Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Uređaj za spravljanje mlijeka od žitarica,mah....

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Uređaj za spravljanje mlijeka od žitarica,mah....

Dali ga netko ima i jel dobar ovaj zapravo jeli savršen s obzirom na dosta visoku cijenu :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mene zanima, vec sam gledala taj uredjaj ali nisam sigurna kakvo je npr. sojino mlijeko po okusu? je li slicno onome od ALPRO (mislim na ono bez soli i secera naravno) ??

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A koliko taj uređaj košta?
    I, da li se može raditi zobeno mlijeko bez takvog uređaja?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pise na stranicama 2100 kuna :/

ja sam pravila mlijeko od soje i tofu u kucnoj radinosti i nikad mi nije ispalo dobro :/

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam ga isto radila doma i bilo mi je super ali ne znam sad nakon godina koristenja kupovnog vjerovatno sam se navikla na kupovni i ne bi m bio fin domaci :/ alil mislim se da ipak kupim aparat jer ovisno o tome koliko toga koristis ali mislim da bi se meni fakat isplatilo.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam domaci pravila jos u studentskom domu, znaci prije 15 - 20 godina kad se nisam mogla bas navici na kupovni jer ga nije bilo, kuhinja je bila ko u sireli, ono gaze, limunov sok, kila soje, ali uvijek mi je ostajao taj neki okus po sirovom slanutku, ne znam ga drukcije opisati

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

sjacam se i ja kurslusa po kuhinji strava. a istina je da ima taj jedan specificni okus i miris dobro si ga opisala. ali meni je bio ok. ja doduse obozavam i sirovu ciklu jer mi mirise na zemlju. mislim da je to od onih okusa koje ili volis ili su ti bljah,ono nema sredine :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja probala raditi sama sojino mlijeko ali okus je bio odvraaaataaaaan !

Mozda se moze naruciti 'probni uzorak mlijeka' iz tog uredjaja..? ipak je cijena uredjaja visoka ... hm.. jer kupiti to pa da mlijeko ne pase.. :/

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam imala takav uređaj(ali drugog proizvođača) i koristila sam ga dok mu nije krepao motor.
    Mlijeko je istog okusa kao ono domaće radinosti, čak mi se čini da je bilo i malo rjeđe, to je bilo prije 10-ak godina pa se ne sjećam točno.
    Malo je zahtjevnije bilo čišćenje jer ima gustu mrežicu u kojoj se nalazi soja.

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mel prvotno napisa
    ja probala raditi sama sojino mlijeko ali okus je bio odvraaaataaaaan !
    :/
    probaj staviti malo meda ili smeđeg šećera, mijenja okus

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

danas bio uređaj na rtl-u u "Večeri za 5".
    žena ga koristila za izradu sojinog mlijeka. Čini mi se praktičan, sad bi još samo trebalo degustirati....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gledala i ja malo prije (repriza od jucer) i da.. i meni se cini super, ali i mene zanima degustacija

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a da se ja odvažim, pa kupim preko e-baya (najskuplja 100$)?, pa ćemo degustirati

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ajde pa me pozovi

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    ajde pa me pozovi
    i tebe i Mel (ona će iz Ri doći). Ti si iz Molvica, iz okolice Samobora ili neke dr Molvice :?

Našli smo neki super soy milk maker s dodacima za raditi tofu. Sutra ćemo ga naručiti ako ga budu htjeli poslati iz USA za HR. Cijena 119$

Ako dođe, napravim vam degustaciju

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kaj je bilo s tim narudzbama i degustacijama?

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne pitaj
    ne šalju iz Amerike u Hr tj ni u Eu
    a pogledaj ovo:
    http://search.ebay.com/search/search...ker&category0=

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ko mi je kriv kad nemam nikog u A

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

BOK svima! nova sam na ovom forumu i vidim da vas zanima taj uređaj. ja sam ga kupila i mogu reći da sam zadovoljna. naručila sam ga preko italije. radila sam tofu i mogu reći da mi ima bolji okus nego kupovni. okara je super i tako da se sve iskoristi. jedino nemojte predugo močiti soju jer mlijeko ispadne vodeno.
    :D

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ram, koji model si uzela i koliko si ga platila (stavi neki link ako ima)?
    Tofu je uvijek bolji kad ga doma napraviš... sad mi sline cure...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kupila sam SoyQuick preko ebay italia ili idi direktno natures wonderland shop. oni su ti iz australije. ukupna cijena je 200 AUD ili oko 90€. razlika je u cijeni prijevoza za istočnu europu ili za EU. probala sam raditi i rižino mlijeko. mljac!!!!! slijedi priložena uputstva i nećeš pogriješiti.

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala ti za info, idem odmah u akciju

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

podižem...

dakle, nakon nekoliko pokušaja (preko e-baya), konačno je stigao moj aparat SoyQuick i ako mislite, nemojte puno razmišljati... mlijeko je famozno! Jedina mana je čišćenje, ali i to se brzo ispraxa.

Do sada sam radila: sojino, rižino, lješnjakovo i zobeno mlijeko. Jučer napravila tofu. Mlijeko ispadne savršeno. Takvo nećete naći u dućanu.
    Favorit mi je 2/3 lješnjakovog i 1/3 rižinog, zaslađenog sa javorovim sirupom. Za ovježenje sam radila zobeno, rižino (hladno) i dodala smrznute maline, izmix aparatom (bez grijanja) i procijedila.
    Može se napraviti kava od soye: sa namočenom sojom pomješa se 2žl kave u zrnu i uključi se postupak izrade sojinog mlijeka....

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Tessa prvotno napisa
    podižem...

dakle, nakon nekoliko pokušaja (preko e-baya), konačno je stigao moj aparat SoyQuick i ako mislite, nemojte puno razmišljati... mlijeko je famozno! Jedina mana je čišćenje, ali i to se brzo ispraxa.

Do sada sam radila: sojino, rižino, lješnjakovo i zobeno mlijeko. Jučer napravila tofu. Mlijeko ispadne savršeno. Takvo nećete naći u dućanu.
    Favorit mi je 2/3 lješnjakovog i 1/3 rižinog, zaslađenog sa javorovim sirupom. Za ovježenje sam radila zobeno, rižino (hladno) i dodala smrznute maline, izmix aparatom (bez grijanja) i procijedila.
    Može se napraviti kava od soye: sa namočenom sojom pomješa se 2žl kave u zrnu i uključi se postupak izrade sojinog mlijeka....
    Kako najlakše do aparata a da nije preko interneta :?
    Neki dučan u Austriji možda :?

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ovo su dobre vijesti. ok koliko je izrada komplicirana? ne zelim kupiti jos jedan aparat pa da mi stoji bez veze, a s druge strane prilicno novaca mi ode na kupovna mlijeka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i ja krenula u narudzbu soyquick makera, pokusavam naruciti on line, pa da stigne kod nasih prijatelja u Njemackoj, ali eto ... nesto zastekalo, zenska mi se ne javlja , sad cekam, pa da vidimo!!
    Uspjela sam dogovoriti kupnju, bas od firme koja proizvodi taj uredjaj, jos se dobije i dio za tofu gratis, uredjaj je 110Eura, sa s(kršitelj koda)ing-om do Njemacke (narucila dva uredjaja), ali eto.. cekam podatke za uplat, valjda ce mi javiti uskoro!!

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ssss - to bi trebala pitati naše forumašice koje su u Austriji, ako one znaju?
    Našla sam ovu kombinaciju u slučaju da mi ne upali preko e-baya: http://www.zemljani.com/forum/viewtopic.php?t=781, pa vidi da li ti to odgovara.

Mi smo se mučili par mjeseci s naruđbom, ali to je vjerojatno zato da mi ispadne najbolja kombinacija: aparat je bio na nekom popustu (skupa s kalupom za tofu i ostalim kerefekima), sve skupa s carinom i ostalim davanjima 1100kn (stiglo doma) :D

Izrada mlijeka je jako jednostavna i traje 15tak min. Izgubi se vrijeme na čišćenju aparata, ali to sam prtljala samo prvi dan. Sad sam za čas gotova!

Primjer:
    Mlijeko od žitarica: u doljnji dio aparata se stavi nešto više od litre vode (postoji oznaka minimum/max), žitarica se dobro opere pod mlazom vode, stavi u tzv filter, uključi aparat i on sam odradi ostalo (zagrije vodu, pa malo melje, pa opet grije, pa opet melje i tako par puta - i gotovo). Mlijeko se onda procijedi, doda se slada po želji (med, stevija, smeđi šećer, sirup i sl) i opere se aparat.
    Mlijeko od soje: soja se dan ranije namoči i sve je isto kao i kod mlijeka sa žitaricama
    Mlijeko od lješnjaka, badema: namoče se preko noći ili par h i radi se na programu bez grijanja vode (meni je bolje kad se voda ugrije, jer lješnjaci dobe okus kao da su prženi).
    Smoothies i blender kokteli: dodate mlijeko po želji, voće svježe ili smrznuto po želji (u filter) i uključite aparat na mixanje bez grijača.
    Probat ću napraviti i krem juhu od povrća na taj način.
    Tofu: napravite mlijeko od soje, doda se sirilo (nigari, limun sok, magnezij klorid- njega sam dobila uz aparat), promješa jednom, ostavi stajati 15-20min, procijedi u kalup i ostavi u kalupu da se ocijedi. Za cijeli kalup treba napraviti 3 runde sojinog mlijeka.
    Okara se iskoristi za kolače, kekse ili popečke.

Jučer sam kupila u dućanu mlijeko riža/badem/lješnjak, nije ni blizu mojem.
    Kad se sjetim koliko lonaca sam koristila da bi napravila tofu... sad mogu jesti svaki dan svježi.
    Tu ima par filmića kako se radi:
    http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=1293

Lu, ako kupiš aparat pa ti stoji, sigurno će ga netko otkupiti od tebe!

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nuts, in general, are a healthy addition to most diets providing a good source of protein and essential vitamins and minerals such as A, E, phosphorous, potassium, essential fatty acids, and fibre. Nuts are high in fat; however, the fats they contain are monounsaturated and polyunsaturated, known for helping to prevent heart disease and helping to control total cholesterol by lowering bad LDL cholesterol and protecting good HDL cholesterol levels.

Nut milk is a tasty, nutritious alternative for those who prefer non-dairy milks. Using the SoyQuick Automatic Soymilk MakerT, you can produce fresh nut milk in just a few minutes for just a fraction of the cost of store-bought varieties. Plus, use the precious nut pulp that is left over for cooking and baking.

You can make nut milk from almost any kind of nut. The following is a list of some of the most popular nuts and their benefits:

(All measurements of protein are per 100 grams / 3.5 oz)

Almonds - the most popular milk and the most popular nut with 21 grams of protein, high in calcium, potassium, magnesium, phosphorus

Cashews - 18 grams of protein, high in potassium, magnesium, vitamin A

Chestnuts - low in protein, low in fat, high in fibre, B vitamins

Hazelnut (filbert) - 15 grams of protein, high in potassium, sulfur, calcium

Peanuts - complete protein source with 26 grams of protein, highest fat content of all nuts

Pecans - 9 grams of protein, high in essential fatty acids, potassium, vitamin A

Pine Nut (pignolia) - 24 grams of protein, high in thiamin, phosphorus, iron, niacin

Pistachio - 20 grams of protein, high in iron

Walnuts - 15 grams of protein, high in potassium, magnesium, vitamin A, omega 3 essential fatty acids

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

tessa tenks. ajde mi sad jos napisi tocno ime aparata i ako ima neku sifru broj ili sta vec, tako da kad trazim budem sigurna da je isti. i ti si ga kupila na e bayu?

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Na Adventovoj stranici više ne vidim da imaju u ponudi strojček pa me zanima dali je bio isti kao ovaj :/
    Možda se može kupit i neki drugi, a da kvaliteta mlijeka bude slična :?
    Mislim zamolit neke ljude vani da mi pogledaju,ali me frka dali če biti dobar neki drugi ili su svi oznad cca.100€ ok :/ :?

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lu, moj je ovaj model SDZ-4, ali sam dobila dodatno tofu kit kao što ima SDZ-5: [url]http://www.soymilkquick.com/soyquicksoymilkmakersdz5.php
    http://, (pogledajte si na toj stran...država:<br />http://www.soymilkquick.com/filtercup.phphttp://<br /> Da, kupila sam ga na ...iji (meni:-) )

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo još recepata za jogurt i kiselo vrhnje od soje:

SOY YOGURT

4 cups soymilk either commercial or home made soy milk by INTSOY method
    (see recipe for soymilk)
    2 to 3 tablespoons plain commercial yogurt (Dannon Plain Yogurt, etc)
    5 tablespoons cane sugar
    1 teaspoon vanilla flavor or other flavor as desired

Optional: Fruit preserves

Method:

1. Heat the pasteurized soy milk to 194oF (90oC) .
    2. Add sugar to the heated soymilk base and keep the temperature at 194oF (90oC), heating only long enough to dissolve the sugar. Add flavor.
    3. Cool the milk to 122oF (50oC). Add the commercial yogurt, gently mix the contents thoroughly and avoid the formation of foam. Pour the milk into cups and then seal with a cap.
    4. Immediately place the cups into an incubator, or an oven at 106oF (41oC) for approximately 5 hr. After 4-1/2 hr of incubation, closely monitor the pH of the yogurt. When the pH reaches 4.3 or desired sourness, transfer the yogurt to a refrigerator at 36oF (2oC).
    5. After 12 hr refrigeration, the yogurt can be served.

Option: To make yogurt with fruit on bottom, place 2 to 3 teaspoons fruit preserve into the bottom of each of the yogurt cups. Gently fill the mixture from step 3 into yogurt cups to near the top and then seal with a cap. Soy yogurt can be made by a yogurt maker following the instruction.

SOY SOUR CREAM
    Preparation time: 15 minutes, Number of servings: about 2 cups

INGREDIENTS
    1 pound silken tofu
    2 tablespoons vegetable oil
    2 tablespoons lemon juice
    1 tablespoon sugar

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dakle, totalno ste me nabrijale da i ja krenem u nabavku soyquick-a :D
    Nego, na njihovim web stranicama sada imaju jos jedan, najnoviji model, malo skuplji od ostalih (179 eurica), SoyQuick Premier Milk Maker 930P. Navodno je poboljsana glava, lakse se cisti, ali ono sto me buni je losiji rating od ostala dva (3,62), pa sad, a trebao bi biti bolji po svm prformansama koje su navedene. Zanima me ima li ga itko ili ste culi nesto o tom modelu?

Ako mi moze netko malo podrobnije bjasniti kako se u njemu radi tofu? Naime, imam vec kalup kupljen u Bio&Bio. pa ma zanima da li taj kalup mogu koristiti u kombinaciji sa soyquickom? Ili moram nrucivati njihov kalup?

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mmagnolija prvotno napisa

Ako mi moze netko malo podrobnije bjasniti kako se u njemu radi tofu? Naime, imam vec kalup kupljen u Bio&Bio. pa ma zanima da li taj kalup mogu koristiti u kombinaciji sa soyquickom? Ili moram nrucivati njihov kalup?
    U aparatu napraviš sojino mlijeko, ali ti jedna tura neće biti dovoljna. Ja napravim 3 ture sojinog i sve prebacim u veću posudu. Ako se mlijeko ohladilo, ugrijem ga i ubacim nigari ili limunov sok, kratko promiješam kuhačom (u obliku križa) i poklopim. Kad se odvoji tj "usiri", prebacim ga u kalup obložen gazom. Mi smo dobili kalup uz aparat, a inaće imam i drveni, lijepi kalup, ali mi je to za jako veliku količinu sojinog mlijeka, što više ne radim.
    I to je to!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •