-
Nema mjesta panici
Samo polako...
Neznam koji je razlog pocetka nadohrane, i zasto su te uvjerili da mu moras poceti dati sokove.
Ovako, ako i mislis zapocinjati s raznovrsnom hranom (dohranom), onda je davanje soka jedna od najgorih mogucih opcija. Zasto? Zato sto kad se pocinje davati raznovrsna hrana, to bi trebala biti "raznovrsna hrana" - sokovi to bas i nisu.
Druga stvar je da bi dijete kad pocinje s drugom hranom trebalo na zlicicu i dobiti tu drugaciju hranu, tj. drugaciju teksturu. Davanjem soka djetetu, on nista novo ne uci.. ista tekstura, samo drugaciji okus.
Treca stvar, kasice za razliku od sokova sadrze vlakna koja su potrebna za normalnu probavu.
I cetvrta stvar, neznam niti jedno dijete na ovom svijetu koje ne voli piti sok (znas ti?
), ali znam brdooo djece koja ne vole piti vodu. Pijenje soka se povezuje s poremecajima u prehrani djeteta, ili pretilost ili neuhranjenost. Djecu treba nauciti da piju vodu, i voda je jedina stvar koju bi trebalo ponuditi djetetu za vrijeme dohrane. Ako dijete prvo nauci piti sok, a onda poslije toga mu se ponudi voda, ne vjerujem da ce bas biti odusevljen.... S obzirom da se sokovi povezuju s problemima u kasnijoj prehrani, mislim da je zaista najgori moguci izbor bas s njima zapocinjati dohranu.
A kako cete izvesti uvodjenje druge hrane? Vrlo polako i bez zurbe.. Odabrat ces neku namirnicu koja je na listi za dijete od 6.mj i dati djetetu par zlicica... I tako par dana za redom... Najbolje izmedju podoja kad dijete nije ni sito a ni gladno...
Bitno je da se nudi ista namirnica par dana, zbog moguce alergijske reakcije.
I to tako ide.. par zlicica, po par zlicica.. Vrlo polako i bez zurbe. I taj jedan obrok dnevno bude dok dijete ne "savlada" taj jedan obrok, i tek onda se krece na drugi.
Nadam se da sam ti pomogla.. Ako imas jos kakvih pitanja, pitaj
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma