-
Povećanje limfnih čvorova
Prvi puta sam susrela tako nešto. Od jutra do podneva naglo su mu naotekli limfni čvorovi ispod uha (vidljivo naotekli).Adrian ima dvije godinei inače je prilično zdrav. Otišli smo kod pedijatrice, napravili krvnu analizu ( i jetrene enzime) ustanovili da ima bakterijsku upalu i dobio je Sumamed. To je bilo iza Uskrsa. Liječnica me upozorila da će se ti čvorovi polako smanjivati, a ako se prehladi da će se opet pojačati. To se upravo dogodilo, međutim on je vrlo malo prehlađen, a čvorići su se opet podebljali. Meni nije jasno koliko dugo to može trajati pa vas molim ako netko ima slično iskustvo da to podijeli sa mnom jer sam se sada već prilično uspaničila. (Mononukleoza je zbog bakterijskih pokazetelja u krvi isključena). On inače normalno jede, spava, trči sve kao da je u redu.
-
dokle je god bakterija u organizmu postoji mogucnost raznih upala,jer je imunitet jako los..vrlo je bitno terapiju antibiotikom izgurat do kraja uz obaveznu kontrolu!!Sumamed je super..mozda ce ga trebat ponovit..
nista strasno samo popit ljekove kak su propisani..proci ce to
-
Meni su prije par godina jako naotekli čvorovi. Popila sam jednu dozu antibiotika, a onda otišla doktorici po drugu. Nisam ozdravila iako su mi krvni nalazi bili dobri. Onda sam slučajno otišla na more na mjesec dana i prošlo mi je. Sad neznam da li je jednostavno trebalo više vremena da se stanje normalizira ili je pomogao morski zrak.
-
Ima djece kojima čim padne imunitet, i počne se nekaj kuhat u organizmu skoče limfni čvorovi. Nećakinji MM-a je tak ona čim nekaj u organizmu ne štima (padne imunitet i sl) buknu limfni čvorovi. Išli su i na imunološke pretrage sve je ok. Pedijatrica im je čak rekla da limfni čvorovi mogu iskočit od žavakanja žvakače (makar sumnjam da Adrian već jede žvake), bombona ili nečeg tvrđeg.
-
Moj Luka je u jednom razdoblju života oko 3,5 god. imao seriju od jedno desetak upala uha koje su rezultirale operacijom treće mandule.U to vrijeme na desnoj strani vrata mu je naotekla limfna žlijezda i do dana današnjeg nije splasnula.Izgleda ko kuglica promjera 1 cm.Pedijatar nam je rekao da to pratimo i dokle god se ne povećava -ništa po tome ne čačkati!!!
A ja sam kao dijete imala učestale angine i isto imam kvrgicu na vratu kao posljedicu tih stalnih upala!!!
-
Obavili smo i novu krvnu pretragu i nalaz je potpuno uredan, a njemu su čvorovi i dalje naotečeni. Pedijatrica nam je rekla da to nije ništa za zabrinut :? i da ćemo ih pipati sve do jeseni jer kao pred mjesec dana su bili ogromni.( to je normalno kod "limfodenitisa ???"). Naravno da nam je sada malo lakše i nadamo se da će to proći i prije jeseni.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma