Mm i ja nismo neki zahtevni kad je letovanje u pitanju - letovali smo svakako, i u adriji i u brako-u i u sobi bez prozora i u hotelu i u apartmanu sa full opremom. Znali smo spakovati torbu, svratiti do njegovih i reći:''Odosmo na more!'', koje je btw na 800km od našeg grada koje god da izaberemo (i Jadransko i Crno i Egejsko). U nekoliko navrata nismo znali ni na koje more ćemo otići niti koliko ćemo ostati. Poneli bi kintu i pasoše i teraj!

Sada kad imamo i dva čička moramo biti malo organizovaniji pa biramo apartmane koji gledaju na zapad, koji imaju klimu i kablovsku, terasa je obavezna i to što veća to bolja ali nam blizina mora uopšte nije presudni faktor. Meni je najbitnije da ne moram riknuti od dosade ako pada kiša ili između 10 i 17h ako ne pada. To što ćemo pešačiti koji minut duže ne pravi nam problem uopšte.

Još jedna stvar koja nam je jako bitna jeste kuhinja u apartmanu. Ne mora biti ni velika niti sa napom/miktovalnom ali mora imati svoje suđe (tanjire, čaše, pokoju šerpicu) i frižider. S obzirom da imam malu decu i da se jaaako bojim stomačnih viroza na letovanju (koje se najlakše pokupe iz javnih restorana i javnih česmi) žrtvujem kojih sat vremena dnevno da bismo jeli. Nije to neko iživljavanje, supa i nešto kuvano, ponekad kobasica i pire ili pohane tikvice ali je sveže i sigurno.

Pod beach accesories podrazumevamo 2 trščane asure, suncobran, 2 peškira (što veća i što tanja), mleko i ulje za sunčanje, voće, vodu, neku slanu grickalicu ili int. keksić i 2 kofice i 2 lopatice. U torbi za plažu imam i paketić maramica - vlažnih i običnih kao i Bivacin sprej. Sve ostalo nosimo na sebi - cvike, šešire, papuče... Uglavnom smo u vodi, duboko ili u plićaku. Klinci ne nose šlaufe već plivuckaju sa nama u vodi koja je nama do iznad struka. Onda se jedan zauzme za igru u plićaku a drugi pliva a onda rokada.

Nama je 15 dana na moru premalo