Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Šumeći magnezij u trudnoći - od kada?

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Šumeći magnezij u trudnoći - od kada?

Od kojeg mjeseca trudnoće se smije uzimati šumeći ( ili bilo koji ) ?
    Kupila sam neki dan u dm kalcij i magnezij, ali nisam još počela.
    Sad sam u 2 mj trudna.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možeš početi kad želiš, ali ti vjerojatno još ne treba. Magnezij se preporuča kasnije u trudnoći, od 4. ili 5. mjeseca, da bi spriječio grčenje mišića u nogama i sl. Također i za opuštanje maternice.
    Ako piješ Prenatal ili nešto slično vjerojatno je da ga dobivaš u sasvim dovoljnim količinama za sadašnje potrebe.

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne pijem prenatale, pijem folic pus , 1x3 tablete dnevno zasad

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam ga počela piti od početka trudnoće (doduše Donat Mg, a ne šumeće) jer pijem i željezo pa mi pomaže kod probave.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da se nadovežem u vezi "šumećih". Ja sam na preporuku dr. u 12. tjednu trudnoće počela piti šumeći kalcij, jer mi nisu odgovarali mlijeko i slični proizvodi. Dobila sam jaku alergijsku reakciju i bila tjednima na dijeti, a reagirala sam na "šumeću komponentu". S time da je kalcij bio onaj skupi iz apoteke, a ne iz samoposluživanja. Koliko sam ja shvatila bolje su "nešumeće opcije", ako postoji.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Magnezij sprečava grčenje mišića, kako u nogama, tako i u maternici. Zato se preporučuje piti kod prijetećeg spontanog pobačaja, a isto tako može smanjiti/odgoditi i prave trudove, pa ga ne valja piti u kasnoj urednoj trudnoći.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mislim da ne postoji strogo definirano razdoblje kada se može početi piti magnezij. No, treba biti jako oprezan.
    Magnezij ima bitnu funkciju i u pravilu koliko sam ja upoznata spreava prijeveremno otvaranje, ublažava težinu u nogama i grčeve. On ima i bitam utjecaj na rad srca pa ga treba pažljivo konzumirati.
    Meni je liječnik dosta kasno prepisao magnezij da bi beba izgurala trudnoću, kasnije se uspostavilo da je pretjerao s dozama jer sam na kraju prenjela???
    Moj savjet dobro se raspitajte !!!

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam ga dobila u 35. tjednu jer sam se otvorila 1 prst pa da se sprijeci prijevremeni porod. Pila sam ga do 37. tjedna i onda mi je doktorica rekla da prestanem jer on u biti pred kraj nije dobar jer opusta misice a nama za porod treba bas suprotno. Ja sam prvo pila 2 tablete od 300mg dnevno i dobila proljev pa sam onda smanjila na 1 dnevno i onda mi je bilo ok.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam ga pila od kad sam saznala da sam trudna do negdje 12.tjedna, a sad ga uzmem samo kad osjetim grčeve u nogama. Jedino što mi je nakon nekog vremena taj šumeći teško padao na želudac pa sam onda uzela u tabletama.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hm... nikad nisam razmišljala da bi magnezij mogao utjecati na odgađanje trudova. srećom su mi prestali grčevi u nogama jer ne znam kako bi ih izdržala bez njega

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam ga počela piti u 6 mjesecu trudnoće,a prestala krajem 8,baš zbog toga da mi ne smiri trudove,odnosno kontrakcije pred kraj!

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja ga pijem od 18. tjedna zbog zatvora :shock:

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A povećat unos magnezija prehranom? Orasi, bademi, banane i te stvari? Kaj nije to bolje nego tablete (za koje ionak ovisi čije su, tj. dal kaj valjaju ili su čista sintetika koju organizam ni ne prepozna ko magnezij, ili vitamin C ili štagod, pa ju popijemo i poslije bez ikakvog efekta ispišamo...)?

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Da se nadovežem u vezi "šumećih". Ja sam na preporuku dr. u 12. tjednu trudnoće počela piti šumeći kalcij, jer mi nisu odgovarali mlijeko i slični proizvodi. Dobila sam jaku alergijsku reakciju i bila tjednima na dijeti, a reagirala sam na "šumeću komponentu". S time da je kalcij bio onaj skupi iz apoteke, a ne iz samoposluživanja. Koliko sam ja shvatila bolje su "nešumeće opcije", ako postoji.
    Da, ja sam također dobila vrlo detaljan opis mojeg "trenutnog životnog partnera" o šumećim tabletama...svakako izbjegavati, ako treba tableta obična (iako miroslavin prethodni post itekako ima smisla, bolje prirodnim putem bildati magnezij nego medicinskim) bolje nego "šumeća"....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure, koji magnezij uzimate ako ne onaj šumeći ili u komb. s Ca ili pak Donat Mg?
    Čula sam da je ok Mg Direct...

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Citiraj Anemona prvotno napisa
    Da, ja sam također dobila vrlo detaljan opis mojeg "trenutnog životnog partnera" o šumećim tabletama...svakako izbjegavati, ako treba tableta obična (iako miroslavin prethodni post itekako ima smisla, bolje prirodnim putem bildati magnezij nego medicinskim) bolje nego "šumeća"....
    Evo, dobih objašnjenje...šumeće tablete mijenjaju "osmodski" tlak u žilama...a što je osmodski tlak...zaista ne znam!!! :/ ...ako tko zna više, rado bih poslušala...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Možeš početi kad želiš, ali ti vjerojatno još ne treba. Magnezij se preporuča kasnije u trudnoći, od 4. ili 5. mjeseca, da bi spriječio grčenje mišića u nogama i sl. Također i za opuštanje maternice.
    Ako piješ Prenatal ili nešto slično vjerojatno je da ga dobivaš u sasvim dovoljnim količinama za sadašnje potrebe.
    u prenatalu nema magnezija

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Osmoza je proces razmjene tvari kroz opne - u ovom slučaju kroz stijenke krvnih žila. Kako magnezij utječe na opuštanje, onda vjerojatno i utječe na razmjenu tvari zbog utjecaja na taj tlak kojim se razmjena događa - jer svaka komponenta stvara svoj tlak s jedne i druge strane stijenke žile... Ako je tko skužio...

Ja pijem po preporuci doktorice Mg, izabrala sam od dietpharma, sadrži pored Mg i vit. C i relativno malo dodatnih sastojaka. Aspartam nisam našla na popisu sastojaka, ali ima neko drugo sladilo koje nisam išla gledati što je i je li štetno.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Diami prvotno napisa
    Osmoza je proces razmjene tvari kroz opne - u ovom slučaju kroz stijenke krvnih žila. Kako magnezij utječe na opuštanje, onda vjerojatno i utječe na razmjenu tvari zbog utjecaja na taj tlak kojim se razmjena događa - jer svaka komponenta stvara svoj tlak s jedne i druge strane stijenke žile... Ako je tko skužio...
    NE!!! Ali HVALA na objašnjenju....pokušati ću se malo više educirati o tome...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni je gin rekao da nipošto ne uzimam "šumeći" magnezij, već u tabletama po 250mg i to dva put dnevno. U apoteci sam kupila magnezij tablete by Natural Wealth

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ma-ma prvotno napisa
    Citiraj @n@ prvotno napisa
    u prenatalu nema magnezija
    Ako misliš na prenatalne multivitaminsko-mineralne formule magnezija ima u gotovo svakoj. Većinom tableta ili kapsula sadrži 100 mg magnezija.

No, da se vratim na temu: efervete ("šumeće" tablete) većinom sadrže i umjetne zaslađivače tako da sam osobno protiv njih čak i ako ih organizam dobro podnosi.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne znam sad šta da mislim u vezi tih šumećih tableta: meni je jučer dr. Kos sa poliklinike Vili savjetovao uzimanje šumećih tableta magnezija i kalcija, naizmjence svaki dan. Sada sam u 23. tjedanu. !

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni su dva ginekologa naglasila baš šumeće tablete magnezija.Nisam ništa pitala jer nisam mislila da su štetne.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Neroslava prvotno napisa
    A povećat unos magnezija prehranom? Orasi, bademi, banane i te stvari? Kaj nije to bolje nego tablete (za koje ionak ovisi čije su, tj. dal kaj valjaju ili su čista sintetika koju organizam ni ne prepozna ko magnezij, ili vitamin C ili štagod, pa ju popijemo i poslije bez ikakvog efekta ispišamo...)?
    O ovome svakao treba razmisliti. Dobar savjet!

osim toga, uzimati bilo kakve vitamine i i minerale bez prethodne dijagnostike, da to zaista ogranizmu treba, nije dobro nikad, a pogotovo ne u trudnoći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •