Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: dug po telefonskoj pretplati

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno dug po telefonskoj pretplati

Potpisan je pretplatnički ugovor za mobitel na 2 g, postojao je dug po jednom računu koji je plaćen sa zakašnjenjem, firma bez najave isključi telefon, točnije br, nakon što je dug plaćen i pošalje na naplatu sve nedospjelo dugovanje po pretplati, do kraja tih dvije godine, jel imaju oni na to pravo?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cekaj, ako je dug placen pa makar i sa zakasnjenjem kako su onda poslali racun za nedospjelo dugovanje? :?
    Jel placeno ili nije?

Inace potrazivanje za telekomunikacijske usluge zastarjeva nakon godinu dana, naravno ako u tih godinu dana nije pokrenuta ovrha.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

aha, mislim da sam shvatila, dakle placen je stari dug ali oni su ovu novu pretplatu prekinuli i poslali na naplatu za uslugu koja je trebala trajati 2 godine (ali ne moze se koristiti jer je iskljucena) i zahtjevaju da se plati tih obveznih dvije godine iako se usluga nece moci koristiti?

Sto kaze ugovor za tu pretplatu?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Rokobj, ako je kašnjenje bilo po računu za taj broj (koji je uzet na Ugovor od 2 godine), onda oni imaju pravo isključiti broj i poslati sve na naplatu.
    Jedino što ti to ne smiju učiniti bez najmanje jednog upozorenja.

Bez obzira što je dug podmiren, obrati pažnju da je administracija često jako spora, pa ti npr. 20-tog u mjesecu stigne Opomena s datumom 10-tog. Ako si ti platila 10. ili 11. u tom mjesecu, kasno je.

Nadam se da kužiš.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ako cca ne platiš 3 računa,onda ti se šalje pismo o otkazu ugovora ( a prije toga opomene za te račune pojedinačno).U pismu o otkazu ugovora ti piše trenutno dugovanje po računima + ugovorna obveza,dakle preostale pretplate.Ako platiš dugovanje po računima,i želiš nastavit s pretplatom,onda ne moraš platiti ostatak tih svih pretplata.Ako si na 091 javi mi se za detalje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: dug po telefonskoj pretplati

Citiraj rokobj prvotno napisa
    i pošalje na naplatu sve nedospjelo dugovanje po pretplati, do kraja tih dvije godine, jel imaju oni na to pravo?
    na žalost, oni ovo imaju u svojim ugovorima, a vrlo cesto nitko na to obraća paznju kod potpisa

a što se tiče činjenice da su to napravili nakon što je dug plaćen - vjerujem da bi se to dalo regulirati s operterom

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nitko me nije obavijestio o raskidu ugovora, a komično je to da su mm-u za isti mjesec ista firma normalno slali račune, ja sam za sve saznala slučajno kad sam nazvala službu za korisnike jer sam mislila da je kvar

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj rokobj prvotno napisa
    nitko me nije obavijestio o raskidu ugovora, a komično je to da su mm-u za isti mjesec ista firma normalno slali račune, ja sam za sve saznala slučajno kad sam nazvala službu za korisnike jer sam mislila da je kvar
    Onda ovako, pripremiti potvrde o placenom dugovanju za stari broj, ugovor za novu pretplatu, placene racune za tu istu (novu) i traziti pismeno ocitovanje operatera.
    Zahtjevati ponovno ukljucivanje linije, priprijeti odvjetnikom i novinama ako treba, ali oni ti moraju omoguciti koristenje usluge za koju ste potpisali ugovor ako je svo dugovanje staro placeno.
    Mozda u jednom trenutku i nije bilo placeno pa su i imali osnove iskljuciti liniju, ali to nikako nisu smjeli prije nego dostave racune i posalju barem jednu opomenu o neplacenom dugu, sto oni ocigledno nisu napravili.

Sretno u svakom slucaju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •