Citiraj krumpiric prvotno napisa
Citiraj mirjana prvotno napisa

ma mene strašno nervira to vrijeme u koje su oni stavili tu jeftiniju struju i moram si izračunati koliko bi me zapravo koštala ta struja da imam jednotarifno brojilo :? npr. sušilicu koja je naš najveći potrošač (jer je jedina C-razred) ne mogu upaliti po noći jer me onda ujutro dočeka izgužvani veš
tebe nervira vrijeme u koji su oni stavili jeftiniju struju, koda je to nekom palo na pamet????
ponuda/potražnja/stabilnost sustava? Meni stvarno nije jasno da netko očekuje da po danu bude jeftina tarifa, kad je sustav ionako preopterećen :?
Kupi sušilicu s tajmerom.
ma jasno je meni da struja ne može biti jeftina po danu (sad vidim da baš nisam objasnila na koje to vrijeme ja mislim), ali ovih 22 sata mi je prekasno. prevelika mi je to buka za vrijeme između 10 i ponoći( a da ne govorim da se sve čuje i u susjednim stanovima). Kupaonica je naslonjena na dječju sobu ( a s druge strane zida je kuhinja) i D. mi ne može spavati u svojoj sobi kad upalim sve aparate :/
nekada davno je jeftina struja bila poslije 16 sati, i ja se ne bi toliko bunila da su je sad stavili od npr 20 po zimi, 21 po ljeti (npr. po zimi još i mogu živjeti tako jer je struja jeftina od 21, pa mi do nekih 22:30 sve bude gotovo i spavamo bez tutnjanja suđerice, vešerice i sl.
inače, imam sušilicu s tajmerom, ali prebučna mi je da je naštimavam da radi u 4 (ne zbog mene, nego zbog susjeda) u noći da bi bila gotova do 6 kad ja ustajem i spremam se na posao (a ako je upalim u 22, do ujutro mi je sav veš zgužvan od stajanja)