ova moja "mala" svaki mjesec dobije 4 cm!
i to mi se nekak previše čini. još malo pa ne bu u kindrebet stala!
pa me zanima kako vaši? čisto statistike radi
ova moja "mala" svaki mjesec dobije 4 cm!
i to mi se nekak previše čini. još malo pa ne bu u kindrebet stala!
pa me zanima kako vaši? čisto statistike radi
Moj dečkić je prošli mjesec narastao 8 cm, a mjesec prije 1,5. Kilaža je bila obrnuto proporcionalna - prošli mjesec samo 400 g,a mjesec prije 1 kg.
Moja mala je u prvih 6 mj. narasla 20 cm, s 48 na 68. U prvih mjesec dana je dobila 6 cm
moj Luka prvi mjesec 3com i 1300g
a drugi 7 cm i 1620g...
mislim da treci budi isto preko kile i 5-6cm
yoda je rastao 5cm mjesečno (u prvih 3mj dok smo išli redovno na sistematske).
rođen je sa 50cm, sa 8mj im 76,5.
Adrian je 1. mj. 6,5cm, kasnije sve manje, ali uprosjeku oko 3-4cm, a sada po 1,5-2cm.
Od rođenja do 9.mj. je narastao 25,5cm![]()
4cm pa opet 4 pa onda 5
rođena s 52, sa 3mjecesa 65
sin je prvi mjesec 7, drugi 3, treći 3 dalje po 2
pa onda i vaši rastu ko gljive male!
![]()
učinilo mi se da je umek prevelika jer je u nekoj knjizi pisalo da mjesečno narastu 1-2cm
:?
Rođena 51
1. mjesec 56
2. mjesec 60
3. mjesec 64
4. mjesec...nismo mjerili ali sve nam je malo (68) :shock:
sve nam je malo (broj 68) to sam htjela reći...
Ne sječam se više kako je furala, ali je uvijek bila preko granica jedine knjige koju sam "konsultovala" po tom pitanju Larusse-ove Enciklopedije za roditelje. Djeca ne rastu po knjigama (oni zapravo ništa ne rade po knjigamamama_mia22 prvotno napisa
), čini mi se da knjige služe samo da stvore nedoumicu kod neiskusnih roditelja (ovo je na račun knjiga koje navode konkretne brojčane podatke rasta, dobivanja na težini, vremena do kad se doji, koliko dugo i tako te teme).
Moj je prijatelj jednom rekao da su pročitali toliko oprečnih podataka u knjigama da sad više nisu sigurni ni jesu li trudni (a žena je već bila neki 4.-5. mjesec trudnoće).
Znam da nije lako, taman joj kupiš neku preslatku stvarčicu za ljeto, a ona je za sedmicu ne može obući![]()
prvi mjesec 7 cm, 1100 g. za drgi ti javim za par dana
U 6 mj. narasla je 24 cm. Rodila se s 48 cm, a sada ima 72 cm. Ali tako je rastao i njezin brat. Ja se šalim da su jadna moja djeca samnom i mojom posteljicom, pa moraju sve to nadoknaditi kad se rode.
rođen sa 50 cm.
danas 4,5 mjeseci poslije ima 68 cm :D
ovo je čini mi se generacija velikih beba
i moja je u 4 mjeseca narasla 10-ak cm, no i to mi se čini malo naspram vaših![]()
uma je sa 53 u 3 mj došla 65
baš me zanima koliko je narasla u ovih mj dana. opet puno, činimi se
N je u prvih mjesec dana narastao 10 cm.
Sa 50 cm na 60 cm...
A onda je počeo rasti po 2-4 cm mjesečno...kako koji mjesec.
Sada ima 11 mj. i dugačak je 80 cm... (možda i koji cm više).![]()
Krivo sam napisala, sa 51 na 61Ora prvotno napisa
![]()
rođena sa 53 cm, sa 5,5mj je imala 70cm, koliko je sad ne znam, ali već nam je br. 74 skoro premali 8)
moj mali je roden 48,,,,a na kontroli sa 4 mj.,,imao 65....jako sam zadovoljna ,,mislim da super napreduje
od 2. mjeseca, uvijek dobije 2 cm mjesecno
Mamice bokić !
Evo da i ja malo napišem o rastu mog Jana-Renata
rođen 3300 48 cm
1 mj 3870 55cm
2mj 4935 57 cm
3mj 5950 62.cm
4mj 6500 65 cm
6mj 7100 67cm
9mj 7700 75cm
![]()
vlatkapeno prvotno napisa
a mene je med.sestra uvjeravala da je nemoguce da je narastao 4 cm u 5 tj. i da su vjerovatno u rodilistu krivo izmjerili visinu
rođen sa 50
1. mjesec 55
2. mjesec 60
3. mjesec 66
u tri mjeseca, znači, 16 centimetara
i 3,5 kilograma više
ispočetka je rasla oko tri centimetara svaki mjesec. kasnije se to malo usporilo, sa sedam mjeseci je bila dugačka oko 73 cm.
Jonna je rodena sa 51 cm sa 9 mjeseci je bila 74 cm. Rekli su da je po visini iznad nejnog prosjeka...bilo kako bilo ja sam zadovoljnja s njom...