-
nisam vas dugo čitala...jučer sam bilana misi i na predivnoj propovjedi fra. Dugančića...govorio je da mi kao kršćani ili pripadnici bilo koje vjere ne smijemo se osjećati superiorno ili boli od drugih vjera i religija, Bog samo poznoja ljudsko sre i na njemu je da sudi, on vidi sva dobra dijela vjernika i ateista i ništa mu ovih drugih nisu manje draga...pričao je kaoko su Židovi bili izabrani Božiji narod, ali umjesto da to što su izabrani shvate tako da drugima budu svijetlost, primjer i vodilja, oni su "poganima" zabranili pristup sinagogama itd ( u starom zavjetu, da netko ne bi pomislio da se radi o Židovima općenito i danas)...U Evanđelju po Luki, on spominje ženu nevjernicu ,poganku koju su židovi zvali "psićima", koja ga moli za ozdravljenje; On joj kaže da priliči gospodaru ( vjernicima, tad Židovima, oduzimati od usta kruha djece svoje ( vjernika), i davati ih psićima ( poganima)....a ona mu odgovara ; i psići jedu mrvice koje padnu sa stola Gospodinova...Isus joj reće; velika je vjer tvoja ženo.... ( ovo sam prepričala Evanđelje, nije citirano)
kaže fra. Dugančić......nije na vama da sudite one koji možda danas nisu došli na misu, jer vi ne znate zašto oni nisu tu; na vama je da moli te, ne da sudite, nikoga, nidi da se uzdižete ili osjećate većima i boljima jer ste vjernici ili kršćani...to vam nije put k Bogu, nego djela vaša i srce čisto.....
pujica potpisujem
[b] mim kao i uvijek sudiš druge, a onda njih optužuješ za isto... jako licemjerno...uvijek jako i bezobrazno napadaš, a kada ti netko vrati istom mjerom optužuješ ovdje na forumu za jednoumlje, licemjerje, i da se po pravilima foruma tako ne smije ponašati...uvijek se osjećaš napadnuto, a ti si ta koja često jako neukusno reagira bez prevelikog povoda i odvlačiš teme u drugome smjeru koje se na kraju zaključaju......mislila sam da samo napadaš mene, pa se jedno vrijeme nisam odgovarala na teme u kojima ti i ja imamo različita stajališta, ali sada vidim da nisam samo ja u pitanju jer si napala ljilj@nu koja je jedna od najfinijih i najblažih osoba na forumu....ti bi se odmah "tukla" braniš se kada te i ne napadaju...i ja sam često takva, ali podržavatelja mog mišljenja na ovom forumu je jako malo, a tvog je većina i zato uopće ne razumije takve tvoje reakcije i ispade....šaljem ti mirrrrr i pusu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma