Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 88

Tema: Dječji zubar-iskustva i preporuke

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Dječji zubar-iskustva i preporuke

Mislim da bi trebali posjetiti zubara. Mislim da ima dva karijesa na kutnjacima. Znoj me oblijeva kad se sjetim da moramo kod zubara. Kad ste vi prvi put išli i kako je to prošlo. Ja mislim da će Nina bit sva istraumatizirana i da će vrištati iz petnih žila. Jako se boji bilo kakve buke. Molim vas, preporučite mi nekog dobrog stomatologa. I postoji li negdje nešto bezbolno, tiho...za dječicu, mm je nešto spominjao na neki plin ali ne zna točno...please

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nemoj imati takav stav da ce vristati i imati traume. Posebno joj nemoj govoriti da nece nista boljeti, da ne place i sl., jer ce onda ocekivati upravo da ce je boljeti.

Buka - pa danasnji instrumenti su vrlo tihi, nema vise onih glasnih busilica.

Plin, odnosno anestezija se u Europi skoro i ne koristi, a i totalna anestezija se primjenjuje obicno za djecu sa pp.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odite par puta na vozanje u stolici. gore dolje gore dolje.
    i tako onda nek jednom otvori i usta.
    možeš i ti sjesti s njom.
    marisa je tri puta dolazila vrišteći još s vrata, onda jednom ušla sama, onda ćopila nekog medu, pa sjela u stolicu, pa onda drugi put zinula, aj veselja li kad vidi čašu s vodom i tako.
    pripremi se daj i sebi i njoj vremena.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jedna od vrlo bitnih stvari je kako ćeš je ti kod kuće pripremiti na to.
    Ako joj daš i malo naznaka na ovo što si navela gore - neće biti dobro.
    Ja znam stomatologicu koja je savršena s djecom (ali je trenutno na porodiljnom).
    Mislim da imaš u Gundulićevoj baš za kikiće.
    Tam ti je nekih cca 5 stolica i kolektivno se popravljaju zubići.

U svakom slućaju, važno je kako ćeš je pripremiti ali i veeeelika uloga je tu i stomatologa.
    Ako primjetiš da nema ok pristup pokupi dijete i zbogom.
    Nemaju svi živaca za to (nažalost).

I da ovo što ti je Deaedi napisala - ako ćeš joj reći ''neće te ništa boliti'' samim time joj daješ do znanja da bi trebalo.
    Ili ona: nemoj se bojati, isto ukazuje da je tam nešto čega bi se trebala bojati.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

0. odmah započnete priču i ponavljate par dana (2-3) kad perete zube
    1. pogledate se zajedno u ogledalo i nasmijete
    2. zaključite kako imate lijepe zubiće
    3. pogledate svoje četkice i pokažete kako perete svoje zube
    4. ako zube dobro ne operete dolaze dva stanara - Gric i Grec
    5. Gric i Grec vole jesti hranu koja se dobro ne opere, ali ponekad prejako otvore usta pa zagrizu i malo zubića
    6. zubić se onda počne kvariti - gobije crnu točkicu
    7. ima jedan striček/teta koji se brinu da crne točkice nestanu - zubar
    8. dođe se kod zubara, on ima jednu super stolicu koja ide gore-dolje, naprijed-nazad, ima male vatice, čašu s vodom i male bušilice
    9. zubar uzme malu bušilicu i počisti crnu rupicu, a dijete ispere vodom Grica i Greca van iz usta
    10. da neki novi Gric i Grec ne bi ponovno ušli u rupicu zubar stavi zvijezdicu

1. nazoveš zubara i kažeš mu da se želite doći upoznati s njim i da vam pokaže što sve ima u svojoj ordinaciji
    2. pripremiš mali poklon (kao od zubara) izaberi 2-3 stvari i ne izbacuj slatkiše (ako ih jedete) - pasta za zube, četkica za zube, satić koji mjeri 3 min, žvakaće, čokoladica, igračkica
    3. dan prije posjete još jednom ponovite priču i najavite sutrašnji posjet
    4. ponesi poklon i put zubaru
    5. uđi prva u ordinaciju (pokazuješ da je sigurno)
    6. dozvoli da prošeta ordinacijom, ponudite vožnju na stolici, neka vidi sve o čemu ste pričali
    7. sugeriraj otvaranje usta kako bi zubar pogledao da li su se negdje sakrili Gric i Grec
    8. ako neće - još malo prošvrljajte, ako hoće - polagano naprijed

Zašto ovo pišem?
    Zamišljam sebe da moram ići na recimo neku operaciju. Prvo bih sve saznala o bolesti, a onda sve o načinu liječenja, a potom i o tome kako ide sam postupak .

Djeca nisu ništa drugačija, i njih je strah i njima je sve novo!

Metoda isprobana na dvojici, s time da je drugi imao starijeg brata koji je bez problema pred njim sjeo na stolicu. Da pokažemlađem bratu kako je hrabar i kako to nije ništa. 8)

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ribica hvala ti, ovo odmah printam i krećem u akciju
    Prošli smo puno doktora i naravno da vrišti i na ljude u bijelom, pa si ti misli, a doma imamo radove pa vrišti i na svaku bušilicu, štemanje i sl.

Morat ćemo korak po korak, jaako me strah, a najviše me strah za zubiće da ju ne bole i da se dalje na kvare

Sinoć smo prale zubiće, i rekla sam joj da moramo ići zubaru da joj pokažemo zubiće, da ih malo pogleda, i da će na kraju dobiti kinder jaje. Svidjelo joj se to. Ali ja ju dobro poznajem.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dr. Maša Tepšić u Sigetu je divna, jest privatno, ali nije preskupo, a ima takav pristup djeci kakav se može samo poželjeti. Strpljiva, nježna, vesela, sve im prvo pokaže, mogu isprobati, poigrati se, ne radi ništa što je nepotrebno ni na silu, za kraj dobiju igračkicu iz posebne ladice, ma 5+. Mogu poslati tel. broj na pp.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

VedranaV, molim i ja broj na pp, i zahvaljujem.

Inače, skoro sam otvorila topic za popravljanje zubića ozonom. Zna li netko nešto o tome?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

VedranaV može broj na pp, hvala

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jako, jako dobar stomatolog, privatnik ali ima ugovor sa zdravstvom i ne plačaš ništa.

VESNA ŽUTIĆ Makisimir, Čikoševa 3

Kad je moj sin nakon pola sata na stolici s početnog ok može na kraju sa negacijom (s time da nam je doktor kućni prijatelj i uvijek je sin s nama kad idemo i mi) sišao i rekao da neće popravljati zub; jer doktor je išao polako pitajući ga jel hoće ovo ili ono, ovak ili onak, sin je i sam skužio nesigurnost, a ja mu sufliram da nek počne već jednom, a onda sam mu ja rekla istinu ili popravljamo zub ili (što bi stvarno i morali) vadimo zub u bolnici gdje te uspavaju.
    zubar ma nemoj ga plašiti, na što je moj sin rekao ajmo popravljati zub., i sve što sam mu rekla bila je istina .

Odmah smo se otpisali i otišli Vesni, ma legenda je žena, zafrkantica i ona pita ali ne s dinstancom, sigurna u sebe, i kaže sada ćemo raditi to i to a ne hoćemo li raditi to ili to i naravno da bu dijete reklo NE.

Pa kad je moj sin sam odlučio pozvati nju da mu izvadi zub jel ga živcira što se miče, namazala mu vaticom oko zuba izvadila ga i stvarno ga ništa nije boljelo samo ga je malo trznulo dok ga je čupala.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kod nas je problem strah od kute

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    Pa da li se mozete dogovoriti sa zubaricom/zubarom da je skine kad vi dolazite? Mislim, i njoj je u interesu da dijete ne bude prestraseno. No, svakako se dogovorite prije, da se ima u sta presvuci.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Ribica prvotno napisa
    ...9. zubar uzme malu bušilicu i počisti crnu rupicu, a dijete ispere vodom Grica i Greca van iz usta
    Mi nismo imali bušilicu nego pčelicu koja zuji po zubiću (onaj grublji) i tuš koji pere zubić (onaj kaj jako zuuuuji). Puster je fen koji suši zubiće.
    Onda je sisaljka bila patkica koja pije vodu. Prvo iz čaše a onda iz usta kad se zubić tušira.

Takvu priču i pristup je imala moja šefica i klinci su je obožavali.

Bila je jedna situacija kada je curica cca 5 god vrišteći došla u ordinaciju (od zubobolje i straha) i držala se za štok kad je trebala ući.
    Mic po mic dobila ju na stolicu i bla bla.
    Kada su sredile zubić mala je sa smješkom išla kući i još se na vratima okrenula, pogledala zubarku, rekla joj: baš si mi bila super i vratila se zagrliti ju

A bile su i dvije seke. Dolazile su zajedno. Starija je sanirala sve ali je došla s mlađom i drugi put. Kad je skužila da će samo seka ući a ona ne počela se plakati jer i ona želi na stolicu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naša zubarica je isto super, privatna je, Lea se prvi puta samo igrala, drugi put je malo dala gledati zube, a treći put je popravila jedan zubić. Ali, svejedno, sad opet ne želi popravljati zube (ima još jedan).
    Zadnji put se igrala i zezala, ali nije dala dirati zube.
    Još moram priznati da ju podmićujemo igračkama zubarica ima punu kutiju stvari iz Kinder jaja i Lea smije uzeti jednu igračku ako da popravljati zub, plus dobije autić od nas.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi imamo fenomenalnog zubara. Ja sam se kao dijete užasavala od zubara jer sam imala jednu katastrofa zubarku i rađe sam trpila bolove nego išla k njoj.Ali od kad smo se preselili dobila sam novoga zubara i nebi ga mijenjala za ništa. Sad idem k njemu i kad trebam i kad ne trebam.
    Isto tako kada je moj M trebao ići zubaru prvi puta je samo malo pregledao ordinaciju,sijeo i zubar mu je samo pogledao zubiće. Vidio mu jedan za popravak i rekao kada bude spreman da dođe(nije bio jako pokvaren). Nisu prošla dva tri dana i mene moj M traži da idemo zubaru popravit zub ja sam ostala :shock: .Došli smo k njemu i morali čekati,a moj M stalno "mama kad ću već jednom ja doći na red?" jedva je dočekao da je ušao unutra.
    Zubar je stvarno super i nemam riječi kojom bi ga opisala. Radi u domu zdarvlja Črnomerec,a zove se Mrak :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Pa da li se mozete dogovoriti sa zubaricom/zubarom da je skine kad vi dolazite? Mislim, i njoj je u interesu da dijete ne bude prestraseno. No, svakako se dogovorite prije, da se ima u sta presvuci.
    Mi smo kod zubarice redovito od 15 mjeseci starosti, i u jednoj fazi se užasno bojao njezine maske. Brzo smo to skužili i zamolili je da skine masku kad radi s njim. Nije baš bila oduševljena, ali funkcioniralo je sljedećih nekoliko puta, a sad se više ne boji (već dugo).
    Ali, za vježbu, nabavili smo u apoteci nekoliko maski pa smo se doma malo glupirali s njima... toliko da razbijemo strah.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Mi smo kod zubarice redovito od 15 mjeseci starosti, i u jednoj fazi se užasno bojao njezine maske. Brzo smo to skužili i zamolili je da skine masku kad radi s njim. Nije baš bila oduševljena, ali funkcioniralo je sljedećih nekoliko puta, a sad se više ne boji (već dugo).
    Ali, za vježbu, nabavili smo u apoteci nekoliko maski pa smo se doma malo glupirali s njima... toliko da razbijemo strah.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

curke ,a kada ste krenule prvi put kod zubara....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"oduvijek" s mlađim (sa starijim i s nama), sa starijim s neke dvije godine.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je bilo s 18 mjeseci. Hvatali smo termin prije početka škole kada zubarica nije imala toliko posla i mogla se više posvetiti njima ne pazeći toliko na vrijeme.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sa 2 i pol godine.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Najbolje je otići dok ništa ne boli i ništa ne treba sanirati.
    Da se dijete navikne, upozna sa stomatologom/icom, a isto tako i on/ona s djetetom.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi idemo kod super zubarice, radi u Domu zdravlja na Krugama i zove se Perković.

ninatomato avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

VedranaV i ja bi broj od dr. maše na pp, hvala puno

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

podizem - zanima me zna li netko dobrog djecjeg stomatologa negdje u zapadnom dijelu zagreba? po mogucnosti spanko, malesnica, precko...ili u blizini...i da nije privatnik.
    hvala

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ima sjajna doktorica stomatologije u Velikoj Gorici. Stručna je, ima svoje dvoje male djece pa zna s njima - Ivana Kožulj sr.stom.
    Možete je naći u adresaru.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mene isto zanima kvalitetan stomatolog(ica) u Novom Zagrebu... Siget, Trnsko, Travno...Curica ima 2,5 godine i spremamo se prvi puta zubaru, pa ako netko ima preporuku, zahvaljujem!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Fantastična zubarica radi u DZ Utrine, Dr. Veličan. Nemam riječi da nahvalim njezin pristup i rad s djecom.

mali mrav avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zna li tko dobrog stomatologa na Jarunu ili Srednjacima?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

podizem. treba mi (hitno) dobar djecji zubar, po mogucnosti socijalac, ali moze i privatno. ja idem kod svoje zubarke ali mislim da ona nema bas iskustva s klincima. f. mi ima neku oteklinu velicine kuglice ispod cetvorke, pa moramo ici to rijesiti sto prije.

ne znam jel se takve stvari uopce mogu rijesiti kod zubara ili moramo u gundulicevu? problem nam je sto nismo prijavljeni kod socijalca pa ne mozemo dobiti uputnicu. ako netko ima iskustva s ovim, neka se pls javi. bas mi je bed zbog ovog i sve se pitam kako cemo to rijesiti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hop

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dom zdravlja u parku stara trešnjevka. zubarka Šalković Cigrovski, specijalizirana za djecu. predivna, alenu bušila po karijesu bez imalo problema. dugo priprema dijete i igra se s njim

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mikka, oćeš da ti nađem broj?
    inače, sin od mog privatnika se isto opredijelio za djecu. ne znam kakav je, al znam da mu ide. njega ti mogu preporučiti po liniji da ima u ordinaciji sve živo, od rentgena do opreme za manje operativne zahvate

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moze, hvala ti sad sam citala o njoj, kazu da je guzva kod nje velika. ona je socijalna?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    moze, hvala ti sad sam citala o njoj, kazu da je guzva kod nje velika. ona je socijalna?
    ona je socijalna. gužva je, al naručuje i u pravilu nema nikoga kad dođeš. manjega nam je primila nedavno bez problema
    3017461, parni ujutro

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala ti, zvat cu ju, iako ne znam hoce li nas primiti ovako na slijepo i jos je mali prvi put kod nje a ima problem :/

a ja sam budala.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I mi bi trebali zubaru...skoro je dvije i pol godine...cini mi se prerano jer mu ne mogu objasniti još uvijek neke stvari,ali ne znam sto da radimo,pojavile su mu se naslage na prednjim gornjim zubićima...super su vam postovi i hvala na trudu da nam svima pomognete :D ...ako netko zna u Čakovcu ili Varaždinu nekoga tko radi sa tako malom djecom neka nam se javi...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Samo sam htjela reći da nikada nije rano krenuti kod zubara. Mi smo s našom curicom krenuli u tom razdoblju. Čak smo imali sreće da smo pronašli zubaricu koja je specijalizirala vrtićku stomatologiju. Uglavnom, sve je bilo igra, gledala je i tetu kako tati popravlja zubiće, tako da dvije i pol godine kasnije mogu reći da ima dobre zubiće, a prvenstveno da se ne boji zubara. Sretno u potrazi!

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa Vidi poruku
    Dr. Maša Tepšić u Sigetu je divna, jest privatno, ali nije preskupo, a ima takav pristup djeci kakav se može samo poželjeti. Strpljiva, nježna, vesela, sve im prvo pokaže, mogu isprobati, poigrati se, ne radi ništa što je nepotrebno ni na silu, za kraj dobiju igračkicu iz posebne ladice, ma 5+. Mogu poslati tel. broj na pp.

Dr Maša je zaista posebna, bili sam s klincima jučer i malo je reći da sam oduševljena. Žena je predivna, ima posebnu žicu s klincima, dečkima je bilo toliko zanimljivo da smo jedva otišli doma.
    B odmah popravio jedan zub i to je odradio na tako cool način, fasciniralo me kako ih je divno pripremila, ma skoro mi suza kanula niz lice

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa Vidi poruku
    Dr Maša je zaista posebna, bili sam s klincima jučer i malo je reći da sam oduševljena. Žena je predivna, ima posebnu žicu s klincima, dečkima je bilo toliko zanimljivo da smo jedva otišli doma.
    B odmah popravio jedan zub i to je odradio na tako cool način, fasciniralo me kako ih je divno pripremila, ma skoro mi suza kanula niz lice
    mogu i ja dobiti njen broj i adresu?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

za karlovčanke-imamo super zubara i zubaricu u istoj ordinaciji. istina da je zubar naš rođak, ali nismo jedino mi zadovoljni. dolazimo iz zagreba i vjerojatno ćemo još dugo (pokoji karijes, a novi zubi niču dok su stari skroz stabilni).

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i nama bi trebala preporuka za dobrog zubara u zapadnom dijelu grada - špansko, malešnica, prečko

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I mi bi trebali kod zubara a mali se boji svega što zuji.U zagrebu ima bezbolno lječenje zubi sa ozonom.Ima li netko takvo iskustvo?Dali znate cijenu lječenja jednog zuba.Ova zubarica je na Laništu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ozon ne može riješiti svaki karijes.
    Ako nema zub koji trenutno boli, krenite pedodontu koji zna s djecom (ima ih svakakvih, takozvanih pedodonata)

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vila prvotno napisa Vidi poruku
    mogu i ja dobiti njen broj i adresu?
    http://www.dental-studio-zagreb.com/

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

fala!!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih isto molila broj i adresu
    sanja.bezjak@pliva.com
    hvala unaprijed

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Prvi posjet stomatologu bio bi poželjan već po nicanju prvih zubića, najbolje unutar prve godine života. Vidim da oko toga mnogi imaju dileme. Upoznavanje mališana s novom okolinom, tetom/stričekom u kuti te redoviti dolasci na preglede (čak i kada su zubići zdravi, dovoljno je premazati ih npr. zaštitnim gelom voćnog okusa) doprinose kvalitetnom razvoju iz malog u velikog pacijenta lišenog straha.
    Najveća greška je što roditelji predugo čekaju te odgađaju upoznavanje sa stomatologom nerijetko do polaska u školu ili najčešće tek kada se pojave opsežni karijesi, neizdrživa bol itd., kada je dijete već vidno istraumatizirano te shodno tome zaključuje kako je i posjet stomatologu nešto loše.
    Isto tako, roditelji bi tijekom pranja zubi trebali biti uz svoje dijete sve do šeste, sedme godine (možda i kasnije ukoliko postoji potreba). Naravno da je nemoguće imati kikače konstantno pod nadzorom, ali povremeni nadzor je itekako poželjan, jer oni su još mali i naravno da ne znaju temeljito očetkati zube, ne znaju ni mnogi odrasli.
    Kratak osvrt studentice stomatologije Ako imate još kakvo pitanje, rado ću vam odgovoriti u domeni trenutačnog vlastitog znanja Pozdrav!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ZA dr. Maša Ikonomov- Tepšić je web adresa s kontakt podacima
    http://www.stomatolog.com.hr/kontakti.html

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kod Maše(Mašne-kako ju zovu moji klinci) idemo već jako dugo i klinci se nadmeću tko će prvi na stolicu!Žena ima stvarno puno strpljenaja i ugodan pristup.A mama i tata idu kod njenog muža koji je vrhunski zubar.Znači, možete svi na jedno mjesto

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •