jučer smo krstili nećakinju i bila sam u crkvi skupa s djecom... kako naš svećenik ide na go odlučio je baš jučer predstaviti svoju zamjenu - nekog mladog svećenika iz Bosne... toliko me rastužila njegova propovjed da sam htjela u sred mise napustit crkvu...
na misi na kojoj je krstio dvoje djece on je održao propovjed o nacionalizmu, rodoljublju, Thompsonu, Hrvatima iz Bosne, pokolju u Srebrenici, odnosima između Hrvata i Srba u Bosni...

dok je on ovdje neću kročiti nogom u crkvu niti ću djecu pustiti da idu i inače ja idem rijetko (o velikim blagdanima i krštenjima, vjenčanjima itd.) ali djecu puštam da idu sa susjedom kada to žele... (ranije sam rastumačila svoje stavove oko Crkve pa to ne bih sada ponovno ali želim naglasiti da ovaj post nema ništa s time)

obred krštenja je primanje malenih ljudi u katoličku / kršćansku zajednicu i tako sam ga rastumačila svojoj djeci (Iv zna i za pranje od istočnog grijeha itd.)... B nije slušao misu jer mu je bila dosadna , ali Iv me je jučer pitao što se dogodilo u Srebrenici i zašto Hrvati ne vole Srbe :shock: i zašto Hrvati nisu bili u Srebrenici... jer je pozorno slušao i onda je imao milijun i jedno pitanje o toj propovijedi...

e sad, ako on bud u nedjelju opet htio ići na misu kako mu objasniti zašto mu branim odlazak dok se naš svećenik ne vrati... ja njemu ne želim govoriti loše o nikome, ali sam toliko iznervirana ovom propovijedi da mi stvarno trebaju tuđe riječi... ja u sebi ne mogu pronaći lijepu riječ za tog mladog svećenika