Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Balanoposthitis ac Adhesiones praeputii-moja krivica?

pedana

Početno Balanoposthitis ac Adhesiones praeputii-moja krivica?

Ufff, prije nekih sat vremena smo se vratili sa hitne sa dijagnozom navedenom u naslovu i nakon obavljenog kraceg kirurskog zahvata.
    Naime,sve je bilo ok do vremena za spavanje kad smo presvaleci naseg Petra vidjeli da mu je spolovilo nateknuto, crveno s podlijevom, a 2 sata prije toga dijete je plakalo i vristalo iz petnih zila. Pregledali smo ga od glave do pete - sve osim pelene jer je bio tek presvucen i sve je bilo u redu.Nakon pregleda u djecoj ambulanti zavrsimo na hitnom kirurskom, moje sunce je moralo primit lokalnu anesteziju ( sa samo 10mj!!!) i imat kirurski zahvat. Nakon ovog iscrpnog objasnjenja, ono sto mene zanima je sto tocno znaci ipredstavlja dijagnoza te dali sam ja kriva za to ili je ipak nesto urodjeno(jer mu je i tata imao slican problem kao beba ali manjih razmjera)?????
    Kao terapiju smo dobili dolokain gel te nam je receno da stavljamo obloge od Acidi Borici 3% pri cemu on trpi jaku jaku bol i jednostavno ga nemogu tako mucit.
    Bila bih zahvalana svima ako imaju kakav savjet ili pouku izvucenu iz slicnog iskustva.

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

balanoposthitis je upala glavica ili kozice uzrokovana bakterijama iz smegme najcesce zbog suzenog prepucija u vasem slucaju zbog adhezija (sljepljenja) prepucija za glavic penisa sto ujedno i znaci drugi dio dijagnoze (adhesiones praeputii).

Nije tvoja krivica. veliki broj djece ima te adhezije razlog je sto se roditelji boje potezati tu kozicu prilikom presvlacenja.

kozicu bi trebalo redovno prilikom svakog presvlacenja te posebno kupanja (jer je tada meksa) pokusati povuci sto vise (ne na silu i samo do kud ide) preko glavića penisa. S vremenom se onda da prevuci potpuno.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Cvrčak prvotno napisa
    kozicu bi trebalo redovno prilikom svakog presvlacenja te posebno kupanja (jer je tada meksa) pokusati povuci sto vise (ne na silu i samo do kud ide) preko glavića penisa. S vremenom se onda da prevuci potpuno.
    a nama je pedijatar rekao da to ni slucajno ne radimo. i citala sam hrpu rasprava da se ovo vise ne radi je je preagresivno za dijete. :/ sad si me zbunila :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nama su isto rekli da ne radimo. kad smo završili u bolnici, urinoinfekt, kao jedan od mogućih uzroka urinoinfekta su mi naveli i to da se ispod kožice mogu nakupiti bakterije koje mogu izazvati probleme.
    od tada svaki dan navlačim. ponekad ide više, a ponekad manje.
    sad ni ja ne znam koga treba slušati :?

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mislim da je preporuka ne navlačiti na silu i šta znaju neki dr-i napraviti
    prevući silom pa se opet slijepi
    nego natezati kožicu dokle ide,polako,nježno

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i ja sam poslušala savjet da prevlačim
    ali cilj je da se prevuče lagano, taman toliko dokle ide da bi se moglo očistiti. kao što bi npr. odmaknula ušku da očistiš iza uha
    znači ništa na silu, naglo niti forsirati
    ako ide samo milimetar, ok. do tud pomakneš, očistiš i vratiš kožicu natrag
    malo po malo se sve više samo odljepljuje

mi smo tako radili od valjda prvog mjeseca i sve je bilo u najboljem redu
    i slažem se da je to najlakše obaviti nakon kupanja, puno je teže tokom dana

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

upravo to sto su cure napisale. malo i dokle ide. nikako na silu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •