Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: UREAPLAZMA-POMOĆ

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno UREAPLAZMA-POMOĆ

Bok cure,
    Evo dobila sam rezultat brisa na Ureaplazmu i opet je pozitivan. Da ukratko opišem tijek liječenja:
    u 10. mjesecu - 14 dana Doksiciklin- nije pomoglo
    u 03. mjesecu - 8 dana Eritromicin- nije pomoglo
    Sad sam trudna i ne znam šta da radim više!
    Kako da je se riješim?
    Ne reagira na ništa, a opasna je i može mi pobačaj izazvati?!!!
    Please,please, help!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Možda Sumamed 3x1g

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Istovremeno liječiti i supruga, ali pretpostavljem da to znate. Tek sada sam vidjela da si tek 7 tj trudna, sorry- za Sumamed bi trebalo ipak pričekati 12 tjedana. Samo glavu gore i ne pomišljaj na spontani.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Doktorica mi je dala Geonistin svaku večer....
    Eritromicin mi nije dala jer sam ga pila pred mjesec i pol i nije imao efekta.....Jedini drugi lijek na koji reagira beštija je tetraciklin, a njega se ne može uzimati u trudnoći.....
    Vidim da su neke cure pile sumamed...mislim-zašto, ako ureaplazma reagira samo na eritromicin i tetrac.
    znam da su sumamed i eritromicin srodni lijekovi, ali ipak.....
    jel nekome sumamed pomogao?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

MENI!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pitat ću doktoricu da mi ga nakon 12-og tjedna prepiše....
    mene jedino muči to što ja već 2 godine se navlačim s tom beštijom , a na netu sam čitala da dugogodišnja infekcija zahtijeva višemjesečno liječenje...bed iz tog razloga, malo sam skeptična prema tome da bi ta bakterija reagirala na bilo koji lijek koji nije u antibiogramu, ako već oni na koje bi trebala reagirati nisu imali učinka :/
    i još k tome- meni je uvijek koncentracija veća od 10 na 4....čak i nakon ove posljednje kure eritromicina....
    i dragi i ja smo pili 2 grama eritromicina dnevno...bilo nam je tako zlo od tolike doze da smo već mislili da će nas taj eritromicin pobiti-a bakteriji ništa....
    isto tako na netu sam čitala o milijon komplikacija koje veća koncentracija te bakterije uzrokuje....baš sam u komi...
    tako se bespomoćno osjećam

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj nova trudnica prvotno napisa
    isto tako na netu sam čitala o milijon komplikacija koje veća koncentracija te bakterije uzrokuje....baš sam u komi...
    tako se bespomoćno osjećam
    Prepoznajem sebe!
    Samo da te utješim da najnovija istraživanja ipak pokazuju da Ureplasma u trudnoći i nije tako opasna kako se ranije mislilo. Uvijek postoji opcija držanja pod nadzorom kontinuiranim stavljanjem Geonistina (svako drugi dan). Prošvrljaj malo forumom pa ćeš vidjet da ima još cura koje su se borile s U. cijelu trudnoću i rodile zdravo dijete na termin.
    P.S. moj slučaj ne uzimaj u obzir jer sam ja imala i drugih komplikacija.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bibai, a jel i kod tebe bila koncentracija veća od 10 na 4....
    jer i ja sam našla neke članke da ako nije jako visoka koncentracija da je onda naravno i manji rizik od problema....
    eh, da - geonistin (inače je po sastavu tetraciklin + antimikotik protiv gljivica) zar nema on neki štetni učinak na bebu....jer znam da se tetraciklini talože u kostima.....ili ako ga se vaginalno stavlja onda nije takav problem? :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

imaš pp ( da ne zauzimamo prostor).

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Samo da te utješim da najnovija istraživanja ipak pokazuju da Ureplasma u trudnoći i nije tako opasna kako se ranije mislilo.
    I meni je moj doktor ovo potvrdio. Samo u rijetkim slučajevima izaziva spontani...
    Ja sam sad na eritromicinu i mm pa ako nalazi ponovo budu pozitivni ići ćemo na hiramicin (doktor smatra da ćemo se ureaplasme riješiti s njim).
    Napominjem da ja nisam trudna, pa neznam da li ima nepovoljnih utjecaja na plod.
    Sretno...

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja i MM smo prije trudnoće ubili beštiju sa duplom kurom Hiramicina. Bome, nije bilo lako. I puno jesti prije tableta, jer sam u jednom slučaju prije dobila od njega upalu jednjaka. To ne bih poželjela nikome.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da, Hiramicin je učinkovitiji od eritromicina, ali nažalost nije primjenjiv u trudnoći jer je riječ isto o tetraciklinskom antibiotiku.....
    Ne, zasad ništa- stavljam geonistine 12 dana, a onda ću ići giniću pa ću vidjeti što će mi reći...
    stvarno sam i ja čula oprečnih mišljenja o ureaplazmi ...od toga da ne predstavlja nikakav osobiti rizik pa do toga da je realno opasna....
    ma, ionako su svi naši mali životi u Božjim rukama...potrudit ću se učiniti sve što je u mojoj moći da pomognem svojoj mrvici da dođe na svijet, a na sve ostalo ionako ne mogu niti ja niti itko drugi utjecati....
    čuvajte se!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga, ja sma je imala 10 na 4 prije trudnoće i ubila sam je doksiciklinom, a u trudnoći mi se oet javila s 5 mj i tad sam je se riješila eritromicinom. ja ti savjetujem da stavljaš geonistin svaku večer umjesto svaku drugu. ja sam skoro cijelu trudoću stavljala svaku večer geonistin i bembo se rodio živ i zdrav. usput, da te utješim ja sam imala i 2 bakterije koje su daleko gore od ureaplasme i nisam ih uspjela riješiti cijelu trdnoću nikakvim lijekovima. jedna od njih je sama nestala, onako od sebe. ma sve ti je u Božjim rukama i samo se ti pomoli. točno znam kroz što prolaziš. bit će sve u redu. znam da veliki broj ginića uopće ne reagiraju kad je ureaplasma u pitanju posebno ako je u konc.10 na 4 i manje.pusa.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Stavljam ja vaginalete svaku večer....barem ovih 12 dana koliko mi je gin. prepisala.....
    kad prestanem s njima imam cca 2 tjedna do pregleda, pa ću ju onda sve ispitati.....jel ih trebam nastaviti stavljati, ili početi uzimati neke oralne antibiotike ili štotijaznamštoveć....
    Puros, ako nije bed pitanje-koje si ti još bakterije imala "u opticaju" ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sma ti imala 4 bakterije: enterokok, acinetobacter baumanni, klebseilla spp i ureaplasmu. kad sam išla roditi imala sam klebsiellu i enterokok-rodila na carski. klebsiell i acinetobacter su bolničke bakterije, jako opasne koje sam dobila tijekom ivf postupka (mislim da je to tad bilo) i vidi bemba sad-živ i zdrav. ma sve je u Božjim rukama.
    btw, ja bih stavljala sve do par dana prije kontrole geonistin svaku večer. on ti neće štetiti, a uspori bakterije. ne znam, po tvom nahođenju ti radi. pusa velika.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: UREAPLAZMA-POMOĆ

I meni je u 28. tj. trudnoće otkrivena ureaplasma. Prepisani su mi eritromicin i geonistin, no malo se pribojavam eritromicina jer piše na lijeku da se ne preporučuje u trudnoći jer prolazi kroz placentu... Zna li tko što o tome? Inače, nemam nikakvih simptoma, slučajno su mi otkrili tu bakteriju koju mora da smo partner i ja zaradili davno... Kako ste ju vi otkrile i koliko je opasna? Pozdrav svima i unaprijed hvala na svakom odgovoru!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bila sam na pregledu...doktorica mi je dala uputnicu za ponoviti bris na ureapl. jer se nada da smo joj snizili koncentraciju s geonistinom, pa možda to bude u buduće lijek izbora....
    Što se tiče sumameda-rekla je da je to jedna od opcija, ali da on onda potamani i druge "dobre bakterije", a pitanje je koliki će imati učinak na ureaplazmu....uglavnom nije mi ga prepisala dok ne dodjem s nalazima ponovljenog cercikalnog....
    eh sad, čula sam od jedne druge doktorice da se kod cervikalnih briseva može dogoditi da se bakterije prenesu u unutrašnjost maternice jer se "širi" otvor cerviksa kod briseva....
    meni to zvuči kao notorna glupost, ali (pušem već i na hladno) ako netko zna zasigurno-jel postoji rizik ili ne? :shock:

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

čula sam od jedne doktorice da se kod cervikalnih briseva može dogoditi da se bakterije prenesu u unutrašnjost maternice jer se "širi" otvor cerviksa kod briseva....
    meni to zvuči kao notorna glupost, ali (pušem već i na hladno) ako netko zna zasigurno-jel postoji rizik ili ne?

Cure-pliz odgovor ako netko zna...pliiizzzz... :shock:

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je pomogao sumamed za ureplazmu

bil sam popila hiramicin i nista, tek nakon sumameda je otisla, nadam se zauvijek

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I meni je pomogao sumamed.
    I doksiciklin u kombinaciji.

Zbog toga sam prestala dojiti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Super za sumamed!
    Ja ću na te briseve u ponedjeljak 06.06., pa kad dobijem kroz dva-tri dana nalaz trčim ginekologici po sumamed (i to bez obzira na koncentraciju ureaplazme)....
    imam grozan osjećaj da kad god me nešto zaboli ili kad osjetim grč da to nije normalno i da mi se to zapravo infekcija širi na bebu...tako da sam toliko luda od toga da ću popiti sve i sva, samo da znam da sam ja učinila sve što je u mojoj moći .....

Ally avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Prošli tjedan sam radila briseve, i danas me zvala sestra te sam odamh otišla kod gin, i bris na ureaplazmu je pozitivan. Sad sam u 21 tjednu trudnoće. Gin mi je prepisala geomicin i geonistin (vaginalete). Zanimaju me vaša iskistva. Geomycin baš i nije bezazlen, a znam da moram iskorijeniti ureaplazmu, a i MM.
    Ovo mi je prva trudnoća, do nje sam došla nakon liječenja, i operacije i imam 34 godine i jako sam zabrinuta.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koji su simptomi ureaplazme...čitala sam nešto po netu i ni mi baš jasno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sma u 21 tjednu imala ureaplasmu. nakon antibiotika je nestala. i ja mislim da je važno da je riješite. iako neki ginići tvrde da je ne treba liječiti i da je puno žena ima koje i ne zanju da je imaju i da ne bude problema. meni je to pomalo kao ruski rulet i ja sam za to da se riješi taj problem, ali to je samo moje mišljenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa
    meni je bio pojačan iscjedak bjelkaste boje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moji simptomi ureaplazme su bili žućkasti iscjedak...ponekad je bio izrazito jako žuti (kao limun)...

Ja sam PRIJE TRUDNOĆE pila za ureaplazmu Doksiciklin i Eritromicin i bris mi se pokazao nakon tih terapija opet pozitivan...u to sam vrijeme već bila trudna...

No, sad znam da postoji šansa da je bio lažno pozitivan test jer sam ga radila u medicinsko-biokemijskom labosu, a oni za briseve nemaju kulture i ne nasađuju "beštije" već se koriste s nekakvim vrlo nepouzdanim test-trakicama (čak 50 % lažnih rezultata)....tako da ako radite briseve privatno nikad nemojte raditi briseve u med.-biokemijskim labosima nego isključivo u mikrobiološkim....vani biokemijski labosi čak niti nemaju dozvolu za rad s brisevima, ali kod nas nema stroge zakonske regulative po tom pitanju pa još uvijek svi sve rade...

Uglavnom-nakon što sam na temelju tog nalaza išla doktorici, dobila sam samo geonistin vaginalete(mislim da sam ih 20-ak dana koristila)...
    i ponovila briseve 2 puta u mikrobiološkim labosima i bili su negativni...

Ally avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa
    Nisam imala nikakve simptome, nego na preporuku privatnog gin sam radila 5 briseva. Inače mi je soc gin rekla da su dobili preporuku da se oko 30 tjedna rade brisevi.

U srijedu idem na kontrolu, pa ću doznati kada ću ponoviti bris.

Ally avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj puros prvotno napisa
    i ja sma u 21 tjednu imala ureaplasmu. nakon antibiotika je nestala. i ja mislim da je važno da je riješite. iako neki ginići tvrde da je ne treba liječiti i da je puno žena ima koje i ne zanju da je imaju i da ne bude problema. meni je to pomalo kao ruski rulet i ja sam za to da se riješi taj problem, ali to je samo moje mišljenje.
    Nakon što sam pročitala na netu o ureaplazmi znam da je treba iskorijeniti, a proizvođaći lijekova moraju se ograditi od posljedica pa gotovo na svim lijekovima piše da nije za trudnice.

Ally avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Riješila sam se ureaplazme. stigao je nalaz kontrolnog brisa i u redu je

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I ja sam prije trudnoce imala ureaplasmu i streptokok.popila sam ogromnu količinu antibiotika svih vrsta koji su mi uništili crijeva i želudac u tolikoj mjeri da i sada godinu i pol poslije povraćam od bilo kakvog lijeka,pa čak i od vitamina. naravno da svi ti antibiotici nisu ništa pomogli. muž i ja smo se izlječili homeopatskim preparatom.
    sad sam 30 tjedana trudna i nemam nikvih problema,iako sam se bojala da zbog upala i bakterija neću ni moći ostati u drugom stanju, a ako i ostanem
    da mi slijedi spontani. hvala Bogu,zanijela sam od prvi put, i nisam imala nikakvih problema.
    i dalje uzimam homeopatske pripravke i sve je super!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga, koji je to homeopatski pripravak?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam uzimala preparat koji se zove penmycyn.on je napravljen baš za mene i ako se odlučiš za homeopatiju najbolje je da se posavjetuješ s homeopatom (pripazi samo da je završio i klasičnu medicinu). inače takav način liječenja traje duže od liječenja uobičajenim antibioticima, ali je zato kompletniji i mnogo su manje šanse za recidiviranjem (ponovnom pojavom upale,bakterija,bolesti). važno je da tokom liječenja ne piješ kavu jer ona pobija vibracije u lijeku.takav način liječenja nije UOPĆE štetan za fetus (provjereno!!).

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja baš išla na šalatu po nalaze... prvo me naživcirala promjena termina konzultacija na faxu, pa gužva u busu i tramvaju i onda još i dobijem nalaz za mikoplazmu deset na treću, a ureaplazmu deset na petu.
    ou hepi dej ou jea...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa
    ja baš išla na šalatu po nalaze... prvo me naživcirala promjena termina konzultacija na faxu, pa gužva u busu i tramvaju i onda još i dobijem nalaz za mikoplazmu deset na treću, a ureaplazmu deset na petu.
    ou hepi dej ou jea...
    obje moraš hitno liječit.uh, te grozne beštije . kako ih mrzim

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nda, idem danas teti ginićki da mi prepiše terapiju...
    e sad, ja sam sad negdje 31. tjedan ak se ne varam. (uvijek zaboravim koji sam točno ) pitala sam starog kaj sad s tim beštijama (stari mi je ginić u penziji) i on je reko da se nemam kaj brinut, da odem do ginićke da mi prepiše terapiju i da se nemam nekog razloga živcirat.
    mislim, čovjek ima x godina radnog staža i x vođenih trudnoći iza sebe, tak da mu vjerujem, al me zanima (iz vaših ili iskustava nekog kog znate), kaj mi točno te beštije mogu zakomplicirat u ovoj fazi trudnoće? sve drugo je ok, nisam imala nikakvih komplikacija i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj, ajmo prvo vidjet što ti kaže tvoja ginićka i koju ti je terapiju dala. uz terapiju se ne trebaš brinuti. pusa velika.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

teta ginićka mi dala eritromicin.... bogte, dve svakih šest sati... pretvorit ću se u jednu veliku pilulu
    ma bude dobro, sve je to za ljude

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa
    teta ginićka mi dala eritromicin.... bogte, dve svakih šest sati... pretvorit ću se u jednu veliku pilulu
    ma bude dobro, sve je to za ljude
    pretpostavila sam da će ti dati eritromicin. to je ok. pusa

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bljak, pa ovo će mi razorit ionako osjetljiv želudac... stalno imam osjećaj ko da ću povraćat. :/

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nije mi baš drago što obnavljam ovako ružnu temu.Naime,u 16.tjednu trudnoće sam,otkrivena Ureaplasma-terapija eritromicin 8 dana.
    Da li se netko uspio izlječit iz prve??
    Da li znate koliko treba proć nakon te terapije da se bris ponovi??Plizz help..

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

treba proc 3 tjedna. meni nije pomogo ni eritromicin, ni sumamed ni klaritromcin, cijelu trudnocu je vukla 10 na 4. poslije dojenja doksiciklin i otisla.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jooj užas...još sam ja alergična na sumamed i penicilin...Koma.Dobro da si mi rekla da treba proć 3 tjedna,jr ja bi otrčala odmah za 2 dana nakon terapije.Hvala na odgovoru.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma gledaj pozitivno, nekima je sigurno i od prve nestala. imas vise tema o ureaplasmi tu pa procitaj da ti bude malo lakse. uglavnom, vecina ju je vukla i na kraju sve super s bebacima usprkos antibioticima i " opstanku ". al lako je meni sad pricat, sjecam se kad je 4 put dosao bris pozitivan, negdje u 32 tjednu il 34, samo sam sjela dragala trbuh, plakala i molila Boga da cuva bebu.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ma već 2 dana iščitavam sve žive postove..Inače nisam paničarka,al uhvatio me strah.Ma valjda bu sve ok.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo stigli kontrolni brisevi i ureaplasme više nema..Paralelno sa terapijom eritromicina sam bila i na Acidosalus probioticima.

Ginekologica je rekla da ćemo ponavljat bris,ali eto,za sada sam ipak happy(iako postoji šansa da je nalaz možda negativan)

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

MM i ja se također pokušavamo riješiti Ureaplasme. Sad smo popili Sumamed,čekamo tri tjedna i ponavljam briseve. Ovo nam je treća kura lijekova. Prva Doksicilin, druga Medazol,ali beštija je i dalje tu. Ja nisam trudna, ali pokušavamo pa me zanima što s odnosima za vrijeme terapije i njenog djelovanja?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj delfin prvotno napisa
    MM i ja se također pokušavamo riješiti Ureaplasme. Sad smo popili Sumamed,čekamo tri tjedna i ponavljam briseve. Ovo nam je treća kura lijekova. Prva Doksicilin, druga Medazol,ali beštija je i dalje tu. Ja nisam trudna, ali pokušavamo pa me zanima što s odnosima za vrijeme terapije i njenog djelovanja?

Meni je moja dr.rekla da imamo odnose isključivo s kondomima...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo da ja kažem svuje iskustvo, nakon bezbroj terapija raznim antibioticima uspjela sam je riješiti jednim totalno prirodnim preparatom, acidosaulusom, kupila sam onaj koncentriraniji koji se aplicira u rodnicu svaku većer 10 dana i ode, malo je neugodno, na tu sam ideju došla nakon papa testa koji je pokazivao CIN1 te sam time liječila.... uspješno.

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

delfin i meni moja doktorica rekla iskljucivo sa kondomima sve dok nalaz od oboje ne bude dobar.

u prosloj trudnoci sam vukla ureaplazmu od pocetka do kraja. bila je 10na5. nisam je se uspjela rijesiti sa tri kure antibiotika, ni sa homeopatijom.

u ovoj trudnoci mi je opet izolirana, ali 10na3. Potrosila dozu Dalacin vaginalne kreme i na kontrolnim brisevima ureaplazme vise nije bilo :D

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •