeci.Udruga je od nedavno dobila kumu Udruge gđa; Jasna Odorčić - glumica.
    Sponzori
    Županija Osječko-baranjska,
    Općina Darda, Trgovina Betty Lug, Kopački rit(donacija jed. izleta), Zoo Osijek ( donacija jed. izleta), Knižara Kartel Darda(donacija za školu),Internet Trgovina Adora Okučani.
    Kontakt
    Udruga put do zdravlja
    E-mail : put.do.zdravlja@os.t-com.hr
    Telefon: 031/740-099
    Telefaks : 031/740-362
    Mobilni telefon : 099/ 597-0414
    Adresa: SV.I.Krstitelja 69, Darda
    Osoba za kontakt : Sanja Rašić

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Smartina svaka čast,jesi se čula sa tom gospođom gdje se liječi malena, žena mi zvuči poznato.
    Mislim njeno ime negdje sam je već čula da je spominju,lijepo je to i skidam kapu.Treba od nekud početi i nadam se da ćemo moći svi da olakšamo našoj djeci a i jedni drugima da što kvalitetnije i laše podnesu ovu bolest koja nimalo nije bezazlena kao što se misli.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

poslala sam mail, ali mi se još nitko nije javio
    vidjet ću sutra

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ajde baš mi je drago i javi nam pozdrav.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

slala sam mail ali nitko nije odgovorio, vidjela sam da su me zvali na kućni telefon, ali nisam bila kod kuće tada...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

smartina, vidjela sam na forumu zdravlja da su se registrirali kao putdozdr, vjerojatno će se javiti

Mi službeno u REMISIJI, ukinut Movalis!!!!!

Kaže dr ima dosta djece koji imaju samo jednu epizodu i nikad više......

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

kate tako mi je drago zbog vas!!!!
    hvala bogu na lijepim vijestima :D :D :D

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

fala,fala :D

Samo da znate da od kortikosteroida primjenjenog u zglob može nastati lokalna potkožna atrofija masnog tkiva s hipopigmentacijom. Izgleda kao stanjena koza skroz i nema pomoći od vježbanja, elektrostimulacije...samo rastom djeteta može proći (uglavnom i prođe)
    E mi smo to zaradili..i to se netipično pojavilo nakon 2 mjeseca s vanjske strane koljena

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

to se i kod lucije dogodilo poslije punktiranja desnog skočnog zgloba, ali dr H je rekao da se ne zabrinjavamo previše, pa se eto ne brinemo previše
    samo eto što je ona tamnputa pa se vidi malo, tj ja vidim zato što znam da je to tu...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Re: Iuvenilni idiopatski artritis kod djece

Citiraj andjeli prvotno napisa
    molim sve roditelje koji imaju dijete sa reumatskom artritisu da se pridruže ovom mom problemu.
    lijep pozdrav piše vam sanja i imam dvije kćerke koje boluju od jia pošto neke mame su se raspitale za udrugu PUT DO ZDRVLJA pa evo nas pišite ,pitajte i ja sam sa vama na zahtjev jedne mame iz vinkovaca sam odlučila se na ovaj forum .pozdrav

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pozdrav za tebe i hvala sto si nam se pridruzila!
    Naravno da nam je svako iskustvo dragoceno,a narocito ce biti tvoje,s obzirom da nismo imali do sada roditelja ukljucenog koji ima iskustva sa dvoje dece koja se bore sa ovom dosadnom boljkom...
    Ako mozes napisi nam poblize kolike su ti devojcice,kad su obolele,kako guraju,koja im je terapija...i sto se mene tice,mene najvise zanima imaju li uveitis i ako ne daj Boze imate i ta iskustva oko toga me sve zanima...
    Jos jednom dobrodosla

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Dobro nam došla mama Sanja.
    Dvoje djece i oboje imaju JIA
    ,ma ja sam se bojala i još se bojim svoje troje ostale djece non stop prepipavam i pregledavam.
    Drago mi je da si se javila, i napiši koliko su stara djeca, za početak neću te previše gnjavit.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sanja dobrodošla, hvala ti što si se javila!
    za tebe i tvoje cure
    Ako stigneš poviri koji put i na forum zdravlja...

Mene zanima slijedeće, ako uspiješ:

1. dob curica i kad se JIA pojavio
    2. koji zglobovi su u pitanju
    3. kakve lijekove primaju
    4. koliki ANA je tvojim curicama
    5. da li su imale urinarne infekcije (ako da ,koja bakterija)
    6. da li su imale beta hemolitički streptokok grupe A
    7. da li možeš probleme povezati sa cjepljenjem protiv rubeole
    8. da li u obitelji imate reumatske bolesti
    9. što je krv pokazivala da je izvan granica, općenito kakvi simptomi su bili (ukočenost, otok...)?
    10.poduzimate li nešto alternativno?

Pozdrav od mene

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

dobro došla sanja
    jako mi je drago što si se javila ovdje, evo vidiš koliko nas puno ima, nažalost
    to sa jia je grozno, a kada je dvoje djece oboljelo odjednom dvaput je gore, ali tu smo, možemo ti biti velika podrška barem ovako

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Samo nas je 8 registrirani,jako malo a toliko djece ima sa JIA,jedna mi je mama nedavno rekla da se ostavim ja interneta i foruma nepotrebno trošim vrijeme.
    Iskreno iznenadila sam se jer i njeno dijete ima JIA i naprotiv svaka sekunda provedena sa vama vrijedi puno više.Naučila sam se lakše nositi sa ovom bolešću.I znam da me netko razumije i zna šta znači kad kažem BOLI JE KOLJENO.Nemoram ništa više reći ili napisati dovoljno mi da mi Kate kaže stavi oblege od kupusa
    Pozdrav svima.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam valjda jedina mama koja nije stavljala obloge od kupusa, ali se pridružujem kupus sekti
    a moja baka sve rješava biljnim lijekovima, ovo je za ovo, ono je za ono
    a ona mama, nije mi jasno, u današnje doba kada su informacije tako važne, a ova bolest prilično neshvatljiva za sve... nemam riječi, ali to njen izbor

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A neznam gdje bi ja to mogla iskopati informacije o JIA,kad nam je krenulo ovo sa artritisom ja sam tri knjižnice obišla da bi našla knjigu...........ali naravno nema što je meni potrebno.
    I ako sam našla to je bilo na kapaljke,a u ostalom izgubila vremena i vremena hodajući.Ovako kad mi padne na pamet dva klika i eto mi potrebni informacija,a tko zna možda mi budemo prve mame koje ćemo onako grupno izdati knjigu

"PAMETNE MAME U BORBI PROTIV ARTRITISA"

ha šta mislite cure.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jako dobar naslov, lako pamtljiv, ne predug sve u svemu savršen...
    mame su zakon :D

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj kate prvotno napisa
    Sanja dobrodošla, hvala ti što si se javila!
    za tebe i tvoje cure
    Ako stigneš poviri koji put i na forum zdravlja...

Mene zanima slijedeće, ako uspiješ:

1. dob curica i kad se JIA pojavio
    2. koji zglobovi su u pitanju
    3. kakve lijekove primaju
    4. koliki ANA je tvojim curicama
    5. da li su imale urinarne infekcije (ako da ,koja bakterija)
    6. da li su imale beta hemolitički streptokok grupe A
    7. da li možeš probleme povezati sa cjepljenjem protiv rubeole
    8. da li u obitelji imate reumatske bolesti
    9. što je krv pokazivala da je izvan granica, općenito kakvi simptomi su bili (ukočenost, otok...)?
    10.poduzimate li nešto alternativno?

Pozdrav od mene
    Odgovori;1)Moje kćeri su stare 6.g i 3.g .starija kćer boluje već 3.g .2.)starija kćerka-lijevo koljeno , mlađa stopalo.3.) lijekovi koje trošimo-medrol,folacin,ranital,dalsy sirup 8.) majka -RA pozitivan tj,"nasljedno"9.)mlađa kćer-sve u redu po krvi 6.mj otok lijevog stopala -ustanovljeno MG- nakupljanje aktivnosti tj.dr.bukovac po simtomima misli JIA- još uvijek u obs. starija kćer-ukočenost lije.koljena,velika sedim. i ostalo katastrofa - punkcija nekoliko puta ponekad nakon 20 dana ponovno pakao i nikad dosta kraja ostaje samo nada koja liječi sve i mame koja traže više za prava svoje djece.

Nekoliko pitanja za vas;
    1.-djeca koliko su stara-dječak ili curica i dob
    2.-koliko dugo boluju djeca od JIA ili RA
    3.- da li koristite ove lijekove ;sandimun sirup,sulfalazin,etanercept .
    4.- probali bilo šta drugo.
    5.- odakle ste, kako putujete,koliko često ....
    6.- gdje se liječite?
    7.-da li ste zadovoljne svojim informacijama od liječnika.
    8.-koristite invalidninu -koliki postotak
    9. neču više imam mnogo pitanja za vas kao i vi za mene ali alternativu nismo probali , nego ima nešto drugo što razmišljamo- homeopatija......

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nekoliko pitanja za vas;
    6.- gdje se liječite?
    9. neču više imam mnogo pitanja za vas kao i vi za mene ali alternativu nismo probali , nego ima nešto drugo što razmišljamo- homeopatija......

1-.Moja kćer je stara 6 i po godina.
    2-JIA joj je dijagnosticiran od 3 godine(lijevo koljeno )
    3-prima injekcije MTX svaki tjedan,folacin,ibuprofen,i peptoran.
    4-osim multivitaminski sirupa,kojekavih sokova tipa "NONI"
    5-iz Zagreba i
    6-na Šalati kod dr Bukovac idemo svaki mjesec i pol na kontrolu.
    7-Što se tiče naše drage dr Bukovac ja sam prezadovoljna.
    8-ne koristim invalidninu,samo većani doplatak i produženi porodiljni do 7
    9-o homeopatiji sam i ja razmišljala ali tako sam i odustala,malo sam skeptična.
    Eto ukratko.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

1. 4,5 godine, curica
    2. prvi simptom s 2,5 (samo otok: lijevo koljeno 07/2007, pa blago desno koljeno 05/2008)
    3. ne. koristila je jedino Movalis, ali sada ništa. Punkcija jednom svakog koljena (uspješna)
    4. idemo na bioenergiju već 6 mjeseci (par puta mjesečno), išli na homeopatiju, koristili Vitafon, kućna masaža svaki dan....
    5. ZG
    6. idemo u Klaićevu kod Harjačeka
    7. "uzdaj se u se i u svoje kljuse"
    8. ne
    9. naočigled otok je spadao od obloga od Kupusa
    10. Savjet: Najzdravija moguća prehrana, vjezbice svaki dan, boravak na zraku, izbjegavanje stresa i infekcija, masaža i tek onda sve ostalo kao pripomoć

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vidim da sam propustila gore zabavu, super naslov

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moju kćer je pregledalo ukupno 8 lječnika (pedijatri, ortopedi, hitna) i zaključak je bio da će OTOK proći sam od sebe bez lječenja, uz mirovanje. Otpustili nas s kontrole trajno bez gledanja UZV, ali meni je naizgled otok bio vidljiv i dalje mjesecima...

No, u svojoj pedijatriji sam vidjela istu sliku otečenog koljena i na svoju ruku otišla kod reumatologa Harjačeka koji postavlja dijagnozu "neadekvatno lječeni reaktivni artritis" .....
    no kako se drugo koljeno pojavilo izvan prvih 6 mjeseci dobija dijagnozu "oligoartikularni juvenilni idiopatski artritis"

Novi ortoped u našem životu (kojem sam otišla privatno da shvatim sve o UZV pregledu) veli nije 100% JIA, već dijete ima nasljedno (od mene)povećanu elastičnost zglobova (joint hipermobiliy) pa joj to stvara probleme kod doskoka (a ona stvarno skače non stop).

A ja mislim da se njoj sastalo svašta po marfijevom zakonu. No definitivno je aktivirano nekom od silnih infekcija koje je tada imala.
    I tako idemo na sve strane na kontrole, uzimamo u obzir i "ćirbu-ćiriba"
    a ja sumnjam u:

cjepivo protiv rubeole (priorix ili Moparu kod nas)
    streptokok BHSA
    urinarne infekcije (proteus mirabillis posebno)
    vodene kozice

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nekoliko pitanja za vas;
    6.- gdje se liječite?

1. moja je Lucija sada 4,5 godine
    2. jia se pojavila prije skoro 2 godine, u srpnju 2007. godine, otok lijevog koljena, u vkci mislili da je tumor
    3. trenutno smo na mtx 4tbl x 2,5 mg petkom, svaki dan nalgesin od 275mg, pola tbl ujutro pola navečer, i folacin tablete četvrtkom, petkom i subotom
    4. probali smo i povremeno pije: zeleni med, aloe vera berry nectar, obični med
    5 iz nuštra, na kontrolu idemo otprilike svakih mjesec do tri mjeseca najduže kako dr odredi, i svakih 5-6 mjeseci kontrola očiju u vkci
    6. liječimo se kod dr Harjačeka na Klaićevoj
    7. zadovoljna jesam, iako mi puno toga ne bude jasno...
    8. invalidninu ne koristimo, predala zahtjev prošle godine i odbili nas
    9 homeopatiju nismo probali. hoćemo li ne znam... možda bi trebali

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jedna stvar koja me zanima kate
    spominjala si da idete kod bionergičara, jeli on/ona rekao da dok ste kod njega na tretmani ne bi trebali uzimati nikakve lijekove, terapiju
    mi, tj. moja mama je našla neku gđu koja se bavi tim, i rekla joj za luciju, na što je ona rekla ako želimo dolaziti k njoj moramo se ostaviti lijekova bilo koje vrste jer se jedno s drugim ne slaže
    i to je ona jako ozbiljno mislila, pa mi nije jasno, a probala bi i s tim vidom terapije, ali ne mogu joj ja na svoju ruku ukinuti terapiju, onda ne moram ni ići kod dr

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bioenergija

Mi idemo kod Nade Bolić, 40 godina se bavi time. Pola mjeseca je u Osijeku, pola u ZG, ali dolazi i gdje je zovu, često posjećuje teške pacijente u bolnicama...Bitno je samo da osoba nije počela sa zračenjem (kemoterapija može) jer joj to uništava energiju..
    http://www.nada-bolic.com/
    Samo drži ruku na oboljelom mjestu (150kn pola sata), dva pacijenta istovremeno, sve izgleda "šarlatanski", onako sjedi se u dnevnom boravku, gleda se TV uz tretman... ali rezultata ima. Neki čak dolaze skidati dioptriju djeci, nevjerojatno sve zvuči, ali definitivno ona ima neku moć.

U posljednjoj areni je veliki članak o njoj (nisam je još kupila, ali trebala je izaći u ponedjeljak)

Nikada nije tražila da se skinemo s terapije (ni mene ni druge pacijente)
    ali sam čula da je jednom komentirala da kad radi tretman, ona zapravo prvo "počisti" lijek iz organizma...

Usput kod homeopatije, dijete ne smije biti na metotrexatu da bi bila učinkovita jer se medjusobno pobijaju pa nema smisla ići, ali ibuprofen (kao i movalis) može

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Smartina jesi primjetila da su nam djeca iste dobi, istog spola i u isto vrijeme otok istog koljena? Hm, mi smo priorix dobili na 1 rođendan, a Lucija? Kozice je preboljela negdje 05/2006

Smartina, morat ćeš češće na kontrole očiju (biomikroskopiju), svaka 3 mjeseca maksimalno ( i za ANA negativne). Promijenjen je algoritam za uveitis kontrolu.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

http://www.brazda.ba/Arhiva/tabid/81...energijom.aspx

Američki liječnici pacijente liječe bioenergijom!
    19. studeni 2007 u 19:42
    3755 Pogleda : 3 Komentara :: :: Naslovnica - Top vijest

WASHINGTON - Bolnice Sjedinjenih Američkih Država počele su koristiti alternativnu terapijsku metodu koja pomaže pacijentima pri bržem ozdravljenju. Čini se kako su tamošnji liječnici ipak napredniji od naših koji odbacuju bioenergetske tretmane, jer u mdicini je vrlo bitno ne naškoditi pacijentu, a u njegovu izlječenju bilo bi poželjno koristiti se svime onim što mu ne škodi već može pomoći.

Javno.com prenosi iskustva nekih od tih liječnika i navodi kako se pokazalo da lagano doticanje tijela i prelaženje rukom iznad njega kod pacijenata smanjuje stres te da se nakon ovakve terapije osjećaju puno bolje. Tretman se naziva ''ljekoviti dodir'', a svakim danom ga koristi sve više američkih bolnica.

Bolničko osoblje drži kako je njihova dužnost puno veća od samoga dijeljenja medikamenata pacijentima, te sve više njih prakticira terapiju ''ljekovitim dodirom''.

Pacijenti koji imaju problema s anksioznošću, depresijom ili stresom, te oni koji se oporavljaju od operacije svjedoče o pozitivnom djelovanju ove metode.

'Ljekoviti dodir'' radi na način korištenja ruku kako bi se utjecalo na ravnotežu energetskih polja u tijelu, koje se tada puno lakše oporavlja od bolesti ili operacije.

I kod nas se taj "ljekoviti dodir" koristi već više od 20 godina, a oni koji se time služe svrstani su u "alternativce", a ta metoda kod nas je poznata kao bioenergetski tretmani. Jedan od onih najpoznatijih i "pionira" na ovome polju bio je zadarski iscjelitelj Zdenko Dumančić, a poznati su u bivšoj Jugoslaviji još bili Veseljko Tomić iz Konjica, Dragan Puač iz Sarajeva, Nada Bolić iz Osijeka, Drago Plečko iz Samobora i mnogi drugi. U svijetu je, pak, najpoznatija Ruskinja Džuna Davitašvili.

Jedno je sigurno: nismo sigurni koliko može pomoći taj vid terapije, ali može odnemoći (džepu) ako iscjelitelji masno naplaćuju svoje usluge.

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da je mama Sanja SOVA broj dva
    pisanje navečer kasno poput mene.
    Mada sam ja sad malo i po danu učestila pa bi možda trebala promjenit svoju slikicu.
    Nadam se da se Sanja nećeš ljutit malo se šalim.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ej kate
    slažem se da bi trebala ići češće na kontrolu očiju, naši dr u vkci bolnici, ali ni u drugom bolnicama nisu se baš sretali sa jia i uveitisom, pa nekad pomislim da je i pomalo nestručan, odem ja na kontrolu s lucijom i prije nego on kaže i taj cijeli pregled mi se ne čini "nešto", ne znam što točno očekujem ali nešto da
    zato sam prije nekog vremena pitala za dr koja radi na klićevoj(oftalmolog) da bi možda luciju i tamo odvela, onda me opet odgovore od toga... ma ne znam, znaš kako kažu mamina intuicija je nepogrešiva, pa se i ja vodim tim, mislim da ću ipak otići k toj dr (zaboravila sam kako se zove)
    a što se tiče dobi i svega ostalog lucija je rođena 03.11.2004., cijepila se nešto poslije prvog rođendana, 2- 3 tjedna ne sjećam se točno, kozice je imala za svoj drugi rođendan, znači 2006. u studenom, a jia se pojavio u srpnju 2007. lijevo koljeno otečeno veličine stisnute šake odraslog čovjeka...
    a bioenergija, ne znam , suprug nije baš za to, on to naziva šarlatanstvom; ja bih pokušala, zašto ne, pogotovo sada kad znam da je gđa i u osijek, to mi je blizu
    a ja se raspisala....
    kada ćete vi na kontrolu kod dr h? mi smo 20.04. u 12.00

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

smartina
    Pokušavam se naručiti krajem mjeseca kod H,ali nitko se ne javlja..

Mi idemo kod oftalmologa iz Klaićeve dr Nede Striber, ali odemo privatno 100kn..pre prekrasna je i preporučam svakako. Vodi Luciju redovito češće na očne kontrole bez obzira na komentare drugih, ti ZNAŠ koliko je opasno i ne može se primjetiti. Nažalost moraš na neki način voditi svoje lječnike..

Biomikroskopija je vrlo jednostavan pregled, traje par sekundi, samo špalt lampom gleda ima li upalnih stanica tj.promjena .. nema tu velike mudrosti, ako ima problema vidi se brzo i lako.

Ja ne odbacujem od alternative ništa unaprijed, ali ni ne vjerujem ničemu unaprijed...za probu sam svega što ne šteti.. svatko reagira drukčije, nekome i placebo pomogne. No svakako je lakše sasjeći nešto u korjenu nego kad već budu jake komplikacije..

U homeopatiji je budućnost, sve više lječnika se uključuje..ideja je fantastična, uzima cjelokupnog čovjeka u obzir, sve tegobe i na osnvu toga daje se terapija..
    a bioenergiju predlažu i neki lječnici, fantastični su uspjesi s neplodnošću..samo ljudi se srame priznati da idu na alternativne tretmane i ja to razumijem, ali ja idem i iću ću još dugo

Predlažem ti da isprintaš par važnijih članaka sa foruma zdravlja za svoje lječnike u vkc...

Marijana, Jacob je dobio kataraktu od uveitisa, užas
    http://jacobsuveitisandjrajourney.blogspot.com/

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo mi se lucija na moj užas žali da je boli ruka
    kada sam je pitala gdje pokazuje mi lakat desne ruke i ručni zglob iste ruke
    ma strašno
    inače je uopće ne pitam boli li je što baš iz razloga ako je nešto boli da mi sama kaže, što je nekoliko puta i učinila
    a i danas nije išla u vrtić jer je imala i temperaturu cijelu noć i jutro i povraćala je 4 puta
    pokušavam je "odgojiti" da bude hrabra, nepokolebljiva i da nema "ne mogu", pokušavati, pokušavati i pokušavati...
    ali ja se sama ponekad ne pridržavam tog svog pravila...
    nemojte zamjeriti, došla mi je "žuta minuta"...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nisam vas nikada pitala jeste li čule za matiju vidasa iz zgb ili okolice, on je sada 10 ili 11 godina, i ima jia, ali uz to i još puno drugih komplikacija uslijed jia
    nedavno sam gledala prilog sa nove tv o njemu i njegovoj mami pa sam ga se sada sjetila, mali je sladak kao šećer, ima dugu kosu i obožava motore, pa su se bikeri udružili i darovali mu četverokotač (motor) jer mu je jako teško hodati i sa štakama a pogotovo bez njih
    mislim da sam tada kada je to prvi put prikazano na tv-u i čula za jia

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ža mi je za Luciju,nemoj se plašit,ovo je vrijeme takvo da se i moja M žali na zdravu nogu.
    Pogledaj dali joj je zglob te rukice topal,i sad vlada rota-virus i može biti da je to u pitanju.
    Normalno je da imaš žutu minutu,kod mene ima ime takođe i zove se
    KRIZAAAAA
    nemislim financijska nego osjećajna i majčinska.
    Zato daj si oduška proći će,ali moraš to izbacit iz sebe paa makar i na ovakav način.Nitko ti nema ništa zamjerit i tu smo da slušamo jedne druge i da si olakšamo koliko god je moguće.
    A za Matiju V sam čula i znam jedino da njemu baš lijekovi i nepomažu i ima po tom dosta problema.
    DRŽI SE

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala draga moja

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nekoliko pitanja za vas;
    6.- gdje se liječite?

1.devojcica,2 i po godine
    2.Jia pocela u 6 mesecu 2008. posle povrede kolena,u isto vreme dijagnostifikovan i uveitis
    3.MTX 10mg u injekcijama,folnu kiselinu dva dana pre mtx i dva posle,imuran 25mg dnevno zbog uveitisa
    5.Beograd
    6.lecimo se u Beogradu,dr Pasic imunolog i dr Stanojevic oftamolog,i trenutno u Istanbulu,dr Tutkun oftamolog i dr Casapcopur reumatolog
    7.nedovoljno,sama se edukujem
    8.ne
    9.homeopatiju probali na pocetku,dobili 2 leka ali morali prekinuti nakon pocetka sa mtx(ne idu zajedno)

Drage dame na forumu znaju kroz sta smo sve prosle moja cerkica i ja,najveci nam je problem uveitis...inace Anja ima poli oblik(imala 9 natecenih zglobova),sada veoma dobro sa JIA ali uveitis se vraca...

Smartina,ne daj se prevarirti,vodi Luciju na redovne ocne kontrole,to je najmanje sto joj mozete kao roditelji uciniti kao prevencija uveitisa...sa njim se nikad ne zna,neka su ga deca dobijala nakon 5 ili 8 ili 15g od pocetka JIA,nema pravila...

Kaca,nista mi nije jasno kod Jacoba,oci mirne sa mtx i humirom vec 6 meseci i op odjednom katarakta od UVEITISA...pitam se od kog uveitisa kad ga dete nema vec pola godine,a ako se pojavila od ranijih upala kako je nisu ranije i videli...i to Foster!!!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da i zaboravila sam pronison tabl 2mg dnevno isto zbog uveitisa...
    Sanja,zasto tvoja kcer ili kceri piju folacin kad ne dobijaju MTX...ili ga dobijaju???
    Koliko dugo mendrol (mislim da je to isto kao pronison)vec dobijaju ili dobija,i koliko mg?
    Jesu li obe oligoartikularni tj monoartikularni oblik?
    Imaju li probleme sa uveitisaom i pozitivne ANA?
    Ima li dr Lana jos nekog ko ima po 2 ili vise dece sa JIA?

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kupila Arenu, koga zanima ima članak o našoj bioenergetičarki Nadi Bolić...

Da, Marijana da ne povjeruješ za Jacoba, nemam riječi i ništa mi nije jasno...

Ja ne vjerujem da sanjine obje cure imaju JIA, više da je manja samo pod sumnjom, ali da će se ispostaviti da nema..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

dakle ovako
    ako sam dobro shvatila, uveitis je izlječiv, i ako se pravovremeno liječi ne gubi se vid uopće ili se gubi malo ili će se definitivno izgubiti vid ili znatno pogoršati vid tokom života
    sada sam ga zapetljala zar ne?
    zanima me je li on u potpunosti izlječiv...
    jesu li krmeljice u oku prvi znaci uveitisa
    sada sam čitala o uveitisu i prije sam čitala i ne znam, slabljenje vida ili ne daj bože gubljenje vida bi mi valjda bila najgora stvar

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajoj smartina, možda bolje da ne znaš detalje

sve ovisi od slučaja do slučaja
    nikakvih vidljivih znakova ne mora biti, ama baš ništa se ne mora vidjeti (kao kod marijanine curice)..
    jeziva borba sa kortikosteroidima da se smiri upala, a da se ne stvori ovisnost o kortikosteroidima i nema garancije da će išta trajno pomoći

.. borba da se ne stvore sinehije... katarakta.. glaukom..

samo idi redovno/često na kontrole i ne razmišljaj o uveitisu uopće..

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj mraonicus prvotno napisa
    Da i zaboravila sam pronison tabl 2mg dnevno isto zbog uveitisa...
    Sanja,zasto tvoja kcer ili kceri piju folacin kad ne dobijaju MTX...ili ga dobijaju???
    Koliko dugo mendrol (mislim da je to isto kao pronison)vec dobijaju ili dobija,i koliko mg?
    Jesu li obe oligoartikularni tj monoartikularni oblik?
    Imaju li probleme sa uveitisaom i pozitivne ANA?
    Ima li dr Lana jos nekog ko ima po 2 ili vise dece sa JIA?
    Lijep pozdrić mamama....javascript:emoticon('')
    Moja kćer starija Ana pije mtx 1 tjedno 7,5 a mlađa za sada ne pije.Ana pije pune 4,g medrol ovisno kako joj je ali sada 4mg svaki dan. a TIHANA pije 24 mg na dan i tek je počela prije mjesec i pol...užas. nisam sigurno još tražim mišljenja za manju ali da imaju olirgoartritis. s uvenitisom nemamo problema redovno kontroliramo okice 2 puta godišnje u Osijeku.
    Dr.Lana ima još jednu mamu iz dubrovnika i mislim da je u udruzi zajedno..koja ima dvoje djece oboljele od JIA.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sanja da li ti imaš RA ili si htjela reći da imaš RF pozitivan?

Stalno čujem lijevo koljeno..lijevi članak... jel to svima s lijeve strane (ako je jednostrano)?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno odgovor

Citiraj andjeli prvotno napisa
    Mislim da je mama Sanja SOVA broj dva
    pisanje navečer kasno poput mene.
    Mada sam ja sad malo i po danu učestila pa bi možda trebala promjenit svoju slikicu.
    Nadam se da se Sanja nećeš ljutit malo se šalim.

ponekad ne mogu spavati a da nisam istražila sve što se dalo otvoriti i to je loše što nemam sna ali ljudi ja udruga djeca treba raditi za njih i njihova prava .kad završim sve dođe na red iza djece opet oni ali na internetu nađeš svašta ....
    i ne neljutim se i ja volim šale i dr. ma tek mi je 25. svi kažu mlada a uporna ko stara baba...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Humira

Sabrina, našla sam savjet lječnika mamama za Humiru da manje boli....da se izvadi 15-20 min ranije iz frižidera te da se na mjesto uboda na nozi stavi led ranije

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno odgovor

Citiraj kate prvotno napisa
    Sanja da li ti imaš RA ili si htjela reći da imaš RF pozitivan?

Stalno čujem lijevo koljeno..lijevi članak... jel to svima s lijeve strane (ako je jednostrano)?

Ne ,ja nebolujem od RA nego moja majka i kćerke.Moja kćer starija ana JIA-lijevo koljeno natekne i nijedan drugi zglob ima 15kg i slabo jede pa mislim da je to uzrok do nedavno no kad je tihana ove godine nakon dugih 6.mj dijagnoza jia nije jelo u pitanju ne znam... primjetila sam da djeca u dobi od 3 do 6 g. najčešće obole od jia.javascript:emoticon('')

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da cure su pod najvećim rizikom od 2 do 3 godine, a dečki oko 8 godine, no nažalost može se pojaviti uvijek čak i kod beba....

sve je u pitanju zajedno: nejelo, infekcije, povrede, sklonost, okoliš, stres, cjepljenje...različiti su okidači bolesti

sanja, kažeš kod tihane je otok stopala, da li baš zgloba ili cijelo stopalo?
    kakve još simptome tihana ima/la

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sad kad spominješ stopalo kate, ima još jedna mama iz vkci koja ima dijete sa jia
    dječak je obolio kada je bio 5. raz oš tj.cca 11-12 godina ako se ne varam, kod njega se pojavio ogroman otok na kuku (ne znam točno kojem) nisu punktirali i naravno borba, kortici, liječenje, ma grozno
    prvo bolnica osijek, pa šalata...
    neki dan sam tu gđu srela i pitam je za njega i kaže da od studenog prošle godine ne prima nikakvu terapiju, ( a bio je od kortika izobličen do neprepoznatljivosti, u školi ga njegova učiteljica nije prepoznala!)ali još uvijek slabo jede, brzo se umara, slabo napreduje u rastu (čitaj nizak je), a živahan je kao i svi dječaci a po preporuci dr ne bi smio predugo ni trčati, ni ovo ni ono...
    i kaže ona zamisli, neki dan se probudio i ne može stati na nogu jer ga boli stopalo ali nema nikakvog otoka, i tako već nekoliko dana
    taman je kaže pomislila da su se riješili svega i ovo....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •