Mi svake godine nosimo sve manje stvari. Prošle godine su to bili: ručnici (nikada nismo sjedili na njima),
narukvice/šlauf za plivanje (Mia više ni to ne koristi stalno, Tin još koristi),
pribor za pijesak (obavezno),
voda, krema za sunčanje i novci (obavezno)
Sve stvari stavimo ujutro u hlad i ostaju tamo do navečer. Osim naravno novčanika kojega nosimo sa sobom ako se mičemo s plaže (do igrališta, do restorana na ručak, do apartmana za popodnevno spavanje itd.)
Mi ćemo ove godine nositi:
- šator za plažu - nema hladovine
- 2 ležaljke da stavimo pod šator da se paula ima po čemu valjati
- 2 velika ručnika i paulin ogrtač od frotira
- obuću za vodu za mene i mm-a - da ne stanemo na ježa, a i lakše je hodati po šljunku pogotovo s bebom u rukama
- kreme za sunčanje
- vodu
- fotoaparat
- još razmišljam da kupim mali bazenčić ili šlauf za plivanje (onaj za male bebe) ali ne znam da li će se uopće htjeti kupati, ni da li će more biti prehladno
Planiram da idemo s malo većim ruksakom, a ostalo kaj ne stane (ležaljke, šator) ćemo nositi u rukama ili strpati na kolica
i mi idemo na more, ove godine prvi put ozbiljno (prošle bili, ali smo bili premali za plažu). Kuća nam je cca 500 m od plaže i to nizbrdo. E sad, nije problem doći sa puno stvari, ali je problem vratiti se sa puno stvari jer se mora ići uzbrdo. Koje su najosnovnije stvari za plažu za bebu od 1 g. ? Znam: krema sa faktorom najvećim, šeširić, ručnik, luftić. Kaj još? Ne mislim nositi klopu jer mislim doći oko 17 i otići oko 18, tak da nećemo papati na plaži.
uz zastitnu kremu, kapu i sugaman ja bi jos uzela:
vodu (npr. mala boca jane, bez obzira sto cete kratko ostati)
2 para pamucnih kupacih
1 pelene za povratak
kamagel
malu gumenu lopticu koja mu stane u saku i pluta na moru
plasticnu casu ili malu kanticu
lopaticu
sve su to sitnice i ne zauzimaju puno mjesta u bursi.
najvaznije je sve potrpati u jednu bursu i ostaviti slobodne ruke, pogotovo ako idete niz nizbrdicu. cak i napuhani kolut sa rupama za nogice mozes zavezati za bursu.
a zašto tako kratko, ako smijem pitati? vi ćete se taman raspakirati, smočiti noge i ajd' nazad u brdo.elin prvotno napisa
ne, to je vrijeme koje mislim provesti na plaži (1 sat). Mala je ona još i mislim da će joj to biti dovoljno (uz jutarnju šetnju uz more od 1-2 sata). Ako baš bude iskazivala želju da ostane dulje, najlakše mi je ostati na plaži još dodatnih pola sata do sat. A i ja sam ti uvijek prakticirala ići na plažu od 16-18. Dva sata na plaži meni dosta, 2 put se okupam i nazad.
Ma meni ti nije nešto napeto ići na plažu, moji ti žive dole, pa ja provedem dan pomažući mami i ćakulajući sa susjedama.
Enci, hvala na odgovoru. Daj mi reci da li vi u Dubrovniku govorite bursa ili si to krivo napisala (pretpostavljam da se radi o borši ili torbi).
nosimo jednu veću torbu sa šugamanima, robom za presvuć, kremom za sunce, vodom i grickama, kolut i rukavice na napuhavanje.
stribi nosi svoj ruksak sa maskom i perajama, eventualno lopatice i grabljice.
ako zapnu, nosimo i velikog delfina - ali pod uvjetom da ga nosi stribi, jer ja nosim sunču.
kupamo se od 17 do 19 sati, jedemo sladoled i doma smo do 20.
Živim na moru. Ne volim više ljeto. Mrzim gužvu, turiste, pripreme na plažu, pranje kad se vratimo s plaže.... otkako sam rodila prvo dijete nisam se pošteno ni okupala (mislim na plivanje, solo pola sata). O sunčanju da ne govorim. Patim za mirnom tihom idiličnom brvnarom negdje u Lici/Gorskom kotaru. U debeloj hladovini.
jeselin, bursa je torba
zaboravila sam spomenuti paprinate maramice.
mi smo u nedjelju imali super odlazak na plažu
spremili se u lov na rakove i ponjeli samo saćac
došli na plažu a upeklo sunce,u roku od 5min su sva djeca bila u moru
moj od 6g i prijateljicino troje 6,5 i 2g i to i bez ručnika i bez kantica i bez bilo kakvih pomagala
mame su pročakulale u hladu a djeca se izguštala :D
inače i ja s godinama nosim sve manje a dok je bio u kolicima potrpala bi šta bi stalo u onu košaru ispod i dosta
Mi se svi o reda rano dižemo pa smo na plaži oko 8, pol 9. To mi je najbolje vrijeme za kupanje, mir, tišina, čisto more, par simpa penzića na plaži...Ma, divota. pokupimo se oko 10 kad krene sunce pičiti i dolaze horde. Popodne je tak-tak jer je more zmazano od silnih kremica, a bogme i ljudi ima sve do 19. Htjedoh reći, ne treba nam suncobran niti šator (iako ga imamo) jer nismo nikada na jakom suncu. Tako je bilo i kada je Nuša bila mala. Kuća nam je daleko od mora (pored šume na osami, milina) pa moramo s autom na plažu, ali se doma od 10-17 zabavljamo, kuhamo, jedemo, igramo se, spavamo... Jedva čekam! Slažem se da je s klincima bolje u apartman jer imaju više slobode.
Mi preživesmo 15 dana plažognjavaže. Tačnije uživanja na moru. Moram priznati da sam bila najskuliranija mama na 3 plaže koje smo posećivali. Od stvari su bili obavezni peškiri, kremice i kajsije, sve ostalo je nosio svako svoje (šeširiće, šlaufe, majice). Deca su uživala i u vodi i na pesku a mama je uspela da pročita Digitalnu tvrđavu na plaži.
Bili smo full opušteni, na sat nismo ni gledali (na moru gledamo isključivo u sunce), jeli smo kad smo gladni, spavali kad nam se spava, ostajali na terasi ako nas je mrzelo da idemo na plažu...Odmor u pravom smislu
Ono što nisam uspevala da razumem jesu živčani napadi 4/5 roditelja na plaži. ''NEEEEEEE ljudima preko peškira, idiote!!!'', ''Ma plači do sutra, pojeo si sladoled za danas i možeš samo da ga sanjaš do sutra. A i taj za danas nisi zaslužio jer nisi izašao iz vode kad sam ja rekla!'' i slične gluposti sam slušala maltene sve vreme. To što se od dvogodišnjaka oduševljenog vodom očekuje da izleti iz iste na prvi mamin mig, to što se od deteta sa dve pune kantice vode očekuje da ni milimikronitim delićem svojih nogica ne dotakne niti jedan peškir, što se nijedno dete nije dalo ubediti da su krofnice koje prodaje striko na plaži živo sr..je mi je bilo i previše. Ako sam se zbog ičeg iznervirala na moru to su bila uplakana deca i besna mama koja će otići kući sa neosunčanim salom na stomaku jer joj ''mali idioti mozak pomeraju od jutra do mraka'' :/
Tinkie winke ovo moram potpisati Xtinkie winkie prvotno napisa
ja ne znam - moja djeca su super na moru. što se juraja tiče - pored njega bih mogla krležu čitati na plaži (kad bih htjela- ili kakav dobar krimić tipa agathe, to mi je najveći gušt - plaža, sunce popustilo, ležaljka i miss marple- mmm, no dobro, ta faza će još pričekati), a mara može valjda pola sata brljati po kamenčićima, pljackati po moru, kupati se (jedino je još moram nagovoriti na šlauf, da mogu i ja malo zaplivati - kad vidi šlauf, onaj veliki za bebe - počne urlati iz petnih žila - a vjerujte mi, ništa joj se loše nije desilo povezano s njim :/ ).
par sati, od recimo pet popodne do devet, prođu za čas. nešto pojedemo tipa sladoled ili palačinke, nešto popijemo, puno se kupamo, malo se igramo - i super. kakve planine![]()
inače, skoro svaki dan smo na sv. ivanu i sve gledam tko mi liči na iridanu i te njene mirilice i sudilice![]()
cvjeta73 doći ćemo ovaj vikendcvijeta73 prvotno napisa
![]()
kasno, kasno - odo ja u petak prema jugu.iridana2666 prvotno napisa
![]()
Nemam ti što pametno reći jer imamo malu bebu i zasad "plažognjavaža" prolazi OK (osim što je prošli vikend MM u stilu Veljka Rogošića isplivavao kilometre - sat i po plivanja - pa me iznervirao jer sam bila sama s bebom, njega nije bilo na horizontu jer je plivao do svjetionika i nazad, a trebalo mi je na wc - za idući vikend moramo spakirat vazelin (protiv trenja ruku u pazušne jame kad se isplivavaju kilometriSramežljiva prvotno napisa
)). Mogu ti samo uputit kompliment jer je ova skica preduhovita i priznat da od zadnjih nekoliko tvojih super tema otvaram svaku tvoju temu jer je svaka duhovita i zabavna
.
mi ćemo ove godine na more sa 6-godišnjom curicom i niti 2-mjesečnim dečkićem.Mene sad trenutno brine gdje ću ja potrpati sve naše stvari na putu do tamo.Ako to uspijem onda sam genij,a onda za plažu lako.![]()
Ovdje je vodič koji će vam pomoći da saznate koliko pijesak Vaše dijete može jesti. Ja sam ekspert.Sramežljiva prvotno napisa
http://www.leethaxor.com/wmayarata/sandguide.GIF
Do videnja!
Maknuta slika, ostavljen link na sliku.
ti si kušač pijeska?minibadger prvotno napisa