Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: kada stigne drugo dijete

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno kada stigne drugo dijete

Evo, molila bih ako ima iskusnih mama, što se tiče dolaska drugog dijeteta kući, naime, moj sin će tada biti star 2 god i 4 mj., a ja ću roditi još jedno. Imamo dvije sobe, kako organizirati spavanje? Manje će se sigurno buditi, ako bude imalo grčeve to je dernjava katastrofa.Da li da ih obadvoje ostavim u istoj sobi sa mnom, pa da se starije jednostavno navikne, ili da nešto odvojim? Ne bi voljela odvajati, da se starije ne osjetim napuštenim, a isto tako ne znam kako će to funkcionirati sa obadvoje u sobi i plačem po noći? Kako inaće djeca reagiraju u toj dobi, zna li netko??? :? :?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

neznan koliko jos imas do termina ali ako ga mislis odvojit, odvoji ga odmah, tako ce se naviknut i nece se osjecati odbacenim zbog bebe. moja cura je bila starija, neko vrijeme je spavala sama u sobi ali onda se vratila k nama, cvrsto spava i brat je nikad nije probudio

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma ne bi ga odvajala, termin mi je u 11 mj. , on zaspe kraj nas u svojoj sobi, onda dok spava ga mi prebacimo u kinderbet, a tata ode u svoju sobu i tako ostane spavat. Ne znam ako su u istoj sobi,dvoje djece, da li mlađe probudi starije sa plačem, pa da se starijem ne poremeti ritam spavanja, da se i on počne buditi kao i mlađe??

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moje iskustvo je takvo da beba nikad nije uspjela probuditi stariju djecu i da se ne znam kako dere.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj frogica prvotno napisa
    Ma ne bi ga odvajala
    onda nemoj, sama sebi si odgovorila. ako ga beba bude budila onda mu predlozi bi li on u drugu sobu da ima svoj mir.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kod mene je identična razlika!prvih par noći se I budio i pitao šta se događa,
    ja dogovorila da seka mora papati,i on bi nastavio spavati!
    nakon par noći nije ga više budila!

primjera radi ,ja uđem u sobu gdje on spava,škrcne mi koljeno i on se probudi,a ona u svojim fazam zna vrištati da sam uvjerena da ju susjedi čuju
    ali on ne reagira!
    i sad se M.M i ja znamo čuditi kako se ne probudi!

zato se ne brini,jedino što se ujutro bude u približno isto vrijema(6 pola 7)
    i onda bude jedno drugo,on priča,a ona priča na svoj način dok se svi ne sastanemo u našem krevetu!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja nikad nije budila seku. Ustvari, možda prva sva dana je onako poluzbunjeno i uspavano malo gledala (starija) pa nastavila spavati i to zato jer sam upalila svjetlo.

Nisam ih razdvajala, i sad spavamo svi 4 skupa.

Kad je beba bila noću pokakana, odnijela bih je presvući u drugu sobu, vratila se, nahranila je.
    Starijoj ništa nije smetalo, a stvarno je, dok nije dobila sestru bila dijete koje se budi na krc parketa.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ispravak: Prva dva dana...

Dodajem: dobna razlika je gotovo jednaka.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moj kada konačno zaspe, nakon sat i pol uspavljivanja i zamračivanja sobe, za 5 minuta spava tako čvrsto da mu promijenim pelenu, podrežem noktiće ili navučem čarape, prebacimn ga u kindač, ukratko, sve ono što ne da dok je budan, a meni se neda s njim prepirati, tako da se nadam da ni novu bebu neće čuti bar prvih sat do tri sata nakon što zaspe. Eto.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne brini. Mi imamo razliku 2 godine i 2 tjedna, svi spavamo zajedno, i evo, u tri mjeseca, nijednu noć nitko nije nikoga probudio (doduše, ja bih rado u drugu sobu... da se malo naspavam ). Oni ti se, kao male životinjice, priviknu jedan na drugoga.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

M je spavala između mene i tate (punih 5 godina). J u košari pored kreveta.
    Nakon mjesec dana M je odlučila otići u svoju sobu i u svoj krevet. Rekla je da ne može spavati jer je brat budi.
    Pa odi, srce, ali nam uvvijek možeš doći.
    Budući da je mlada dama ostala vjerna svom krevetu, J se preselio u sredinu, a košara na tavan.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Stvarno neobično, ali ni kod nas beba nikad nije probudila starije dijete. Ne brini unaprijed, frogica, sve će biti OK, a ako negdje zapne, u hodu ćeš rješavati. Iskustvo me naučilo da u ovakvim stvarima organizacija i planiranje unaprijed apsolutno ne vrijede. Zato take it easy i uživaj!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Stvarno neobično, ali ni kod nas beba nikad nije probudila starije dijete. Ne brini unaprijed, frogica, sve će biti OK, a ako negdje zapne, u hodu ćeš rješavati. Iskustvo me naučilo da u ovakvim stvarima organizacija i planiranje unaprijed apsolutno ne vrijede. Zato take it easy i uživaj!
    x

Kod nas se sve nekako posložilo, svi smo spavali u istoj sobi, bez ikakvog reda, a pogotovo organizacije, najsretniji na svitu...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas razlika 18 mj. kinderbet do kinderbeta. Do rođenja kćeri sin se budio sto puta tokom noći (kihneš-on budan,okreneš se u krevetu-budan), a sad spava ko top i tako već godinu i pol :? . Istini za volju malu sam uvijek tokom noći presvlačila u drugoj prostoriji ali znala mu se na uho derat iz petnih žila dok ju nebi digla, a on ni da mrdne.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    neznan koliko jos imas do termina ali ako ga mislis odvojit, odvoji ga odmah, tako ce se naviknut i nece se osjecati odbacenim zbog bebe. moja cura je bila starija, neko vrijeme je spavala sama u sobi ali onda se vratila k nama, cvrsto spava i brat je nikad nije probudio
    Ovako je i moj, kad je beba stigla kući i on se uselio meni krevet i još smo uvijek zajedno. MM spava u dnevnoj, a njegova soba prazna :/ do daljnjeg.
    Možda nekad da ga je probudio, ali isti tren zaspe i ujutro se ni nesjeća.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •