Citiraj Forka prvotno napisa

(Kristalografija je grana znanosti, pa ne volim kada se tzv. 'kristaloterapeuti' služe nekim pojmovima koje ustvari ne poznaju, a onda se ljudi toga drže kao nekog općeg mjesta (primjerice, negdje sam u popis 'kristala koji imaju ljekovita svojstva' naišla na 'amonit' (to je fosil i s kristalima nema apsolutno nikakve veze)
Naravno da nisu isti kristali i smole, ali kristaloterapeuti ih koriste u tretmanima pa je puno jednostavnije da ih se stavi u istu grupu. Mene osobno najviše boli kad se sve to skupa zove "kamenje".

Sve što činimo stvar je obično našeg vlastitog izbora.
Tako bi trebalo biti. Nažalost, ljudi se često nađu pozvani suditi o nečijem izboru. Ne smeta me ako netko izabere križ i krunicu (ovo nema veze s Ivany nego navodim kao primjer), ali me jako smeta kad se izbor ostalih naziva raznim imenima i pogrdno govori o tome. Iskreno me jako zanima što bi napisale forumašice-vjernice da sam recimo ja napisala kako misu smatram magijskim ritualom, a KC običnom "radionicom" koja skuplja novac, a ne plaća državi PDV, štiti pedofile u svojim krugovima i iskrivljuje temelje RKV. Kao što na taj način ne razgovaram s vjernicima tako ne dozvoljavam da se homeopatija, krostaloterapija i joga nazivaju magijom.