Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 69 od 69

Tema: UREAPLAZMA-POMOĆ

chora avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno ...

mene zanima..da ako sam prije trudnoće napravila bris na ureplazmu i bio je negativan..da li se može samoinicijativno opet javiti u trudnoći.....
    općenito, da li u trudnoći treba raditi briseve ukoliko su bili svi u redu?
    Isto me zanima i za papa test....

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja popila eritromicin i summamed. otkrili mi je u 6 mj. trudnoce. rodila zdravo i jako dijete u terminu

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Re: ...

Citiraj chora prvotno napisa
    mene zanima..da ako sam prije trudnoće napravila bris na ureplazmu i bio je negativan..da li se može samoinicijativno opet javiti u trudnoći.....
    općenito, da li u trudnoći treba raditi briseve ukoliko su bili svi u redu?
    Isto me zanima i za papa test....
    a jesi li je ikad imala?
    ako jesi, mislim da se može ponoviti.
    koliko vremena ej prošlo od kako si radila te testove?

kod nas je test na ureaplazmu skup i radi se u privatnoj laboratoriji, tako da ga ja nisam ponavljala. Urađen mi je bio jedan, kontrolni, u 9. nedelji i bio je pozitivan. Popila kutiju Sumameda u 13. nedelji i moja dr je rekla da nema smisla raditi ponovo test, jer bi trebalo da je prošlo. A i ako nije prošla, ne bi trebalo toliko gutati antibiotike, jer UP ako smeta, obično smeta u početku, a posle ne pravi probleme.
    To mi je rekao još jedan ginekolog nezavisno od nje. Oboje su odlični i savesni lekari.
    Rodila zdravu bebu u terminu.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Opet glupa ureaplasma i to veće od 10 na 5.
    Prvi put otkrivena u 16.tjednu,nakon ture eritromicina,pa mjesec dana acidosalusa...,bris je bio negativan...Ali lažno negativan,na žalost.

Sad u 26.tjednu opet je izolirana,i opet 8 dana eritromicina i vaginalete...Koma..Totalna me panika od preranog poroda..Acidosalus mi je glupo opet kupovat,kad ju je samo prikrio(

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I na mene je napala za bakterijetina. 10 na 5.
    Dala mi dr Sumamed i danas sam strusila prema uputama 2 komada i sad mi je užasno zlo.

Uh, sad ti znaj jel dokroti znaju što propisuju........

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj prolaznica1975 prvotno napisa Vidi poruku
    I na mene je napala za bakterijetina. 10 na 5.
    Dala mi dr Sumamed i danas sam strusila prema uputama 2 komada i sad mi je užasno zlo.

Uh, sad ti znaj jel dokroti znaju što propisuju........
    Meni je bilo toliko slabo od antibitika da sam ga prestala pit...Probaj neku alternativu..vaginalete,čajeve..ma ne znam više...Luda sam od te bakterijetine.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

evo moje iskustvo s ureaplsmom da znate da ne mora biti strašno. imala sam je cijelu trudnoću 10 na 5, prije trudnoće nisam radila briseve tako da ne znam otkad je imam. zadnjih tjedana trudnoće je izolirana i mycoplasma. u trudnoći nijedna nije pravila nikakve probleme,jednom sam pila konjsku dozu sumameda i dalje je ostala u istoj koncentraciji. sad sam, godinu nakon poroda, ponovno radila bris i nema je ))
    nisam nikakve antibiotike pila, samo stavljala vaginalete prije par mjeseci
    Posljednje uređivanje od lola3 : 12.04.2011. at 12:29

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam prije par godina radila briseve i imala sam ureaplasmu,nesjecam se vise u kojoj koncentraciji ali ne dramaticno...
    Ginic je rekao e sad kad smo je otkrili popit ces sumamed a ja kazem a da nismo,sto bi se dogodilo? on kaze nista....

Istina je da moze praviti probleme u zacetku trudnoce i da bi zene mogle imati spontani radi nje,ali ginic mi kaze da je vjerojatnije 100 drugih stvari prije nje....
    Vjerujem da u trudnoci vise steti silno kljukanje antibioticima nego povecana prisutnost neke od bakterija u organizmu!
    Ja npr. uvijek nakon pijenja antibiotika dobijem gljivice pa onda jos njih moram tretirat...uf...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Neznam od kuda bi krenula,uglavnom borim se sa ureaplasmom godinu dana,zbog koje sam možda i izgubila bebu u 5 mjesecu trudnoće.U ovih godinu dana sam popila 4 antibiotika i još uvijek je tu,nije se ni smanjila 10 na 4,muž je dva puta vadio bris i on je skroz negativan,a ja skroz pozitivna.Za zadnji ant.sam bila privatno i dobila ga iz njemačke,ali ništa se i ne pomiče,doc je čak bila sumnjičava i rekla da nešto tu ne štima,netko nekog mulja,rekla sam sve smo popili kako treba,sex sa kondomom,ali njoj je sumnjivo.Uglavnom nema vise ant,dat će mi sad neke vaginalete i to je to,a ja sam tako htjela radit na bebi.Jedna doktorica mi je je rekla da idem u postupak,a druga mi ne preporuča.Nisam više tako ni mlada i nemam baš puno vremena,ovih dana razmišljam da odustanem od svega,ne vidim neki izlaz.Drago mi je da ima cura koje su to puno lakše uspjele rješiti,voljela bih biti jedna od vas.

magdalenaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ja sam ju isto imala u trudnoći ,nije mi smetala ni ureaplasma a ni cista na jajniku,,pila sumamed i ja i dragi nije pomoglo,hvala Bogu rodila živu i zdravu curicu još uvijek ju imam ,kako beba pije moje mlijeko nepijem nikakve ant. ....
    Jalac nemoj odustati,vidi dal ima neki prirodan lijek da se nekljukaš kemikalijama,,

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

jalac...nadam se da ces uspijeti u svojoj borbi...prirodni "pomagaci" protiv ureaplasme su BRUSNICA!!!!probiotici i opcenito puno tekucine!!!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Cure,hvala vam na podršci!Trenutno sam na čaju i vaginaletama za ureaplazmu,uz put mi je jedna prijateljica rekla za neki mix od peršina,meda,limuna i maslinovog ulja(kao neki su se sa tim riješili raznih bakterija),mislim da nemam šta sa tim izgubit,pa se kljukam i sa tim,grozno je za jest,ali štetiti ne može.Uglavnom sve je na prirodnoj bazi,pa ćemo vidjet rezultat.

neve86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja sam pila Eritromicin tjedan dana, 8 tableta dnevno, a bakterija se nešto smanjila...još mi je i mučno bilo od tih silnih tableta...moja dr. kaže da je opasna prva tri miseca, al kasnije ne bi trebala utjecat na bebu. Tome se nadam i ja

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Evo i ja ovako trudna se liječim od prokletnice, negdje s 15 tjedana saznala, dobila konjsku dozu sumameda i nije pomoglo ni milimetar. Sad mi je doktor prepisao Doksiciklin i betadine vaginalete. Sad sam u 22 tj. Krasan izbor zar ne - piti doksiciklin u trudnoći ili imati ureaplazmu više od 10 na 4. Doksiciklin me tjera na povraćanje i izaziva žgaravicu, pa nastojim pojesti prije tablete. Nadam se da će ovaj put otići, ako ne, neću više piti užasne antibiotike jer mislim da bi to bilo zbilja previše, proći čitavu trudnoću na koktelima raznih antibiotika......

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Moses, ne doksiciklin. NE!
    Doksiciklin samo ako se mora, ako se treba spasiti bebu.
    Doksicikln se ne upotrebljava u trudnoći i u vrijeme dojenja.

http://www.belupo.hr/Default.aspx?sid=416

UPUTA O LIJEKU

DOKSICIKLIN 100 mg kapsule
    doxycyclinum
    FARMAKOTERAPIJSKA SKUPINA
    Doksiciklin je antimikrobni lijek iz skupine tetraciklina za sustavnu primjenu
    POSEBNA UPOZORENJA
    Trudnoća
    Tetraciklini prolaze kroz placentarnu barijeru te se mogu naći u tkivima fetusa gdje uzrokuju štetne učinke na razvoj fetusa (usporavanje razvoja kostura i noktiju, promjene na zubima u smislu trajnih diskoloracija i hipoplazije zubne cakline).
    Stoga se tijekom trudnoće, naročito njezine druge polovice, Doksiciklin kapsule ne smiju primjenjivati.

Dojenje
    Tetraciklini se izlučuju u majčino mlijeko te mogu izazvati ozbiljne nuspojave u dojenčeta. Stoga dojilje tijekom primjene Doksiciklin kapsula ne smiju dojiti.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moses, Inesz je u pravu što se tiče doksicilina. U uputama zaista piše da ga nije nikako preporučljivo piti u trudnoći i tijekom dojenja. Svakako se savjetuj s doktorom oko druge terapije.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Gotova sam s terapijom, tako da je sad kasno. Mogu se samo nadati da neće biti nekih groznih posljedica.......

neve86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Nadam se da će biti sve uredu, bez posljedica...evo meni je danas ponovno dala sumamed i nekakve vaginalete...nemoš se riješit beštije nikako

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sterilan bris!!!

Eto, meni Doksiciklin pomogao, sad samo da bebi nije naštetio......

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •