Od kojeg mjeseca trudnoće se smije uzimati šumeći ( ili bilo koji ) ?
Kupila sam neki dan u dm kalcij i magnezij, ali nisam još počela.
Sad sam u 2 mj trudna.
Od kojeg mjeseca trudnoće se smije uzimati šumeći ( ili bilo koji ) ?
Kupila sam neki dan u dm kalcij i magnezij, ali nisam još počela.
Sad sam u 2 mj trudna.
Možeš početi kad želiš, ali ti vjerojatno još ne treba. Magnezij se preporuča kasnije u trudnoći, od 4. ili 5. mjeseca, da bi spriječio grčenje mišića u nogama i sl. Također i za opuštanje maternice.
Ako piješ Prenatal ili nešto slično vjerojatno je da ga dobivaš u sasvim dovoljnim količinama za sadašnje potrebe.
ne pijem prenatale, pijem folic pus , 1x3 tablete dnevno zasad
Ja sam ga počela piti od početka trudnoće (doduše Donat Mg, a ne šumeće) jer pijem i željezo pa mi pomaže kod probave.
Da se nadovežem u vezi "šumećih". Ja sam na preporuku dr. u 12. tjednu trudnoće počela piti šumeći kalcij, jer mi nisu odgovarali mlijeko i slični proizvodi. Dobila sam jaku alergijsku reakciju i bila tjednima na dijeti, a reagirala sam na "šumeću komponentu". S time da je kalcij bio onaj skupi iz apoteke, a ne iz samoposluživanja. Koliko sam ja shvatila bolje su "nešumeće opcije", ako postoji.
Magnezij sprečava grčenje mišića, kako u nogama, tako i u maternici. Zato se preporučuje piti kod prijetećeg spontanog pobačaja, a isto tako može smanjiti/odgoditi i prave trudove, pa ga ne valja piti u kasnoj urednoj trudnoći.
Mislim da ne postoji strogo definirano razdoblje kada se može početi piti magnezij. No, treba biti jako oprezan.
Magnezij ima bitnu funkciju i u pravilu koliko sam ja upoznata spreava prijeveremno otvaranje, ublažava težinu u nogama i grčeve. On ima i bitam utjecaj na rad srca pa ga treba pažljivo konzumirati.
Meni je liječnik dosta kasno prepisao magnezij da bi beba izgurala trudnoću, kasnije se uspostavilo da je pretjerao s dozama jer sam na kraju prenjela???
Moj savjet dobro se raspitajte !!!
Ja sam ga dobila u 35. tjednu jer sam se otvorila 1 prst pa da se sprijeci prijevremeni porod. Pila sam ga do 37. tjedna i onda mi je doktorica rekla da prestanem jer on u biti pred kraj nije dobar jer opusta misice a nama za porod treba bas suprotno. Ja sam prvo pila 2 tablete od 300mg dnevno i dobila proljev pa sam onda smanjila na 1 dnevno i onda mi je bilo ok.
Ja sam ga pila od kad sam saznala da sam trudna do negdje 12.tjedna, a sad ga uzmem samo kad osjetim grčeve u nogama. Jedino što mi je nakon nekog vremena taj šumeći teško padao na želudac pa sam onda uzela u tabletama.
hm... nikad nisam razmišljala da bi magnezij mogao utjecati na odgađanje trudova. srećom su mi prestali grčevi u nogama jer ne znam kako bi ih izdržala bez njega
Ja sam ga počela piti u 6 mjesecu trudnoće,a prestala krajem 8,baš zbog toga da mi ne smiri trudove,odnosno kontrakcije pred kraj!
Ja ga pijem od 18. tjedna zbog zatvora :shock:
A povećat unos magnezija prehranom? Orasi, bademi, banane i te stvari? Kaj nije to bolje nego tablete (za koje ionak ovisi čije su, tj. dal kaj valjaju ili su čista sintetika koju organizam ni ne prepozna ko magnezij, ili vitamin C ili štagod, pa ju popijemo i poslije bez ikakvog efekta ispišamo...)?
Da, ja sam također dobila vrlo detaljan opis mojeg "trenutnog životnog partnera" o šumećim tabletama...svakako izbjegavati, ako treba tableta obična (iako miroslavin prethodni post itekako ima smisla, bolje prirodnim putem bildati magnezij nego medicinskim) bolje nego "šumeća"....Anemona prvotno napisa
![]()
cure, koji magnezij uzimate ako ne onaj šumeći ili u komb. s Ca ili pak Donat Mg?
Čula sam da je ok Mg Direct...
Evo, dobih objašnjenje...šumeće tablete mijenjaju "osmodski" tlak u žilama...a što je osmodski tlak...zaista ne znam!!! :/ ...ako tko zna više, rado bih poslušala...abonjeko prvotno napisa
![]()
u prenatalu nema magnezija@n@ prvotno napisa
Osmoza je proces razmjene tvari kroz opne - u ovom slučaju kroz stijenke krvnih žila. Kako magnezij utječe na opuštanje, onda vjerojatno i utječe na razmjenu tvari zbog utjecaja na taj tlak kojim se razmjena događa - jer svaka komponenta stvara svoj tlak s jedne i druge strane stijenke žile... Ako je tko skužio...![]()
Ja pijem po preporuci doktorice Mg, izabrala sam od dietpharma, sadrži pored Mg i vit. C i relativno malo dodatnih sastojaka. Aspartam nisam našla na popisu sastojaka, ali ima neko drugo sladilo koje nisam išla gledati što je i je li štetno.
NE!!!Diami prvotno napisa
Ali HVALA na objašnjenju....pokušati ću se malo više educirati o tome...
![]()
Meni je gin rekao da nipošto ne uzimam "šumeći" magnezij, već u tabletama po 250mg i to dva put dnevno. U apoteci sam kupila magnezij tablete by Natural Wealth
Ako misliš na prenatalne multivitaminsko-mineralne formule magnezija ima u gotovo svakoj. Većinom tableta ili kapsula sadrži 100 mg magnezija.ma-ma prvotno napisa
No, da se vratim na temu: efervete ("šumeće" tablete) većinom sadrže i umjetne zaslađivače tako da sam osobno protiv njih čak i ako ih organizam dobro podnosi.
Ne znam sad šta da mislim u vezi tih šumećih tableta: meni je jučer dr. Kos sa poliklinike Vili savjetovao uzimanje šumećih tableta magnezija i kalcija, naizmjence svaki dan. Sada sam u 23. tjedanu. !
Meni su dva ginekologa naglasila baš šumeće tablete magnezija.Nisam ništa pitala jer nisam mislila da su štetne.
O ovome svakao treba razmisliti. Dobar savjet!Neroslava prvotno napisa
osim toga, uzimati bilo kakve vitamine i i minerale bez prethodne dijagnostike, da to zaista ogranizmu treba, nije dobro nikad, a pogotovo ne u trudnoći.