Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: povratila nakon antibiotika

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno povratila nakon antibiotika

V ima anginu i dobila je klavocin sirup i voltaren čepiće (ničim joj ne možemo sniziti temperaturu). E sad, popila je lijek u 10 i prije 10 min mi veli da joj je zlo (nakon sat i nešto od antibiotika) i sve ispovrati.

Može li to biti od antibiotika? Čitala sam da kod male djece zna biti prisutno ipovraćanje kod angine (do sad nije povraćala). Da li jse antibiotik stigao apsorbirati? Ili je i njega ispovratila? Dal to znači da kao da nije primila dozu?

Osim toga, Voltaren joj je snizio temperaturu za pol stupnja...Sad sam je ponovo tuširala...

Ja sam u 33-em tjednu trudnoće i veli mi susjeda da ja mogu od nje pokupiti i da je to opasno za bebu :/

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mislim da baš ne bi trebala imati takvu reakciju. Mogućno je preosjetljiva na Klavocin, pročitaj u uputama o lijeku, pa ako je javi se pedici. U stavari, u svakom slučaju o tome obavijesti pedicu.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

konzultiraj pedicu ili tetu u ljekarni!
    nika je povracala onaj zinat, pa je dobila zamjenski antibiotik!

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

tako je bilo i kod nas,angina, viska temperatura,par minuta nakon klavocina ispovraćao se i dobio osip po nožicama naravno odmah sam zvala pedijatra koji je rekao da ga dovedem i u zamjenu dobio sumamed
    ostalo je otvoreno pitanje etiologije osipa koji također može biti vezan uz virozu,preporuke su da napravimo rist i rast na pencilin kod alerologa i do tad nedavati pencilinske antibiotioke
    obavjesti pedijatra!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

moj je povratio nakon klavocina (jedan jedini antibiotik u životu i dobio ga jer je pedica rekla da ima upalu uha)

preskocili smo iducu dozu i onda popili do kraja i vise nije bilo nikakve reakcije

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni su djeca često znala povratiti antibiotik.Treba vremena da se organizam privikne.Ako i dalje bude povraćala traži neki drugi

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ona nije povratila odmah, već nakon nešto više od 1 sata...Ipak može biti Klavocin u pitanju?

Nakon što je povratila sam je još otuširala i odjednom je živnula (bila sam joj dala i Voltaren čepić) i do sad je bila super..i odjednom je klonula, temperatura 39 i tresavica..Lupocet ne pomaže, a sad kad sam joj već dala Lupocet, moram čekati bar 4 sata da joj ponovo dam Voltaren..zaspala je i sad je nemrem tušitrati a htjela sam joj hladiti morkrim ručnikom, al nožice su joj tak i onak led ledene...

Zvali hitnu i doktor kaže da ako je povratila nakon sat vremena da to nije od lijeka i nek nastavimo normalno davati..

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moje mi bogato bolesničko iskustvo govori da to ipak ne bi bilo od klavocina jer je tako dugo vremena prošlo. Ili je bilo od angine ili je u sadržaju želuca bilo nešto što nije sjelo pa je povratila. A ovaj nagli skok temperature ti ja "normalan" kod voltarena, tj. ibuprofenskih "pripravaka": kako ju naglo snize, tako naglo temperatura i dođe natrag. (moje iskustvo!)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Samo da prijavim da više nije povraćala. Temperaturu smo jučer pobijedili i sad je ko avion! Lijek moramo popiti do kraja (10 dana, iako na suspenziji piše da je valjana 7 dana :? )

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

drago nam je da ste dobro :D Problem sa suspenzijom možeš riješiti tako da kupiš drugu nakon 7 dana.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    Samo da prijavim da više nije povraćala. Temperaturu smo jučer pobijedili i sad je ko avion! Lijek moramo popiti do kraja (10 dana, iako na suspenziji piše da je valjana 7 dana :? )
    Super za Vitu! :D
    Pitaj pedijatricu za lijek, nama ne naša napisala ponovo recept kada smo trebali produžiti sa antibiotikom sa 7 na 10 dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •