ljiljan@ prvotno napisa
Ivany, budući da ti Pujica nije odgovorila o službenom stavu KC o nadriliječništvu (možda i ne postoji) reći ću ti ja onoliko koliko znam i ono u što sam sigurna na temelju mišljenja svećenika i svog vlastitog iskustva. Ne može sasvim sigurno jedna jantarna ogrlica nanijeti veliku duhovnu štetu sama po sebi, kao niti homeopatija, ali je činjenica da kad dadeš svoj pristanak Zlome, on neće stati. Jednu ti stvar zaliječi, a pet drugih pogorša; pa krenu ljudi iz jedne prakse u drugu, gube san, gube unutarnji mir i vrlo lako čovjek dođe u situaciju da dozvoli da se nepoznate sile brinu za njegovo zdravlje. A vidjela sam na duhovnim obnovama kako to završava - iz nekog razloga mnogi od njih požele se vratiti Isusu - pa kad dođu na katoličke duhovne obnove za vrijeme zaziva Duha svetoga počnu se bacati po podu i iz njih izlaze glasovi koji nisu njihovi. Prestrašno.
(I nemojte reći da ovo nema veze s odgojem u duhu vjere - vi koji imate malu djecu, narast će vam i upast će možda u kakvo društvo u kojem će se raditi seanse spiritizma i tko zna čega.)
Da takvi ljudi nisu došli na duhovne obnove kršćana to im se vjerojatno ne bi dogodilo. Ali neki od njih dođu. Meni je isto misterij - zašto? O razlogu mogu samo nagađati.
A što se tiče tvoje prijateljice sama procijeni da li je spremna čuti što joj imaš reći. Nemoj inzistirati na svom stavu jer Gospodin određuje trenutak. Možda svatko od nas mora proći i neke stranputice da bi kasnije u nekim težim životnim situacijama koje mu je Bog predodredio bio čvršće na Njegovu putu.